Stockholm

Mycket att titta på – Och variationen är stor

Värmen, som i mitt tycke nu känns mer besvärande än uppiggande, gör fortfarande sitt bästa för att hålla sig kvar. Och vädret, hur det nu än är, kan man ju inte påverka. Försöker förlika mig med värmen men det går sådär mitt på dagen. Energin saknas och orken tryter.  Kvällarna däremot får ett uppsving och balkonglivet med tillhörande aktiviteter i vattnet och på kajen blomstrar. Mycket att titta på är det och med många scenbyten. Här på balkongen sitter jag gärna och även om utsikten över Globen, Hammarbyslussen och Hammarbykanalen är densam så är variationen stor. Men förvisso är en båt en båt.

Mycket är det som händer i Hammarbykanalen en varm julikvällTidig kväll.  Skönt balkonghäng i skuggan och mycket att titta på. Full aktivitet i Hammarbykanalen. 

Mycket som händer

Stundtals visade vår termometer under gårdagen som mest +33 i skuggan och orken för det mer aktiva liv som jag gillar har i princip runnit bort i hettan. Och det har den gjort i några dagar. Helst skulle jag nu velat vara vid havet och i skuggan. Men det är jag inte riktigt. Jag har en del av Östersjön alldeles bredvid, Hammarbykanalen, men inte med bästa vilja i ävrlden kan jag påstå att någon direkt havskänsla infinner sig. Men sjönära är det. Och mycket att titta på är det också. Variationen, den mer fysiska, har dessa varma dagar har varit liten så jag är tacksam för den underhållning jag har alldeles inpå.

(Har konstaterat att flytvästar inte verkar vara på modet i år, annat än för hundar och ev. små barn)

Ett vackert ”spjut”, en träsegelbåt, är på väg mot Hammarbyslussen för att slussa in i ”grodhavet” – Mälaren.

En mindre ”balja” går också bra att färdas i.

Även måsmamman tycker om att titta på båtarna och vad som händer runt om längs kajerna.

Ett tillfälligt moln som seglade förbi.

Här var det inga segel uppe men skutan såg ut att ta sig framåt. Även den mot slussen. 

En solbåt och med skuggmöjligheter. Räknade till 13 personer ombord.

Timmarna går och solen sänker sig i väster. Vi sitter kvar länge i den fortsatt ljumma kvällen och kvällen övergår till natt innan vi går in.

Restaurang Thaiboat har byggt ut med extra flytponton som är välbesökt även den.

Och även här hemma tittar månen ner på oss.

 

 

32 svar på ”Mycket att titta på – Och variationen är stor”

 1. Härligt! Jag såg samma vackra måne i går kväll, då grannen kom och
  knackade på dörren och sa, att jag absolut måste ut och titta på månen (den gamla fånen).

  Betr. vatten – det enda vatten jag har sett är ett nästan 3-dagars regn.
  Översvämningar och tornedos på olika håll i landet.
  Otrolig hetta och skogsbränder på vänstra sidan. Det har verkligen varit en
  underlig sommar hittells. Och augusti väntar; vanligtvis den värsta månaden här.

  Ni har det underbart på er balkong! Gillade er mini-semester!

  1. Vad roligt att du också var ute och såg den fina månen. I kväll är det ju månförmörkelse och jag hoppas kunna se lite av den.
   Oj, så mycket regn hos dig. I Stockholm har det inte regnat på ett par månader och hela landet är torrt med många bränder och vattnet en bristvara. Och bränder även hos er har jag läst. Illa! Ja, augusti väntar. Vet inte alls hur det blir här för det är ju inte vanligt med temperaturer +´+33 i juli. Så är det nu i Stockholm.
   Balkonen njuter vi av på kvällarna och mycket att se är det. Men alltför varmt är det där dagtid, söderläge.
   Vår minisemester blev väldigt lyckad och det var svalar uppe i Roslagen.
   Önskar dig en trevlig helg.

 2. Vad kul att se båtlivet! Verkligen mycket som händer! Och nästa så jag saknar vår husbåt lite 😉 (Fast det blir väldigt hett i den när det är varmt.) Vi är i Umbrien nu och har också varmt, men det slår nog inte Sverige. Tror att vi har ca 31 grader de varmaste timmarna på dagen.

  1. Med tanke på värmen här, igår +33, är det fint att kunna sitta på balkongen kvällstid och bli rejält underhållen och skugga råder . Kan tänka mig att det blir varmt i husbåten hos er. Inte mycket skugga nu. Ha det fortsatt bra.

 3. På vår resa har vi haft olika sorters väder allt från regn och ganska kallt till över 30. Nu är vi hemma i stan efter nästan tre veckors resande. Ska försöka sammanfatta ihop resan i några inlägg framöver. Kram

  1. Förstår att ni haft en jättefin resa. Har sett smakprov på Instagram och ser fram emot att läsa och se bilder från resan. Här har det varit varmt länge och inget regn på ett par månader. Orken tryter. Önskar dig en fin helg. Kram!

 4. Vilken härlig utsikt ni har! Har sagt det förr, men det tål att upprepas 🙂

  Flytväst var ”lag” på vattnet när jag var liten. Jag minns när vi första gången skulle åka från Skellefteå till Jakobstad med Finlandsfärjan. Jag började nästan gråta då vi inte skulle ha flytväst på oss vid överfärden 😀

  Ha en fin dag!

  1. Dagtid är balkongen alltför het med söderläge men tidig kväll är det fint att sitta här. Och underhållningen finns. Märkligt att folk numer inte har flytvästar. Men händer något vill de gärna ha hjälp. Önskar er en fin fredag. Fortfarande hett här.

 5. Håller faktiskt med dig om värmen. Å precis som ni har vi ändrat på dygnsrytmen. Med andra ord har vi anpassat vårt svenska sommarliv till hur det är i Spanien. Både vad gäller sömn, måltider och dryck. Det är då en himla tur att man har stora erfarenheter från Costa Blanca, eller hur!!?
  Återigen toppen bilder fån livet på kanalen. Även dessa foton kunde ha varit tagna utomlands.
  13 personer på den lilla solbåten – nja, då föredrar jag nog skutan med bara fyra personer på…
  Härlig bild på månen. Himla synd att vi i Sverige inte kommer kunna se den röda månen ikväll…

  1. Att ändra dygnsrytmen har vi verkligen gjort och snart, vid 19-tiden kan vi flytta ut på balkongen. Visst är det bar att man har lite erfarenhet av Costa Blancas värme. Men inte här hemma och inte där orkar jag vara särskilt aktiv dessa heta dagar. Med andra ord tämligen inaktiv. Har resejobb framför mig så en del att läsa in men det funkar bara korta stunder med koncentrationen. Och dte trots fläkt.
   Vissa båtar är väl fyllda och det är trångt om ”saligheten”. Men fläktar gör det ju på sjön om än nu i liten omfattning. Många varianter på båtar är det.
   Jag hade hoppats att se den röda månen, men så blir dte nog inte. Får ha koll på månförmörkelsen.
   Trevlig kväll.

 6. Ni bor verkligen med en fantastisk utsikt så jag kan tänka mig att det händer ett och annat utanför era fönster. Jag reagerade också på att så pass många inte använder flytvästar men det var kanske ett gäng elitsimmare…

  Kram och ha en härlig kväll!

  1. ”Svenska simlandslaget” verkar ha många ute på sjön just nu. Och slående är att man är väldigt noga med att husdjuren ska ha flytväst men inte övriga. Märkligt! Undra på att drunkningolyckorna är många.
   Här händer det en hel del på vattnet och mycket roligt att titta på är det.
   Önskar dig och de dina ockås en fin kväll. Här blir det snart dags för kvällens balkonghäng.
   Kram!

 7. Konstigt att man inte har flytväst??
  Ja du värmen börjar bli lite övermäktig.
  Visst är det skönt med en fin sommar men kring 25 eller faktiskt lite mindre är lagom tycker jag.
  Visserligen blir kvällarna sköna.
  Ikväll blir det utomhusmiddag förstås men måste vänta på att solen försvinner bakom björken, annars blir det för varmt.
  Ha en trevlig helg.
  Titti

  1. Visst är detta att inte använda flytvästar märkligt. Har sett att båtarnas husdjur har det och oftast barn. Men övriga?
   Balkongmiddag här också, om en stund då solen försvunnit, och i form av kycklingsallad. Varm mat är inte att tänka på.
   Jag tycker dte är alltför varmt nu med +30 och över och orken för att göra ”roliga saker” försvinner i värmen.
   Önskar dig en fin kväll.

 8. Jag har sagt det förr … och det upprepar jag igen – ni bor helt fantastiskt! Underbart med vattnet och båtarna precis utanför och som sagt mycket att titta på! Här blir det lite enahanda med gul/ brunbränd gräsmatta och gula/ bruna björklöv … ja, just nu i alla fall … förhoppningsvis kan vi kan iväg några dagar med husbilen igen … om vi orkar 🙂
  Ha en fin kväll!
  Kram

  1. Visst bor vi väldigt bra men i dessa varma dagar och med söderläge så är det hett inomhus och på balkongen under dagen. Idag had ejag +34 inne och ute var det stundtals +58 i solen. Fläkten jobbade för högtryck och frysklamparna byttes ut ofta. Men efetr klockan 19 kan vi få skugga på balkongen och då är det så skönt. Njuter här nu på balkongen och undrar om vi ska se någon måne eller förmörkelse. Är beredd med kameran. Trist med alla brun-gula gräsmattor och allt annat som behöver vatten. Och sen alla bränder. Om dagarna nu orkar jag minimalt. Har en del resejobb och ska läsa in material och fakta, men koncentrationen brister efter 20 minuter.
   Ja, varmt blir det väl även i husbilen, men en tur till havet/kusten kan både ge omväxling och svalka. Ska i nästa vecka ta mig en tur till Harstena och det blir spännande. Har bara kommit dit per båt men nu ska jag låna dotterns bil .
   Stor kram!

 9. Du har ju definitivt finare utsikt över båtarna än jag över bilarna. För en båt är en båt men en bil är en tråkig bil. Och utsikten till Vänern är minimal när löven finns på träden.
  Ja, det är varmt. Jag räknade till 34 grader här också. Fast min lägenhet råkar vara rätt sval, tack och lov och balkongen fungerar.
  Ni har ju en helt underbar balkong med så mycket livligt att beskåda! Helt ljuvligt! Tråkigt att flytvästar inte är på modet. Å andra sidan så fuskar jag med cykelhjälmen. Aja mig!

  Stor kram! Fin kväll!

  1. Nu på kvällen njuter vi på balkongen och trafiken av båtar är livlig nu också. Väntar på månen, men den verkar dröja och moln kommer. Du får trösta dig med att din lägenhet är sval- Det är inte vår.Och titta på Vänern går ju fint andra årstider när det inte är löv på träden. Å andra sidan har du nära dit. Hade ett tag idag +34 inomhus och fläketn jobbade för högtryck.
   Detta med att flytvästar inte är på är märkligt för man är noga med att ta på dem på sina husdjur. Måste nog tillstå att jag också slarbar med cykelhjälm….
   Önskar dig en fin kväll.
   Stor kram

 10. Härligt men så många som drunknat i år för en så o enkel försäkring som flytväst, ja visst är det super varmt o man blir lätt trött ha en fin kväll kram

  1. Bålivet gillar vi och har ju haft båt i omgångar. Men jag tycker det är märkligt att man sätter flytvästar på husdjuren men inte på sig själva. Inte lätt att rädda djur om man knappt kan rädda sig själva.
   Nu njuter vi på balkongen och väntar på månen. Men det ser ut som om molnen kommer.
   Kram och trevlig kväll-

 11. Svar: Inte ett enda moln över Täby. Sitter också beredd med kameran, men vet du vad?! Den där ”bloody moon” (bra dubbelmening här”har inte ens dykt upp. Den har funnits på olika ställen i åratal (överdrift), men just nu har f*nskapet mage att inte visa sig. Är det det som kallas för ”solförmörkelse” kanske. Då har den lyckats alldeles utmärkt kan jag säga;-)

  1. Är helt benägen att hålla med. Kanske ska det heta ”mångömma ” i stället. Men jag sitter kvar. Är en envis typ. Tror vi är på fel plats. Ju längre söderut desto bättre. Får väl hålla mig till båtarna. De ser man i alla fall.

 12. Det är inte mycket man orkar när termometern visar över +30 grader. Jag tror att vi bara hade en eller två dagar som var så varma och de senaste två dagarna har temperaturen varit mer behagliga. Fast fortfarande undviker jag att gå ut mitt på dagen, men kvällarna är ljuvliga. Var precis ute och gick runt kvarteret för att se om blodmånen syntes, men tyvärr lyste den med sin frånvaro. 🙂
  Ha en lugn helg!
  Kram!

  1. Nej, verkligen inte. Här är det nu lite moln men +27 på förmiddagen. Skönt att du har det lite svalare. Men man kan ju inte påverka värmen. Visst är kvällarna ljuvliga och vi sitter ute till rikitgt sent. Vad gäller blodmånen såg vi den inte, molnen var i vägen. Men vi såg en del av månförmörkelsen till sist efter lång väntan.
   Önskar dig en fin helg.
   Kram!

 13. Hej Ditte!
  Ja nu är man less, fy och jag trodde det skulle bli bättre i dag? Lite moln och svalare kl 6…Ja ni har det bra som har utsikt! här är inte mycket att titta på…ser bilar och lite folk om jag tittar åt vänster 😀
  Ha det så bra!
  Kram P ♥♥

  1. God förmiddag!
   Några moln här men +27 före klockan 11. Men vädret kan en ju inte påverka. Orkar onte göra så mycket dagtid men njuter desto mer av kvällarna på bakongen och de bir sena. Övervägde i natt att sova på balkongen för där var dte svalt. Inne har vi dryga +30 för det är ju söderläge här. Men dagtid blir det nu alltför hett på balkongen trots markis.
   Ha det så bra du kan.
   Kram!

 14. Att den här sommaren kommer att gå till historien är det väl inte tu tal om! Här är det mulet idag för första gången på väääldigt länge och termometern har inte orkat sådär väldigt högt upp över 20 grader än, men det kanske kommer tillbaka, vem vet?

  1. Visst är det så! Några moln är det här också idag men redan +27 före klockan 11. I mitt tycke alltför varmt för att orka göra ”roliga saker”.
   Skulle nog gärna ha din temperatur just nu.
   Trevlig lördag!

 15. Underbart att sitta där på balkongen och blicka ut över vattnet. Det blir aldrig långsamt förstår jag!
  Men visst är det nonchalant att inte använda flytväst bara för att man är vuxen!
  Stor kram och trevlig lördag

  1. TRåkigt blir det inte för scenerna ändras ständigt. Men alltför varmt är det mitt på dagen. Kvällarna är desto ljuvligare.
   Att inte använda flytväst verkar modernt i år. Men husdjuren har flytvästar….
   Stor kram och trelvig lördag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *