Spanien Torrevieja Trevligheter

Musik på stranden- Full fart och hög stämning

Några fanor som svajade i vinden mötte oss inte igår, första maj. Däremot vajade palmer,växter, båtmaster, båtar desto mer. Det fanns också en påtaglig känsla av att alla människor vi mötte ute  denna “röda” dag, blåste åt ett eller annat håll- Vi också och mest framåt.  För oss var det en eftermiddag fylld av musik som väntade. Livemusik från 60, 70 och 80- talen.

Blåsten märktes inte i den skyddade hamnbassängen för fritidsbåtar. Här inne var det inte ens “gäss” på Medelhavet.

Musik

Livemusik spelas det vanligtvis på tisdags och fredagseftermiddager baren Santa Maria i Torrevieja. En bar som ligger ett par kilometer västerut från centrum och man promenerar ledigt hit längs stränderna Acequion och Naufragos. 

baren Santa Maria var musiken i full gång och stranden skakade av medryckande toner. Och med tanke på att vi var åtta stycken och hade tänkt oss att även prata valde vi grannbaren som bas.  Musiken som vi alla kände väl igen hördes mist sagt bra ändå.

Musik, vänner, strand, sol, (skugga för mig) tapas och god stämning är alltid trevligt. Och extra bord behövdes. 

På plats!  Och på lagom lyssnaravstånd. Ami, Fia, Lasse. Patrik. Bosse, Pär och Christel.

En eftermiddag på stranden fylld av musikFullt ös på bandet med gamla rockiga godingar.

Musik på stranden i Torrevieja är trevligt. Täckjackor, linne och kortärmat – valfri klädsel. Full fart och god stämning.

Som brukligt här kom det in ett par olika tapas med våra dryckebeställningar. Här testar vi paellan och det var första gången jag testade att äta innehållet de små randiga snäckorna, conchas. Kan inte påstå att det var gott, men jag har i alla fall provat. Tyckte inte de smakade något, men de påminde om sniglar i konsistensen. Jag måste nog göra fler försök. För musslor av olika slag gillas, likaså bläckfisk och andra skaldjur

Tycker nog att Christel också ser aningen mistänksam ut mot “blötdjuren”. Fia och Ami ser hur reaktionen ska bli…

En jättetrevlig eftermiddag blev det. Och lagom vindpinade traskade vi/blåste vi hemåt. (Här kom jag också med på en bild, i turkost.)

 

19 svar på ”Musik på stranden- Full fart och hög stämning”

 1. Det är verkligen något visst med livemusik. Kan man sedan sitta utomhus och njuta av lite gott att äta och dricka är det onekligen full poäng! Här skiner solen i dag men speciellt varmt är det inte.

  Kram och ha en trevlig onsdag!

  1. Visst är det och nu var det dessutom musik som vi alla kände igen. Lite nostalgi i det hela.
   Skönt med sol hos dig och värmen kommer nog.
   Solen skib´ner även på os idag och det är +23 så helt ok. Och inte någon blåst just nu.
   Kram och trevlig onsdag.

 2. Skål på er ,-))
  Ni ser ut att ha det SÅ himla härligt, sitter här och LER vet inte om jag skulle vågat smaka på de som liknade sniglar, eller en liten då, ser så härligt ut när de väntar på reaktionen, ,-)))
  Härligt med musik och vilket gäng ni var, måste ha varit kul!
  Så fortsätt njut, ha det så fint!
  Varm Kram Primrose ,-)

  1. Skål! Vi har det väldigt trevligt och det är lätt att umgås här. Även prisbilden är gynnsam. Vad gäller snäckorna tog jag ett par men de var ganska slemmiga.Svalde och smakade inte så mycket på de. Musiken gillade vi och de spelade bra 60-70 och 80-talslåtar. Hög igenkänningsfaktor här.
   Varm kram!

 3. Härligt med livemusik – mysigt att kunna sitta utomhus och njuta av något gott att äta och dricka tillsammans med andra glada människor och samtidigt lyssna på musiken 🙂
  Kram

  1. Det är lättsamt att ses här och väldigt opretentiöst. Och trevligt har vi. Prisnivån är låg och det betyder ju också mycket och livet ute på lokal inte blir så dyrt.
   Kram och trevlig onsdag.

 4. Det ser ut som ni har god sammanhållning i “svenskkolonin”, träffas, äter tillsammans och har det mysigt ganska ofta, känns det som. Kul.

  Det blåser här också idag, solen skiner och livet känns bra även i Sverige 🙂

  1. Vi har även en del spanska grannar vi träffar men där är det svårt för mig att ha en middagskonversattin. MIn spanska räcker inte och de pratar inte mycket engelska. Men vi bor i ett spanskt område (inte inhägnat) så jag tränar- Här finns också engelsmän, skotttar och några andra nationaliteter som vi också umgås med.
   Men vi rivs väldigt bra med våra svenska vänner och vi träffas också hemma i Sverige. Trevligt och roligt har vi.
   Visst känns det skönt med sol hemma och den svenska våren tycker jag så mycket om. Men i år blir jag här.Hann få se början av den.

 5. Viken trevlig eftermiddag vi fick! Friska fläktar, sol, härlig musik och goda vänner! Full fart från början till slut, och sniglarna i paellan var utsökta!

  1. Visst fick vi en rolig och trevlig eftermiddag på alla sätt. Men jag är ännu inte helt såld på sniglarna ännu, men det är nog mest en vanefråga. Får träna på här. De hade i alla fall vackra skal/hus. (Bosse åt hela tre.)

 6. Skrattade gott åt era olika klädstilar. Vissa verkar vara mer frusna än andra om man säger så;-) Conchas fick jag googla. Det är ju en typ av sniglar, åtminstone vad gäller “huset”. Vackra är dom – att titta på alltså. Synd att de inte smakade nåt. Precis som du så gillar jag också att testa nya rätter. Då vet man åtminstone vad man talar om efteråt;-)

  1. Ja, vissa var mer frusna än andra. Och blådet ökade på ganska bra från på sena eftermiddagen. Ja, sniglar var det i paellan och jag testade. Men det krävs fler försök för att jag ska fastna för dem. Men husen var vakcra. Docj tyckte flera i sällskapet om dem så alla försvann. Några tykcte även att de var riktigt goda.
   Och att testa lite nytt i matväg gör jag gärna. Vissa saker/smaker/rätter behöver lång intro…

 7. Live är ju klart bäst blir en annan feeling av det, o dessutom i värmen , färg glatt med vänner o mat ( även om det ej var super) är alltid trevligt njut kram

  1. Vi hade en jättetrevlig eftermiddag och våra tapas var riktigt goda. (De ingår när man köper dryck) Det är bara jag som måste träna mer på att gilla sniglarna…
   Önskar dig en fin torsdag.
   Kram!

 8. Här var det livat! 🙂
  Friska vindar kan vara välgörande emellanåt.
  Ha det riktigt fint!
  Varm kram i sköna maj!

 9. Här var det livat! 🙂
  Friska vindar kan vara välgörande emellanåt. Man får hoppas på rätt vindriktning.
  Ha det riktigt fint!
  Varm kram i vår sköna maj!

  1. Jadå! Och väldigt uppiggande och trevligt på alla sätt. TRost rejäl blåst.
   Stor varm kram!

 10. Hej Ditte! Ja nu tittade jag in. Jag hoppade ju snigeln ..men ni andra såg ju nöjda ut! Trevligt var det i alla fall

  1. TRor inte du direkt missade något vad gällde sniglarna. Men snygga “hus ” hade dem. Och visst blev det en jättetrevlig eftermiddag.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *