Spanien Torrevieja

Omväxlande dagar i den spanska sommarstugan

Dagarna här i Torrevieja blir ofta omväxlande och roliga där många spontana händelser och möten som sker. Utflykter, längre och kortare, varvas med långpromenader längs havet och trevliga “pitstop” med tapas, spanska smårätter. “Uteluncher”, restaurangluncher utomhus, gärna med havsutsikt, bidrar till välmåendet. Särskilt nu när det är fortfarande är vinter hemma i Sverige.

Omväxlande promenader längs havet i Torrevieja blir det många av.

Omväxlande dagar

– Tycker jag om och mig passar det bra att växla mellan Stockholmsboendet på Södermalm och den spanska sommarstugan i Torrevieja. Oftast blir det fyra till fem veckor i Stockholm och lika lång tid i Torrevieja. Just ljuset och möjligheten att vistas så mycket utomhus har jag mer och mer kommit att uppskatta här. Några “måsten” har jag nästan inte längre, oavsett var jag är och det har jag kommit att uppskatta väldigt mycket.

För min egen del, för att jag vill och trycker det är roligt försöker jag satsa en timme om dagen på spanska och här på plats känns det än mer motiverande. Jag har ju andra möjligheter häär än hemma att båda höra, läsa lite och försöka använda det jag lärt mig. Är så tacksam för mina spanska grannar och andra som hjälper mig på traven. Böcker att läsa och lyssna på finns till hands och de dagliga långpromenaderna, som även här,  blir mellan 6 och 10 km ger både energi och variation. (Väljer olika promenader…)

Middagar  med vänner blir det både spontant och mer planerat. Här tillsammans med PO, Birgitta, Lasse och Fia.

Även om dagarna kan tyckas lika så blir de inte det. Jag (vi) bestämmer ju dagarnas innehåll.  Även att handla är roligt här.  Sällan trängsel och ingen som har bråttom. Och jag botaniserar gärna bland alla fräscha frukter, grönsker, ostar och skaldjur.

Och under promenaderna finns det alltid något att se. Jag satt igår en bra stund och såg denna trut (tror det är en gråtrut…)  inta sin lunch.

Såg ut att bli fisk till lunch här.

Oftast är det ju blå himmel, men visst kan moln förekomma. Ibland flera stycken.

Några  moln visar sig.

Och med blå himmel över oss är det fint att också sitta hemma på terrassen och äta lunch med vänner.

“Finns det hjärterum så finns det stjärterum.” Patrik, Krister, Ami, Anna Carin och Bosse.

Det glittrande havet är något jag ännu heller inte blivit mättad av att se.

 

 

26 svar på ”Omväxlande dagar i den spanska sommarstugan”

 1. Visst är det en härlig tillvaro i Torrevieja! Jag älskar den milda vintern med härliga dagar i solen. Sen att man har möjlighet att på några timmar förflytta sig till snön för att åka skidor det är inte dumt det heller. Plus alla andra fina utflyktsmål i omgivningarna. Kan man ha det bättre? Tror inte det 🙂

  Ha ännu en fin dag!

  1. Instämmer helt! Visst har vi det bra här. Och den milda vintern upskattas extra. Och just möjligheten till fina utflyktsmålär ju toppen. Har ju ännu inte fått till skidåkning här. Jodå, i början av 1970-talet var jag ett par gånger i Sierra Nevada. Men det var ju länge sen. Hopper finns kvar om ett nytt besök.
   Önskar er också en fin dag.

 2. Härliga bilder.
  Skönt gå ut och äta, slippa tänka på matlagning.
  Som jag för många år sedan bodde ett tag på Mallorca kan jag hyfsat med spanska.
  Fast visst jag var väl duktigare då än nu.
  Läste en intensivkurs i Stockholm och sedan på plats gick allt av bara farten.
  Titti i KALLA Umeå

  1. Tack! Och vi har det bra här. vi har ett thailändskt paradis dit vi återvänt många gånger men min hud får inte längre vara i så starkt soljus. Och även om det är målnigt så är solen förädisk.

   Vi varierar med att äta ute och hemma, som det faller sig. I Thailand år vi alltid ute och den maten kan jag sakna. Här har jag några kinesiska favortirestauranger och där jag får maten som jag vill ha den och bra så. Har tyvärr inte hittat någon thailändsk restaurang.
   Spanska läste jag i gymnasiet och har gjort det av och till men nu satsar jag ca en timme åer dag och det ger resultat. Roligt är det också. Och språk är ju delvis en färskvara och måste tränas.
   Kul att du också läst spanska och bor man på plats är det ju enklare att lära sig mer.

   Ja, kallt har du i Umeå, men kanske blir det en tur för dig till Thailand snart.
   Ha det gott!

 3. Ja det måste vara det ultimata att kunna pendla som ni gör, och sen alla vänner i Spanien är ju super kul 🙂 för just dessa månaderna är ju så trista även om man försöker göra kul saker, kylan är inget alls för mig …hoppas dagen blir givande kram kram

  1. Vi trivs väldigt bra med vårt “pendlande” och det är alltid roligt med vänner vare sig det är i Spanien eller hemma i Sverige. Vänner är värdefulla.
   Vi tycker det är skönt att byta ut en del mörker, snö och kyla mot vår/försomma/sommar. Detta kan ju variera mellan december och februari. Men solen är oftast framme och dagarna är ljusare och längre.
   Roliga saker försöker vi göra både hemma i Stockholm och i Torrevieja, men det är enklare på många sätt när vi är i den spanska sommarstugan.
   Hoppas du har den fin dag.
   Kram

 4. Visst är det skönt med lite omväxlande dagar! Och att träffa vänner är alltid trevligt. Tack så jättemycket för vår trevliga träff hemma hos er 🙂
  Stor kram!

  1. Instämmer helt ocg daharna blir ju oftast vad man själv gör dem till. Jättetrevligt att ses hos oss. Och vänner tycker vi om.
   Stor kram!

 5. Vilka underbara och härliga dagar ni har. Omväxlande också för alltid händer det något hos er. Måste vara härligt att kunna njuta av det varmare klimatet samtidigt som lägenheten i Stockholm finns som alternativ. En perfekt kombination skulle jag vilja säga!

  Kram och trevlig torsdag!

  1. Vi är just nu väldigt nöjda med den här kombinationen och praktiiskt att ha tillgång till båda- Och vintern hemma har jag ju inte saknat under den månad vi varit i Spanien. Har tagit måttlig del av den och det har räckt bra.
   Önskar dig en trevlig torsdag.
   Kram!

 6. Ja nog låter det allt underbart, och nu måste jag tillstå att jag saknar variationen i mina promenader. Dessutom har jag så ont i axlarna efter att ha åkt spark månader i taget. Visst försöker jag ta vanliga promenader också, men det är inte plogat just nånstans så det blir väldigt enahanda. Tur vovven är luttrad och är glad bara hon får komma till en väg där hon kan nosa efter andra jyckar. Sen är jag allt lite avis på den goda maten och inte minst att kunna inta den utomhus. Det lär dröja med drygt en meter snö på backen…

  1. Och jag som tycker du visar på så fina variationer på dina rundor. Jag njuter av att gå med, men jag öfrstår att det är kallt nu. Och kyla klarar mitt solskadade ansikte dåligt. Spark! Jo, jag har en . En gammal, som jag ifck som barn. Men i Stockholmstrakten sandas och saltas det så sparken kan inte användas. Mycket snö har du och det ser inte så plogat ut och pulsa i snön kan man ju inte göra långa sträckor. Men du gör det.
   Allt har isn tid och visst är det bra att vi kan dela med oss av det som är vår vardag. Jag uppskattar verkligen att vara med i din.
   Kram!

 7. Håller helt med dig efter många år i Benidorm. Där är heller aldrig tråkigt och det händer något hela tiden. Precis som i Torrevieja kan man välja hur många olika promenader som helst, och så upptäcker man alltid något nytt.
  Costa Blanca är ett paradis där man dessutom kan leva “lyxliv” till mindre pengar än här.

  1. Nej, jag kan verkligen förstå att det heller aldrig är tråkigt i Benidorm. En stad som också lever hela året och inte bara under högsäsong- även om det då är än mer livat. Känslan av att röra sig längs havet och i omgivningarna och se och uppleva nya saker bidrar ju till trivseln.
   Och både restaurangpriser, matpriser m.m. är ju nästan halva priset mot här hemma. En klar fördel. Att det sedan är snöfritt och en hel del sol och värme när det är vinter i Stockholm är också idel fördelar.

 8. Härlig tillvaro ni har. Fint med vänner man kan äta med och vackra promenader och så det blå havet ständigt närvarande. Jag förstår att ni njuter. 🙂
  Ha en fin helg!
  Kram!

  1. Vi trivs med att kunna pendla mellan Stockholm och Torrevieja och trivs på båda ställena.Platserna kompletterar varandra och möjligheter att göra “roliga saker” finns på båda.
   Önskar dig också en fin helg.
   Kram!

 9. Du har helt klart ett omväxlande liv, måste jag säga. Inte bara åker du mellan Spanien och Sverige, du gör ju dessutom en massa fler resor. Härligt liv!

  1. Jag försöker göra det som känns bra och som ger energi. Och kanske kan jag också ge andra lite av den. Nu orkar jag, men om “morgondagen” vet jag ju inget. Kan ibland sakna de långa resorna men är glad för alla resor i Asien vi gjorde när vi bodde i Peking. Då var det ju inte så långa avstånd och flygresorna hökk sog på fyra-fem timmar.
   Från Sverige blir det ju bra mycket längre….
   Jag trivs med tillvaron och att resa är ju fortfarande väldigt roligt.

 10. Vilka underbara dagar du har! Åh, jag blir väldigt sugen på att själv bo utomlands när det är dags för pensionering.
  Dagarna behöver ju som du skriver inte vara lika, utan de blir ju vad man gör dem till. Just det där att bara ta det lugnt, varva med promenader, god mat och vänträffar – det låter som ett perfekt liv i mina ögon.

  Stor kram!

  1. Vi har det bra och trivs. Och jag är ju en tämligen aktiv pensionär och vill gärna ha variation mellan varven. Jag slår mig också gärna ner med en bok och måste ju inte vara på “g” hela tiden. Men visst gillar jag valfriheten. Vi trivs med att pendla mellan Stockholm och Torrevieja och försöker ju hitta på trevligheter på båda ställena. Däremellan blir det ju en del andra reosr, både lite längre och kortare. Och nu i sommar har jag en del resejobb och det är alltid jätteroligt.
   Stor kram!

 11. Det låter väldigt härligt. Genom min blogg har jag har lärt mig att södra delen av spanska fastlandet verkar ha väldigt milda vintrar, nästan som det vi kallar sommar!? Cirka 18 grader?

  Mina tankar att hyra någon lägenhet en november- eller januarimånad mognar. Mycket för att jag vill lyssna in spanskan och träna på plats också… Plus ljuset och värmen… Får se hur det blir framöver, om det blir kommande vinter eller om jag väntar tills jag lärt mig litet mer spanska…

  Det märks att du trivs med livet och så ska man försöka inordna sina liv, alla som kan. Sedan behöver det givetvis inte vara två boende… utan efter egna förutsättningar! Kul att hänga med i ditt liv 🙂

  1. Vädret här på Costa Blanca och på Costa del Sol, längre söderut har ett microklimat som gör att vädert ofta är både varmt och soligt. Kvällar och nätter i december till februari kan vara råa och lite fuktiga. Men när jag kom i mitten av januari var det +25 vissa dagar och även december och tills nu har haft många dagar me dsol och minst +20 i skuggan. Men andra dagar har varit kyligare. Dock är ljuset så härligt me ddel längre dagarna. Vad gäller spanska lär du dig ävldigt mycket på plats eftersom du omges av språket och det är bra träning Jag tycker att jag lär mig mest på plats. Så var det även när vi bodde i Peking. Jag had een privatlärare ett par gånger i veckan men lärde mig höra och kunna prata lite till “vardagsbehov”. Nu har jag glömt mycket för jag använder ju inte språket och pmges inte av det.

   Nej, inte behöver man alls två boenden. För oss blev det bara så och den spanska sommarstugan är just en liten stuga. Nåja, snarare ett litet hus. Med tonvikt på litet, bara 42m2 plus terrass. Men det fungerar bra. Och vi trivs.

 12. Jag tycker du verkar ha det kanonbra som kan skifta mellan två bra boenden. Styra lite över väder och årstider. Bäst är det när man kan råda över sina egna dagar. Fylla dem med en mix av saker. Hitta sin egen rytm och puls. Variera mellan sittande och rörelse. Hemmastunder och bortastunder. Jag gissar på att du upplever transporterna som kortare och kortare för varje gång. Packningen är minimal. Stor skillnad mot att åka iväg till en semester.
  Kram Bosse

  1. Vi trivs med att pendla och visst blir packningen minimal- Och fint att snabbt kunna bestämma sig för att ta en tur om andan faller på.
   Jag tycker ju om variation och passar på nu när jag kan. Om morgondagen vet man ju inget.
   Och jag har har bra rutin både på att resa och packa det jag behöver och det underlättar en hel del.
   Önskar dig en fin helg.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *