Allmänt

Ny selfie – Dags igen – Och för omgång #7 i ordleken

Ny selfie! Dags för en ny omgång av  ordleken “selfie”.  Här är det  bloggvännen Klimakteriehäxan som ger oss  de 12 nyckelord att fundera på. Och varje svar ska börja på den sista bokstaven i föregående svar. Ibland blir det, precis som ett korsord, ganska knepigt. Å andra sidan är flexibiliteten här större och det finns flera lösningar. Häng gärna på du också. Hos Klimakteriehäxan kan man också läsa andra deltagares svar så skriv gärna där en kommentar där du anger din bloggadress. Tack, Aina för att du håller oss i gång.

Ny selfie

Veckans nyckelord och mina svar

1. Morgonvana: kaffe

Ny selfie i ordleksform. Men kaffet tar jag i min gamla mugg från Iittala. Ny selfie. Men kaffe dricker jag helst i min “gamla” mugg från från Iittala i serien “Taika” som bertder magi.  (Har den i olka färger så att jag kan välja efter humör, tycke ochsmak.- “Taika”som betyder magi.

2. Djur: elefant

Möte med en elefant i Thailand.

3. Ost: taleggio (italiensk kittost från Taleggiodalen som är gjord på komjölk)

4. Sällskapsspel: othello (ett brädspel som kanske lite kan påminna om schack)

5. Dricker aldrig: opastöriserad mjölk (i varje fall helst inte)

6. Litterär figur: Krösa Maja (karaktär i böckerna om Emil i Lönneberga, en gammal gumma som hjälper till på gården i Katthult)

7. Njutbart: att segla

Stockholms skärgård. En ny selfie betyder inte att jag ändrar det som är njutbart. Att jag tycker om hav, båtar, skärgård och att segla är ingen hemlighet. Så inte ens i denna nya selfie förändrar jag detta. Och nu passade det dessutom in vad gällde bokstaven -s.

8. Äter gärna: asiatisk mat (och lagar gärna hemma)

Sushi vill jag ska vara helt nygjord och är en av många asiatiska favoriter. (Den här åt jag på Berns astatiska och var perfekt)

Vietnamesiska vårrullar  gjorde jag häromdagen och fyllde med räkor och strimlade grönsaker. Hoppade över att ta med kycklingen. Och det blev så gott! Lite pyssligt att få till snygga rullar så mer träning behövs.

9. Dans: tango ( har tränat på denna dans i form av argentinsk tango men en hel del förbättringsåtgärder krävs absolut från min sida)

På den kryssning runt Kap Horn som vi gjorde för ett par år sedan kunde man träna argentinsk tango.(Längst ner i länken finns ett videoklipp från uppvisningstango) Ja, mycket annat fanns också  att sysselsätta sig med ombord om man ville.

10. Beatleshit: “Ob-La-Di-Ob-La-Da

11. Vid datorn: allt möjligt

12. Tv-serie: “Torka aldrig tårar utan handskar”

 

32 svar på ”Ny selfie – Dags igen – Och för omgång #7 i ordleken”

 1. Kul att läsa dina ordsvar! Hur man än svara så dyker det alltid upp ett aha, när man läser andras svar och man nickar igenkännande. Så är det i alla fall för. mig.
  Sådana Taikakoppar har jag också. Sigge och jag köpte de vita och senare köpte jag några röda, gillar dem skarpt. Det är nog magin 😀

  Önskar dig en härlig dag!
  Stor kram!

  1. Jag missade en grej och det var “ouzo”. Jag var först inne på det. Men ändrade sedan i tankarna till opastöriserad mjölk och då stämde ju resten. Till ouzo hade det passat med “Onkel Tom” .
   Visst kan man sedan nicka igenkännande till andras svar.
   Vi har några av Taikamuggarna och i olika färger. Gillar dem och de är i bruk varje frukost.
   Önskar dig en fin kväll.
   Stor kram

 2. Här har vi ett gemensamt svar Othello =) Men sedan gillar ju jag som du sushi, men för att få ihop det hela så blev mitt svar inte kaffe började med det men fastnade sedan totalt. Bara att tänka om.
  Läckert golv där hos tangoparet.
  Ha en bra eftermiddag, själv har jag fått en akut tid hos frissan… helt plötsligt blev håret helt bångstyrigt…. så det snart dags att ge sig ut i regnet. Ha det gott !

  1. Fick av Susjos veta att jag inte tagit bort Ouzo som jag tänkt. Jag ändrade i tankarna till opastöriserad mjölk men hade inte gjort den ändringen i inlägget. Men nu när jag ändrat stämmer resten.Hoppas jag.
   Kul att se vad du fått till.
   Trevlig kväll och så trevligt med ett besök hos frissan.

 3. Visst är det roligt med denna ordlek. men man får tänka till lite! Så roligt att vi hade så lika svar i mycket! Härligt att du får med havet. Ouzo gillar jag, så den drycken kunde jag inte ta med att jag inte gillar.
  Men Krösa-Maja börjar inte på O, som ju är sista bokstaven i Ouzo?
  Så hade vi sen samma Beatles låt också, och tango, det skulle jag vilja kunna dansa!
  Hoppas du haft en fin tisdag!
  Kram!

  1. Såg just det hos dig igår att vi hade flera liknande svar. Kul! Har gillat, pernod och pastis förr men det var länge sen. Men det blev fel här. Har ändrat . Det ska vara opastöriserad mjölk och då stämmer det med Krösa Maja. (Med ouzo hade jag Onkel Tom) Har ändrat nu. Var inne på ouzo men ändrade i huvudet men inte i inlägget. Tack för påpekandet. Så det kan bli.
   Vad gäller tango så kan jag inte påstå att jag gjorde framsteg i den argentinska varianten.
   kram

 4. De flesta dricker kaffe på morgonen. En självklarhet, för annars vaknar man ju inte. Sedan är det ett antal som älskar elefanter och din Beatles-låt också. Hahaha:-)
  Ouzo drack jag på Cypern på 1980-talet. Ingen höjdare och väldigt huvudvärksframkallande. Har druckit Ricard och Pernod som är aningen “svagare” men har ju samma smak. Den asiatiska maten skriver jag också under på. Det gör jag dock inte med tango. Är urusel på “pardans”. Enda dansen som jag gillade var nog disco. Där slapp jag trampa killarna på fötterna;-)

  1. Kan inte påstå att min tango ens kan kallas det. I varje fall inte den argentinska varianten. Men jag har i princip gillat dans i alla former och var under året vi bodde i N.Y. på Studio 54 men visste då inte att detta ställe skulle bli “cult”. Mycket discodans var det. Och väldigt roligt-
   Elefanter gillar jag.Mäktiga djur.
   Men en del likheter har vi säkert. Ska bli roligt att läsa dina svar.
   Vad gäller ouzo blev det fel. Hade det först men ändrade sedan till opastöriserad mjölk. Gjorde det i tankarna men inte i inlägget. Så nu har jag gjort det efter att Susjos påminde mig. Så kan det bli.Gör om och gör rätt. Och nu hoppas jag det är rätt.

 5. Tänk att du varit så nära en elefant! Spännande! Othello spelade Rasmus och jag ofta. Gardells serie var mycket bra och jag tycker över huvud taget att han skriver väldigt intressant och tar upp ämnen som inte alltid är så enkla. Den här utmaningen är så kul, för man får veta så mycket detaljer om övriga bloggare som aldrig kommer fram i inläggen annars.

  1. Elefanter fascinerar mig och jag tycker de är så fina. Men gigantiska. Man känner sig liten. Roligt att du också spelat Othello. Jag gör det fortfarande ibland med barnbarnen. Gardell tycker jag är så bra och denna serie var så gripande. Såg den också som teater på Stadsteatern i Stockholm.
   Jag har också sett Jonas Gardell några gånger på Rival och Cirkus då han haft egna föreställningar. Väldigt bra.
   Visst är dessa frågor och svar i utmaningen bra och man får veta mer om varandra. Roligt att se både likheter och skillnader och allt berikar.
   Kram

 6. Lika trevligt som vanligt att läsa dina svar. Här blir det te på morgonen för någon inbiten kaffedrickare har jag inte lyckats att bli. Dansa tango kan jag definitivt inte heller. Opastöriserad mjölk är inget för mig. Finns liksom ingen anledning känner jag… Jag tycker ni alla är väldigt duktiga som får till svaren.

  Kram och god kväll!

  1. Förr drack jag också te på morgonen men sedan sådär en 20 år tillbaka är det kaffe. Vad gäller tango är det inte min bästa gren. Kommer inte att bli det heller. Alldeles för stel. Men jag har testat. Lite enklare med “vanlig” tango . Och är det någon som är bra på att föra så kan det fungera.
   Jag tycker det är roligt att testa och se om jag ska gå i mål med frågorna och att det ändå kan vara en del av mig.Kul att läsa andras svar är det också.
   Kram och trevlig kväll.

 7. Många bra svar ,-)
  Vilka härliga magi muggar !
  Den serien var SÅ bra.
  Du klarade det galant ,-))
  Segla verkar härligt men jag skulle vara rädd att båten tippade ,-)
  God mat.
  Visst är det kul och extra kul när man måste tänka till för att få det rätt.
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  1. Tack! Och det var mycket av mig i svaren. Muggarna tycker jag så mycket om och de är i bruk varje morgon.
   Roligt att fundera och se om man ska gå i mål.
   Vad gäller att segla så är en segelbåt ganska säker. Mer oroligt då att en motorbåt ska tippa i vågorna för de har ju ingen direkt kölsom stabiliserar.
   Ha det fint du också.
   Kram

 8. Här var det unte mycket som stämde med mej! Asiatisk mat gillar jag Kaffe på morgonen? Nej, tack Då dricker jag te Längre fram på dagen är det oftast gott med kaffe
  Tango…. nej, det har jag aldrig testat! Det var gammaldans .. och i någon mån bugg…
  Som gällde.
  Nu dansas det aldrig . Synd!
  Kul att läsa svaren! Kram

  1. Det kan ju vara olikheterna som också kan berika. Har förr, i yngre år druckit te på morgonen men desan många år är det kaffe. Kom med ökad ålder.
   Måste tillstå att mina framgångar på dansgolvet vad gäller tango inte varit stora. Men att dans har jag alltid tyckt om och gör det fortfarande. Även lite bugg. Och hambo, shottis, “gammelvals” polka och snoa klarar jag nog än idag.
   Kram och trevlig fortsatt kväll.

 9. Ännu en härlig selfie från dig! Vet du att jag lämge drömt om att dansa argentinsk tango – så synd att det loppet är kört. Om morgonkaffet – visst är det långt ifrån oviktigt vilken mugg man tar! Othello har jag spelat jättemycket fast inte tycker jag att det liknar schack … Sushi skulle vi kunna äta tillsammans vilken lunch som helst. Synd bara att man nästan blåser bort när man sticker ut näsan.
  Ha det bäst!

  1. Tackar!Och dessa selfies du konstruerar är så roliga.
   Tyvärr måste jag medge att mina framsteg i den argentinska tangon var obefintliga. Men jag har testat. “Vanlig” tango har jag dock klarat hyfsat med en som kan “föra”. Men det var ett tag sedan. Att dansa gillar jag fortfarande.
   Gillar dessa Iittala muggar och trots att kopp och muggvarianterna är många så gäller dessa. Vad gäller othello och schack så tänkte jag nog på det här med det taktiska, strategin och olika drag.
   Kanske blir det en sushilunch framöver. När vi inte blåser bort.
   Blåste idag iväg till SÖS och vidare till bokklubb. Kontraster.
   Ha det bäst du också.

 10. Så härliga svar från dig idag! Argentisk tango fixar jag inte! Bara den trista finska varianten som ska dansas med allvarsam min, med lite plågad blick.
  Vietnamesiska vårrullarna, de gör du av rispapper? Tror jag gjort något liknande en gång, de blir lite genomskinliga (?)o är vrålgoda, eller är det liknande deg som i de kinesiska? Sushin såg helt grym ut, helt färsk sushi är absolut godast, och äter man de äkta sushibitarna så är ju färskheten alldeles nödvändig annars riskerar man magproblem.
  Det finns väl inte mycket som är mer rogivande och lyckobringande än segling, både när det är knallblå himmel som på ditt foto eller när vinden piskar och regnet smattrar. Då känner man att man lever!
  Kramen

  1. Tack! Men vad gäller den argentinska tangon så gjorde jag mig betydligt bättre som publik än på danskursen. Men jag testade, så nu har jag i alla fall gjort det. Den finska tangon har jag inte testat men den mer “vanliga” kan fungera om det är en duktig “förare”.
   De vietnamesiska vårrullarna gör jag av rispapper som liksom blir genomskinliga. Men till de kinesiska är det en annan deg och de friteras ofta eller lagas i het stekpanna eller kanske ugn.
   Jag tycker det är kul att ta en asiatisk matresa ett par gånger i veckan. Ibland gör jag egen sushi men min fingerfärdighet är inte så bra.
   Minns att du också seglat lite och visst är det en känsla av frihet ute i en segelbåt.
   Kram

  1. Tack! Det är roligt att i “flätan” fundera och att få det hela att gå ihop med en själv. Ibland enklare och ibland knepigare.
   Är så förtjust i dessa muggar i olika färger och de är i bruk varje dag. Ofta tar jag den röda och Bosse den vita.
   Asiatisk mat är en favorit och jag lagar det gärna hemma ett par gånger i veckan. Ofta dårätter från Vietnam, Korea, Thailand, från något av Kinas olika kök. Ibland även även ett nerslag i Indien.
   Önskar dig också en trevlig onsdag.

 11. Som alltid så trevligt att få läsa alla olika svar … och några av dina skulle kunna vara mina 🙂
  önskar dig en fin onsdag!
  Kram

  1. Visst är det roligt att både läsa andras svar och klura på vad man själv ska svara. Noterade att vi var inne på en del liknande svar. Kul!
   Önskar dig också en fin onsdag.
   Kram

 12. Kul att läsa dina svar där, elefant har jag bara sett som uppstoppad på ett museum här i stan, fina djur det där fast helst ska de ju leva förstås.

  Sushi är riktigt gott det. 🙂

  Kaffe och te brukar vara grejen här på morgonen, varierar lite varannan dag ungefär, förr drack vi bara kaffe varje morgon, har ju gjort så i hela mitt vuxna liv, det var dags för en förändring.

  Ha nu en fin onsdag.

  1. Det är jätteroligt att fundera på svaren och se var man hamnar. Vill ju att det ska vara en del av mig i dem.
   Elefanter tycker jag är fascinerande djur och så stora och respektingivande.
   Sushi äter vi då och då och det är roligt att se bär kockarna gör dem.
   Förr var det te som gällde för mig på morgonen men sedan x antal år är det kaffe.
   Önskar dig också en fin onsdag.

 13. Asiatisk mat i alla former är väldigt gott. Lärde mig av en japanska att göra suchi för många år sedan. Men det blev bara den gången. Mycket bekvämare att gå och köpa på kvarterskrogen. Då hinner man också dansa lite tango före eller efter maten! 😁
  Det där med segling tycker jag ser livsfarligt ut när man hänger ut på ena sidan och nästan nuddar vattnet. Inget för en landkrabba som mig !
  Trevlig fortsättning på veckan!

  1. Lite gott och blandat blir det ju i dessa ordflätor och det är roligt att se hur man “går i mål”.
   Vad gäller sushin så går jag gärna och köper dem och ser på när de tillverkas.Har svårt att få mina snygga.
   Den argentinska tangon har jag bara testat och hade nog inte riktigt anlag för just denna dans. Tveksamt om träning hjälper.
   Att segla är inte så “farligt” kölen håller båten på plats och lutningen kan man ju bestämma lite själv. Vi är ju inga tävlingsseglare men gillar att segla.
   Önskar dig också en bra fortsättning på veckan.

 14. Heisann, hvor ser dere alle disse seriene jeg ikke kjenner til ? På Netflix? Det har jeg ikke, men blir med i neste norske juleferie der… Mao jeg ser ikke serier, men er med i dem (som statist)! Og så må jeg lære meg mer om ost, skjønner jeg. Her er jeg helt grønn særlig på blå-ost! Ha en fin dag ;:OD)

  1. Jag har ingen Netflix! Och jag ser ganska lite på tv. Men en del bra serier visas på SVT. Och mycket kan man också se på SVT Play.
   Vi lär av varandra och visst är det lite skillnad mellan våra länder.
   Ha det gott!

 15. Othello har jag spelat mycket, ett kul spel. Och vietnamesiska vårrullar är riktigt gott och fräscht, det äter jag gärna även om det är meckigt med rispappret, men det smakar ju lika gott oavsett hur rullen ser ut tack och lov.v

  1. Visst är othelllo roligt. Måste erkänna att det nu blir mer sällan vi spelar det men vi har spelet kvar. kul att du också minns det.
   Asiatisk mat tycker jag över lag om och lagar det hemma ett par gånger i veckan. Och rispappersrullarna är ju så goda med sina dippsåser. Och de ser numer lite bättre ut än när jag började göra dem.Roligt att du också tycker om dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.