Utflykter

Okänd trakt – Som nu är mer känd

.Stockholm bjöd i dag på ytterligare en strålande dag. Och redan i går kväll kunde man ana att det skulle bli så. Något som kändes bra eftersom jag skulle ta mig en bit utanför stan, till Kungsängen, en av Stockholms förorter. Och detta är en för mig ganska okänd trakt.  Kungsängen ligger cirka 30 km nordväst om Stockholms City och i Upplands Bro kommun. Eftersom vi inte har bil så skulle jag ta mig hit kommunalt och hade beräknat att det från dörr till dörr skulle ta mig 90 minuter. Då med utrymmen för vissa tåg eller förseningar av bussar.

I går kväll hade jag den här utsikten från vardagsrummet hemma på Söder. En vacker solnedgång var det så jag hoppades  att även torsdagen skulle bjuda på vackert väder. 

Till okänd trakt

Jodå, torsdag morgon kom och redan vid solens uppgång, strax efter halv åtta, såg det lovande ut. I vanliga fall är jag sällan uppe så här tidigt men idag blev det så. Och visst underlättade det fina vädret tanken på att ge mig ut redan klockan åtta.

Stockholm . Södermalm. Soluppgång och vackert väder. Fint sällskap för mig när jag skulle ge mig av mot okänd trakt.Hemma hos oss i morse klockan 07.30 och solen är på väg upp. Och det ser ut att bli ännu en vacker dag. Snart skulle jag i sällskap med blå himmel bege mig till okänd trakt. 

Jag skulle alltså till Kungsängen som ligger 30 km nordväst om Stockholm, Mälaren.  Och här skulle jag vara klockan 9.45. Så avgång hemifrån mig strax efter åtta. Först buss som till Södra station tar 10 -15 minuter och därifrån pendeltåg till  Kungsängen. En resa på drygt 30 minuter. Från Kungsängens pendeltågsstation skulle det ta 25 minuter att promenera till “målet”. Eller att kombinera buss och promenad på lite kortare tid. Om bussens tidtabell passade…

Allt flöt på bra och jag hann med ett tidigare pendeltåg och kom på en passande buss och hade plötsligt dryga 45 minuter till godo.

Kungsängen och pendeltågsstation. Även bussterminal. Helt okänd trakt för mig. Kungsängens pendeltågsstation och lite av centrumområdet. Okänd trakt för mig men roligt att vidga vyerna.

På plats

Men vad skulle jag nu göra i denna lantliga men väldigt fina miljö. Jo, jag skulle klippa mig. Jag har sedan 2013 haft min “huvudsakliga” frissa, i spanska Torrevieja. Och under våra sista dagar här, passade jag på att få håret ordnat.  (En reservfrissa har jag haft jag i Stockholm)

Eftersom vi i augusti sålde den spanska stugan så kommer jag ju inte direkt att åka hit nu på samma sätt som vi gjort. Blev  ju ett antal resor per år.  Men nu  behövde jag alltså en ny frissa. Och av bloggvännen och vännen “Susjos”  fick jag tips om Lotta och “Hårstudion” här i Kungsängen. Så här var  jag nu och i mycket god tid.

Visst var det en okänd trakt  jag var i, men jag passade på att  bekanta mig lite med den. En skön promenad i vackra omgivningar och med solsken i blick.

Kungsängen. En gärlig promenad i okänd trakt och i lantlig miljö. En fantastiskt fin höstdag i vacker men okänd trakt. En behaglig promenad i skön och lantlig miljö

Några baldersbrå eller kanske kamomill fanns kvar i kanten av dikena. (Bloggvännen Anki  berättade)

Solsken i blick hade jag hela tiden.

Kungsängen. Okänd miljö för mig men så vackra omgivningar.. Absolut njutbart. Vilka färger! Tänk så mycket fint jag hann se i en miljö som för mig var helt okänd.

Så dags för det jag var här för klippningen. I den röda byggnaden ligger Hårstudion och här finns också en del andra “firmor”.

Och resultatet. Tack, jag blev väldigt nöjd. Hade dock ingen direkt “före bild” att visa.)

Nyklippt och nöjd.

Väldigt nöjd med klippningen bestämmer jag mig för att promenera tillbaka till pendeltågsstationen. Jag tar god tid på mig och fortsätter att ha solen som sällskap. Och hela hemresan, inklusive promenaden till bussen, tog mig lite drygt en timme.

 

32 svar på ”Okänd trakt – Som nu är mer känd”

 1. Att få en frisör rekommenderad brukar oftast båda gott. Din frisyr är jättesnygg och klär dig bra. Som bonus dessutom sköna promenader i obekanta miljöer och dessutom i fint väder var ju inte fel alls det heller. Man får passa på att njuta av än så länge fina höstdagar.

  Önskar en god kväll nu!

  Kram

  1. Tack! Jag blev väldigt nöjd. Och roligt också att komma ut på lite okänd mark- Och en strålande dag var det.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram

  2. Riktigt klädsam frisyr. Men kräver nog lite jobb av dej, förcatt hålla den så snygg. De flesta kvinnor är bra på att sköta sitt hår… jag är inte det . En anledning till att behålla den page-liknande frisyr som jag haft i decennier…
   Kul att komma till nya platser. Vackert är det ju överallt just nu.
   Tack för turen till Kungsängen!
   Kram

   1. Tack! Kändes så bra! Och Lotta visade fint hur jag skulle få till “frisyren” på egen hand.
    Page har jag haft förr men det var ett tag sen. Tycker du passar så bra i det,.
    Jag har på motorvägen, E18, passerat Kungsängen många gånger men aldrig stannat till här. Och nu blev det. Fint att också kunna ta en promenad här i dessa för mig okända trakter innan det var dags för klippning.
    Kram

 2. En kanooooon frisyr! En himla snygg selfie:-) Blogglandia är återigen fantastiskt. “Mun-till-mun-reklam eller rättare sagt blogg-till-blogg-reklam fungerar perfekt.
  Har varit i Kungängen en gång för länge sedan. Två av mina kollegor bor där vid centrum. Ja, Kungsängen så sådant är kanske inte så upphetsande – ingen aning vad man kan göra där… Men slutstation på pendeltåget som går till Kungsängen är ju Bålsta, där Lasse Åberg har sitt museum. Ett tips till en utflykt med din kompis Agneta kanske.

  1. Tack! Jag blev jättenöjd. Och en trevlig utflykt blev det också och till en trakt jag inte alls kände till. Har många gånger passerat via E18 men aldrig varit i Kungsängen tidigare. Visst är Blogglandia en fin tillgång.
   Bålsta och Lasse Åbergs museum har vi besökt ett par gånger. Men kan nog bli än en tur med Agneta.

 3. Vad fin du blev i håret =)
  Känns alltid bra att någon annan testat frissan först.
  Själv har jag gått på samma ställe skulle gissa i snart tio år….. jag har promenad avstånd till min Nadia har man bråttom för att man fått vänd hem med katten så går det att gå dit på under tio minuter.
  Antar att du gjorde som jag – bokade en ny tid innan du gick hem.
  Fina solskensbilder. Ha en bra kväll!

  1. Tack! Kändes bra med en vända hit. Nu fick jag dessutom en trevlig “njutflykt” på köpet. Så vackert väder.
   Vad gäller frissa har Jessica i Torrevieja varit så bra i nio år. Men nu skulle det bli väl långt och dyrt att ta en tur dit för klippning. Perfekt att du har nära till en frissa du gillar och som är bra.
   Jodå, ny tid är bokad. Känns bra det också.

 4. Åh, tänk att du tog dej ända ut till Kungsängen och till Lotta! Så vackra bilder och du blev SÅ fin i håret! Kul att du är nöjd!!! Lotta har klippt mej i över trettio år, jösses vad tiden går, hon gjorde min bröllopsfrisyr också. Lotta är syster till min kurskamrat från Röda Korsets sjuksköterskeutbildning, så därför fick jag “nys” om henne en gång i tiden, och jag blir så nöjd när jag varit hos henne! Hoppas du hade en trevlig stund hos henne, och tusen tack för länken! <3
  VARM KRAM

  1. Japp! Inga problem. Hade ordinarie tid i morgon och det var redan 08.30. Men Lotta ringde igår och erbjöd tiden idag. Och visst tog jag den.
   Hann med en fin promenad innan besöket. Och vilket ljuvligt väder.
   Jag blev så nöjd och har ny tid inbokad. Stort tack !
   Lotta är jätteduktig och lyckades så bra med mitt hår.
   Varm kram

 5. Vad fin du blev i håret! Alltid kul att pröva nytt och särskilt om man fått bra rekommendationer.
  Jag bytte ju frissa iom pandemin och dess förutsättningar och blev så jättenöjd, så den salongen har jag ff och med tre olika frissor som gått i samma skola.
  Håret betyder mycket 🥰
  Stor kram fina du!

  1. Tack! Jag blev verkligen nöjd och så glad att Susjos tipsade mig om sin duktiga frissa- Hon har själv besökt henne i mängder av år och alltid varit supernöjd- Har en ny tid inbokad i december och här är det alltid fullbokat.
   Har haft en i reserv här hemma på Söder men kände tat jag gärna ville testa en annan. Den ordinarie har ju varit i Torrevieja.
   Nu fick jag ju på köpet uppleva en trakt där jag inte direkt varit. Inte annat än att ofta ha passerat på E18 som går förbi Kungsängen.
   Stor kram

 6. Så snygg du blev i håret och vilken härlig dag du fick på vägen!
  Vi sa just att är höstdagarna som idag med krispig luft och blå himmel då får det vara höst hur länge det vill.

  1. Tack! Jag är väldigt nöjd med klippningen och lite nytt blev vad gäller frisyren.
   Väldigt roligt att också vidga vyerna och med en tur hit till Kungsängen. Har passerat här utanför på E18 men inte tidigare stannat till. Fina omgivningar som jag hann se lite mer av och en trålande dag.
   Strålande vackert även idag med krispig luft.
   Men det blir en lugnare dag stegmässigt för mig. Gårdagens 16 000 blev märkbart för höfterna som tyvärr inte är i så bra skick.

 7. Frisyren passar dig jättebra … såklart är du nöjd! Jag har inte klippt mig sen före pandemin … och håret når nu nedanför skulderbladen. Jag hade långt hår ända fram till för tio år sedan, då jag klippte det kort – och jag tror jag ska göra så igen … men vet inte vilken frissa jag ska gå till.
  Kungsängen har jag aldrig varit i, men jag har sett skylten 🙂 Vacker miljö och såå fint med de höstgula färgerna. Bara för att jag vet att du intresserad och vetgirig så kan jag berätta att det är inte prästkragar, utan baldersbrå (eller möjligen kamomill … de är väldigt lika)
  Önskar dig en fin fredag!
  Kram

  1. Tack! Ja, jag blev jättenöjd och en fin utflykt blev det också. Har du fått håret så långt så är det ju bra för då kan du ju sätta upp det. Just detta med en bra frissa är ju viktigt. Håller tummarna att någon kan ge dig tips. Jag blev tacksam för tipset här av Susjos. Har haft en reservfrissa här på Söder men de två senaste gångerna blev jag inte så nöjd.
   Vad fint att du berättar att det är baldersbrå. Ska genast ändra. Och intresserad vet du att jag är. Funderade lite på dem….
   Varm kram och trevlig fredag.

 8. Morgonstund har vid tillfällen det där guldet i munnen. Okänd vackert terräng med plus-tid på 45 minuter gör så guldet till och med glittrar 🙂
  Mycket fin frisyr Ditte!
  Kram o trevlig helg och än en gång tack för senast; hemma nu med “allt i intryck och minnen”.

  1. Tack! Jag är jättenöjd med klippningen och roligt att komma hit till Kungsängen.
   Det blev en fin tur hit ut och gott att ha extra tid att traska runt i väldigt vacker miljö.
   Skönt att resan hel gick bra och kan tänka mig att du hade mycket med dig i bagaget hem. Väldigt roligt att ses. Stort tack.
   Varm kram

 9. Så fantastisk vacker allé med alla gula löv. Visst är det kul att utforska ny mark och vidga sina vyer, det intresset vet jag ju att du har också. Bra du blev nöjd med frissans jobb!

  1. Jag blev helt tagen av omgivningarna här. Så vackert och med den blå himlen närvarande.
   Jag har många gånger passerat Kungsängen när jag åkt E18 men har inte tidigare stannat till här. Har ju inte direkt tidigare haft anledning till några besök. Men nu så.
   Blev väldigt nöjd med klippningen så det blir fler besök här.

 10. Du passar jättebra i frisyren, det blev mycket fint.
  Tänk att åka så långt för att klippa sig. Jag kanske skulle pröva det någon gång så jag får en annan frisyr. Nja, nu har jag ingen, hästsvans som bara hänger.
  Då åkte du förbi “min” stad då. Här går ju dessa tåg förbi också, vi har många tåg som passerar, därför ska de gräva ner järnvägen.
  Kungsängen har jag varit till många gånger. Bland annat på en häftig 50-års fest, plus att jag har haft en väninna som har bott där, Ingegärd som var blind, jättefin tjej. Hon lagade till och med mat åt oss då vi var där, så duktig.
  Fina bilder du visar. Det märks att hösten är här.
  Var rädd om dig och varm kram.

  1. Tack! Jag blev själv väldigt nöjd och det kändes som att det var “jag”.
   Jag visste att det var en bit att åka. Men tiden har jag. Jodå jag passerade din stad och har idag varit där för ett besök hos Preciosa.
   Jag har passerat Kungsängen många gånger med bil och då på E18, men aldrig stannat till.
   Roligt att du väl känner till Kungsängen och har fina minnen härifrån.
   Fantastiskt att laga mat och ordna till er med sin synskada-
   Jag hann också med en skön promenad i de vackra omgivningarna och med solen som fint sällskap.
   Var rädd om dig du också . Och Mysingen.
   Varm kram

  1. En lyckad dag blev det. Bra klippning, trevlig frisör och likaså en trevlig utflykt till för mig nya omgivningar-
   Önskar dig också en fin helg från ett vackert Stockholm i sol.

  1. Tack! Jag blev själv väldigt nöjd med klippningen. Ny tid är också bokad.
   Men visst var det en bit att åka. Å andra sidan tid har jag och det var roligt att komma till en för mig ny trakt. Har passerat kUngsängen på E 18 många gånger men aldrig stannat till.

 11. Kanonfin blev du! Och Susjos är alltid välfriserad så henne kunde du lita på! Jag måste också se mig om efter en ny frissa, fick nog av min förra när han började skandera om religion och politik vid förra besöket. Inte alls vad jag förväntar mig, visst kan man föra samtal, men trots att jag var tydlig med att jag inte var intresserad av hans utläggning om sin religion så kunde han inte sluta. En granne till mig är nöjd kund hos en frissa som jag testar nästa gång…
  Och så trevlig när du fick dig lite nya omgivningar att titta och fota samtidigt. Och solen på sitt bästa humör.
  Kram

  1. Tack! Jag blev verkligen nöjd Och att priset här i Kungsängen låg drygt ett par hundra under priset här på Söder var en bonus. Har verkligen gillat in spanska frissa men nu när vi inte har stugan kvar behövde jag få en här hemma. Kul med en tur till Kungsängen som nu genom besöket här blev lite mer känt mig. En vacker promenad hann jag ju också med.
   Frissan jag haft här på Söder som reserv kände jag på slutet att det inte blev så bra. Mitt hår är ganska tunt och det blev lite “samma-samma” frisyr Nu har jag ny tid hos frissan i Kungsängen i december. Lika bra att boka.
   Förstår dig att du vill byta. Alternativet är att sätta in lurar i öronen och stänga ute pratet. Men, nja…
   Men du har fått förslag på alternativ så det är ju bra.
   Kram och trevlig lördag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *