Spanien Torrevieja

Utsikt till frukost – en njutbar sådan

I morse bestämde vi oss för att det kunde vara trevligt med en för oss ny utsikt till frukost. Tanken var tänkt och vi bestämde oss för att ta en promenenad till grannbyn La Mata, strax norr om Torrevieja. Ofta cyklar vi både hit och hem, en sträcka på drygt en mil, men idag var det morgonpromenad inklusiver frukost som gällde. Vad gäller att cykla så är terrängen rejält kuperad och det går verkligen raskt utför. Man susar nerför backarna. Däremot är det inte lika lättsamt att ta sig uppför. För ska en ner så ska en upp och där blir till att leda cykeln. Och uppför är det verkligen.

Mot La Mata.

Strax efter klockan åtta var vi på väg. Jag hade tänkt mig en soluppgång där solen steg upp från havet i öster. Riktigt så blev det inte. Solen steg visserligen upp, men det var inte molnfritt och vi hann inte ner till havet. Men det var fint ändå.

Solen på väg upp, dock inte från havet utan genom molnen.

  Innan vi kom fram till La Mata passerade vi genom Parque del Molino del Agua. Här är slingrar sig gångvägarna genom vegetationen och och alldelses nära ligger havet. Doften från hav blandas med den friska doften från pinjeträden. Men pinjeträden under frbruari till mars innehåller pinjelarver som kan vara dödliga för hundar. Så att här ha koll på sina hundar är viktigt och inte låta dem springa iväg. Annars kan utgången bli dödlig. (Om en hund äter larverna.)

Bra med info om de växter som finns här.

Ny utsikt till frukost. I alla fall för oss. Här La Matastranden.Framme och trots många moln är det vackert att se ut över den kilometerlånga La Matastranden.

Utsikt och frukost.

Vi har några “pitstop” här längs La Matastranden där vi gärna slår oss ner. Frukost har vi tidigare inte ätit här och denna morgon blev det en mycket spansk sådan. För min del blev det “caffe con leche”- kaffe med skummad varm mjölk och en “tostada  con aciete y tomate” , alltså en rostad bit baguette med en röra av färska tomater, kryddor och olivolja. Gott! Och utsikten över stranden och där havet speglade sig i solen var absolut njutbar.  Efter frukost fortsatte vi vår vandring längs havet för att senare ta bussen hem. Solen trängde igenom molnen och solen är inte längre min vän.

För oss en ny utsikt till frukost. Glänsande hav och en vacker strand i La Mata när solen just går upp. Perfekt utsikt till frukost.

Frukostutsikten fortsätter åt andra hållet.

Husen här har verkligen ett strandnära läge. Och perfekt med trätrallarna som sträcker sig längs stranden i ett par kilometer.

 

32 svar på ”Utsikt till frukost – en njutbar sådan”

 1. Så fint och så gott det låter. Du bjuder mig på en sådan där liten go ministund då jag drömmer mig bort. Tack för det. Vackra bilder bjuder du också. Önskar er många fina stunder där nere. Kram Maria

  1. Tack! Det blev en fin morgonpromenad. Detta har vi talat om att göra men det har inte tidigare blivit av. Men idag så…
   Och skönt att vandra iväg inna solen blev alltför stark.
   Kram från mig.

 2. Vilket bra sätt att starta dagen på! en härlig promenad och sedan en god frukost med vacker vy. Smidigt sedan att kunna ta bussen hem. Jag hade ingen aning om att larverna kunde vara dödliga för hundar men träden är knappast vanlig förekommande här… Förmodar att lokalbefolkningen har stenkoll på det.

  Kram och god kväll!

  1. Nu hör detta inte till vanligheterna med så tidiga promenader. Men vi har pratat om det och idag blev det av. En jättefin promenad innan solen kommit “upp sig”. Passar mig ju bra.
   Vad gäller larverna är de farliga för hundar och kan vara dödliga. Fällor sätts upp på träden för att fånga dem så de inte ska ge sig ne rpå stigarna/gångvägarna. Och man ska ju även här ha hundar kopplade, men har man långt koppel är det inte lätt att se vad hunden äter.
   Jodå, bland lokalbefolkningen har många hundar och de har nog bra koll.
   Kram och natti.

 3. Oj! Imponerande att ta en morgonpromenad (överhuvudtaget!) och det ända till La Mata! Duktigt gjort.
  Det är verkligen en trevlig promenadväg där utefter havet i La Mata. Gillar den vandringen. Fast vi brukar ju fuska med bussen till Cabo Cervera… 🙂

  Ha en skön kväll!

  1. Det är inte ofta detta hänt här att vi är ute så tidigt. Men idag så…Just nu är det bra för mig att gå innan solen kommit så högt.
   Och många steg blev det trots att vi fuskade och tog bussen hem. (Vi fortsatte en bra bit längs stranden söderut innan vi vände till bussen)
   Att fuska med busse till C.C är ju helt ok. (Vi går eller cyklar vanligtvis i området ovanför Valenciana och sneddar sedan mot Torr Marina, Vettenparken och ner till La Mata. Så även idag.)
   Hoppas ni haft en fin dag!

  1. God kväll! Hamnade på Chackpong i tankarna när vi kom till La Mata. Där gick vi ibland bort längs stranden till “Be Happy” för frukost. Fina minnen från en fin plats.
   Men dagen frukost och miljö var ett helt ok alternativ.
   Kram!

  1. Det var jätteskönt med en morgonpromenad innan solen stigit så högt på himlen. Och att jag nu inte fick se solen stiga upp ut havet klarar jag bra.
   En mysig frukost i skuggan vid stranden och med havsutsikt var perfekt.
   Kram!

 4. Gokväll!
  Oj, var ni uppe före tuppen idag förvatt göra er morgonpromenad?
  Så synd att du inte fick den perfekta soluppgången . Däremot fick du en god frukost.
  Lärde mig att äta tostada bara för ett par år sedan och tycket det är gott.
  Kollade just gamla anteckningar och jag åkte ner först den 30/9 förra året och fick ett varmt välkomnsnde av Er + grannarna. Saknar er.
  Kram /A-K

  1. God sen kväll!
   Jodå, idag var t.o.m. jag uppe tidigt. Och det blev en jättetrelvig promenad. Finte för mig att gå innan solen blir så stark. En god frukost och med fin utsikt blev en bra belöning. Nej, den perfekta soluppgången blev det inte, men den vi såg var ändå “charmig”.
   Vi saknar dig och det är ju denhär tiden du “ska ” vara här-alltså när vi är på plats.
   Kram från B och mig.

 5. ÅH härligt!
  Så gott det ser ut “frukosten” att cykla där det vore som att cykla i paradiset med dofter och det är SÅ vackert.
  Ja jag njuter av att se de vackra bilderna, det ser verkligen ut som ni hamnat rätt, det undrar jag lite då o då om vi har med vår sommarstuga!??
  Men man kan ju flytta hus så en dag kanske vi kommer rullandes och blir grannar ,-)))))
  Nu bor ljuvligt!
  Ha det kanon
  KRAM från mig Primrose ,-)

  1. Idag blev det en promenad, men ofta cyklar vi och det är verkligen skönt. Men backigt. Väldigt backigt. Å andra sidan går jag i de långa uppförsbackarna och susar ner.

   Sommarstuga i Sverige hade mina föräldrar strax utanför Stockholm, men de sålde den för jag var helt ointresserad av att ta över den. Då. Idag vet jag inte.
   Tänk vad roligt om ni rullade iväg ert sommarhus hitåt. Men kanske får du ge det en chans till.
   Kram från mig och natti.

 6. Perfekt frukost både med tanke på vad ni åt/drack och utsikten! Strandpromenaden påminner mycket om den i Calpe, då också husen ligger nära stranden. Pinjelarver – var det inte sådana som Emma drabbades av i sin trädgård?!

  1. Här påminner det längs stranden en hel del om Calpe. Tänkte också på det idag.
   En fin start på dagen blev det.
   Vad gälle rpinjelarverna tror jag det var dessa Emma hade. Och de vill en ju inte ha på sin tomt elle i närheten.

 7. Bästa morgonpromenaden!
  Den där utsikten kan jag nog inte se mig trött på ?
  Ju mer vi tittar på spanska sommarstugor desto oftare hamnar jag kring La Mata och den södra delen av stranden.
  Så lugnt och skönt, och nära fantastiska promenadstråk.
  Klart njutbart!
  Vilken härlig start ni fick på dagen!
  Här i Västerås har det varit soligt och fint idag och eftermiddagskaffet kunde intas på altanen. 18 grader i skuggan får man vara nöjd med så här i slutet av september ?
  Kram Linda

  1. Förstår att du kände igen dig här i området. Och i La Mata, “det riktiga” La Mata skulle jag också kunna tänka mig att ha en sommarstuga. Och just längs den södra stranden. (Även om jag inte är på stranden direkt)
   Det blev en fin morgonpromenad och skönt att gä före frukost.
   Härligt att ni i Västerås också haft fint väder och så skönt med sol och så varmt i slutet av september.
   Kram och tankar till dig härifrån.

 8. Tackar för att vi fick vara med på din morgonpromenad, kände nästan doften av havet, och värmen av solen….
  sååå mysigt! Kram och sov gott!

  1. Kan tänka mig att du joggat hit med lätta steg. Men en prommis för oss gick bra det också-
   Mysigt att kombinera långpromenad och frukost vid havet.
   Kram!

 9. Vilken bra idé att äta frukost på ett annat ställe och en promenad på morgonen innan det blir för varmt är väl skön. 🙂
  Ha en fin fredag!
  Kram!

  1. vi har pratat länge om att gå hit en morgon och äta frukost, men det har inte blivit av. Men en får bestämma sig och komma till handling.
   En fin promenad blev det och en mysig frukost vid havet. Och heller inte så varmt.
   Önskar dig också en fin fredag.
   Kram!

 10. En härlig promenad och en god frukost – vilken underbar start på en ny dag! Läskigt med de där larverna!
  Vackra bilder… vackra vyer – så härligt med havet!
  Önskar dig en ny skön dag!
  Kram

  1. Det blev en extra bra start på dagen med dels långpromenad och dels frukost med havsutsikt. (Det har vi inte i vanliga fall i den spanska sommarstugan)
   Pinjelarverna är läskiga så hundägare gör klokt i att inte låta hundarna röra sig i långa koppel. För katterna är larvetna inge problem. Lite märkligt, men så är det.
   Önskar dig en fin fredag. Kanske lite svamp finns kvar…Tänk vad jag skulle vilja lära mig av dig om svampar.
   kram!

 11. Åh jag älskar tostada och café con leche! En tostada slinker även ner med ett glas vin, fast inte som frukost….

  1. Detta blev en bra frukost efter en trevlig långpromenad. Jodå, ett glas vin hade också passat bra, men lite senare på dagen.

  1. Verkligen! Och så skönt att komma iväg på en långpromenad innan det blivit för varmt. Frukosten smakade extra bra här vid havet.
   Karm och trelvilg fredag.

 12. Härligt att komma ut på promenad innan solen blir för het. Och att sätta sig och äta en god frukost när ni kom fram var ju extra njutbart!
  Stor kram

  1. Det var det och nu blev den av. Och frukost med havsutsikt har vi ju inte annars.
   Tack för idag och trevlig kväll.
   Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *