Spanien Torrevieja

Musik vid havet var det tänkt – Men den uteblev

Musik var det tänkt! Tidig fredag eftermiddag mötte vi vännerna Ami och Patrik, Dan och Carita för att promenera en bra bit söderut längs Torreviejas stränder och där etappmålet var en musikrestaurangen vid havet, några kilometer utanför centrum. Varmt, halvmulet och fuktigt var det men är det nu livemusik i 60-70 tals anda så är det-

Stranden, Playa del Cura, inne i centrum, var inte fullsatt denna efetrmiddag men trångt kändes det. Vi tittade och passerade. Och man behöver inte alls trängas. Flera stränder finns i stan ich alldeles i närheten.

Musik, promenad, tapas  och vänner

brukar passa bar ihop. Och längs vägen ser man också en hel del. Folk som badar, solar och testar parasiling.  Även jag har ett par gånger svävat uppe i luften efter en snabbgående båt. Men visst var det några år sedan. Kanske dags igen.

Parasailing, bad och solbad – Och man måste ju inte alls sola på en sandig strand.

Alternativ finns. Och är tar de flesta med egna stolar och parasoller ner till havet.

Fram kommer vi, slår oss ner, beställer dryck och rejäla tapas kommer med. “Patatas bravas”- friterade potatisbitar men stark sås och “croquetas de patatas” – p0tatiskroketter. Här testade jag för första gången drycken “Clara”, hälften öl och hälften sockerdricka. Hur det smakade? Det korta svaret är läskande. Vi tyckte det såg ovanligt lugnt ut på scenen och såg varken till musiker, förstärkare eller instrument. Kanske skulle det inte bli någon musik.  Ami skrev i sin blogg för ett tag sedan om när polisen dök upp här och musikerna försvannså viss beredskap hade vi.

Vi väntar på att någon form av musik ska börja. Musik vid havet hade vi tänkt oss. I väntans tider. Och vänta fick vi göra. Men musikerna lyste med sin frånvaro. Kanske var det ett eller annat tillstånd som saknades för offentligt spelande.

Vi väntade troget

men fick till slut konstatera att den musik vi tänkt oss uteblev. Men väldans trevligt hade vi ändå. På vägen tillbaka passerade vi “saltbandet”.  Saltet har alltid varit viktigt för Torrevieja men inte alltid fraktats på band ut till fartygen som sedan tar det med runt om i världen. (Det är inte bordssalt det handlar om)

Salt på väg till fartyg som väntar.

Vi fortsatte hemåt längs havet och såg molnen torna upp sig. Regn och åska är på ingång. Och i natt kom rejält med regn och åskan dundrade. Vad gäller regnet verkar det ha bestämt sig för att stanna idag så någon vattning av växterna lär inte behövs. Och för egen del vilar jag mig i form idag med en god bok och min kurs i spanska.  Efter gårdagens 16 000 steg, dryga 11 km, känns det helt okej.

En av de andra stränderna inne i i Torrevieja. Mer glest befolkad.

 

 

24 svar på ”Musik vid havet var det tänkt – Men den uteblev”

  1. Det blev väldigt trevligt även utan musik. Goda tapas fick vi och goda drycker. Trevligt med Alströms konditori. Och en lunch/middag på Dorsia är i sig en upplevelse. Men man ska ju hinna med också.
   Ha det fortsatt fint.

  1. Hej Erkki! Mycket regnade det i natt och under förmiddagen men ingen översvämning här hos oss i Torrevieja. Hoppas du klarat dig. Nu i kväll inte ett moln. ?

  1. Hola! Trevligt var det även utan musiken och goda tapas med tillhörande dryck serverades. Dessutom blev det en rejäl promenad. Och visst är sällskapet trevligt…Regnat rejält gjorde det i natt och under dagen och åskan var inte heller nådig. Men nu i kväll finns inte ett moln . Filmen visade säkert hur det var . På en del ställen värre än andra. Kram! Och fyrmästaren hälsar till er.??

 1. En slappardag är behagligt emellanåt. Jag har sådana ganska ofta, pensionärens privilegium! 🙂 I goda vänners lag klarar man sig utan musik, även om musik kan vara trevligt i bakgrunden.

  I Jönköping med omnejd har vi haft en härligt solig höstdag idag, kunde varit litet varmare om jag hade fått bestämma, men det var behagligt trots att jag inte fick som jag ville 🙂

  Sol och bad… Vätterstranden är helt tom numer av sådana gäster! 🙂

  1. Instämmer helt! Och detta är något jag också uppskattar med pensionärstillvaron. Så fint att styra sin tid. Skönt att du fick en fin höstdag men värmen kan en ju inte direkt påverka. Vi hade åska och störtregn i natt och en bra bit in på dagen men eftermiddagen och kvällen har varit fin. Sitter nu ute och det är fortfarande +24 grader. Lagom för min del. Solar gör jag ju inte numer men att ta ett dopp eller två gör jag nog. Hade ju en sen badpremiär i Sandhamn i september.

 2. Synd med utebliven musik. Som du anar saknas det säkert tillstånd för barägaren. Synd kan jag tycka, för bandet blir utan inkomst och gästerna blir besvikna. Men i ert fall spelade det kanske inte så stor roll då ni var ett gäng och säkert hade mycket att prata om. Å så länge drinkarna och tapas är okej “förlåter” det mycket;-)

  1. Eftersom det var visst ståhej förra veckan och polisen kom så kan en ju tänka sig att vissa tillstånd saknas. Men vi har varit här förr och livemusiken gillas. Liksom “vår musik”. Vi hade det väldans trevligt ändå och både tapas och dryck smakade bra och stämningen var verkligen god. Rejäl motion blev det också med 16 000 steg och dryga milen att gå.

 3. Jag har förstått att det fattas ett och annat tillstånd för musiken därborta. Men samvaron med vännerna , gott vin och tapas väger ju upp det mesta!

  1. Säkert är det avsaknad av tillstånd som gjorde att det inte blev spel. Men vi hade väldigt trevligt ändå med goda tapas och tillhörande dryck.

 4. Men oj så långt du gått! Jag var chockad när min räknare stod på dryga 12000 idag, men jag kompenserade jobbardagen igår då jag inte hann med promenader alls. Parasailing eller gliding, vet inte skillnaden, oavsett vilket får ingen levande människa mig upp i luften! Är på tok för höjdrädd, o en fin utsikt hjälper inte…men om du beslutar dig för att ta en tur upp i skyn kan du väl hålla i en kamera o fota lite under tiden? Vad gör man inte för bloggläsarna….
  Kram

  1. DEt blev en bra bit och det kändes i rygg och höfter. Man är ju inte så ung längre. Igår blev det bara 8000 steg och det räckte bra. Och man måste ju inte ut långa sträckor varje dag. Bra ven att vila sig i form. Skulle det bli en tur upp så får nog maken filma eller ta bilder. Men kroppen är inte sitt forna jag så vi får se. Men lite lockas jag allt.
   Kram och trevlig söndag.

 5. Synd att musiken uteblev, men ni hade det säkert trevligt i alla fall. 🙂 Duktigt att gå så långt.
  Ha en trevlig söndag!
  Kram!

  1. Trevligt hade vi ändå och tapas med tillhörande dryck serverades i alla fall. En rejäl promenad blev det så igår blev den i kortare variant.
   Önskar dig också en fin söndag.
   Kram!

 6. Jag såg på väderleksrapporterna att ni skulle få regn och rusk. Tänkte förstås på er!
  Förmodligen saknades någon slags tillstånd när musikerna inte visade sig. Så synd men ändå så bra att ni trots det fick en trevlig kväll tillsammans med vännerna.
  Ha det fortsatt bra och njut av Costa Blanca med allt vad det innebär!

  1. DEt regnade rejält och gator, stränder och annat svämmade över. Men vi klarade oss, bor lite “uppför i backen”. Värre har de det i USA och Hong Kong och Filippinerna… Rent förfärligt. Solen kom på eftermiddagen och vi satt ute och åt middag och då fanns inga moln alls. Här vet man ju inte riktigt vilka tillstånd som behövs men trevligt hade vi även utan musik.
   Önskar er också fortsatt fina dagar. Kan tänka mig att “Sködedefesten” snart närmar sig.

 7. Såklart att ni hade trevligt även om musiken uteblev – det ordnade sig ju med tapasen i alla fall 🙂

  Ja jösses vilket oväder det blev – med sedvanliga översvämningar och bortspolade stränder som följd. Har jag sett på bild – vägrade lämna lägenheten även fast det ordnade upp sig framåt eftermiddagen 🙂

  Ha en fin söndag!

  1. Visst hade vi trevligt och både tapas och dryck levererades. Bra så! Vi tog en promenad fram på eftermiddagen och kvällen var ju i princip molnfri. Hoppas på uppehåll idag.
   Trevlig söndag!

 8. Visst fick vi en trevlig eftermiddag trots att musiken uteblev! Och stora och rejäla tapas fick vi också 🙂
  Stor kram och trevlig söndag!

 9. Såg ut som en trevlig promenad i goda vänners lag trots att musiken uteblev. Har smakat Clara, men gillade inte det speciellt. Hoppas nu att vädret bättrar sig.
  Kram till er båda/A-K

  1. Både att träffas och promenera var trevligt och med goda tapas och god dryck. Musiken uteblev men lite musik hördes från havet…
   Solen kom åter i går kväll och idag har vi inte sett till regnet. Kanske har det dragit vidare. Nu är det i alla fall halvsol.
   Kramar från oss till dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *