Spanien Torrevieja

Nästa stopp – Den lilla staden Callosa med omgivningar

Vi lämnade sjön, vattenreservoaren, Embalse de la Predrera (skrev om det besöket i gårdagens inlägg) och bilen styrdes med van och varsam hand  längs små, charmiga vägar en bit norrut. Här omgavs vi av berg, citrusträd med frukt, vinodlingar, mandel och olivträd. Nästa stopp skulle bli i den lilla staden Callosa de Segura med omgivningar. (Floden Segura flyter genom staden)

Ett kuperat område även i Callosa och en bit upp mot detta berg, Sierra de Callosa, skulle vi ta oss.

Vägen från Torrevieja gick via vattenreservoaren, Embalse de la Pedrera och sedan norrut till Callosa.

Callosa de Segura blev nästa stopp

Det är en liten stad med dryga 18 000 invånare, en järnvägsstation, många trånga gator och blandad bebyggelse. Här samsas hus i behov av renovering med andra som är helt nyrenoverade och piggar upp stan. När vi trasslat oss in i stan, en utmaning i sig, men med en skicklig chaufför och tre tämligen alerta kartläsare (vi passagerare) lyckade bilen parkeras alldeles vid stationen. Dags för en stadstur.

Vårt nästa stopp blir den lilla staden Callosa de Segura- Apelsinträden piggade upp. Dock är inte dessa apelsiner av den ärbara sorten utan mest som prydnad.

Vi hade tänkt oss hitta något vackert torg där vi i solen, på en mysig restaurang, skulle kunna inta en god trerätters lunchSå småningom hittade vi ett par torg, men de ev. restauranger som fanns där var stängda. Efter att ha frågat en “stadsbo” fick vi vägbeskrivning och namn på en restaurang som skulle ha bra mat. Vid det här laget hade vi gett upp tanken på en lunch i solen. Restaurangen hittade vi. Men den var stängd.  Så det blev ett varv till runt i kvarteren och snart började vi känna oss som i “Sällskapsresan”  där de letade efter “Peppes Bodega”. Vi var igen  nästan tillbaka vid järnvägsstationen

Lite färgglada hus piggade upp oss.

Men efter ett drygt letande fick vi avstå från våra önskemål som fanns från början. Nu gällde att hitta ett matställe över huvud taget. Ett som serverade öl/vin till maten. Den lilla restaurang vi redan passerat tre gånger, men som vi tyckte hade ett ganska magert matutbud fick det ändå bli. Och sol fanns det. Mätta blev vi och maten var helt ok. Om vi då bortser från den trerätterslunch jag tänkt.

Färden går vidare

Bilen hämtas vid järnvägsstationen och nästa tänkta stopp för oss är Sierra de Callosa. Ett berg som ligger alldeles ovanför staden och vars högsta topp är 572 meter. Här uppe finns också en  kommunal naturpark La Pilarica – Sierra de Callosa.

Brant att köra uppför och på väldigt smala vägar.

Parken ligger vackert och man har fin utsikt över nejden. Mängder av tallar växer i de nedre delarna och de kalkrika bergen reser sig brant uppåt. Fåglar som finns här är bl.a. örnar och olika ugglor. En del smådjur finns också däribland gnagare, harar och rävar.

Förutom en katt så såg vi inte några djur denna gång.

Vi såg oss omkring i omgivningarna.

En kyrka fanns på plats. Dock stängd denna dag.

Vyn över nejden och staden Callosa är vacker. Och allra längs bort kan vi nästan skymta de norra delarna av Torrevieja.

 Berget Sierra de Callosa blev nästa stopp efter besöket i staden Callosa.

Jörgen och jag tog oss en tur uppför.

Flera vandringsleder av olika längd och svårighetsgrad finns så är man sugen på att vandra så är nog detta ett bra ställe. Ja, man måste ju inte bestiga bergen lodrätt. I området finns också en borg en bit upp att titta närmare på om sådana önskemål finns. (Men hos oss fanns de inte)

Susan, Jörgen och jag blickar ut över nejden.

Högt upp är vi.

Lika brant att köra ner som det är  att köra upp. Och smalt. Vägen är dubbelriktad…

Nere i stan igen. Undrar om pelaren är en rondell. Vi fick inte veta.

Sen eftermiddag och det är dags att bege sig hemåt. Nästa stopp blir en utsiktsplats i Torrevieja.

 I Torreviejas norra del stannar vi till och blickar mot Sierra de Callosa, syns längst bak i bild till höger.

Vi är hemma igen i Torrevieja och har med oss en massa trevligheter med oss i bagaget. Stort tack till Susan och Jörgen för en väldigt fin  heldagsnjutflykt

26 svar på ”Nästa stopp – Den lilla staden Callosa med omgivningar”

 1. Vilken söt kissekatt, som mötte mig där i början av inlägget!
  Fina njutflykter som ni gjort. Mycket natur, grönska och höga berg. Många borgar finns det säkert, men man behöver inte bestiga dem, som du skrev.
  Tråkigt med stängda restauranger, men tur ni fann något alls, till slut.
  Jag hade tänkt mig en utegång, men så kom regnet här och då får det anstå. Det finns en dag i morgon också.
  Varm kram, Gerd

  PS. Jag har förstått att det är stora kommentarsproblem med Blogger. Inget jag kan göra något åt. Testade nu att använda popup-fönster men tror inte det hjälper (så har BP).
  Min kommentar till dig igår försvann nog i cybern. Det är nog stormen 😉 DS.

  1. Nu var katter de djur vi såg men det finns lär bla.a finnas örnar, ugglor, rävar och harar i området men de ville inte visa sig när vi var här.
   Det är alltid roligt att se sig omkring och här visste vi inte riktigt vad som väntade. Men väldigt bra blev det. Har förstått att det denna årstid och i dessa mindre städer är mycket som är stängt. Det måste ju helst finnas gäster. Men vi fick helt ok mat och satt ute i solen och åt. Trevligt blev det också.
   Ja,i regn känns det inte så upphetsande att ge sig ut om en inte måste. Och det kommer fler dagar.
   Nu är det knepigt med Blogger att kommentera rent allmänt. Kanske lägger de om sitt system. Vet inte riktigt vad BP har för “plug in” men där fungerar det mycket bättre. Kanske är det stormen som också påverkar.
   Varm kram!

  1. Det blev en väldigt rolig och lyckad tur. Och detta med matställen blir ju inte alltid som man tänkt sig. Men det blir något annat i stället.

 2. Jag måste erkänna att jag for med osanning idag när jag sa att vi hade varit i Callosa. Kände inte igen mig alls här bland dina fina bilder. Måste ha blandat ihop namnet med nåt annat litet ställe vi besökt (dom börjar bli rätt många nu och dom allra flesta börjar på A eller C… 😉 ).
  Såg trevligt ut, och det där med jakten på restaurang känner jag som sagt väl igen. Ibland finns det väldigt ont om matställen, medan det annars blir tvärt om – supersvårt att välja! 🙂

  Tack för en jättetrevlig eftermiddag!

  1. Det finns flera städer byar som heter Callosa så inte lätt att veta vilken av dem du besökt. Och många städer. och byar börjar ju på A eller C Trevligt var det här och som sagt vi hann se stan när vi letade restaurang. Men det ordnade sig och mat fick vi och lämplig dryck därtill. (Inte läsk)
   Vi kommer gärna tillbaka hit upp till berget för att vandra och det verkade finnas ett par olika leder att välja på. Och utsikten var ifn.
   Tack själva för en jättetrevlig eftermiddag.

 3. Vilken trevlig tur ni kom ut på och så bra med en duktig chaufför samt kompetenta kartläsare. Även om det var högt så såg det inte ut att vara den gräsliga sortens serpentinvägar som får mig att vilja lämna fordonet. Eller det var kanske sådana också? Även om jag inte gillar den sortens vägar så ger det liv åt landskapet när allt inte är platt. Fast det öppna landskapet har också sin charm. Det var verkligen en söt katt som mötte er!

  Kram och god kväll!

  1. Verkligen en jättetrevlig och ingen av oss hade varit just här i stan tidigare och inte uppe i naturparken heller. Nya upplevelser. Det var inga slingriga vägar utan rakt fram och rakt upp.
   Katten var ju det vildaste vi såg. Men visst är den fin-
   Kram och trevlig kväll.

 4. Callosa och Callosa Segura känner jag igen. Vi var där för 67 år sedan tror jag. Otroligt vackert där. Skrattade gott åt att inte hitta en öppen restaurang under siestan under lågsäsong. Jo, det har hänt oss också. Ja, inte på turistställena såklart, men väl uppe i bergen. Där råder helt andra förhållanden. Men man lär sig ju som bekant den hårda vägen;-)
  Fantastiskt fina bilder av den storslagna naturen, men katten tog priset. Snacka om en totalt lyckad ögonblicksbild:-)

  1. Kul att du känner igen dig. Vad vi förstod var det inte bara siestan som ställde till (Vi var där strax innan) Det vad gäller restaurangutbudet utan kundunderlaget på dagen var nog inte så stort. Och inte nu i januari. Och mat och dryck fick vi om än inte den trerätters lunch jag bespetsat mig på.Men Vi blev mätta och billigt var det och maten var helt ok. Att vara bortom turistställena ger ju mycket på många sätt så man får i matväg ta vad som finns. Några örnar, rävar eller ugglor såg vi ju inte. Men en katt fick gå bra. Och den ville vara med på bild. Skulle gärna återvända hit för att vandra i bergen under våren. Sommartid lär det vara alltför varmt. Och naturen här gillade jag verkligen. För oss blev det en tur på vinst och förlust för vi visste inte så mycket om trakten. Nu vet vi i alla fall mer. Och vackert är det.

 5. Vad trevligt att följa med hit. Tänk så mycket du tar oss läsare med på. Fint att kunna resa och se sig omkring men ändå vara hemma. Du berättar så bra och bilderna talar för sig. Väldigt fina.

  1. Tack! Vad roligt att du följer med! Och visst är det bra att kunna resa och att göra det från hemmaplan.

 6. Hola! Del två av njutflykten mycket bra beskriven och illustrerad! Ser redan fram emot nästa! ?

  Tack för idag! Som alltid lika trevligt! Här har det på kvällskvisten blivit bokläsande, På spåret och en dokumentär om Totta Näslund.

  Kram och hälsa Humle – eller Dumle? ?

  1. Hola! Tackar! Och väldans trevligt att få följa med och vidga vyerna och hoppas på fler njutflykter.
   Tack själva! Gott och trevligt och erfarenheter rikare.
   “På spåret” blev det hos oss och sedan korsord. Totta Näslund missade vi…
   Tack, jag ska hälsa Humle eller Dumle. Inte klart utrett….
   Kram!

  1. Visst är det så! Och hit till den spanska sommarstugan pendlar vi när andan faller på. Ohc roligt att göra utflykter i trakterna runt om är det också, Mycket att se och uppleva finns det.

 7. Vilken trevlig tur! Inga negativa överraskningar varken med väder eller annat. Då kan man vara nöjd. Naturen levererade, liksom sällskapet . Jag har nog missat mycket när jag alltid envist nekat till resor söderöver. Inte av andra anledningar än att jag inte mår så bra av värme. Då orkar jag ingenting o att ligga o flämta i skuggan det är inget för mig. Men så här års verkar det ju vara perfekta förhållanden. Nå, man inte få allt här i världen, men jag njuter av vackra vyer du visar. Kram

  1. Här har vi inte haft någon blåst alls. Men man vet aldrig. Den kanske kommer.Vet ju hur den ställt till det hemma och vad gäller både Roslagen och åland har det varit riktigt illa på sina ställen. Kan tänka mig att även Öland och Gotland drabbats. (Har inte sett något därifrån dock…)
   Numer är inte jag heller förtjust i värme så vi är ju oftast inte här i “stugan” då. Jag tycker Sverige har så mycket och stannar då gärna hemma.Nu är det riktigt behagligt och vi varvar ju med Stockholm. Nej, man kan inte få allt och det behövs ju inte heller. Och vi tar dela av varandras dagar vare sig de är här eller där. Bra så tycker jag.
   Kram!

  1. Tack för besöket! Och jag önskar dig också ett fint 2019. Väldigt trevligt att du njutflyktar med oss.Välkommen!
   Stor kram!

 8. Peppes Bodega var det ja, men ni blev i alla fall mätta. Det var verkligen en mysig utflykt. Bra när man kan välja. Upp eller ner eller bara vara. Bergsbestigning är inte min grej, men kan njuta av höga toppar från lite längre ner. Kram

  1. Det kändes lite som om vi letade efter just “Peppes bodega” och den restaurang vi sedan hittade låg just där vi började vår promenad i stan. Då had evi gått ett par varv här för att hitta ett matställe. Och visst kan man njuta av naturen på plan mark. Det gjorde vi också.
   Karm och trevlig lördag.

  1. Det var en jättefin tur och alltid roligt med lite utflykter. Här hade vi inte tidigare varit så vi vidgade vyerna dessutom.
   Kram och trevlig lördag.

 9. En härlig njutflykt … men tänk att det skulle vara så svårt att hitta en öppen restaurang …
  Den söta kissen liknar vår Sixten lite 🙂
  Tack för ännu en fin berättelse och fina bilder!
  Kram

  1. Tack! Och roligt att du hänger med. Detta är en by som inte alls är inriktad på turister och spanjorerna här går nog inte direkt ut och äter lunch. Små restauranger fanns men med ett mycket begränsat utbud så vi fick tänka om.Och det gick bra det också. Dock inte den trerätterslunch vi tänkt oss. Men helt ok. Och katten var så fin. Tyvärr såg vi vid besöket vare sig ugglor, rävar eller örnar. Men de kanske var på ledighet.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *