Torrevieja

Nöje och nytta går fint att kombinera

Visst går det fint att kombinera nöje och nytta. Sedan kan man ju alltid grunna på vad som är vad, men det är en annan sak. Vi har fortfarande tur med vädret här i Torrevieja. Dagarna bjuder mestadels på sol men termometern har det stundtals lite kämpigt med att orka upp till +20 grader. Och visst går det bra även med ett par grader lägre. Behagligt nog har även blåsten tagit lite ledigt i veckan och det kan helt klart läggas till nöjeskontot vad gäller upplevelser.

”Vattenfallen” med de läckert formade mosaikbänkarna är en bra träffpunkt i Torrevieja.

 

Nöje och nytta

passar bra ihop och det blir en del av detta här. Dagarna fyller vi med lätthet. Och det kan tolkas på flera sätt. Ibland är dagarna fyllda till bredden med ”trevligheter” av olika slag och lika ofta kommer dagar som är helt oplanerade.  Men eftersom vi ofta är här i längre perioder är det ju aldrig bråttom med något. Ja, det är det ju inte hemma i Stockholm heller förstås men där verkar alla rusa fram.  (Det är absolut inga problem att fylla dagarna i Stockholm heller. Men mörkret under sena hösten tycker jag begränsar)

Då och då får jag frågan om vad jag gör här. Alltså ägnar dagarna åt. Och det korta svaret är att jag gör ungefär detsamma som hemma. För att vara här är ungefär som att vara hemma  även om jag vistas i Spanien.

Nöje och nytta i Torrevieja. Perfekt att kombinera promenad och lunchNöje och nytta.  Promenad och lunch tillsammans med vännerna Krister och Anna Carin. Perfekt att sitta ute sent i november och äta en god lunch på ”Roma”.  Dagens meny finns, tre rätter 7.90 euro (man får be om den) och även à la carte. Tack för en trevlig dag.

Strålande sol så en promenad längs havet lockade efter maten.

 

Nöje och nytta är det alltid att promenera längs Medelhavet.Att promenera längs havet gör vi ofta. Fin kombo av nöje och nytta

Bilden tagen i motljus. Fastnade för de spännande molnformationerna och solen bakom palmkronan.

Det var fler än vi  som var ”på/under gång”.

Hemma

har ”vi”, snarare maken, ägnat sig åt att måla. En bra kombination av nöje och nytta. Om man nu gillar att måla. För egen del är jag är hantlangare och kommer med glada tillrop.

Nöje och nytta kan vara att måla.Nöje och nytta. Om man gillar att måla. Observera att stegen är fastsatt med ett halvslag i grinden för att inte glida iväg. Något jag aldrig listat ut.

Jodå, det blir jättebra – Berömmer hustrun. 

 

24 svar på ”Nöje och nytta går fint att kombinera”

 1. Så härligt att se sol och blå himmel! Här i Sverige är det bara grått, grått och så lite grått 😀
  Roma visste jag inte hade menú del día, vi har bara varit där på kvällen och ätit!
  Tror det blev jättebra med målningen. Och bra att stegen satt fast!
  Stor kram

  1. Sol och blå himmel har vi och det är bra så. Vinden har också tagit lite ledigt så man behöver inte tänka på vindriktningen vid promenaderna. ”Roma” har en meny men man får be om den. Riktigt gott var det vi åt. Målningen verkar bli bra och lite är kvar. Mitt uppdrag är att vara hantlangare för att måla är inte min bästa gren.
   Stor kram

 2. Var man än är, så har man en vardag. Kanske inte om man åker söderut för en vecka eller två. Då passar man nog på med att göra så mycket sevärt och annorlunda som möjligt och kanske slipper undan disk och matlagning.
  Skaplig dag här hemma, men det är alltför kort tid som det är ljust. Var ute en sväng mitt på och nu ska jag snart ut i mörkret igen. När jag är hemma ca 21.30 är det nästan sängen som lockar.
  Fina bilder. Stor kram!

  1. Vi har ju vår vardag här när vi är på plats. Och eftersom vi oftast stannar en längre tid finns ju tiden att se och göra det vi vill. Om vi vill.
   Här har vi haft en jättefin dag med strålande sol men visst blir det lite kyligare framåt 18-tiden när solen går ner. (I kväll var det då +17 och lite rått i luften.) Här är dagarna längre och det uppskattar vi verkligen.
   Stor kram och trevlig kväll.

 3. Så behagligt liv ni har där i er spanska sommarstuga! Förstår verkligen att den är ett andra hem. Promenader, sol, vackra vyer, vänner och god mat. Åh, livet!

  Det där med stegen var väldigt smart. Fint blir det också.

  Varm kram från ett betydligt svalare Strängnäs!

  1. När vi är här är det vår vardag och även om det ibland också är mer semesterbetonat. Prisbilden gör att det blir fler restaurangbesök men i november nu oftast till lunch . Skönt att då sitta utomhus om det är hyfsat varmt. Kvällarna blir svalare och det är rått i luften så då blir det mer inomhus som gäller. Men vi har ju solen uppe fram till ca 18 och det gör mycket.Promenaderna uppskattar vi och ofta blir det längs havet.
   Kram och ha det allra bäst.

 4. Ja det finns alltid nåt att fylla dagarna med och det gör ni med bravur, tycker jag 🙂 Vilka underbara fontäner ”Vattenfallen” och havet fontänar på sitt vis, mäktigt det också!! Fortsätt att ha det gott med både nytta och nöje 🙂

  1. Jadå! Och vissa dagar är mer fyllda än andra. Men promenader blir det varje dag, ibland längre och ibland kortare. I övrigt varierar det en hel del med vad vi gör. Och man måste ju inte heller göra så mycket. Tillvaron för oss här blir ju som ”hemma.”
   Ha det fint du också.

 5. Bor man utomlands delar av året så blir det självklart så att man skapar sig en vardag även där. Skillnaden är väl bara att ni har en vardag med behagligare väder. Är man sedan lös och ledig så är det upp till en själv att fylla dagarna med vad man önskar och prioriterar. Själv får jag hålla mig till gruvan ett tag till men för Husse väntar snart en ny tillvaro.

  Lika härliga bilder som vanligt!

  Kram och god kväll!

  1. Tack! Visst blir det så. Och en vardag som är ganska behaglig. Här är det ofta sol och blå himmel och nu i november är också dagarna betydligt längre än hemma. En del dagar fyller vi mer och andra mindre och utrymme för spontanitet finns oftast.
   Spännande för Husse med en för honom ny tillvaro.
   Önskar dig en fin kväll

 6. Här har jag inte sett solen på nästan en vecka…tror jag ska ta och gå i ide under täcket resten av året 😉
  Härligt med promenader tycker vi när vi är på varmare breddgrader, endast frugans rygg sätter stopp för det emellanåt men med många pauser så går det bra.

  Fina bilder här…det tackar vi för jag och frugan.

  Ha det bäst.

  1. Skickar genast lite sol och blå himmel till dig. Vad gäller promenaderna så får jag också ta flera pauser. min rygg är inte heller helt intakt. Men dte är fint att sitta på en bänk och blicka ut över havet också.
   Och bra om jag kan pigga upp er med lite fina bilder. Gör det så gärna.
   Ha det bäst du också

 7. Att kombinera nytta med nöje är ju ännu lättare att göra i Spanien, där allt är så mycket billigare. Å havet, strandpromenader med mera får man liksom på köpet Lite skillnad mellan en storstad och en semesterort.
  Bilderna är fantastiska, speciellt den du tog i motljus, där jag gillar det glittriga havet i bakgrunden också.

  Är ju totalt oteknisk, men måla gillar jag. Fast inte förarbetet såklart;-)

  1. Ofta blir det både och här. Sedan kan man givetvis undra vad som är vad- Men det är en helt annan historia.Vi vistas ju här i Torrevieja ganska ofta, och då i minst en månad, (jag ibland kortare) så det blir det ju en sorts vardag här också. Tycker vi har hittat en bra balans mellan och i våra vistelseorter.
   Motljusbilder håller jag på att testa lite nu och det är roligt att se effekterna. Är själv också nöjd med den.
   Jag är också tämligen oteknisk och vad gäller målandet och lämnar jag det gärna till maken. Förarbetet också. Bidrar med uppmuntran.

 8. Visst är det härliga dagar här nu, trots att man märker av att vintern har kommit 🙂

  Restaurang Roma går vi dock INTE till. Inte efter att ha blivit riktigt dåligt bemötta av en kypare där en gång:

  https://amacasa.wordpress.com/2016/06/16/halvdaligt-eller-halvbra/

  Så länge den kyparen jobbar kvar kommer vi inte att gå dit igen. Synd, för dom hade god mat. Men vi gillar inte att bli dåligt bemötta helt oförskyllt.

  Ha en fin morgondag!

  1. Dåligt bemött vill man inte bli. Vi har aldrig blivit det här men på ett par andra restauranger. Och då väljer man ju andra. Utbudet är ju stort.
   I morgon satsar vi på tapasrundan 😀 Ska bli trevligt och gott hoppas vi.
   Önskar er också en fin torsdag.😀

 9. Ni precis som vi har ett hemma och ett hemmahemma. Det blir vardag på båda hemmanen, men mycket trevligare med fler ljusa timmar på dygnet! Det är bara att vara tacksam över att det går att ordna på det sättet!
  Bra jobbat av B, med målningen! Kram

  1. Så är det ju men visst är det skönt med lite ”vinterförevaring” som du så fint skrev för ett tag sedan. Vi tar ju en tur hem mellan varven, är ju inte så lång resa. Och så skönt även här med fler ljusa timmar på dygnet. Är också glad att det går att ha det så här.
   B jobbar på och jag bidrar med glada tillrop.
   Kram!

 10. Dagarna blir som man själv gör dem … en del dagar hinner man mycket – både sånt som man måste göra och sånt man bara gör för att man vill. Ni verkar leva ett lagom liv både i Spanien och i Stockholm … härligt!
  Kram

  1. Ofta kan man ju påverka dagarna och fylla dem med lite av varje. Ibland blir det med mer och ibland med mindre. Och ibland begränsas vi av hälsa och annat. Skönt också med de dagar där det blir som det blir.
   Kram och trevlig torsdag

 11. Det där ska jag ta efter…att binda fast stegen med ett halvslag. Man vill ju gärna känna sig trygg 🙂 tack för den goda idén, som egentligen borde vara helt självklar.
  Ja, så är det ju, man har ungefär samma vanor som man har hemma, gör ungefär samma saker och så vidare.
  Utbudet att göra mera borta och på ett annat sätt för vår del är större utomlands än här hemma på vår lilla täppa, men dagarna går lika fort och är ofta lika innehållsrika i alla fall var än man bor.
  Så skönt och fint väder ni har!
  Ha en fin tapasrunda imorgon!
  Och en fin torsdag!

  1. Det blev i alla fall mer stabilt och stegen gled inte iväg. Men inte var det min idé…Visst har vi en vardag här i Spanien också. Absolut. Vi är ju här ganska lång tid varje gång så semesterkänslan kommer och går mellan varven. Och dagarna går ju fort och det var man än är. Och visst är det roligt när man reser som ni gör att upptäcka och uppleva det man inte direkt gör hemma. Lite så är det även för oss fastän vi är här i Torrevieja ganska mycket. Även Stockholm ser jag med lite andra ögon när vi kommer hem igen.
   Och tapasrunda blir det idag.
   Önskar dig också en fin torsdag.

 12. Ja ibland blir det både lite vardagssysslor och sen kunna ut på lite upptäckter i omgivningarna. Och att gå på strandpromenaden gör nog inte så ont. Det ser för härligt ut. Och vilken häftig våg du har fångat med kameran när den slår in mot strandkanten. Då förstår jag att det blåst en hel del nere hos dig.
  Ha det fint !
  /Marie

  1. Eftersom vi är här i lite längre perioder så blir det också ett vardagsliv. Och promenaderna går att variera en hel del men oftast hamnar vi längs havet. Tyvärr har jag min ”bästa” kamera på lagning i Stockholm men får hämta den när jag kommer hem. Ser fram emot det. En del har det blåst och gammal ”sjö” ligger kvar. Havet fascinerar alltid.
   Önskar dig en fin helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *