Allmänt

Näst sista sträckan – Selfie #22

Selfie med ord startades av bloggvännen Aina på bloggen Klimakteriehäxan.  Och i hela 17 veckor hittade hon på nya frågeställningar och nyckelord till oss deltagare. En lite klurig men väldigt rolig utmaning där man svarar så sanningsenligt som möjligt.

Sedan ett par veckor tillbaka hjälps vi åt och alternerar med frågorna och gör det i form av en stafett. Denna vecka är det jag, Ditte, med bloggen Mitt i som tar hand om den näst sista sträckan i stafetten. Vad gäller svar på frågorna ska svar 2 börja med sista bokstaven i svar 1 osv. Det går bra att bara svara med ett ord men vill du  utveckla svaret med en förklaring så gör gärna det. Alla är välkomna att vara med, så häng gärna på.

Insåg nu, som näst sist ut med stafettpinnen och efter Klimakteriehäxans 17 veckor, att det är risk för att några nyckelord varit med tidigare. Men kanske är det fler än jag som inte minns alla ord som varit med i 21 veckor och x 12 ord/vecka =252 ord. Satsar och hoppas på det. För egen del bollade jag en del vad nyckelorden till ordflätan med vännen Tove när jag förra veckan var i Karlstad. Och en del av nyckelorden i dagens fläta har jag “bollat” med Tove.

Om du är med i veckans “selfie” så kommentera gärna hos mig (länk ovan) och ange namn och bloggadress. Enklare då att se vilka som är med och vi kan också läsa varandras svar. Lägger in länkarna längst ner här i inlägget-

 

Näst sista sträckan i denna omgång – Selfie #22

1. Stjärntecken där jag är född: Vädur

2. Något/någon som gör/gjort mig glad: Resor (både de korta och de lite längre)

3. Uttråkad. Av vad? Raljerande (men även reklam på tv)

4. Styrka/egenskap hos mig som jag uppskattar: Energisk

5  Egenskap hos mig som jag är mindre förtjust i: Kan vara väl envis

6. Något som intresserar mig. Stockholms skärgård. (Ett av många intressen)

Djurönästet i Stockholms mellersta skärgård. 

7. Tid. Vad lägger jag gärna tid på? Det som berikar mig. (Vänner, kultur, böcker, resor, upplevelser och mycket annat)

8. Önskan/önskningar inför sommaren: Gärna en solig vistelse i Stockholms eller Ålands skärgård.

9. Något som känns somrigt: De ljusa kvällarna.

10. Vad vill jag lära mig: Acceptera att jag inte är lika pigg och rörlig som i yngre år. (Jobbar på det)

11. I en vänskap värdesätter jag: Respektfullhet, humor och generositet.

12. Något jag kan rekommendera: Ta vara på dagen och för den kommer inte tillbaka. (Ska för egen del bli bättre på det)

Veckans “Selfie deltagare”. 

Kicki – “Travarens Kennel”

Mrs Calloway; “A room of my own”

Kina; “Guldkorn i tillvaron”

“Klimakteriehäxan”

“Vilt og Vakkert”

“Femfemman”- Anna – Lena.

“Tjernhus”

“Anna i Portugal”

Gerd  –  “Geddfish”

Primerose – “En rosa fluga”

Paula och “Paulas Pörte”

“BP”

Anette –  “Vidare Vyer”

Susjos – “En jordemors liv och lustar”

 

Nästa vecka är det “Mrs Calloway” med bloggen “A room of my own” som tar slutsträckan i denna selfie stafett innan sommaruppehållet.

64 svar på ”Näst sista sträckan – Selfie #22”

 1. Snyggt löst som vanligt. Envishet är en god egenskap men den kan ibland ställa till det också.
  Resor är alltid berikande och toppen.

  Ha en fin start på veckan!

  1. Tack! Även om jag själv ansvarar för nyckelorden hade jag det lite knepigt på sina ställen. Men kul att testa var det. Ja, envisheten är nog min både bästa och sämsta egenskap. Men oftast har den varit till en fördel.
   Resor, både korta och långa tycker jag om och hoppas att det ska bli fler av dem.
   Trevlig måndag.
   kram

  1. Tackar! Var lite knepigt emellanåt att både fundera över nyckelord och svar. Men det ordnade sig.
   Önskar dig en bra start på veckan.

  1. Visst tar vi nu tag i dessa ljusa sommarkvällar. Skulle gärna sitta på Gotland och blicka ut över havet dessa ljusa vackra kvällar.Men hoppas få en dos av Gotland via dig.
   Kram

 2. God morgon Ditte!
  En bra fläta av frågor och bra svar.
  Envishet är bra att ha, jag är det själv men visst kan man bli lite väl ibland,
  snudd på halsstarrig. Något man får jobba på att ändra till det bättre.
  Balans är svårt.
  Jag testade frågorna på mig och visst är det klurigt många gånger. Gick bet redan på andra frågan eftersom jag
  skulle svara på någonting som börjar på n. 🙂
  Ha en fin dag!
  Kram

  1. God morgon!
   Tack! Lite knepigt att vara näst sist ut var det och jag fick också trolla lite med ett par nödlösningar för att gå i mål.
   Jag är envis men inte kategoriskt envis. Tror att det mesta går men gör det inte det så kan jag lätt ge mig. Ingen prestige i saker och ting för mi del.
   Önskar dig en bra start på veckan.
   kram

  1. Tack! Visst är det så! Men man får vrida till det lite. Skönt att höra att du hade liknande tankemödor.
   Jätteroligt att du var med!
   Önskar dig också en bra vecka.

  1. Tack! Jätteroligt att du hängde på. Så kul att läsa dina svar. Har lagt in en länk på min blogg. Lite knepigt så här på sluttampen att inte ha med “alltför” många upprepningar i nyckelorden.
   Önskar dig en fin vecka.

    1. Jätteroligt att du känner igen dig. Har noterat tidigare att det också varit så.
     Ha det fint.

  1. Tackar! Jag är ju näst sist ut med att ordna med nyckelorden så det blir lätt en del repriser.
   Jag har blivit mycket bättre på att ta vara på dagarna och fylla dem med det jag tycker om. Livet går ju inte i repris.
   Trevligt med en cykeltur.
   Jag jobbar nu ett par dagar hemma men kommande reseuppdrag och det passar bra eftersom vi får köket renoverat. Men en sväng ut ska det bli.
   Trevlig måndag.

  1. Vad roligt att vi var så samstämda! Ska genast läsa din ordfläta.Ohc skriver in din bloggadress så att flera kan läsa. Kul att du hängde på.
   Ha det gott.

  1. Jadå!Kul! Och flera hänger på även denna vecka. Du har skapat en trend.
   Ska genast in och läsa din ordfläta.

 3. PS måste bifoga att jag fnissade glatt åt att vi båda erkänner att vi är av den envisa sorten … glädjen i att resa har vi också gemensamt, fast jag nästan aldrig kommer iväg nånstans längre. Bra fläta!

  1. Tack! Jadå, vi har en del gemensamma nämnare. Och vad gäller envisheten är det nog både min bästa och sämsta egenskap. Den har dock varit till nytta många gånger. Resesäsongen har ju varit ganska begränsad men visst är det skönt att den nu är i gång igen. Men visst är det bra hemma också.

  1. Tack! Vad roligt att du var med och så fint du fick ihop ordflätan Kände igen mig i flera av svaren-.
   Önskar dig en fin vecka.
   Ha det gott.

 4. Visst tog jag fram papper och penna och tolkade in svar för egen del 🙂
  10, 11 och 12 är intressanta frågor att svara på! Acceptansen är ett gott verktyg, men har många sidosprång och behöver jobbas på – tog mig några år med min förändring men det funkar mycket bra för mig numera. Bra underlag för att hantera kommande förändringar, de kommer ju med all sannolikhet tänker jag.
  Ta vara på dagen är så rätt och fint, men det är som med acceptansen, det är en lärotid att få de kloka orden in i hjärta och hjärna för att sedan strömma ut i kroppen så det infinner sig i sinnet – då går det som en dans – nåja en sanning med några modifikationer – att njuta från morgon till kväll.
  Tack för möjligheten till några filosofiska utsvävningar och FÖR DITT BESÖK hos mig då vi fick fina dagar när vi tog igen det vi missat dessa åren. Ses snart igen 🙂
  Varm kram och fortsatt lycka till med acceptansen och det hela!

  1. Vad roligt att du svarade. Ja, vi bollade ju några funderingar angående nyckelord när vi sågs. Kul! Just acceptans kan behövas i många sammanhang och visst finns många sidospår.
   Lärotider kan vi behöva för mycket och att också se att de kan ta tid. Ibland har en alltför bråttom-
   Fina dagar fick vi och och vi ses ju om ett tag igen.
   Stort tack.
   Varm kram

  1. Hoppas du hinner vara med den här veckan. Vore roligt.
   Känner igen detta med att tiden försvinner.
   Men eftersom jag ordnade med ordflätan så fick jag ju vara klar även med mina svar.
   Kram och trevlig kväll.

 5. Bra jobbat Ditte! Instämmer i stort sett alla dina svar. Dessvärre är jag född tvilling, så jag måste nog klura på mina svar. Lägger upp min selfie imorgon.
  Sedan så hoppas jag verkligen att temat fortsätter efter sommarlovet. För du har helt rätt, vissa frågor repeteras ju. Det går ju inte att undvika. Å då de flesta deltagare är i vår ålder, då kommer vi ändå inte ihåg de tidigare frågorna – hahaha:-)

  1. Tack! Lite knepigt att vara näst sist ut men kul att flera hänger på. Tror du grejar det bra med att vara tvilling. Du kan ju köra “tvillingens” också eller annat “fyndigt”.
   Kul att du hänger på.
   Att frågorna kommer i repris gör ju inte så mycket. Och visst glömmer vi men det blir en eller annan variant ändå. Visst hoppas vi på att fler tar stafettpinnen efter sommaruppehållet.

  1. Kul att fundera över nyckelorden. Och svårt. Men roligt att många hänger på. Envisheten är nog både min bästa och sämsta egenskap.
   Kram och trevlig kväll

 6. Tack för att du kör den näst sista stafettpinnen i SELFIE, en omgång kvar bara. Så roligt att så många ville hålla i detta. för det innebär ju en del administrativt jobb också, men så kul 😀

  Många bra frågor och svar hos dig. Min fläta blev färdig nu så jag publicerar den i morgon. Hörs av!

  Stor kram!

  1. Visst är det en del tankearbete för att få ihop selfien. En stor eloge verkligen till Klimakteriehäxan som i 17 veckor gav oss nya nyckelord. Men det var kul att fundera och få ihop den. Och roligt att läsa de olika varianterna. Ser fram emot att läsa din selfie i morgon.Lägger in en länk till dig då.
   Stor kram och trevlig kväll.

 7. Väldigt klurig SELFIE ,-)) Ska göra den i kväll!
  Mycket bra! Intressant och kul att läsa dina svar på dig egen.
  Jag känner inte igen någon fråga, men till slut kommer det bli att vi upprepar fast på olika sätt, men då får vi ju svara med en annan bokstav. Men i den här är allt nytt för mig!
  Jättekul och ju mer jag läser dina svar, känner jag dig mer och mer tycker jag!
  Fin fläta!,-) Ha dt jättefint KRAM Primrose ,-)

  1. Tack! Vad roligt att du klurar på nyckelorden och ordflätan.
   Jag fick för egen del fundera en del när jag svarade så det tog sin tid.
   Säkert tangerar ett par frågor det vi haft men så får det ju bli.
   Ja, svaren ger ju en del av mig. Visst är det så-
   Ha det fint du också.
   Kram

 8. Oj så du har jobbat med en ny selfie, och lyckats jättebra! Min selfie kommer i morgon!
  Kan skriva under på många av dina svar: resor gillar jag, men inte reklam på TV, ljusa sommarkvällar är ju fantastiskt, och vad som man värdesätter hos sina vänner, och visst är det fint att kunna ta vara på dagen.
  Tack för din fint flätade selfie, som jag ska jobba med under morgondagen och återkommer!
  KRAM!

  1. Kul att du också hänger på . Ska bli kul att läsa din “selfie”. Har förstått att vi har en del liknande tankar i både det ena och det andra.
   Hoppas ditt besök på Rosenlund gick bra och att det blev en lyckad lunch.
   Välkommen i morgon.
   Kram

 9. Oj, så många kommentarer du har fått redan! Jag sällar mig till alla dem, som har genomfört selfien och tackar för en rolig (och svår) omgång! Nu har jag i alla fall svarat!
  Kram, Monica

  1. Väldigt roligt att läsa andras ordflätor. Jätteroligt att du hängde med den här veckan. När jag funderat ut nyckelorden skulle jag ju också svara. Ohc det tog sin tid även för mig. Hade inga svar i åtanke när jag funderade.
   Ska genast in och läsa din ordfläta och lägger in en länk så andra också kan ta del av dina svar.
   Kram

 10. Du fick ihop en trevlig fläta och dina svar säger som alltid mycket om dig 🙂
  Själv har jag inte “gnistan” att göra en selfie den här veckan heller, men kanske kommer det ett inlägg i alla fall – jobbar på det, som du uttryckte det 🙂
  Varm kram!

  1. Tack! Nej, ta det lugnt och skriv några rader när du känner för det och det är alltid roligt att läsa dina inlägg.
   Vad gäller “att jobba” på något” kan det ju för min del innebära att saker och ting också kan falla på plats utan vidare. Men säkert jobbar tankarna på lite mer omedvetet.
   Varm kram

  1. Så fint att nu kunna resa igen utan en massa papper som ska fyllas i och olika restriktioner i olika länder. Pandemin kommer vi nog att få leva med.
   Stockholms skärgård och likaså Ålands är verkliga favoriter. Å andra sidan har jag många.
   Önskar dig också en fin tisdag.

  1. God morgon!
   Vad roligt att du hängde på.O Jag har just läst din selfie och visst kände jag igen mycket av mig här, flera liknande tankar. Och vilket spännande grepp du tog som startade bakifrån. Och i mål gick du ju med bravur. Lägger in en länk till din selfie i inlägget så att andra kan ta del av den.
   Ha det gott!

  1. Tack! Vad roligt! Lägger in länken till din blogg i inlägget så att fler kan läsa.
   Trevlig tisdag.
   (Här är det köksrenovering på gång och det blir så bra. Men allt från köket är i vardagsrummet så det blir lite rörigt)
   Varm kram

 11. Envishet kan ju både vara en bra och dålig egenskap. Så inte så dumt ändå att ha ett visst mått av den varan. 🙂
  Kul att läsa dina svar! Hoppas du har en bra vecka! 🙂

  1. Just så är det för mig. Envisheten är både min bästa och sämsta egenskap. Och i de flesta avseenden har det varit positivt.
   Det är roligt att fundera en del över både frågorna och sedan svaren. (Blev en hel del att fundera på när det kom till frågorna eftersom jag funderade ut dem)
   Önskar dig också en bra vecka.

  1. Förlåt! Jag hade ännu inte idag sett att du lagt in din selfie. Givetvis ska du finnas på listan. Och det gör du nu.
   Kram!

 12. https://paulaz.se/stafett-selfie-med-ord-22/ Hej, har gjort ett försök, min hjärna är fortfarande inlindad i ett lager av bomull, orken är noll men ser ändå en liten ljusning. Hämtade hem jycken igår och att få gos är värdefullt i tillfrisknandet.
  Läser dina svar och nickar, envis och energisk, jojo, det lyser igenom i din blogg. Beundransvärda egenskaper som går hand i hand.
  Jag är säker på att du kommer att få många härliga dagar i skärgårdsmiljö i sommar, du har väl tagit sprutorna mot fästingburna sjukdomar?
  Att acceptera ett mindre rörligt liv när krämpor sätter in är inte lätt, jag fick lära mig det väldigt tidigt när jag körde kroppen på tok för hårt och det går inte att reparera. Men samtidigt ångrar jag inget och visst lär man sig att njuta även under nya förutsättningar. För ljusglimtar finns alltid bara man öppnar ögonen. Tack för en fin selfie-omgång och kram från pörtet

  1. Tack! Lägger till din länk nu så fler kan ta del av din fina ordfläta-
   Fint att få höra att du är lite piggare. Och så glad jag blir över att du tar av dina krafter som för närvarande inte är så starka att vara med veckans selfieomgång.
   Fint att Daniel nu är tillbaka hos dig och han kan helt klart hjälpa till med att krafterna kommer snabbare tillbaka.
   Ja, envisheten har både gett mig mycket men även ibland satt käppar i hjulet- Me mest positivt. Och energis är jag-
   Har en spruta kvar att ta mot fet fästingburna. Ska ordna den. Bra att du påminde.
   Jag håller på med acceptansen av ett mindre rörligt liv. Och här blir det viss kollision med det envisa. Ja, du om någon vet ju och har erfarenhet. Kanske ger du kurser?
   Visst finns det ljusglimtar och jag brukar vara bra på att se dem.
   Varm kram

  1. Tack, Anette! Vad roligt att du hakade på. Ska genast läsa och lägga in en länk så andra också kan ta del av din selfie.

  1. Tack! Vad roligt att du hängde på. Ska genast lägga in länken så att andra också kan läsa din ordfläta-
   Varm kram

 13. Heisann, går gjennom de selfiene jeg ikke har rukket å lese, det har vært en travel tid med jazzfestival i Hellas for min del ;:OD) – men borte bra, hjemme beste: er helt enig med deg om at ingen plass er bedre enn skjærgården. Var på en fantastisk båttur søndag (kr. 30 pr. liter båtbensin!!!!)
  Kanskje vi alle kan gi hverandre tips om hvordan ta vare på dagen. Vi vil jo at den skal være bra for kropp og sjel….
  Ha det godt!

  1. Tack för att du tittade in. Så fint med en jazzfestival. Och skönt att komma hem igen också.
   Nej, bensinpriserna är höga. Vi har ju förr seglat mycket och haft segelbåt.
   Ja, detta att ta vara på dagen kunde vi säkert hjälpas åt med.
   Ha det gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *