Allmänt

Ny vecka och nya möjligheter. Ska bara hitta dem alla.

12 augusti, 2019

Måndag! Och ny vecka! Solen har just brutit  igenom det lätta grå molntäcket och det blå verkar ta över mer och mer. Just nu i alla fall.

Sedan ett par timmar är jag  i gång med slutspurten av förberedelserna inför min jobbrelaterade resa till östra Finland, till “Insjöfinland”. En resa jag ser väldigt mycket fram emot och som innehåller mycket av det mesta.  På onsdag eftermiddag bär det av med båt, först till Helsingfors och så småningom vidare  med vår buss österut mot ryska gränsen. På dagens agenda finns förutom slutet på på/inläsningen också en del hälsofrämjande åtgärder. Nog så viktiga i sammanhanget.

I går kväll lyste solen på det nedfallande regnet och en svag regnbåge syntes hos oss. Och att solen åter ville framträda efter helgens paus piggade i alla fall upp mig lite grann. 

Ny vecka

och en hel del roligheter och möjligheter väntar. Men jag har också lite annat att ta tag i under dagen vad häller hälsofrämjande åtgärder. Penicillinet som jag äter för min sårskada har gett mig ett par allergiska reaktioner som bör ses till. Såret i sig är inte helt piggt utan visade sig innehålla en del bakterier. (Provsvar har kommit) Och mitt allmäntillstånd kunde varit mer “lättsamt” om man säger så.

Ny vecka och nya möjligheter gäller kansk också för en gråsparvNy vecka och nya möjligheter tänkte kanske gråsparven när den slog sig ner på balkongräcket.

Så något helt annat. Under en paus i inläsnings/påläsningsarbetet bad jag Instagram att plocka ut de nio bilder som varit mest “gillade där”. Och i stor utsträckning är det även foton jag också tycker om. Funderade samtidigt på de resor jag gjort i samband med att bilderna togs.

Bild 1 och 2 är från Värmland, Karlstad och Sandgrund, Lars Lerins permanenta konsthall. Pingvinerna i bild 3 mötte vi på Falklandsöarna.  De vackra pelargonerna i bild 4 är från södra Spanien och den fina lilla byn Mojacar. Rödlövan – det är jag. Bild från årets jobbrelaterade resa till Dalhalla. Och lite regn kom det.  Bild nr 6 tidig morgon och vi på väg in till världens ände – Ushuaia  på Eldslandet. Falklandsöarna och området där vi mötte pingviner, bild 7. Och sist men inte minst de fina barnbarnen, William och Max.

Du Kanske Också Gillar

26 Kommentarer

 • Svara Titti/Umeå/Huay Yang. 12 augusti, 2019 | 12:50

  Får hoppas det går bra med de hälsofrämjande åtgärderna.
  Vädret sådär idag i norr men inget regn i alla fall.
  Synd sommaren är så kort i Sverige.
  Blir en cykeltur snart till centrum, biblioteket och Ica.

  • Svara Ditte 12 augusti, 2019 | 13:27

   Jag hoppas också på ett bra besök på Vårdcentralen.
   Visst är det trist att sommaren är så kort här men man får ta vara på de fina dagarna som kommer.
   Låter skönt med en cykeltur.
   Önskar dig en fin måndag

 • Svara Znogge 12 augusti, 2019 | 14:41

  Hoppas att dina hälsofrämjande åtgärder visar sig ha god effekt. Det är onekligen lite oturligt att det kom just nu när du ska ut på resande fot och dessutom vara reseledare. Hoppas det blir ett bra besök på vårdcentralen.

  Kram

  • Svara Ditte 12 augusti, 2019 | 17:18

   Tack, besöket på VC blev väldigt bra. Och visst är det otur att såret inte vill läka. Knepiga bakterier har slagit sig ner och verkar trivas hos mig i såret.Men med envishet kommer en långt så jag ska ta mig både till Finland och hem igen. Det är ju en dag i morgon också-
   Har tänkt på dig idag…
   Kram!

 • Svara Anna, New York - My Bite of the Big Apple & Other Bites of the World 12 augusti, 2019 | 14:47

  Vilken intressant resa du har att se fram emot! Kan tänka mig att det verkligen är vackert där i Finlands inland. Men så ledsamt med såret och att hälsan inte är på topp. Håller tummarna för att du ska må bättre snart och få bästa tänkbara hjälp.

  Fotona sprider verkligen glädje! Roligt att höra om de olika motiven.

  Stora kryakramar!

  • Svara Ditte 12 augusti, 2019 | 17:24

   Det ska bli både roligt och spännande att göra resan och så här långt österut finns mycket spännande att se och väldigt vacker natur. Men några vandringar blir det inte och det är tur det. Vila mig får jag göra när jag kommer hem igen. Men jag hoppas att såret läker under resans gång. Och besöket idag på VC blev väldigt bra och det är jag glad för.
   Fotona gör mig glad och det är fina minnen att tänka tillbaka på.
   Tack för omtanken.
   Kram

 • Svara Biggeros 12 augusti, 2019 | 16:12

  Hoppas att medicinering verkar som det ska nu utan allergier. Jag kan även få det när man ska ta en intensiv kur av antibiotika. Det kommer tyvärr inte lägligt inför din guidresa till Finland. Vilka minnen och en fin uppsättning av bilder. Sist men inte minst på barnbarnen =)
  Kram och ta hand om dig Ditte

  • Svara Ditte 12 augusti, 2019 | 17:28

   Jag kanske får byta penicillin när nästa provsvar kommer. Jag har knepiga bakterier så vi får se. Såret tar god tid på sig att läka och vill inte helt samarbeta. Men förhoppningsvis ska det läka på.
   Bilderna gör mig glad och jag behöver piggas upp just nu. Orken är inte på topp.
   Tack för omtanken.
   Kram

 • Svara Emma, Sol som sol? 12 augusti, 2019 | 17:06

  Oj, hoppas att detta inte sätter stopp för din resa. Att gå runt med en infektion och äta penicillin är ju ingen höjdare. Reaktioner på det … Stackars Ditte! Må du snart bli kry igen!

  • Svara Ditte 12 augusti, 2019 | 17:30

   Resa ska jag men jag har lite restriktioner att ta hänsyn till- Men det ska gå att kombinera. Vi bor ju väldigt bra och bekvämt under resa så det underlättar- Och så långa sträckor behöver jag heller inte gå. Vi har ju buss med oss.
   Tack , Emma för din fina omtanke.

 • Svara Ama de casa 12 augusti, 2019 | 18:16

  Men usch och fy – DUMMA bakterier! Ser att det blev ett bra besök på VC, bra så! Nu när provsvaren har kommit så kanske dom kan sätta in ett effektivare penicillin som biter just på dom rackarna som finns i såret.
  Hade själv elakingar som bosatte sig i ett sår efter en operation, så jag förstår till en del vad du går igenom nu. Hoppas det blir bättre snart nu då!

  Jättefina instagrambilder! 🙂

  Ha en fin kväll!

  • Svara Ditte 12 augusti, 2019 | 18:38

   Dessa bakterier ogillas, men det hjälper inte. De trivs ju bra ändå. Väntar nu på odlingen så kanske det blir byte av antibiotika.
   Förstår att du vet hur dessa sår kan trilskas och minns att det tog tid innan du var ok igen.
   Jag hoppas också på skyndsam bättring. DEt bär av till Finland på onsdag så jag får jag jaga på elakingarna.
   Önskar dig också en fin kväll.

 • Svara Mia 12 augusti, 2019 | 21:55

  Oj, jag som trodde läkningsprocessen framskred bra, men så verkar inte vara fallet. Trist och litet bekymmersamt när du nu ska ge dig ut på resa. Men du verkar ha läget under kontroll.

  Jag hoppas din Finlands-resa ska gå efter planerna och inte anstränga benet alltför mycket. Krya på dig! Trist när man inte känner sig frisk till kropp och själ.

  • Svara Ditte 12 augusti, 2019 | 21:59

   Ja, så trodde jag också. Men…för det finns ett sådant. Och Finland har ju bra läkare de också om så behövs. Jag behöver inte gå så mycket men vist är orken lite nedsatt. Men jag får vila när jag kommer hem.Ser verkligen fram emot resan. Så spännande och intressant.

 • Svara BP 12 augusti, 2019 | 22:07

  Med facit i hand var det verkligen en himla tur att du stod på dig och insisterade på att få en tid hos Vårdcentralen första gången du gick ditt. Läste i ditt svar att besöket gick bra idag, så jag hoppas verkligen att du kanske en starka penicillinkur hjälper dig, så att du inte behöver ställa in din resa till Finland. Det vore verkligen osis.
  Bilden med regnbågen är enastående. Letade här också igår efter regnskuren och solen därpå, men ingen regnbåge här inte.
  Jättekul med “10 i topp” på Instagram. Då kan du muntras upp och minnas alla äventyr. Bilderna på William och Max är såååååå fina. Å din selfie är kanoooooon:-)

  • Svara Ditte 12 augusti, 2019 | 22:20

   Besöket idag blev bra men såret är inte helt ok. Vill inte läka riktigt. Nya prover skickade på analys. Och till Finland åker jag på onsdag em. De har ju läkare där också om behov skulle uppstå.
   Är ju lite bedrövad över att jag är begränsad rörelsemässigt just nu. Är ju van att röra mig mer. Men har en hel del att ta mig an ändå. Dock ovant att inte vara fri. Och när jag såg bilderna från Instagram så kunde jag glädjas över det jag i alla fall gjort. Och det piggade upp. Behövligt. Och jag som”Rödluvan” – tja – varför inte.
   Tack för omtanken. Den värmer.

 • Svara Paula 12 augusti, 2019 | 22:48

  Men fy så onödigt att inte såret läker som det ska! Beror väl på att det kanske ännu är den sk. rötmånaden när infektioner och annat grasserar. Men du har ju haft såret under ständig uppsikt, det finns sjukvård i grannlandet också ifall du behöver anlita dem. “vinkvink” I bästa fall pratar de svenska men knappast i östra Finland., men engelska är ju alltid gångbart. Men låt oss nu hoppas att du börjar pigga på dig i kroppen och att resan blir precis så lyckad som det är tänkt. Håller tummar och tår…Kram

  • Svara Ditte 12 augusti, 2019 | 22:58

   Jättetrist! Och det ställer till trassel på olika sätt. Och visst litar jag fullt på den finska sjukvården om jag skulle behöva uppsöka den. Men , språket kan vara klurigt här. Men ser de såret är det lätt att förstå- Jag har varit i Kina på vårdcentraler så jag är ganska van att språken är olika.Kör det ihop sig får jag kanske ringa dig.
   Jag ser så fram emot resan så nu kan inget stoppa mig.
   Kram!

 • Svara Susjos 13 augusti, 2019 | 00:42

  Attans att du fått allergi av penicillinet, och att bakterierna inte riktigt vill ge med sig, håller tummarna hårt för att du blir bättre väldigt snart! Underbara bilder som vi gillat på instagram, alla är så fantastiska på sitt vis!
  Sköt om dej dej nu!!!
  Godnattkram!

  • Svara Ditte 13 augusti, 2019 | 07:51

   Lite har det kört ihop sig med läkning och annat men hoppas nu det snart ordnar till sig.
   Instagrambilderna piggar i alla fall upp. Och fina minnen kommer med på köpet.
   Kram och tack för omtanken.

 • Svara Anette 13 augusti, 2019 | 06:24

  Fy, vad envist det där blev.
  Att du fått en allergisk reaktion låter inte alls bra. Antar att du måste byta antibiotika.
  Var rädd om dig.

  • Svara Ditte 13 augusti, 2019 | 07:50

   Väl envist! Men jag har nu fått bra hjälp och förhoppningsvis försvinner bakterierna från mitt sår. Får ha noga koll nu när jag är på resa.
   Tack för omtanken!

 • Svara Bosse Lidén 13 augusti, 2019 | 17:25

  Hoppas allt går bra med trippen till öster både med hälsan och allt annat som ska klaffa. Är det inte så att augusti är årets sämsta månad att råka ut för sådant här? Allt tar längre tid att läka. Eller är det gammal info?
  Kram

  • Svara Ditte 13 augusti, 2019 | 18:42

   Tack! Jag är väl rustad kunskapsmässigt och det ska bli både intressant, givande och roligt. Tänk, jag ska bo i ett ortodoxt kloster i två dygn. Det har jag aldrig gjort. Lite värre är det med bakterierna.De är inte alls roliga. Dock är de rustade men på lite fel sätt så vi får väl ge oss på en liten strid.
   Kram och jag önskar dig god bättring.

 • Svara Iris 13 augusti, 2019 | 18:01

  Vad tråkigt med bakterier ! Läste på instagram att du smakat på piroger, gott med rispiroger! Jag har gjort sådana med risgrynsgrötsrester några gånger, mums. Smaka även på saltgurka med honung och smetana när du befinner dig i östra Finland, ryskt, god förrätt . Ta väl hand om dig! Kram

  • Svara Ditte 13 augusti, 2019 | 18:29

   Bakterierna och jag för nu ett krig. Jag är envis men de också. Det ska bli så roligt med resan till östra Finland. Mycket att se och uppleva på olika sätt. Kan tänka mig att du gör väldigt goda prioger. Jag ska smaka allt jag kan från trakten och ta in så mycket som möjligt.
   kram!

  Kommentera