Resor i Sverige

Nyårsafton – resa och skyltsöndag. Följ med!

God tidig morgon! Väldigt tidig för min del. Alltför tidigt. Men jag ska ut på en jobbrelaterad resa över nyår så det finns en anledning till den arla morgonstunden. Det är också är söndag, “Skyltsöndag”,  som bloggvännen BP  så fint förvaltar. Dessutom är det ju även nyårsafton. Ett nytt år står för dörren och väntar på oss.  Undrar vad det kommer att föra med sig. Eller snarare vad vi kommer att ta med oss in i 2018.  Jag  har idag med gårdagsfärska skyltar och från mina kvarter i Stockholm, på östra Södermalm.  Och här är utbudet av skyltar är verkligen stort.

Månen hälsar vänligt på mig dagen före nyårsafton Här på Ringvägen i Stockholm.Månen vinkar till mig mitt på Ringvägen i Stockholm.

Restaurang China på Ringvägen erbjuder riktigt bra kinesisk mat och som kan smaka som den jag blivit serverad i Peking.  Hit går vi gärna.

Att få lite Söderhalm på Södermalm tyckte jag var fyndigt. Men nu har jag inte julhandlat i “Skrapan” (har inte julhandlat alls) så chansen att bli men halm verkar minimal.

I varje fall var jag igår på väg  just till Skrapan, gamla “skatteskrapan” på Götgatan för lite inköp. Och mängden skyltar vid Ringens köpcentrum vid Skanstull var många.

Upplyst skyltning på Götgatan i Stockholm.

Även “Skrapan” hade upplysande skyltning. Här samsas fint restauranger/caféer och butiker av skilda slag i trevlig miljö.

Nyårsafton 2017

Ny jobbrelaterad resa väntar över nyår och jag ska ta mina resenärer till “Solstan” – alltså Karlstad. Om solen visar sig vet jag ännu inte.  Men Karlstad är en fin stad helt oavsett dock än finare förstås i solljus. Lunch äter vi på Svampen, vattentornet i Örebro och har vi tur och det är klart väder så kan vi få en strålande utsikt över Närkesslätten och Örebro från det 58 meter höga tornet. Fram på eftermiddagen blir det, i alla fall för mig, en stor favorit i repris.. Ett besök med guidning på Sandgrund, Lars Lerins permanenta konsthall i Karlstad. Nyårsafton fortsätter med Wermlandsoperan och en musikalisk  komedi – “Evig Jul” som handlar om generationen som vägrade bli gamla. (Återkommer med recension när jag sett den) Kvällen är fortfarande ung när föreställningen är slut och då väntas trerätters supé på stadshotellet Elite där vi bor.  Och vid tolvslaget hoppas vi  se de fyrverkerier som Karlstad stad skickar upp från Sandgrund . Tycker det låter som en nyårsafton med kläm i.

Vill också gärna passa på att önska alla ett gott slut och ett riktigt GOTT NYTT ÅR.

 

 

44 svar på ”Nyårsafton – resa och skyltsöndag. Följ med!”

  1. Konst blev det och Lars Lerin är ju en stor favorit. Vad gälle operan var det inte direkt den mer “vanliga” modellen men en trevlig föreställning blev det. Och själva teatern här i Karlstad är ju värd ett besök i sig självt.

   Önskar dig också ett riktigt Gott Nytt År.
   Kram!

 1. Ibland är det bra att läsa flera bloggar ifall man vill hålla sig väl informerad. Susan skrev i en kommentar på min blogg lite kryptiskt om “en gemensam bekant som kommer till Karlstad å jobbets vägnar”.
  Nu var den gåtan löst och jag kan fira in det nya året utan att gå runt och grubbla!
  Vi önskar dej och Bosse ett riktigt Gott Nytt År!

  1. God morgon Leffe! God fortsättning på det nyligen påbörjade 2018 önskar Bosse och jag dig och Karlsson.Och visst blir 2018 ett bra år.

   En “gemensam bekant” – ja nu har du svaret. Jag resejobbar i helgen och målet var alltså Karlstad med en hel del trevligheter. Idag styr vi på nytt kosan mot huvudstaden. Får väl gå ut och se om jag stöter på någon “gemensam bekant” i kvarteren.

 2. Här var det skyltar i parti och minut 🙂 Jag blev lite förvirrad av det där med “östra Södermalm”, det räcker (och blir över) med ett väderstreck åt gången, liksom 😉 Men när jag tog till mitt knep med att solen går upp i Finland (öster) och ned i Norge (väster) så klarnade det 😀

  Låter som du har en fullspäckad och mycket trevlig nyårsafton på gång 🙂
  Kram och GOTT NYTT ÅR!

  1. God morgon och god fortsättning på det nya året. Hoppas ni hade en trevlig kväll och bra inledning på 2018.

   Visst kan det här med väderstreck vara knepigt men tänker en på att “uppåt på kartan är norr” så brukar dte ordna till sig. Och även att solen stiger upp i öster är en bra minnesregel.Och årets sista skyltning ville jag ju inte missa.

   Nyårsafton blev väldigt trevlig och det varierade programmet bidrog till att tiden försvann i rask takt. Vips var klockan 24…

   Här väntar nya turer och så småningom hemresa till Stockholm.
   önskar er en fin dag.
   Kram!

 3. Härligt att se dina fina bilder ifrån Stockholm och Söder.
  “Sola i Karlstad”, nja, kanske inte idag.
  Där uppe på Svampen i Örebro har jag ätit flera gånger, härlig utsikt.
  Vill tacka dig så mycket för året som snart är till ända och för att jag har fått förmånen att lära känna dig och följa med dig i helg och vardag. Det har betytt mycket för mig, dina uppmuntrande ord och medkänsla.
  Gott Nytt År och varm kram och många tankar till dig.

  1. God morgon och god fortsättning på 2018. Tack! Och visst är Söder fint! En stad i staden som jag brukar säga.
   Stort tack själv Violettan för ett fint 2017 tillsammans och jag önskar nu inför 2018 att du ska få må bättre.

   Vad gäller Karlstad och resan dit gick den i gråvädrets tecken, men det blev en väldigt lyckad dag och kväll.
   Ett regningt och disigt Örebro gav inte den bästa utsikten från Svampen men god mat och ett trevligt lunchstopp blev det.
   Även eftermiddagen hos Lars Lerin i Karlstad, teater på kvällen och en sen supé på hotellet blev lyckat.

   Stor kram och många tankar.

 4. Gott nytt år från Jörgen och mig! ?? Befinner oss just nu vid Stora torget i Karlstad i lägenheten med den jättestora terassen precis ovanpå Svensk fastighetsförmedling! ?

  1. Gott Nytt År önskar Bosse och jag er också. För mig blev det Stadshotellet hela kvällen och vi såg fint fyrverkerierna från Sandgrund här. Hade tänkt gå upp till Stora torget, men supén drog ut på tiden.
   Och nu ska jag själv dra ut mig för natten.
   (Får gå en sväng i morgon vid frukoste och titta upp mot terrassen.)
   Kram och vi hörs och ses.

 5. Oj va trevligt det låter 🙂 fina bilder jag vill önska dig o de dina ett riktigt GOTT NYTT ÅR hoppas du får ett fint 2018 på alla vis kram

  1. God morgon! Och god fortsättning på det nya året. Hoppas du hade en trevlig nyårsafton.
   Vi hade en väldigt lyckad nyårsafton på alla sätt och roligt att vara här i Karlstad.
   Önskar dig en trevlig nyårsdag.
   kram!

 6. Vilken trevlig resa som väntar för både dig och resenärerna. Södermalm är ju sonens trakter och jag ser fram emot att besöka Ljusterögatan vid lämpligt tillfälle.

  Önskar dig ett gott slut!

  Kram

  1. God morgon! Och god fortsättning op det nya året!
   Gårdagens resa blev väldigt lyckad och programmet för dagen och kvällen blev även i verkligehten ett lyckat koncept.

   Hoppas du under våren tar dig en tur till Stockholm och Ljuterögatan är i nästan i “mina kvarter”.
   Hoppas att er nyårsafton blev trevlig och att det blev lygnt för Miss E.
   Kram!

  1. Muchas gracias!
   Resan har varit/är väldigt lyckad på alla sätt och det är alltid roligt.
   Önskar dig ett minder bekymmersamt 2018 och nu siktar vi framåt.
   Stor kram i sena timmen.

  1. Hej Erkki!
   Jag önsar dig också ett riktigt Gott Nytt År.
   Och varmt kan jag inte påstå att vi har det…

 7. Gott Nytt År till Dig och Bosse också. Vi är i Torre igen och ska till Hotel Masa ikväll så det blir lätt att ta sig hem och slippa leta efter en taxi. Vi försöker varje år hitta ett ställe med gångavstånd hem. Till veckan ska vi ta en tur till Yeckla och bo över på ett hotel som också har en vingård så både mat och dryck och sömn intas på samma ställe.

  Gott Slut och Gott Nytt År
  Kram
  Yvonne

  1. Tack! Vi önskar er detsamma. Välkomna tillbaka! Trevligt med nyårskvällen på Masa. Och fint att ha nära hem. En tur till Yeckla låter väldigt trevligt och likaså att övernatta.
   Önskar er ett riktigt gott 2018 och vi ses.
   PS Ryggsäcken är med nu till Karlstad och är en trogen vän. Så bra! Stort tack.
   Kram!

 8. Ha en trevlig resa och jag hoppas verkligen ni kommer att mötas av ett trevligare väder än det vi har nu! Det ska bli väldigt intressant att läsa om vad du tycker om “Evig Jul” eftersom jag har sett den. Ha en bra nyårsafton!

  1. Tack! Ja, vi kom till Karlstad på eftermiddagen (nyårsafton) och började på Sandgrund. Mycket lyckat som vanligt. Recension, en liten, kommer ab Evig Jl, men jag var nog mest imponerad av själva teatren och de som sjöng.Återkommer.
   Kvällen på stadshotellet blev väldigt bra och fin stämning och väldigt god mat.
   Nyårsafton har övergått till nyårsdagen och jag ska överhå till sömn.
   Och snöblandat regn fick vi…
   Gott Nytt År.

 9. Jag hoppas du får en riktig trevlig jobbresa med glada resenärer. Vi önskar er ett gott avslut och ett lyckligt nytt år 2018! Kram

  1. Tack! DEt har hitintills varit väldigt bar på alla sätt och det brukar vara så. Men en vet ju aldrig…
   Det blev ett bra slut och en fin början på 2018 i Karlstad.
   Önskar er ett riktigt Gott Nytt År.
   Kram!

 10. Kul se bilder från Södermalm.
  Maken är ju stockholmare.
  Bodde senast på Metargatan.
  Innan jag föddes bodde mina föräldrar på Ringvägen , precis vid Skanstull.
  Jag är född på Löwenströmska BB.
  Önskar dig en trevlig resa och nyårsafton.
  Gott Nytt År.
  Titti

  1. Vad trevligt att maken är stockholmare och Metargatan känner jag väl till. Ocb just där dina föräldrar bodde passerar jag nästan dagligen. Vilket roligt sammanträffande.
   Och ännu ett. Jag har bott och jobbat i Upplands väsby i många år och det är ju där Löwenströmska ligger. Dock inget BB numer.
   Önskar idg också ett Gott Nytt År.

 11. Ett sådant innehåll i nyårsfirande skulle passa mig! Låter som ett superfint arrangemang. Jag hoppas det blir så också för er alla

  Ha det fint tillsammans med gruppen du reseleder, så hörs vi förhoppningsvis nästa år 🙂

  1. Ja, dessa reoso är väldigt populära och blir snabbt fullbokade. Vi har haft en jättetrevlig dag och kväll och med ett varierat innehåll och mycket god mat och dryck. Och besöket hos Lars Lerin var som vanligt väldigt uppskattat. Hit till Sandgrund kan en komma många gånger.

   Vi hörs nu på det nya året. Timmen är nu sen så jag stänger jag mina blå för idag.
   Gott Nytt År.

 12. Vi önskar dig o Bosse ett Gott Nytt År! Är tillbaka i Torrevieja nu. Det var så trevligt att fira jul med sönerna o barnbarnen. Var ju tre år sen senast. Ikväll är vi hemma o firar in det nya året med god mat o dricka.
  Kram /Anna-Carin o Krister

  1. Stort tack! Och vi änskar er ett riktigt Gott Nytt År. Förstår att ni haft fina dagar i Sverige med barn och barnbarn. Och välkomna tillbaka till Torrevieja.
   Kramar från oss.

 13. Härligt! Då befinner du dig inte långt från min yngsta dotter. De bor i utanför Fagerås (Prittyhill) men firar nyår i stugan i Sunne. Ha det så himla gott i ack Värmeland du sköna!
  Nyårskram!

  1. Ser man på- Ja, vi har varit i Karlstad sedan i eftermiddags och bl.a. njutit av Lars lerins målningar. Sedan teater. sen supé på det anrika stadshotellet där vi bor mitt bland flera “kändisar”. Vackert också att se fyrverkeirerna som skjöts upp från Sandgrund vid 12 -slaget.
   En härlig nyårsafton men det blev en lååång dag. Men resejobbet är så jätteroligt!
   Nyårskram fråm mig också.

 14. Det var en kanooon avslutning av ditt “Skyltår” 2017! Mina favon här är de tre sista skyltarna. Otroligt lyckade alla tre.
  Tusen tack för att du var med 2017 och jag hoppas att du vill fortsätta även nästa år. Stort tack för länken också:-)

  Å du lär ju absolut inte ha tråkigt denna Nyårsafton med ett så späckat program. Troligen kommer du även att sova ovaggad sedan. Önskar dig en härlig avslutning på 2017 och ett toppen 2018:-)

  1. Tack för fin kommentar. Och skyltåret ghar verkligen varit roligt och givande och fint att träffa på andra skyltare. Verkligen roligt. Jag är glad att du förvaltar detta.
   Jag hänger med in i 2018. Absolut!

   Vad gäller denna nyårsafton så har det varit minst sagt full fart. Men väldigt roligt och givande. Lång dags färd mot natt. Och några bloggar har jag inte alls hunnit med. Mr Blund är här och jag kippar nu med ögonen och klockan är snart 01. Och en pigg morgondag väntar. Altså, jag förväntas vara pigg och på alertern.
   Hoppas att du fick ett bra slut på 2017 och jag önskar dig ett riktigt Gott Nytt År. Och visst blir det!

  1. Tack! Ja, det har varit en väldigt lyckad dag på alla sätt.
   Önskar dig också Gott Nytt År!
   Kram!

 15. En perfekt final för årets Skyltsöndagar!
  Antar att ni hade det trevligt i Karlstad 🙂
  God fortsättning på detta nya år!
  Kram

  1. Tack! Ja, final blev dte för 2017 och skyltningarna. Nu laddar vi om…
   Resan till Karlstad blev väldigt lyckad på alla sätt och mycket genom att programmet var så bra och varierat. Dessutom väldigt god mat hela tiden.
   Önskar dig också en gor fortsättning-
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *