Tankar Utflykter

Mycket på gång under veckan

Första veckan i maj har kommit till onsdag och den 3/5. En vecka när det är mycket på gång. Och det blir även viss överspridning till nästa vecka . Så idag har jag ägnat mig  åt att på hemmaplan samla ihop både mig och det som ska hända. Stundtals spenderade jag tid på balkongen och skrev påminnelselistor  och varvade detta  med att ta promenader runt vår vackra innergård och längs kajen. Om jag fick ihop det hela? Jodå, på pappret. Hur det blir i realiteten återstår att se.

Stockholm. Södermalm. Hammarbykanalen. Stundtals mycket på hång här också. Mycket på gång var det stundtals även i Hammarbykanalen.Men mer kommer det att bli allt eftersom. 

Mycket på gång

är det och på olika sätt. Dagen idag bjuder, eller snarare erbjuder, på morgonen ett besök på Södersjukhusets hudmottagning. Här ska några solskador på överläppen behandlas genom en PDT- behandling; en fotodynamisk behandling. Och det är första gången jag gör just denna behandling. I övrigt är jag opererad ett antal gånger för olika former av hudcancer/cellförändringar och har också genom behandling med cytostatikasalva blivit av med en del gamla solskador. En behandling som varit effektiv men tämligen smärtsam då stora sår ska bildas.

Den vackra magnolian är fortfarande i blom på innergården. Men den är på upphällningen. 

Lite gles –  Men vad gör det. 

Magnolia och narcisser samsas fint.

Morgondagen är medvetet tämligen obokad. Troligt är att en del sviter i form av sår då kommer att dyka upp på läppen efter dagens behandling.

Kommande vecka har jag  ett par jobbuppdrag  Jag ska dels leda en beställd vandring; “I Fogelströms fotspår” här på Söder under drygt en timme. Och nästa torsdag ska jag resejobba till Vaxholm. Där blir det ett besök på Villa Akleja där det kommer att handla om konst och antikviteter. Nu är det konstexperten Claes Moser som tagit över konstnären J.A.G. Ackes hem och kommer att berätta om honom, hans konst och vännerna som Carl Larsson, Anders Zorn, Bruno Liljefors och Gustav Fröding som ofta var gäster här.

Och mer är på gång

Nu, från fredag till lördag, ska jag av olika skäl, besöka Töreboda i Västergötland. Här bodde jag de 10 första åren i mitt liv, från 1949 till 1959 då vi flyttade  vi till Solna, Stockholms närmaste grannstad. Och anledningen att det blir en vända till Töreboda är att vara med vid invigningen av “Allan Manns plats” (som tillägnas min pappa “hjälten från Töreboda” och som delar av sitt liv bodde just i Töreboda)

Stockholm . Södermalm. Även i rabatterna på innergården är mycket på gång. Även i rabatterna på vår innergård är mycket på gång.

Några blommor kvar hos körsbärsträden på innergården.

 

 

28 svar på ”Mycket på gång under veckan”

 1. God morgon!
  Jag förstår att du har både jobbiga och roliga uppdrag nu. Får verkligen önska lycka till med din behandling. Hoppas du fick den som du helst ville ha, men allt man gör/tar bort är ju smärtsamt för stunden.

  Guidejobb är ju perfekt för dig, som är duktig och van. Båda reseuppdragen verkar trevliga.

  Så du ska besöka Töreboda! Ett hedersamt uppdrag att vara med om. Fint.

  Håller tummarna för dig!
  Varm kraam!

  1. God eftermiddag!
   Är just hemkommen från behandling inklusive utevistelse. Jag har ju gjort liknande behandlingar förr men då med cytostatika salva och det har varit smärtsamt. Förhoppningsvis blir detta lite mer skonsamt.
   Hoppas att ansiktet inte är alltför illa när jag ska ut på jobb. Men situationen är ju som den är.
   Har för säkerhets skull också fått in en magnetröntgen på söndag.
   Resan till Töreboda blir både rolig och intressant, på det på flera sätt. Har ju inte varit där sedan början av 70-talet. Men nu är vi inbjudna till det här evenemanget.
   Kommer på fredag en intervju med mig i Mariestadstidningen som är gjord på telefon. Så hoppas den blir ok.
   Tack för tumhållningen.
   Varm kram

 2. Hoppas det går bra på sjukhuset! Låter som en mindre rolig behandling om det gör att man får sår efteråt.
  Så härliga foton på alla blommor. 🙂

  1. Tack!Behandlingen är knepig men det är mindre smärtfritt att efter den vistas ute två timmar i solljus än att få ultraviolett behandling på Sjukhuset. Sår kommer på behandlande ställen och i morgon bör jag inte utsätta mig alls för solljus utomhus. Men det blir bra om några veckor då sårskorporna faller av.
   Och visst är det fint nu med alla blommor och all grönska som är på gång-
   Önskar dig en bra vecka.

 3. Ja, du har minsann mycket för dig den närmaste tiden och inte allting är av det roligare slaget men det nödvändiga i alla fall. Hoppas, hoppas att du slipper undan lindrigt, lindrigare med den nya behandlingen. Jag håller tummarna för det! Hårt!
  Magnoliorna är så vackra att jag baxnar. Ljuvliga är de.
  Ser framemot inlägg om allt du ska vara med om ! Spännande på så många sätt, säkert också nostalgiskt för din del när det gäller din pappa.
  Varma kramar!

  1. Jag är nu hemma igen från behandlingen och ansiktet har bara så smått ändra utseende. Men mer kommer. Tror och hoppas på att den här behandlingen är lite mer snäll mot mig. Nu ska jag stanna inne i morgon och inget solljus i ansiktet. Inget ljus alls utifrån. På fredag blir det Töreboda men inte direkt utomhus så det känns bra.
   Mycket nostalgi blir det att komma tillbaka till Töreboda. Tror inte jag varit där sedan mitten av 70-talet.
   Varma kramar och ha det bra.

 4. Mycket på gång alltså. Jobbigt med en ny behandling – jag håller tummarna för att det inte blir alltför smärtsamt och självklart även för ett gott resultat!

  Ha det fint!

  1. Ja, här är det bråda tider nu. Men det mesta är ju trevligt.
   Behandlingen är knepig men förhoppningsvis blir det mer lättsamt nu med den nya varianten även om biverkningar i form av blåsor och sår kommer. Sen hoppas vi på bra resultat.
   Önskar er fortsatt fina dagar. Och vi är med.

 5. Själv tyckte jag inte att behandlingen var så smärtsam men det också bero på var skadan sitter för huden är olika känslig. Hoppas det gick bra i alla fall.
  Vilka spännande uppdrag som väntar och dessutom en ärofylld invigning. Förstår att du är stolt.

  Önskar en god kväll!

  Kram

  1. Nej då, själva behandlingen var inte så illa alls.
   Jag fick dessutom ta del av solljuset ute i två timmar och det är lindrigare än att ta till uv-ljuset i lampan de har. Jag är behandlad på fem ställlen i ansiktet; bla. hela överläppen, runt ögonen och kinderna och nu har blåsorna börjat komma. Fler blir det efterhand och sår- Liknade de som blir vid användning av den andra cytostatika salvan. Men dessa kommer snabbare och stannar inte så länge.
   Kul jobb väntar och inte så ansträngande och en intressant tur till Töreboda, så i morgon vilar jag in formen.Får heller inte gå ut med tanke på behandlingen så det var ju bra i sig.
   Önskar dig också en skön kväll.
   Kram.

 6. Så jobbigt du har det! Är det den dyra behandling du nu ska få, så är jag jätteglad för din skull! Fy det måste göra väldigt ont, och då behövs en fri dag efter.
  Jag håller tummen hårt för att du ska bli bra. att det går över förväntan bra!!
  Härliga bilder och intressanta jobbuppdrag som väntar dig! Hoppas allt blir bra nu! Håller tummen hårt och tänker på dig. LYCKA TILL!
  KRAM Primrose!

  1. Ja, det blev så och det blir nog bra. Gick ganska smidigt när jag var på sjukhuset. Sedan blev det promenad och utevistelse i två timmar. Detta var mer skonsamt för huden än att få uv- ljus på sjukhuset. Men det blir blåsor och så men det bör bli ok igen inom ett par veckor.
   Roliga jobbuppdrag så hoppas jag inte ser alltför illa ut då.
   Tack, för din omtanke.
   Kram

 7. Det är alltid lika fascinerande att läsa om din pappa som var verkligen en hjälte. Du kan vara så stolt över honom. Fantastiskt att han får ett torg uppnämnt efter honom. Vem såg till att det blev så? Minns att du nämnde några gånger att din mamma tyckte att Töreboda var en riktig håla. Inte nu längre:-)
  Hoppas att det gick bra med behandlingen idag. Den lät om inte annat väldigt tidskrävande. Så viss rekreation imorgon. Klokt att du inte har nåt inbokat imorgon. Å om du inte fåt utsätta ansiktet till “riktigt” solljus så kan du ju alltid sätta på munskydd. Gissar att du har några kvar…
  Sedan skrattade jag en aning när jag googlade adressen av Villa Akleja i Vaxholm – Pilgatan 5. Hur många gånger har vi inte åkt förbi den adressen ned till Galleri Roddaren. Har aldrig tänkt på att det är en “kändis-villa”. Där ser man.

  1. Jag vet ju att min pappa var väldigt diskret av sig, på alla sätt, men å andra sidan är han ju tämligen historisk på många sätt.
   Jodå, min mamma tyckte så. Och att som hon komma från en norsk småstad till Töreboda var ju knepigt. Knepigt för henne att bli accepterad på den tiden. Man skulle helst vara född här för att bli det. Och pappa började ju jobba i Stockholm 1955 eller så och då var hon mycket ensam med mig. Inte så enkelt.
   Vad jag förstått var det hembygdsföreningen och vidare ett medborgarförslag att pappa skulle ha en plats här. Och idag tror jag att alla som var med förr inte längre finns. Men pappas historia finns kvar. Blir ju en bok som kommer i vår. Har läst en del manus och det blir en roman som blir bra.
   Behandlingen gick bra men kroppen och ansiktet nu i kväll är ansatta. Värre blir det med ansiktet i morgon.
   Vad gäller Vaxholm så blir det en trevlig jobbresa och visst har jag också passerat där . Men då har jag inte tänkt på det. Ska också bli roligt att vandra i Fogelströms fotspår med de som är intresserade.
   Men i morgon är det vilodag.

  1. Jadå! Jag är ganska bra på det. Nu hoppas och önskar jag att ansiktet inte ska bli alltför illa vare sig till Töreboda eller jobbdagar.
   Men jag chansar!

 8. Så vackra blommor! Magnolia är en favorit! I våra trakter börjar de flrsta knopparna slå ut. Vi ligger långt efter er.
  Tog bort några skador i ansiktet med kyla för några!år sedan. Blev ett fult sår…och sved som attan. Men sen blev det jättefint!
  Hoppas att du slipper för mycket besvär!
  Får ta en sväng till Töreboda och kolla din pappas minnesplats. Får fundera ut en fin försommarrunda. Kul att “ut och åka” ibland!
  Ha det gott! Kram

  1. Magnolia är en favorit här också.Även körsbärsträden på vår innergård är i blom. Var i Kungsträdgården idag, skulle ju vara ute i solen ett par timmar efter min behandling och där var körsbärsblommorna utblommade.
   Kylt skador har jag gjort en del men det räcker inte för dessa förändringar. Nu blir det liknande sår på minst fem ställen runt om i ansiktet och man är generös i “påsmetningen” så det ska ta.
   Antar att pappa, för egen del, skulle vända sig i graven om han visst om detta. Han var liksom mycket diskret i alla sammanhang. Men nu blir det så här och det är ju ett stycke historia. Ska bli roligt att ta en tur till Töreboda igen. Var nog senast här i början av 1970-talet.
   Ha det fint du också.
   Kram

 9. Ojojoj, fullt schema har du! Säger som alla andra, hoppas du inte får alltför ont av den nya behandlingen, det är fantastiskt så mycket olika behandlingar som de kan göra vad gäller olika sjukdomar.
  Sen har du fullt upp med alla aktiviteter också, och det gillar du ju, kul! Imponerad av allt du kan.
  Så roligt att din pappa får en minnesplats i Töreboda, han var ju en fantastisk man, helt klart en hjälte.
  Bra med en vilodag i morgon, hoppas att du får må skapligt bra efter din behandling.
  Blommorna på din innergård är ljuvliga!
  Sköt om dig!
  Varm Kram

  1. Nu blev det lite mycket men det blir nog bra. Behandlingen idag gick helt ok men jag känner nu i kväll mer och mer hur ansiktet svullnar och blåsor kommer. Å andra sidan blir det inte långvarigt.
   Besöket i Töreboda blir spännande men jag undrar vad pappa själv tyckt om det. Han var ju ganska diskret, om man säger så. Å andra sidan bar han på en speciell historia.
   I morgon blir det innedag och likaså bra det. Men jag kan ju titta ut i alla fall.
   Varm kram

  1. Tack, nu blir det mer knepigt i några dagar innan det hela vänder. Så lite otur att behandlingen kom samtidigt som resan till Töerboda och ett par jobbuppdrag. Men viktigt också att jag fick behandlingen.
   Inlägg från Töreboda kommer.
   Önskar dig en fin torsdag.

 10. Usch vad jobbiga behandlingar du behöver gå igenom. Har också tagit bort hudcancer (basalcellsvarianten) och såren är inte att leka med. Hoppas du mår bra ändå och att dina jobbuppdrag blir roliga!

  1. Nu hoppas jag att denna behandling blir lite lindrigare. Har tyvärr haft dessa besvär länge och alltifrån basalion, aktinska keratoser, skivepitelcacer till maligna melanom.
   Ibland operationer och ibland salva med cellgifter som har varit riktigt illa.Ja, du vet….
   Men denna fotodymaniska behandling med hjälp av dagsljus verkar lindrigare och såren tycks bli mindre.
   Jag mår ok och hoppas det värsta ska lägga sig till nästa vecka då jobb väntar.
   Tack för omtanken. Och du vet ju hur det kan bli med såren.

 11. Verkligen mycket hos dig just nu. Hoppas behandlingen gick bra och att du mår bra! Spännande med dina jobbuppdrag! Hoppas du vill vara min guide i Fogelströms fotspår någon gång 🙂
  Så tråkigt att jag inte får någon påminnelse om dina inlägg, vilket gör att jag liksom hamnar “lite efter med läsandet och kommentarerna)
  Kram

  1. Plötsligt blev mycket samlat här på en gång. Men det mesta är ju roligt och annat nödvändigt.
   Jag är gärna din personliga guide när du kommer. Hoppas vi kan få till det i sommar.
   Jätteknepigt och verkligen trist att du inte får någon påminnelse om mina inlägg via mailfunktionen. Vet att just detta fungerar flera men det hjälper ju inte oss. Sanna, som hjälper mig ibland med bloggen, har försökt få till det hela men det vill sig alltså inte.Märkligt att detta med mail fungerar för vissa och inte för andra. Men vi klrarar vidare.
   kram

 12. Men så mycket roligt o spännande som händer i din tillvaro! Bara du är klar med det tristaste som tack o lov kommer först så du kan koppla bort det sen. Hoppas behandlingen går bra och inte blir för smärtsam!
  Det ska bli roligt att följa med på dina äventyr, vi bloggläsare brukar ju få vara med på ett hörn, ett mycket uppskattat sådant
  Kramen

  1. Just nu är det en hel del på gång och det mesta är väldigt trevligt.Behandlingen känns ok och mycket mer lättsamt än det varit tidigare. Läkningen bör heller inte ta mer än 10-14 dagar.
   Nu är vi snart tillbaka i Stockholm efter ett så lyckat besök i Töreboda, min barndoms trakt. Många fina möten och upplevelser blev det. Återkommer på måndag och dem. Måste samla ihop mig innan.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *