Spanien Torrevieja

Nöje, nytta, detaljer och viss variation.

Jag jobbar på att komma i bättre form och återfå krafterna efter det att jag plötsligt blev dålig. Förra veckas sjukhusvistelse här i Torrevieja där några dagar till sängs med smärta och rejäla behandlingar tog på kroppen. Så nu stärker jag mig med promenader och framåt går det med både hälsan och på sträckan jag orkar gå. En del pauser blir det men det går i alla fall framåt. Gårdagens promenad gav både nytta, nöje och viss variation. (Efter några dagar på sjukhus känns variationen extra bra)

Vackra planteringar såg vi på shoppingcentrat Habaneras.

Att förena nytta med nöje

eller nöje med nytta, hur man nu väljer att se det, kan verkligen pigga upp. Eftersom jag för närvarande inte rör mig så snabbt blir det till att stanna till med ojämna mellanrum. Och på vår “Solskensgata” blev det en paus vid denna installation. En elstolpe med tillhörande ledningar och klädd i murgröna med en sorts buske på toppen drog till sig vår uppmärksamhet.

Denna elstolpe med tillhörande elledningar på vår gata i Torrevieja var det ett sant nöje att se. Lite ovanligt. Ett nöje på vägen var att se denna elstolpe, väl kamouflerad.

Målet för promenaden var att besöka den lilla IKEA filial som sedan en tid finns i Habaneras en trappa upp. (De flyttade upp från bottenvåningen för någon dag sedan) Här säljs inga varor men man kan beställa dem och får dem sedan hemsända. Väldigt praktiskt. Vi har tidigare tagit bussen till Murcia, en grannstad 7 mil inåt landet och där beställt varor som sedan körts hem. Men numer kan man alltså göra beställningen här på hemmaplan och varorna kommer hem med bil till en kostnad av ca 10 euro (Kan vara lite mer beroende på mängden varor. Väldigt billigt och smidigt) Förhoppningsvis kommer vår leverans idag.

Att besöka bekvämlighetsinrättningarna på Habaneras kan man göra utan att behöva fundera först. Många gånger ligger offentliga sådana inte i den övre skalan vad gäller fräschör.

Nästan ett nöje att titta in på de fräscjha toaletterna på Habaneras köpcentrum-Riktigt fräscha toaletter är trevligt. Här förstärkta med färg. Nästan ett nöje att titta in. 

En rolig text. Här vänder man sig till papporna vad gäller barnens toalett.Barnen har också sina toaletter. Log här åt texten. Man vänder sig till papporna… “Se upp pappa – vår toalett.”

På vägen hem

gick vi förbi en port med denna fot. Kanske är det tänkt att foten ska placeras här för att hålla upp den tunga porten.

 

Vad gäller parkeringar finns det gott om kreativa sådana runt om i stan. Uppfinningsrikedomen är stor.  Och att en liten Fiat behövde två platser var väl ändå att ta i. Kanske mindervärdeskomplex.

 

En bedrift att parkera en fiat i två rutor men ett nöje att se det. Kanske svårt för föraren  att träffa rätt parkeringsruta så lika bra att ta två.

28 svar på ”Nöje, nytta, detaljer och viss variation.”

  1. Nu är jag smärtfri sedan några dagar tillbaka och inflammationen på väg bort. Så skönt.

 1. Så skönt att allt har rättat till sig och du kan röra dig som vanlig, nästan, i varje fall.
  Så mycket vackert och varierat du bjuder på idag!
  En helmulen dag idag lockar inte till uteliv men jag ska alldeles nu ta en stärkande promenad.
  Stor kram!

  1. Verkligen! Och formen blir bättre dag för dag och ont har jag inte längre. Promenaderna utökas och med pauser går det riktigt bra. Och jag tar dte i lugn takt.
   Skickar genast lite sol och värme. Just nu +24 i skuggan.
   Stor kram!

 2. Men så jättetråkigt att du blev sjuk! Bra att du fick snabbt den hjälp du behövde!
  Hoppas verkligen du mår mycket bättre och fortsätt krya på dig!
  Vilka blommor, och underbara färger ,-)
  Vacker elstolpe, som gör sig bra som träd ,-)
  Snygg toalett, ,-) en glädje att besöka måste det vara!
  Bra att barnen har sina egna toaletter, det har jag bara sett på ett ställe här hemma ,-)
  Kul med foten, snygg var den,-)
  Ja det var en lätt parkering ,-)))))
  Hoppas du mår bra snabbt igen nu!
  Ha det jättefint
  KRAM Primrose ,-)

  1. Stort tack för omtanken. Det var verkligen oväntat men det hela kom snabbt på. Jga fick jättebra hjälp och efter fyra dagar på sjukhuset här var jag smärtfri och kunde åka hem och fortsätta med medicineringen.
   Nu när jag får gå sakta och ta pauser hinner jag se en massa under vägs och lägger märke till sådant jag annars skyndat förbi.
   Önskar dig också fina dagar.
   Kram!

 3. Så skönt att du inte har ont längre och att promenaderna blir längre och längre.
  Så smidigt att kunna beställa varorna och hämta ut dem på hemmaplan. Kan tänka mig att det uppskattas av många Min svägerska åker till Torrevieja nu på fredag så då verkar det finnas hopp om deras väder!

  Kram och god kväll!

  1. Det onda har försvunnit och nu jobbar jag på att utöka promenaderna. (Äter medicin fortfarande) Och med pauser.
   Att IKEA finns här med en lite beställningsfilial är jättebra och sparar tid om man nu inte ska gå och titta för. tittandets skull. Och så var inte fallet. Vi visste exakt vad vi skulle ha. Billigare än i Sverige och så även hemkörningskostnaden.
   Ja, vi får hoppas nu att vädret står sig. Och i morgon börjar Tapasrejset så din svägerska kommer lagom till det också-
   Kram och trevlig kväll.

 4. Vilket toppen inlägg! Inte alls så dumt att vara konvalescent med flera vilopauser, där “bloggögonen” kan få motion i stället. Alltså elstolpen är en absolut höjdare i dubbel bemärkelse. Med tanke på Costa Blancas elspaghetti överallt kan det bli riktiga konstverk, om fler följer efter med utsmyckningen vill säga.
  Toaletten – wow! Mer sådant. Även om man går på toa för att uträtta sina behov (för det mesta) så kan ögonen ju njuta ändå, eller hur!? Och det görde verkligen här.
  Vi hade en sådan IKEA-butik (service och pick-up) i Enebyberg. Den las ned den 1 april efter knappt tre år. Himla synd. Hoppas ni får behålla er “mini-Ikea”.
  Foten är en av de mest kreativa dörröppnare jag sett. Läckert!
  Å självklart behöver de minst bilarna två parkeringsrutor. Det är ju Spanien;-)

  1. Vilopauserna är nu tämligen nödvändiga men och jag ser ju sånt jag annars lätt missar. Visst är elstolpen häftig.Undrar hur detta kommit till.
   Toaletter ute brukar ju inte vara så roliga men denna är ett undantag. Och förutom att den är exemplariskt fräsch och färgglad finns roliga skyltar också.
   Vad synd att IKEA servicen lades ner i Enebyberg. Den här har nog funnits ett år och i går invigdes lite större lokaler så det verkar bära sig. Bra för oss. Ingen leverans kom idag så vi räknar med morgondagen. ( Onsdag eller torsdag bestämdes)
   Foten har jag inte sett tidigare men jag skulle också vilja testa och se om och hur den fungerar. Men det gör den säkert.
   Visst är sista bilden med den lilla Fiaten rolig. Kreativ parkering igen. De är bra på det här.

 5. Hej Ditte!
  Tycker du gick lite väl långt 🙁
  Visste inte att det fanns så fina toa där, å andra sídan går jag aldrig på såna… ute 🙂
  Tyvärr ska det bli kallare sa dom på TV…i alla fall i morgon…Synd.
  Kram och ta det lugnt!! ¿De acuerdo? P ♥♥

  1. God sen kväll!
   Jag vilade under vägs, på plats och på vägen hem. Och viktigt att återfå krafterna. Envis är jag ju också.
   Toan här är verkligen fin och fräsch så vid behov rekommenderas den.
   Idag var dte ju toppenväder så jag får leva på dte ett tag till.
   Vi ses!
   Kram!

  1. Tack, jag blir bättre och piggare dag för dag. Men det tar sin lilla tid…Och tid har jag å andra sidan gott om.
   Kram och natti.

 6. Livet bjuder oss på överraskningar och alla är tyvärr inte positiva. Men jag gillar ditt härliga humör o din jävlaranamma, det kommer man långt med. Fin promenad ni tog er för, skönt att kunna ta pauser ibland, man har ju ingen aning om vad kroppen tål efter en sådan pärs som du gick igenom,. Snart ska du se att du är som ny igen, eller kanske ett snäpp piggare rentav? Kram från pörtet

  1. Så är det! Och att lägga mig ner och vänta och invänta vad som sker är inte min stil. För mycket kan man påverka om så inte allt. Och positiva tankar tar en långt.
   Att ut och gå är ett bra sätt att få i gång kroppen igen och pauser tar jag när det passar. Här kan man ju slå sig ner lite varstans längs vägen
   Jag orkar mer för var dag och skönt är det.
   kram!

 7. God morgon … ett härligt inlägg som gör mig glad! Så skönt att du mår bra … och att du orkar öka på promenaderna igen! Haha … ja, hur svårt kan det va … jättesvårt att pricka rätt med en såå liten bil 🙂
  Kram

  1. God morgon! Ja, lite sen morgon men dock fortfarande morgon. (Före 10…)
   Jaa blir bättre och orkar lite mer dag för dag och det känns skönt. Och det finns gott om bänkar att slå sig ner på längs vägen.
   Visst är det roligt med dessa kreativa parkeringar. En liten bil i två rutor.
   Kram!

 8. Fiatföraren tog säkert det säkra före det osäkra, garderade sig ordentligt. Rolig bild.
  Elinstallationer är roliga att titta på. Jag har också några som man tycker att skulle ta minst ett Guinessrekord. Också från Spanien precis som din bild.
  Så roligt att det går framåt för dig Ditte! Så skönt! Fortsätt så och krya på dig för varje dag som går!

  1. Här finns det gott om kreativa parkeringar men jag skrattade gott åt den lilla Fiaten som stod i två rutor. Föraren var kanske inte närvarande den lektionen i körskolan då det handlade om att parkera.
   Denna elstolpe var ett roligt och grönskande exempel på elinstallationer här. Kul att du också sett dessa i här i Spanien.
   Jag blir piggare för varje dag och det känns så bra och krafterna återvänder också.
   Tack för din omtanke.

 9. Härligt att det går framåt för dig på många olika sätt! Beställningar från IKEA och hemkörning för en hunring låter nästan för bra. Det är ju bara att passa på!
  Gillar din maskerade elstolpe! Snyggt! Kramar

  1. Tack, framåt går det och det är så skönt att vara smärtfri.
   Praktiskt med en liten IKEA butik här för att kunna beställa varor. Nu återstår det att se om de kommer under dagen. Men hoppas gör vi. Bra pris på hemkörning är det också. Vi har ju vanligtvis ingen bil här och att ta varorna på en buss känns inte som ett alternativ.
   Visst är elstolpen fin!
   Kram!

 10. Bra att det går framåt, skönt att höra!
  Tänk så fint man kan göra med en lastpall! Och stolpen! Så himla bra! För elstolpar, de är verkligen inte särskilt upphetsande.

  Du glömde varna Ama för parkeringen. hon kommer behöva en påse när hon ser den. Och jag svär också när jag ser det där parkeringsplatsupptagandet! (Men vet också att det behöver inte prompt vara den där förarens fel för det kan ju ha varit någon klant innan som ställt sig dumt, har själv hamnat i den situationen.)

  Kul med dessa inspirerade bilder!

  1. Tack, jag är så glad både över att var smärtfri och att krafterna håller på att komma tillbaka.
   Nu när jag inte rör mig så snabbt och vilar under vägs ser jag en massa saker som jag säkert tidigare passerat och inte direkt noterat.
   Tror Ama numer vant sig lite vid de mer kreativa parkeringarna och ser man tillräckligt många så blir man ganska luttrad. Vad gäller den här föraren såg vi när den parkerade och inga hinder var i vägen för att ta en ruta. Det fnittrade vi extra åt.

 11. Babysteps är det bästa när man är konvalescent. Sen ser man ju himla mycket mer när man stannar till och kollar runt.
  Jag gillar inte riktigt det där IKEA-stället. Tycker att det fattas korv, köttbullar och ljus. Det borde dom ha där! Några pallar med värmeljus kunde dom gott ha där tycker jag. Fast å andra sidan gillar jag att åka till Murcia 😉

  Ha en bra dag och babysteppa på!

  1. I varje fall ljus! Men Casa har också bra ljus så vi handlar dem där. Vad gäller IKEAS mat uppskattade jag den när vi bodde i Peking men här kan det kvitta. Men visst slinker en räkmacka ner om vi är där. Murcia gillar vi också men lite knepigt för mig med landsvägsbussen dit längs de slingriga vägarna. Den kör inte motorvägen.
   Nu beställde vi varor och hoppas på leverans under dagen.
   Önskar er också en fin dag och hoppas det klarnar upp. Små steg blir det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *