Stockholm Trevligheter

Musikalisk sopplunch på Stadsteatern i Stockholm

I går var det så dags för höstens första besök på Kulturhuset/Stadsteatern i Stockholm. Och det blev i form av en musikalisk sopplunch.  Föreställningarna som ges på “soppteatern” varierar och en del har vi sett under våren men det kommer även en hel del vi ännu inte sett. (Vill du se programmet så finns det i länken ovan) Gårdagens föreställning rörde sig i musikens värld  och där gruppen “The Hebbe Sister´s  & Duo Sentire” från Värmland serverade en blandning av jazz, swing, stepp och en del klassiska smakprov. Och de gjorde det suveränt bra.

Soppteater som företeelse  har funnits sedan 1989 och redan då var jag här ibland. Men i och med att jag jobbade och i förorten och utan flexibel lunch blev det glest mellan besöken. Någon gång kunde jag få till det. Konceptet me ddet hela  är en föreställning som börjar klockan 12 och pågår i en timme. Lunchen är alltid en soppa (vegetarisk) till den vatten, bröd, kaffe och kaka. Vill man ha annan dryck till soppan finns det att köpa i baren.

Stockholm. Stadsteatern/Kulturhuset. Dags för en musikalisk sopplunch- Första besöket i höst på Kulturhuset/Stadsteatern och soppteater. Men det blev ingen direkt teater utan em musikalisk sopplunch.

En trevlig  musikalisk sopplunch

blev det i går på Kulturhuset/Stadsteatern. För väninnan Agneta och mig var det höstpremiär och förhoppningsvis ska det bli en del soppteater/ underhållning här i höst. Under våren såg vi en hel del föreställningar här på Stadsteatern. Ibland var det ren teater och andra föreställningar där sång, musik och dans förekom på olika sätt. Stor variation i programmet. Vårsäsongen avslutade vi på Taket på Kulturhuset där vi då i början av juni lyssnade till texter och musik av Cornelis Vreeswijk en vacker försommarkväll.

Musikalisk soppa; palsternackssoppa med örtolja.

Gruppen vi lyssnade till  igår  består av tre systrar; Emelie, Maria och Josefine Hebbe som sjunger i stämmor och där musikaliteten är hög. Och deras föräldrar i “Duo Sentire”, mamma Ulrika på piano och pappa Lars – Inge Bjärlestam på cello sköter föredömligt ackompanjemanget.

Stockholm. Stadsteatern/Kulturhuset. Musikalisk sopplunch med The Hebbe Sister´s & Duo Sentire. (Deras föräldrar))Musikalisk sopplunch är i gång  med “The Hebbe Sister´s & Duo Sentire

Fint ackompanjemang på cello och piano/flygel

Här ett  potpurri med låtar skrivna av Stickan Andersson.

Dans till klassisk musik.

Föreställningen är slut och vi ger oss ut i ett regnigt Stockholm-

 

28 svar på ”Musikalisk sopplunch på Stadsteatern i Stockholm”

 1. Otroligt läckra bilder! Det verkar vara ett “familjeföretag” som håller i showen. Det ser man inte ofta. Å palsternacksoppa – mums! Sedan gillar jag tjejernas kläder – lite retro och kult från 1930-talet ser det ut som. Riktigt läckert!

  1. Just så var det! Och de var riktigt bra. Kul när även det man inte sett och hört tidigare kommer upp här och får en chans i storstan.
   Palsternackssoppan var riktigt god. Hade aldrig testat det innan.
   Timmen gick snabbt och stämningen var uppsluppen i salongen. Kul!

 2. Så mysigt!
  Vi var på Soppteater där för första (men absolut inte sista) gången i höstas med Yvonne och Jakob. Ett otroligt härligt sätt att förena lunch och kultur på ett lättsamt sätt. Jag gick in och tittade på höstens program och tyckte många föreställningar såg lockande ut.

  1. Det är så trevligt med dessa soppteatrar och vi är flitiga besökare här. Har nog sett det mesta som som varit. Men lite nytt kommer ju efter hand. Passar så bra med kombinerad lunch och teater och sen kan man göra annat när föreställningen är slut. Vill minnas att jag läste att ni var med Yvonne och Jakob på just Soppteater.

  1. Vi är ganska frekventa besökare här på Soppteatern och brukar ofta kombinera ett besök här med en promenad och annat.Och då är ju lunchen redan klar. Är så förtjust i att det är enkelt här att komma iväg på olika kulturevenemang och att utbudet är stort. Sopporna är alltid vegetariska och laktosfria vilket är väldigt bra.

 3. Ett verkligen tilltalande koncept måste jag säga och härligt att ni var nöjda med föreställningen. Roligt dessutom att det är ett varierat program. Smidigt att kombinera med en god lunch dessutom.

  Önskar en god kväll nu!

  Kram

  1. Visst är det! Och en timme så här passar ju väldigt bra. Ofta kombinerar vi med annat men denna regniga dag lockade inte så mycket. Men vi tittade på lite ugnar och spishällar och det kunde vi ju göra inomhus.
   En fin kväll blev det efter en skön heldag ute.
   Hoppas du också haft en bra dag och kväll.
   Kram

 4. Så kul att se vad du hittar på, alltid något intressant ,-) sopplunch på statsteatern verkar mysigt.
  Passar bra en regnig dag.
  Något som verkar passa alla.
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)

  1. Vi är ju flitiga besökare på Soppteatern och nu var detta höstens första.
   Och extra bra denna regniga dag.
   Ha det fint du också.
   kram

 5. Varierad musikunderhållning är aldrig fel. Just ett innehåll med flera olika genrer, tilltalar mej.
  Palsternackssoppa det har jag aldrig ätit. Kan gissa att det smakar bra. Palsternacka är ju gott.
  Ha det fint! Kram

  1. Här blev det premiär för höstens soppteater och likaså premiär för att testa denna palsternackssoppa. Den var helt ok.
   Väldigt smidigt och trevligt att ta del av soppteatern och ofta är deras föreställningar utsålda- Just att variationen på vad som spelas är stor uppskattar vi också-
   Ha det fint du också.
   Kram

 6. Åh, en sån trevlig timme ni fick, lite god soppa till också. Ska genast gå in och titta på programmet, tack för tipset!
  Ha det gott!
  Stor Kram!

  1. Trevligt var det och gott också. Och trevligt att spendera tid här en regnig tisdag.
   Tror programmet för hösten är ganska varierat.
   Stor kram

  1. Vi går ganska ofta på Soppteatern och det brukar vara trevligt. Programmet är också ofta varierat.
   Just denna regniga dag piggade besöket upp extra mycket.
   Kram

 7. Det ser så intimt och mysigt ut på den lite mindre scenen och borden som står dukade. Har inte sett några dylika evenemang här ännu, vill minnas att man körde i våras. Om jag lyckas locka med mig någon så vill jag gärna gå men jag har inte så många bekanta här med såna intressen, den som skulle kunna gilla det hör dåligt, bara på ena örat, och när vi var på trubadurkväll så lämnade hon tidigt då hon tyckte det blev jobbigt.

  1. Salongen är trevlig och att äta soppa och bli underhållen är ett bra koncept. Här är det ofta fullsatt och priset är också bar, 240 kr. (Soppan ingår,smör , bröd kaffe och kaka. Och underhållningen) En timme är också ganska lagon.
   Förstår att det inte är liknande “tryck” hos dig på detta. Men du är välkommen att följa med oss.
   Kram

 8. Jag vet att du har skrivit om soppteatern tidigare. Det ser ju väldigt trevligt ut och så en palsternackssoppa att äta. Mums, älskar palsternacka. Jag är imponerad över utbudet av så många bra kulturella begivenheter som finns i Stockholm. Där behöver man aldrig ha tråkigt.
  Kram

  1. Jadå, det har jag. Vi går ju hit då och då. Jag tycker det är perfekt med just en föreställning på 1 timme och mitt på dagen. Vi traskar iväg på en hel del och tycker det är roligt. Variationen är stor.Prismässigt är “Soppteatern” också bra; 240 kr för att bli underhållen, spppa och bröd, kaffe och kaka.
   Och för oss blir det fler soppteatrar under hösten.
   kram

  1. Det var lite 50-60-tal över föreställningen och de var verkligen duktiga. Roligt att man här i storstan också bjuder in grupper utifrån “landet”.
   Många av föreställningarna har vi sett men en / månad som vi inte sett ska vi helt klart få till.
   Soppteatern är ett bra koncept och överkomligt också i pris med 240 kr. Då ingår underhållningen, soppa, bröd, kaffe och kaka.

 9. Vilken perfekt kombination…mat och nöje. Det verkar ha varit en trevlig föreställning och vilken bra tid…mitt på dagen så man kan slå två flugor i en smäll. Kram

  1. Vi tycker det här konceptet är väldigt bra och ofta kombinerar vi det hela med en promenad. Ofta är det utsålt och programmet varierar.
   Kram och trevlig torsdag.

  1. En trevlig dag blev det och soppan kombinerad med underhållning var riktigt trevligt.
   Absolut ett vinnande koncept. Överkomligt i pris dessutom.
   Kram och trevlig lördag

  1. Jadå, det har jag. Vi går ganska ofta på just “Soppteater” och vi gillar kombinationen.Vet att många tar en dagstur till Stockholm, går på “soppteatern” och sedan passar på med ett museum eller annat innan man åker “hem” på kvällen. Stockholm har ju ett bra utbud av kultur av skilda slag som det är ganska enkelt att ta del av. Något som jag verkligen uppskattar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *