Resor i Sverige Stockholm

Ny resa

God tidig morgon! I i mitt tycke väldigt tidig. Solen skiner från en molnfri himmel. Det är strålande vackert i huvudstaden, solen lyser från en molnfri himmel och det hoppas jag den fortsätter med. En ny jobbresa under några dagar väntar och även denna gång norrut. Och nu är det Hälsingland och bl.a. världsarvet Hälsingegårdar som väntar  längs “Stora Hälsingegårdars väg” och främst i Edsyn och Alftatrakten finns de största och vackraste gårdarna.  Jättespännande och väldigt roligt. Linberedning i Trolldalen och där  på Växbo lin får vi också  följa processen hur linnetyg produceras. Vi kommer också en dag att följa Ljusnas dalgångar och köra runt  Dellensjöarna som erbjuder vackra naturupplevelser. Mycket finns på programmet.

Jag har privat rest runt i Hälsingland  i olika omgångar men det är viss skillnad att under flera dagar ha gäster med sig på en resa, men också väldigt roligt.

Mycket tid, givande och rolig sådan, har ägnats åt att läsa på och läsa in det som kan behövas och kunskaper är aldrig tunga att bära med sig. Lokala guider kommer att guida oss på de flesta  platser vi besöker så mina kunskaper, hoppas jag, blir till ett bra komplement under resans gång.

Hoppas att ni följer med till Hälsinglands blånande berg, glittrande sjöar, världsarvet Hälsingegårdarna och en hel del annat. Välkomna!

Gårdagkvällen var vacker, visserligen kom tidigt på kvällen några regnskurar, men de drog snabbbt förbi och vi satt sedan länge på balkongen. “Gubben i Månen” var med oss även denna kväll och ville även vara med på bild.

Vacker augustikväll och ljusen speglar sig fint i kanalen och månen lyser som en extra lampa.

Kvällens måne, den 9/8-20017 – mer röd än den fullmåne som var i måndags

Måndagens fulllmåne, den 7/8-20017.

 

 

10 svar på ”Ny resa”

 1. Vi var där i vackra Hälsingland för två år sedan … väldigt intressant att se dessa vackra gårdar. Linodling och beredning är spännande att följa och Växbo är absolut sevärt!
  Tjusig måne i olika färger – bra fångat med zoomen och fin skärpa i den du tog i går kväll! Snyggt!
  Önskar dig trevliga dagar på resan!
  Kram

  1. Vad roligt att ni varit här i trakterna. Växbo kvarn med god lunch och trevlig miljö runt Växbo linneväveri blev dagens höjdpunkter. Väldigt trevliga båda. Och nu njuter jag av att titta ut över sjön på hotellet. Känns att även detta blir en väldigt bra resa. Programmet är väl sammansatt av resebyrån och varierat och inte heller behöver vi ha bråtton. Viktigt att ha tid på sig.

   Gårdagens måne gick i lite rostrött och det blev många försök att fånga den, men till slut så…
   Kram från ett vackert Hälsingland.

 2. Vad trevligt att få göra denna jobbresa! På min mammas sida så härstammar jag från Hälsingland. Dock har jag inte varit där så mycket.
  Jag följer så gärna med på resan här i bloggen!
  Kram och lycka till!

  1. Verkligen jätteroligt! Jag har varit en del i Hälsingland förr men nu var det ett tag sedan. Vad roligt att du på din mammas sida härstammar härifrån så kansk eblir det något besök här framöver. Vackert är det och det finns mycket att se av olika slag.
   Roligt att du följer med oss på resan.
   Nu har vi landat på hotellet och det har varit en fin dag på alla sätt och nu njuter jag av en vacker vy från hotellrummet.
   Kram!

 3. Vilken häftig kamera du måste ha som kan få så fina bilder och klara bilder av månen.
  Hälsingland, mitt favoritlandskap efter Ångermanland. Dellensjöarna och runt där har jag varit många gånger, Jag har en syster som bor i Friggesund, nära Delsbo så jag känner till en hel del av just det landskapet också. Mycket vackert och många sevärdheter att beskåda. Så, ja, jag följer mer än gärna med dig på resan.
  Förstår att du har inhämtat mycket med kunskap för att kunna delge dina resenärer.
  Läste ditt förra inlägg om bland annat Par Bricol och Bellmanshuset som ligger på Urvädersgränd. Där Bellman bodde och verkade i flera år. Där har jag varit och fått lära mig mycket om den tiden då Bellman levde och om hans liv. Min man är en av ciceronerna som visar huset, flera gånger per år.
  Ha nu en underbar resa och hoppas att ni får bra väder.
  Varm kram!

  1. Tack! Ja, min kamera är bra och med rejäl optisk zom. Tänkte just på dig när jag passerade Bellmanhuset efterom jag vinns arr din “Mysing”är medlem av Par Bricole och kan så mycket om huset och Bellman. Jag har haft förmånen att vara där på ett par visningar och det är verkligen minnesvärt.
   Vad roligt att du så väl känner till Hälsingland också- och lika roligt är att du följer med mig via bloggen på resanOch visst är det vackert även här. Sverige har mycket fint att ge oss på olika sätt. Vi har ju lokal guidning på många platser men det är ändå en del att läa in för att få klart de olika sammanhangen, Men historia är så spännande och intressant tycker jag för vårt samhälle bygger ju en hel del på just hisroria och det som hänt.
   Har nu landat på hotellet i Bollnäs och har vacker utsikt över sjön Varpen.
   Varm kram!

 4. Klart jag hänger med till Hälsingland – också! Hoppas att ni får fint väder!
  Dina månbilder är enastående, roligt med två olika färgnuanser!

  1. Du är så välkommen, rligt att du hänger med för här finns lite av varje att se och uppleva. Idag har vi haft fint väder och jag hoppas förstås det håller i sig.
   Visst är det roligt med den ena månen som gick lite i rött. Men så var det, ingen manipulering av bilden.

 5. Vackra månbilder!

  I Alfta, där har jag varit på rehab. Var på Alfta Rehab Center efter min trafikolycka. Vet inte om du känner till stället? Rut och Jern Hamnberg heter grundarna och de är helt fantastiska personer. De var dock väldigt gamla och hade egentligen gått i pension när jag var där, men de höll igång ändå och minglade med oss patienter. Jag lärde mig många värdefulla kost- och träningsknep där. Har du hört talas om platsen?

  Hoppas att du får en mycket givande resa!

  Kram Christina

  1. Tack! Ja, jag satasde även igåt på att fånga månen och det gick ganska bra.
   Jo, jag känner till namnet till Alfta Rehab Center och har läst om det. Ska i morgon hålla lite extra utkik om jag kan se det.
   Och så fint att det du fick med dig därifrån har hjälpt dig för det är ju så en önskar det ska vara.
   REsan har startar väldigt bra så jag är väldigt hoppfull. Och nu är det en jobbresa.
   Kram från en vacker kväll i ett vackert Hälsingland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *