Resor utomlands

Ombord på fartyget Star Princess – Vad kan man göra?

Idag på förmiddagen lägger vi till i Ushuaia som är världens sydligaste stad, ”världens ände” och som ligger längst söderut i Argentina. Och efter tre dagar till havs med varierad sjögång och starka vindar blir det bra med fast mark under fötterna. Men vi har inte bara sett och upplevt det ”O-Stilla havet” utan också ett fantastiskt vackert landskap bl.a vid och runt Amaliaglaciären-

Runt Amaliaglaciären i södra Chile- Ett landskap som påminner mycket om det i norra Norge. 

 

Det blev en extra dag till havs

eftersom väderförhållandena inte gav oss möjlighet att ta oss in till Punta Arenas i södra Chile. Staden ligger i Antarktisregionen mellan Stilla havet, Magellans sund och Atlanten. Och för att ta sig dit ska man in och genom flera smala fjordar. Vindriktningen är viktig och är den ”fel” så kanske man kommer in i hamnen men inte ut.

Vackra vyer ser man genom stora panoramafönster ombord på fartyget Star Princess.Det blåste rejält även inne i fjordarna. Och när vi var till havs var däcken stängda p.g.a hård vind. Vackra vyer ser man fint från fartygets panoramafönster. 

Ombord

Vad finns att göra? Det korta svaret är hur mycket som helst. Om man vill. Från tidig morgon till sen kväll.
Vill man röra på sig finns ett rejält gym, ett promenad/joggingdäck, olika danskurser, (argentinsk tango är populär) thai chi, qi gong och ”friskis & svettisgympa”. Dessa aktiviteter, liksom flera andra, återkommer vid ett  olika tillfällen under dagen och man kan gå flera gånger om man känner för det. Vill man ta det lugnt finns ett jättefint  SPA ombord.

Ett par tränar argentinsk tango. 

Föredrag och filmer om Sydamerika, om de platser/områden vi passerar och besöker, om djurlivet här, om Columbus och Magellan samt en hel del annat roligt och matnyttigt finns att ta till sig. Kanske vill man gå på kurs i turistspanska, sjunga i kör, lära sig spela bridge eller se en film. (Både helt nya och en del äldre filmer visas vid olika tillfällen under dagen.) Är man intresserad av olika frågesporter, vill vika origami eller gå på akvarellkurs går det bra. Vad gäller annan underhållning finns en stor teater som rymmer ca 600 personer och här ett par gånger per kväll olika shower/föreställningar.

Teatern ombord rymmer ca. 600 personer och erbjuder fina föreställningar av skilda slag. 

 

Men man måste ju inte vara så aktiv.

Utan det kan också vara skönt att slå sig ner i lugn och ro med en bok i någon av de 10 loungerna. Vill man ha mer fart och fläkt finns  torget “la Plaza” som både är lounge, bar, restaurang och har en scen.

La Plaza

En liten del av en lounge. Fin plats att läsa på. 

För vår del har vi testat lite olika programpunkter men har ännu inte kommit till den argentinska tangon. Men det är väldigt roligt att se både de som tränar och på de professionella tangodansarna som är med. I övrigt om man vill dansa finns det musik för alla de smaker och i olika dalar av fartyget. Vill man inte dansa men kanske lyssna på musik finns det livemusik med variation från klassisk musik, irländsk musik, en man +flygel+sång/allsång och en hel del till.

28 svar på ”Ombord på fartyget Star Princess – Vad kan man göra?”

 1. Min man följer er noggrant på internet, ser nu att ni ligger still vid den där staden med roligt namn.
  Jag blir sjösjuk bara av att läsa ditt inlägg! Tur att kaptenen låg kvar inomskärs när det var som värst på Stilla havet!
  Men vilket fartyg!!! Så mycket man kan göra!!! Ingenting fattas! Antar att restaurangerna är bra med god mat också?
  Skönt att ni nu har fast mark under er ett tag!
  HA det fortsatt bra!

  1. Vad kul att din man följer oss. Idag i världens sydligaste stad, Ushuaia i Argentina. Inne i en fjord så det är lugnt på vågfronten.En fantastisk resa är det. I morgon hoppas vi runda Kap Horn. Kram!

 2. vilken resa ni gör!! Nu har jag läst ” fast mig” sedan första början och tackar allra ödmjukast för allt du bjuder på. Sydamerika är en kontinent som är rättbfrämmande för min del och jag suger i mig för allt vad tygen håller just nu. Mycket sjögång tycks ni ha haft o har . Bra med alla valmöjligheter ni har ombord. Njut för fulla muggar. Nu ska jag ta ett varv till från början av er resa.

  1. Vad roligt Karin att du är med. Även för oss var Sydamerika ganska nytt. Brasilien har vi besökt i ett par veckor för länge sedan. I morgon hoppas vi på att runda Kap Horn. Makens största önskan. Och många ålänningar har ju seglat här på väg hem från Australien. Nu blir det lite fragment från resan för internet ombord är jättedyrt. Idag i Ushuaia, världens sydligaste stad. I Argentina. Ha det fint du också.

 3. Det verkar vara en hel del som man kan göra på kryssningsfartyget.
  Mycket härlig utsikt, förstår att du njuter. Behövs egentligen inte göra något, kan bara vandra runt, få motion och njuta av underbart vackra vyer.
  Ha det fortsatt fint och varm kram till dig.

  1. Vi har inte behov av att göra så mycket men vi har varit och lyssnat på en del föredrag , sett argentinsk tango och sett några riktigt bra shower på kvällarna. God mat blir det också. Mycket vackert att se och havet i sig är fascinerande och skrämmande
   Hoppas det är bra med dig också.
   Varm kram!

 4. Visst finns det mycket att roa sig med på båten! Alltid kul att studera programmet och se vad man vill roa sig med 🙂 Föredragen om resmålen och händelser runt dom tyckte nog jag var intressantast. Och maten såklart 😉
  Kul att studera folklivet också. Sen får man faktiskt inte glömma bort att det är semester och att ta det lugnt ingår i det där med att semestra också 😀

  Ha det fortsatt gott!

  1. Vi gillar också föredragen och man lär sig mycket nytt. Och maten gillas. Får ett eget inlägg när vi är hemma. Och att ta det lugnt är inga problem.
   Idag blev en fin dag i Ushuaia och vi hoppas på att komma runt “Hornet” i morgon.
   Och fartyget i sig är verkligen i topp. Allt ombord.
   Nu hoppas vi på ett lugnare hav i natt.
   Ha det gott.

 5. Jag förstår. Ni har allt och mer därtill. Vilken upplevelse! Jag tror inte att jag skulle gått all in utan mer kopplat av, andas och njuta. Se och uppleva på mitt vis. Men så skönt att allt finns tillgängligt.
  Otroligt med ett sådant stort lyxhotell på havet.
  Tack för fina bilder! Dessa reser jag i. Stor kram!

  1. Tack!Vi kopplar av väldigt mycket och fint att rensa hjärnan. Men föredragen går vi gärna på. Så roligt att få veta mer om trakterna vi besöker. Givande också att prata med andra gäster ombord. De kommer från världens alla hörn och fint att byta erfarenheter.
   Fartyget är i topp och känns inte alls stort fast det är det.
   Kul att du ärmed oss.
   Kram!

 6. Naturbilderna du tagit fortsätter vara av högsta kvalitet – som alltid! Inget fel alls på fotona du tog inne i fartyget heller egentligen, men det är liksom lite för överdådigt och stort för min smak. Skulle nog sätta mig i ett lugnt hörn respektive stanna på min hytt och läsa. Å japp, till en kryssning skulle till och med jag krypa till kors och ladda ned massvis med e-böcker;-)
  Ushuaia minns jag från Top Gear serien. Får se om jag kommer känna igen mig när jag tittar på dina bilder. Håller fotfarande tummarna för Kap Horn:-)

  1. Det finns många lugna lounger ombord perfekta för läsning. Vi nyttjar dem gärna. Föredragen har varit väldigt bra och roligt att få veta mer om trakterna vi är i. Jag har böcker nerladdade i telefonen som jag lyssnar på och fem vanliga är med. Ombord finns också ett bra bibliotek med bra utbud av engelskspråkiga böcker att låna. Perfekt.
   Blir ett smakprov från Ushuaia i morgon. Mer när jag kommer hem-
   Och vi hoppas också på “Hornet” i morgon.

 7. Hola! Även Jörgen följer er den här gången! Han har en del frågor till Tekniska kontoret om båtens konstruktion för att parera kraftig vind. Finns teorier. ? Ser fram emot en middag! Själv skulle jag gärna se en videosnutt när du och Mr B svänger era lurviga i en argentinsk tango. ?

  1. Hola! Vad roligt att Jörgen är med ombord. Alltså följer oss via dator/mobil. Mr B har svaren, tror jag i alla fall. Vad gäller tangon så lär det inte bli några bilder. Men jag har på andra….
   I natt mot Kap Horn. Hoppas vi kommer runt.
   Kram!

 8. Jag älskar att sitta i sådana där mörka lounger med lädersoffor. Fin båt för övrigt och mycket aktiviteter. Jag skulle nog välja spa och tai chi… eventuellt en kurs i tango. 🙂
  Ha det så bra!
  Kram!

  1. Vi tar det lugnt men vill gärna lyssna på föredragen. Och roligt att så mycket varierat erbjuds. Tangon har vi inte prövat än. Men kanske….
   Kram!

 9. Det är tur kaptenen och sjösättningen inte tar några risker. Du fick till en bra bilder ändå även om det ser himla kyligt ut. Jag tror du inte går sysslolös på en sådan här kryssning. Aktiviteter för alla. Jag hade provat på Akvarell, tango, kör, Teater, SPA, lyssnat på Irlöndsk musik, Friskis & Svettis och qi gong. Nästan allt med andra ord. Det ser förtjusande ut på båten och önskar dig en fortsatt bra resa utan sjögång// kram

  1. Det är kyligt, +3-4 grader och kalla vindar. Men vi är ju åt Antarktishållet. Fartyget är på topp vad gäller allt. Har nu varit vid Kap Horn och är på väg mot Falklandsöarna.
   Kram!

 10. Det verkar finnas mycket att göra men också goda möjligheter till att bara koppla av och njuta. Hoppas att vindarna blir lite snällare under resten av resan. Jag tycker inte om sjögång och hade njutit av att trampa fast mark.

  Kram

  1. Här finns massor men vi tar det ganska lugnt. Föredragen är väldigt bra och intressant att veta mer om de platser vi besöker. Har i morse varit vid Kap Horn. Nu har vi medvind och är på väg mot Falklandsöarna.
   Kram!

 11. Vad händer, om ni INTE kommer runt? Blir det att segla tillbaka norrut?
  Det finns väl ingen kanal från Stilla Havet till Atlanten – eller gör det?

  1. Vi har varit vid Kap Horn men kom inte hela varvet runt. Det blåste 30 m/sek. Nu på väg mot Falklandsöarna. Inlägg kommer i morgon.

  1. Vi har det fantastiskt bra med allt. Ett jättefint fartyg med toppenservice och en mat som är utsökt. Men det har blåst en del på Stilla havet. Men nu är vi på Atlanten och på väg mot Falklandsöarna så det är i alla fall idag lugnt med 12 m/sek. Vi kom idag också nästan runt Kap horn.

 12. Vet du hur många ni är på båten? Teatersalong för 600 hundra, inte illa. Alla går ju inte på teater. Men det klart för att en sådan resa ska löna sig måste ni vara många resenärer.

  Jag misstänker att ni känner andäktiga inför alla vackra vyer! Jag blir det genom att titta på bilderna.

  1. Fartyget tar ca 2500 pasagrerare och det finns väldigt många allmänna utrymmen så trångt blir det aldrig. Och hur mycket som helst att välja på vad gäller aktiviteter och underhållning. REsan är verkligen en sann upplevelse. Och Atlanten verkar lugnare än stilla havet.

 13. Vilken jättebåt … och mycket att sysselsätta sig med om man får tråkigt 🙂 Ser ut som ni har det väldigt bra där …
  Kram

  1. Fartyget är stort och det känns tryggt så här ute på haven. Idag mitt ute på Atlanten och med häftig sjö. Och igår var vi bland pingviner på Falklandsöarna.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *