Stockholm

Mötesplats och vardagsrum i Stockholms innerstad

Förra veckan gjorde jag en ny bekantskap här i Stockholm och vi träffades ett par gånger i olika sammanhang. Även denna vecka har det blivit ett par möten, ett lite mer planerat och ett helt spontant. Tänk en mötesplats, som är ett hotell, mitt i Stockholm City. Ett hotell där alla är välkomna. Vare sig man bor där eller inte. Bortre delen av lobbyn blir till ett stort “vardagsrum.”  Skönt att slå sig ner, vila fötterna och bara pusta en stund.  Och toaletter finns. Vill man ha något att äta eller dricka går det också bra. Antingen här nere i lobbyn eller också i takbaren, nio trappor upp och med utsikt över Stockholm.

Hotel Downtown Camper - en fin mötesplats i Stockholm. Vare sig man bor där eller bara tittar in. Den stora lobbyn på hotell Downtown Camper välkomnar alla. Här till vänster finns också en stor restaurang,”Campfire”  som serverar mat från världens alla hörn.

En mötesplats som känns som ett vardagsrum

är en av tankarna i hotellets koncept. Här vill man främja olika möten, gemenskap, kreativitet, nyfikenhet och upptäckarglädje. Och det gäller både besökare och de som bor på hotellet. Man vill blanda känslan av natur och storstad, lite som en upptäcktsresa. Cyklar, longboard, skateboard och kajaker finns att låna. (Hyra??)  Och dagligen erbjuds olika aktiviteter. Det finns t.o.m. flera “lifestyle consierges” -alltså “aktivitetspersonal” som har som uppgift, att skapa möten,förde som vill, mellan hotellgäster och andra som tittar in. Bland aktiviteterna, som är öppna för alla, finns bl.a. stadsvandringar, yoga, avslappningsövningar, joggingturer, “origami”, (japansk konst att vika papper) after work, filmkvällar och cykelturer. För egen del vill jag gärna testa promenaden “Stockholm by Camera.”. Lördagar mellan  11 och 12.30.  Till några aktiviteter måste man anmäla sig i förväg och det kan göras via hotellets hemsida där alla aktiviteter finns listade.

 

Downtown Camper ligger ungefär i  mitten av kartan.

En del av lobbyn. Och nätet ovanför går det fint att slå sig ner i om man vill vila sina trötta fötter.

“The Nest”- Takbaren

når man med hissarna. Och för att ta sig hit krävs inget “nyckelkort.” Hit upp kom jag i tisdags efter det att jag sett utställningen “Witnesses” i Kulturhuset. En fotoutställning om 97 svenskar som överlevde Förintelsen och som porträtterats av fotografen Mikael Jansson. Och de är fortfarande i livet.

Här var det väldigt lugnt när jag kom vid 17-tiden. Jag slog mig ner vid fönstret och blickade ut över ett grått Stockholm och samlade tankarna från utställningen.

Förutom baren finns här uppe en stor relaxavdelning och med  en helårsuppvärmd pool utomhus ( Avgift för både boende och besökare) Och om man önskar går det fint att även äta frukost här, ta  en eftermiddagsfika eller något gott att dricka.

En väldigt mysig och inbjudande bar.

Min utsikt från platsen vid fönstret med Gamla stan, Södermalm och Globen.

Strax efter sex var det nästan fullsatt här uppe i takbaren. Ljudnivån ökade en del- Dags för mig att gå vidare mot nya möten i kvällen.  Men jag kommer snart tillbaka. Och vare sig man väljer takbaren eller lobbyn som mötesplats, eller en plats för sig själv, så är det lyckat.


 

Förra veckan när jag var här på en pressvisning med sport, friluftsliv och äventyrskaraktär var jag med i en tävling som Mitsubishi anordnade och där man skulle gissa vikten på äventyraren Renata Chlumskas ryggsäck. Vinsten var en vecka med hybridbilen Outlander. Tyvärr vann jag inte. Men jag gjorde mitt bästa. Tog till för mycket och missade på nästan tre kg.

18 svar på ”Mötesplats och vardagsrum i Stockholms innerstad”

 1. Vilket fint initiativ av hotellet som innehar “vardagsrummet” .
  Det finns så mycket varmt hjärta i Stockholm, så jag också blir varm inombords.
  Om flera tog efter på andra ställen i världen skulle kanske världen bli lite bättre; ja, naturligtvis så skulle den bli det.
  Inte bara kanske.

  1. Visst är det! Jag är ju ofta ute och går och långa sträckor så att komma in här och slå mig ner en stund och vila rygg och fötter är helt perfekt. Har även varit inom en sväng idag. Stockholm har mycket och på olika sätt och jag tycker att fler och fler goda idéer får spridning.
   Håller så med dig. Världen kan bli bättre vi hjälps åt- Lite grann räcker för att se och göra i alla fall lite skillnad.

 2. Vilket trevligt koncept och mysig mötespunkt. En oas mitt i vimlet när man bara vill slå sig ner. Härligt 😀

  Kram och ha en bra dag!

  1. Jag är helförtjust i detta koncept. Och att komma in här i lobbyn och slå sig ner och vila sina trötta fötter känns så skönt. Bara att slå sig ner. Vill man ladda telefonen finns elurtag också- Kommer att bli många besök härför mig. Fötterna och ryggen behöver en paus när jag är ute och går.
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram!

 3. Vilken trevlig mötesplats att bara slå sig ner över en drink, eller en god middag med vänner.
  Och vilken fin bild på dig!
  Stor kram och trevlig kväll!

  1. Hit kan man komma och vila fötterna och koppla av. Alla är välkomna. Och fräscha toaletter finns att tillgå. Man behöver inte heller beställa något. Ingen frågar utan man får själv ta det initiativet i lobbyn.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Stor kram!
   Saknar dig.

 4. Åh, vilken fin oas! Det finns så mycket i Stockholm, så mycket glädje och mys. Längtar tillbaka.
  Kul detta med ryggsäcken. Kommer du ihåg vad jag gissade på? Jodå. Bilden är SÅ fin på dig, där!
  Stor kram!

  1. Stockholm har mycket av det mesta och detta är verkligen en skön plats på alla sätt. Du gissande på att ryggan vägde 7 kg och jag på 15,2kg. men rätt svar var 12,3. Så vi var båda en bit ifrån. Kul att testa var det. Och när jag varit ute på fjället vintertid med skidor och vi övernattat i snön och i stugor har haft mat, renskinn, sovsäck och kläder med vet jag att min rygga vägde runt 13 kg. Bilden är rolig som fint minne.
   Stor kram !

 5. WOW vilket ställe, det låter fullkomligt futuristiskt och alldeles underbart! Oj va jag tror jag skulle trivas där, o detsamma tror jag att du gjorde, om jag börjat känna dig lite grann..Anslaget uppe vid relaxen är en tiopoängare, vem vill ha klängiga skrikiga barn just där…
  Och aktivitetsledare, kanske det är ett av de framtida yrken som går en ljus framtid till mötes? Jag känner nästan på mig det…Har du konkreta planer på fotorundan? Hur som så är det ett fantastiskt initiativ, kanske inte en helsvensk idé men jag tror det kommer att bli succe. Kramen

  1. Jag tycker verkligen om Downtown Camper och särskilt att alla är välkomna hit. Så fint att komma in här , slå sig ner och vila fötter och rygg. Och här kan man sitta i lobbyn och även vara med på “aktiviteter” om man vill. Man behöver heller inte beställa/köpa något. Uppe i baren är man välkommen men kanske förväntas man köpa något. Men mysigt att slå sig ner. Och vyn över Stockholm är vacker. Skönt med “mobilförbud” och slippa höra telefonsamtal och telefoner som ringer. Och barn är välkomna till andra platser på hotellet.
   fotorundan kanske för min del blir på lördag eller nästa lördag. Vill testa.
   kram!

 6. Jo då! Det här inlägget förstärker bara min önskan – att jag bara måste besöka Downtown Camper. Så annorlunda och sååååå himla bra. Verkligen ett helt nytt koncept som dessutom verkar vara otroligt framgångsrikt. Synd bara att man inte få leka mammarazzi i The Nest. Men det kan jag faktiskt leva med … tror jag. Men precis som Ama brukar jag ju se det som en utmaning att trotsa fotoförbud;-)

  1. Jag tror att du skulle gilla både ett och flera besök här. Jag gillar att titta in här och vila både rygg och fötter en stund. Bra toaletter finns också- Uppe i the Nest är det väldigt trevligt och med fin utsikt över huvudstaden. Visst kan man leka “mammarazzi” här. Diskret. Men jag hörde inga mobiler ringa eller mobilsamtal och det är skönt att slippa. Och fotoförbudet ingår nog i att de vill att mobilerna inte ska vara i fokus. Jag använde min kamera och det var inget problem alls. Kul att ta del av vad dy tycker efter ett besök här.

 7. Jättefint hotell med trevligt koncept. Jag var inne på hemsidan och tittade på rummen också. Funderar på det där nätet… du menar att man kan hoppa på där och lägga sig på någon av madrasserna? 🙂
  Ha en trevlig fredag!
  Kram!

  1. Lobbyn här är som ett vardagsrum. Perfekt att slå sig ner en kort eller lång stund. Baren uppe på nio trappor är också väldigt mysig och med fin utsikt över Stockholm. Nätet kan man vila i eller ta sig ett hopp. Kram och trevlig fredag.

 8. Vilket himla trevligt ställe med många mötesplatser! Ska helt klart kolla in det när jag kommer till Stockholm nästa gång 🙂
  Fast lite sniket kan jag tycka att det är att även dom som bor på hotellet måste betala för att få plaska i poolen. Men det kanske håller rumspriserna nere en aning…

  Ha en härlig fredag!

  1. Verkligen! Och så lätt att slinka in här och vila fötter och rygg en stund. De som bor på hotellet har bra rabatt på SPA och poolen. Och gymmet är hel kostnadsfritt för boende. Säkert skulle priserna per rum höjas och poolens inträde var inkluderat. Och att betala är ju helt ok om man vill det. Utsikten från den uppvärmda poolen över Stockholm är magnifik. Och hit till SPA och pool kan även icke boendes komma genom att betala. Dock lite mer.
   Strålande sol och klarblå himmel i Stockholm. Så en bra dag blir det.
   Trevlig fredag!

 9. Intressant “vardagsrum” för alla som vill. Nu börjar det bli mycket jag vill se. Ska snart upp till huvudstaden för en fortsättning på kursen jag deltog i under september eller om det var i oktober. Förlänger nog den vistelsen med en “privatdag”… Annars risk för att jag glömmer vad jag vill se! 🙂 Tack!

  1. Vad trevligt med ett besök här och även med fortsättning på din kurs. Och titta gärna in och vila fötterna på Downtown Camper.Jag gör det numer ofta. Och utställningen “Witnesses”, i Kulturhuset, ligger ju nära.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *