Skyltar Sydamerika

Närproducerat i veckans Skyltsöndag – Med god variation

Söndag! Och dags igen för den roliga skyltsöndagen som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det ”skyltar” av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Idag är det närproducerat som gäller och skyltarna är  färskvara.(Från i fredags och i går)

Nu i vår och sommar har luftballongerna varit få. Men ett par har vi sett. Kanske är det nu dags för dem igen. Att se Stockholm lite från ovan är trevligt. 

Närproducerat

kan innebära mycket och jag bjuder idag på både på skådebröd och lite ätbart. Mycket är det som händer här vid vattnet och på kajen där vi bor, på östra Södermalm. Underhållningsvärdet är både stort och varierat. Och det även utan att det är i samband med skyltsöndag.

En av polishelikoptrarna tar sig en titt lite grann från  ovan.

 I vattnet finns en av kustbevakningens båtar som passerar tillsammans med en polis på vattenskoter. Båda är snabba och att  det är en fördel har vi sett.

Närproducerat vet jag inte om vare sig vpolisens vatttenskoter eller kustbevakningens båt är. Men de är snabba. Närproducerat vet jag inte om man kan kalla polisens vattenskoter och kustbevakningens båt.  Men snabbt kan de köra-

Plötsligt kommer en finsk segelbåt och kryssar i kanalen. Hör till ovanligheterna att någon seglar här. Och den är i gott sällskap av kustbevakningen som snart drar ifrån.

Plötsligt dyker det upp ett 15-tal gummibåtar. Här är det “Boatcamp”. Detta är en sorts läger där ungdomar i olika steg får lära sig att bl.a.  hantera en båt, att kunna navigera navigering och vilka risker som kan finnas på sjön.

 

Gott om kanotister är det som passerar. Och kanoter och kajaker finns i många varianter. En del är uppbåsbara och känns inte direkt stabila. Men det finns många varianter.

“Feelfree” är namnet på den här kajaken . Och det verkar passa. Här ser det ut att vara långtur på gång. 

Annat närproducerat

Den här skylten från restaurang Thaiboat hade jag med förra söndagen också- Och nu får den vara med igen. Visserligen är det inte “Sail – Thru” som gäller just här. Mer “Swim -Thru”. Såg att den simmande personen sedan klev upp på kajen. Men kunde inte på håll  avgöra om mat hämtades.

Närproducerat? Jodå skylten om "Sail - Thru" på restaurang Thaiboat är det. Likaså bilden som jag tog från balkongen igår. Södermalm/HammarbykanalenNärproducerat? Jadå! Idén med “Sail Thru” är det och likaså bilden som jag tog från balkongen igår.

Lite långväga ifrån, från Medelpad, kommer dessa två skyltar.  En härlig och uppiggande hälsning från barnbarnen Max och William som är på semester på landet. Stort tack! Så omtänksamt.

 

 

Till sist! Ännu mer av det goda. Och nu till det ätbara.  Igår på eftermiddagen kom Helenfamiljen och lämnade en överraskningsbricka med godsaker. Gissa om jag blev glad. Omtanke även här.

Delikatesser! Så gott och fräscht. Här var det både fjärr och närproducerat. Väldigt gott  och fräscht! En en riktigt god mix av både fjärr och närproducerat.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

32 svar på ”Närproducerat i veckans Skyltsöndag – Med god variation”

 1. Så snyggt skyltat och bilden på ballongen är urläcker men finast tyckte jag att omtanken från barn och barnbarn var.

  Kram och god söndag!

  1. Tackar! Och visst är omtanken från de mina allra bäst. Blev så glad.
   Kram och en fortsatt trevlig söndag hoppas jag du också får .

  1. Jättefina överraskningar både det fina kortet från och på barnbarnen och brickan med alla godsaker.Den här cavan är verkligen god och smakar så bra till det kallskurna.
   Gott med kalkonfilé och rosévin också.
   önskar dig en fin söndag.

    1. Cavan som är spansk, heter 1+1=3 Especial Blanc de Noirs, Brut Reserva Familia .
     Väl värd att testa. Vi tycker mycket om den.

 2. Vilken förståndig mamma som låter dem plugga en liten stund på morgonen. Maten ser hur god ut som helst =) det är väl svårt att hålla avstånd i korgen på luftballongen. När jag var 8 eller kanske 9 år landade det en luftballong vid kyrkan i Köpingsvik, de förankrade den med ett rep. Jag fick åka med upp strax över kyrktornet och kolla på utsikten och sen ner igen. Jag minns att det var viktigt att böja i knäna vid landningen. Ha en bra söndagskväll.

  1. Träning ger ju färdighet och kunskap är ju inte tung att bära. En klok mamma är det! Kan tänka mig att de som nu åker luftballong är inom samma familj för det har varit väldigt få uppe.
   Jag har testat luftballong i Stockholm för länge sedan och det var riktigt roligt.
   Vilket fint minne du har från Köpingsvik och luftballong. Kul att du fick testa lite.
   Vad roligt med Köpingsvik! Var där flera somrar när döttrarna var små. Väldigt fina minnen. Och har nu vänner som delar av året bor vid vattnet mellan Köpingsvik och Borgholm.
   Önskar dig också en fin kväll.

 3. Spännande, nära och välmenande skyltning idag!
  Gillar skyltarna som kommer från barn och barnbarn, de skyltar med mycken omtanke och kärlek <3
  Luftballongen sätter fantasin i rörelse! Jag har aldrig åkt med, men det fanns faktiskt en luftballong på torget i Lidköping för något år sen. Det skulle ha blivit uppstigning, men vädret passade inte. Dock fick vi se hur det fungerade med bränslet och lite detaljer.
  Nu blev jag hungrig när jag såg den goda maten, så jag får sätta fart på spisen.
  ——
  Stor varm kram!

  1. Så omtänksamt av de mina. Blev så glad och rörd. Och brickan med alla godsaker smakade så gott i går ute på balkongen. Och med ett gott glas cava till.
   Luftballong har jag testat, för länge sedan. Så roligt. Men nu är det väldigt få uppe. Tror det beror på den sociala distanseringen.
   Vi väntar ett tag med mat. Lite väl varmt ute fortfarande.
   Stor kram och trevlig kväll.

 4. Haha! “Mamma tvingar oss till skolarbete …” Fröken Liv står där med linjalen i handen och ser strängt på sina buspojkar! Har de inte slutat skolan, förresten?
  Thaibåten kanske skulle börja med Swim Thru också?
  Vilken härlig middag ni bjöds på! Så gott det ser ut! Äsch, nu blev jag hungrig! Dags att se vad som trillar ut ur kylskåpet.

  1. Visst har killarna sommarlov. Men kunskapen är inte tung att bära så lite extra studier är bara till nytta. Dagarna är långa. Och får man in detta med att det lönar sig att plugga lite extra från det man är liten är mycket vunnit. Det är ju trots allt barnen som går i skolan och inte föräldrarna och goda vanor brukar hänga i. Tror inte mamma Liv direkt behöver jaga gossarna. Och de hinner med att leka ändå.
   Kanske blir det “Swim Tru”. Å andra sidan är ju inte vattnet här direkt vad jag skulle bada i.
   Fatet här var så fint och väldigt gott.
   Fin omtanke från både döttrar och barnbarn.

 5. Vilken härlig luftballong, tror jag valt just den om jag skulle åka ,-) eller ja flyga! ,-))
  Så många sätt att flyta fram ,-))) Allt ser härligt ut, och nu är det så varmt så lite vatten runt omkring skulle vara härligt!
  Härliga bilder på barnbarnen och fint kort! ,-)
  En överraskningsbricka med godsaker var väl helt underbart! ,-) Så gott det ser ut ,-)
  Det är omtanke på högsta nivå! Förstår att ni blev så glada! Vilken dotter! ,-))
  Ha det jättefint Varm KRAM Primrose .-)

  1. Att ta en tur i en luftballong är så spännande. Har testat för länge sedan. Så tyst och vilken utsikt.
   Blev så glatt överraskad av “de mina” med både kort och hälsning och en så fin bricka med mängder av godsaker. Verkligen en fin omtanke om sin mamma. Är så glad över döttrarna och barnbarnen.
   Ha det fint du också.
   Kram!

 6. Ballongen med Shrek är ju kanoooon. Den ser ut att vara sprillans ny!
  Ja, vem hade trott för sisådär 20–30 år sedan att det skulle finnas poliser på vattenskotrar. Boat Campen tycker jag är en strålande idé för att lära sig sjötrafikens regler.
  Den charmigaste skylten är onekligen semesterrapporten av Max och William. Skrattade gott åt att Liv “tvingar” sina pojkar att göra läxor på morgonen – hahaha. Lovskola heter det väl;-)
  Å så himla omtänksamt av Helenfamiljen att komma med tapas till dig/er. Gissar att det gjorde din dag.
  En fantastiskt fin skyltmix! Tusen tack för den och länken:-)

  1. Tack!Jag har aldrig tidigare sett ballongen med Shrek så den kanske ska skrämma covid åt fanders.
   Nu gör poliserna på vattenskotrarna strålande insatser och de har bråda tider med alla dårar på vanliga vattenskotrar som inte kan sköta sig.
   Boatcampen är jättebra och verkar locka många. Ohc sjövett och navigation är viktigt.
   Visst är kortet från Max och Wille bra. Och det är Max so skrivit det. Ja, studier blir det men kunskap är aldrig tung att bära.
   Tapasbrickan var så god och jag blev så glad och uppiggad. Just det som var syftet. Fina döttrar med familjer och med stor omtänksamhet.
   Och visst blev det en närproducerad skyltning.

 7. Vilken underbar och omtänksam familj ni har <3 Så gulligt av barnbarnen också att skicka så fina ord till er, ni är älskade <3 Kram!

 8. De sista bidragen var ju så rörande och fina! Omtänksamhet i ord o bild!
  Hade gärna sett hur simmaren transporterat maten han hämtat, kanske på huvudet? Annars var det nog fisk han skulle hämta…
  Ballongen var häftig, har dom inte flugit pga avståndskravet, att det blir för tät kontakt däruppe i ballongen kanske?
  Jättefint skyltat, kram från pörtet

  1. Tack! Jag blev så glad för döttrarnas och barnbarnens omtanke.Värmde!
   Gissa om jag blev förvånad när jag såg någon i vattnet här vid Thaiboat. Och vattnet är ju inte direkt badbart i mitt tycke med alla fartyg som passerar.
   Jag såg ju sedan bara att han klev upp på kajen men inte om och hur maten hämtades. Kanske hämtade ha ingen mat.
   Jag tror att anledningen till att det varit så få ballonger i år är att det är knepigt med den sociala distansen. Förr om åren har dte varit många varje kväll.
   Kram från huvudstadsbalkongen.

 9. Det är då full fart i kanalen!
  Så fint vykort du fick från barnbarnen som verkar ha en toppensommar.
  Ser gott ut med överraskningsbrickan.

  1. Jadå! Mer än vanligt.Tror många har skaffat båt nu i sommar och vi ser att modell mindre, för dagsturer, är populära. Jag uppskattade verkligen vykortet från barnbarnen och jag vet ju att de har det bra här uppe på landet i Medelpad.
   Överraskningsbrickan blev verkligen en överraskning och så gott och fräscht.

 10. Läckert på fatet, härligt semesterbrev från barnbarnen! När det gäller trafiken i luften och på sjön är den verkligen livlig. Otroligt många färder med ambulanshelikopter noterar jag, som blir “överflugen” varje gång.

  1. Många färder med ambulanshelikoptern har vi också sett. Kommer över oss innan den landar på plattan borta hos dig. Kanske många huggormar i farten. Men kommer man med den så är det ju inga väntetider direkt.
   Jätteroligt med vykort från barnbarnen och den fina brickan med godsakerna. Så omtänksamt.

 11. Vilken cool luftballong! Å jösses det badas vid THaiboat, ja vad gör man inte för att få svalka sig.
  Underbart kort från barnbarnen och allt det ätbara, så fint gjort, och gott att äta ute på balkongen med lite cava till, perfekt om du frågar mig!
  Hoppas du mår bättre och bättre…
  Varm kram!

  1. Kul med en luftballong för i sommar har det inte varit många synliga. Tidigare år har vi ofta sett flera varje kväll.
   Att bada vid Thaiboat verkar riskabelt. Vattenskotrarna kör ju som bara den och vattnets kvalité är inte det bästa.
   Visst var det omtänksamt både av Max och Wille (och Liv) att skicka en hälsning. Och att sedan Helenfamiljen kom förbi med så mycket gott uppskattade jag också.Perfekt inramning från balkongen och med cava till.
   Jag mår lite bättre och såren i ansiktet har börjat läka. (Men sårskorporna kliar.)
   Önskar dig fortsatt fina dagar i Roslagen.
   Kram

 12. Hej Ditte
  Idag var det speciellt kul att få se dina barnbarn. Det har verkligen hänt mycket sen jag såg bilder på dem. Förstår att du är stolt och glad för hälsningen. Ni behöver ingen TV med den balkongvyn.
  Kram

  1. Hej Annika!
   Det var så roligt att få vykortet från barnbarnen och killarna är verkligen fina på alla sätt. Max är 10 år och William 6 och fyller 7 i september och börjar de första klass.
   Vi har verkligen omväxling här där vi bor. mycket händer både i kanalen och längs kajerna-
   Önskar dig en fin måndag.
   Kram

 13. Så omtänksamt o massa godsaker 🙂 va fint kort de skickade o stora har de blivit 🙂 ja där händer massa i vattnet med både båtar o scotrar …du har det fin Ditte kram å fin måndag

  1. Verkligen så omtänksamt! Blev jätteglad över både det fina vykortet och den läckra brickan med alla godsaker.
   Här händer mycket i vattnen och längs kajerna så det finns alltid om man vill mycket att titta på.
   Önskar dig också en fin måndag.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *