Utflykter

Möten – Planerade och även ett spontant

Igår, den 2/1, fyllde döttrarna år. Ett  mer gemensamt firande kommer, men jag tog en tur till Uppsala för att där äta lunch med dotter Liv och även förstås träffa barnbarnspojkarna. När tågen går brukar det vara bekvämt och det tar cirka 30 minuter till Uppsala från Stockholms Central. Men de spänningsförhöjande momenten finns ofta med, eftersom tåg då och då är inställda. Men det skulle också på tunnelbanan, på väg till Centralen bli möten.

Peking. Ett av många möten här i stan- Starbucks och möte med min kinesiska lärare på Starbucks. Möten. Många sådana blev det i Peking. En bild från Peking, november 2009. Sofia, min kinesiska lärare och jag pluggar kinesiska på Starbucks.Ofta blandade vi teoretiska studier med att vara ute och röra oss på stan. Praktisk språkträning är viktig

Möten

Jag sitter på tunnelbanan, på väg till T-Centralen. Och vid Slussen märker jag att någon tittar på mig. Jag tittar tillbaka och ser ett ansikte jag väl känner igen. Sofia. Min vän och lärare i kinesiska från våra år i Peking; januari 2007 till 2010. Plus en del  tid i Peking också under 2011. Att jag och maken hamnade just i Peking är en historia i sig. En dörr öppnades och vi klev in. (Vill du veta mer så  finns bakgrunden i länken ovan)

Vi flyttade tillbaka till Stockholm 2010-20111 och hit kom också Sofia något år senare. Och då träffades vi en hel del. Sofia både pluggade och jobbade mycket  här så våra vägar kom sorgligt nog att gå isär. Men så igår, på tunnelbanan möttes vi. Vilken lycklig slump. Vi båda grät och var verkligen glada över att ses. Sofia bor i Stockholmstrakten,har en liten son och är gift med en svensk man. (Båda var med igår) Mötet mellan oss blev kort men så glädjefyllt och snart ses vi igen.

Peking. Ett av flera möten. Barnbarnet M och min kinesiska lärare. Ett av flera möten mellan barnbarnet Max och Sofia. Max var bara tre månader första gången han kom till Peking men sedan blev det flera besök här hos oss.

Max idag. Nu fyller han snart 13 år.

Uppsala och fler möten

Uppsala och nya möten denna dag. Uppsala och här skulle det bli fler möten under dagen.

Välkomnande skylt på stationen i Uppsala.

Dotter Liv hämtade mig och vi började med ett besök på IKEA innan det var dags för födelsedagslunch och träff med barnbarnen.

Dagens födelsedagslunch, en god pastarätt, tillsammans med dotter Liv.

Och så en tur hem för att träffa barnbarnen.

Så fina killar! Max snart 13 år och William 9 är . För Max blev det flera besök i Peking men William föddes efter det att vi flyttat hem.

Även denna dag gick tiden fort och mörkret sänkte sig vid 15-tiden. För egen del hoppades jag på att kunna ta tåget tillbaka till Stockholm.

Hotell Radisson vackert upplyst. Ligger helt nära stationen i Uppsala.

Och jag har tur. Mitt tåg finns vid perrongen så det verkade lovande.  Jodå, det gick på tid 15.44 och en timme senare var jag hemma igen på Söder. Och fina möten från dagen hade jag med mig i ryggsäcken.

Stockholmståget är på plats.

40 svar på ”Möten – Planerade och även ett spontant”

 1. Så dystert tycker jag med alla inställda och försenade tåg nu i många år, så var det väl aldrig förr?
  Men när det fungerar så fungerar det ju, gör väl oftast det trots allt.

  Alltid härligt att träffa familjen, underbart.

  Ha det fint Ditte. 🙂

  1. Nu var det tur och tågen gick och då är det så smidigt. Och visst är det fint att ses .Ett gemensamt firande av döttrarna får det bli senare. Önskar dig en fin tisdag.

 2. ÅÅÅÅ så roligt med tillfälligt spontant möte med Sofia; wow! Nu kan ni återknyta en stund igen!
  Du träffade rätt så tågen gick fram och åter och fick en fin stund med dottern Liv och barnbarnen, jisses så stora de blir. Inte konstigt vår ålder ökar 🙂
  Härlig dag igen Ditte!
  Varm kram

  1. Ja! Sann lycka! Nu har vi återfunnit varandra och jag är så glad för det. Hon också.
   Tur med tågen, för när de går så är det bekvämt och smidigt, men det är ett spänningsmoment att se hur det ska gå-
   Ja, barnbarnen; en på snart 13 år och en drygt 9 år. Var tar tiden vägen? Jodå, vår ålder ökar. Så sant.
   Många tankar och en varm kram till dig.

 3. Så många givande möten det blev i går och speciellt oväntade sådana kan beröra mycket. Kan förstå att det rann några tårar när du och Sofia möttes. Mötena med dotter och barnbarn var i och för sig planerade men nog så fina ändå.

  Önskar en fortsatt fin tisdag!

  Kram

  1. En mötesrik dag och väldigt trevlig på alla sätt. Extra bonus att träffa Sofia. Och för oss blir det blir snart ett nytt möte.
   Tack, en riktigt bra dag idag också, med nya möten.Men lite mer av natur idag-
   Önskar dig också en fortsatt fin tisdag.
   Kram

  2. Wow, tänk att “springa på Sofia ” förstår att det blev en bra upplevelse och mysigt att ni snart kan ses igen. Fina bilder på barnbarn och födelsedagsbarn! ♡

   1. Visst var det tur som var med mig. Så ofta jag tänkt på henne och så står hon här plötsligt på tunnelbanan med make och barn- Lycka!
    En fin mötesdag. Verkligen!

 4. Vilken trevlig tur till Uppsala och vilket fint möte undervägs!
  Här är varning utfärdad för väglaget imorgon, känns inte bra, då jag har ett återbrsök.
  Får leva på hoppet.
  Stor kram🤗🥰

  1. En trevlig dag blev det och dessutom en fin bonus att efter alla år, av en slump. möta Sofia på tunnelbanan. Nu blir det snart fler möten-
   Hoppas att väglaget inte ska vara ett hinder för dig att komma på återbesök. Håller tummarna för dig.
   Stor kram och jag önskar att du bättre och bättre dag för dag.

 5. Men så fint möte! Det är fantastiskt ibland hur det blir och så roligt för dig och Sofia att träffas. Och sen att möta dotter och barnbarn.
  Lite kul att ni hann med Ikea också, lite mer favorit än Kungens kurva där vi ändå var före jul i vinterns värsta snöoväder. Uppsalas Ikea får besök ibland om vi inte har så bråttom på väg till fritidshuset. Är lite mer hanterligt.

  Och nu tror jag det blev ett väldigt bra val att åka tåg, står visserligen om inställda pga förarbrist men de löser det bra ändå. Idag var det ju kaos på E4an med långtradare på tvären. Folk missade sina flyg, andra fick nog och lämnade sina bilar och började vandra med resväskorna. Och tror det var lika för någon dag sedan. Tack ock lov var vi inte på väg norrut.

  Var det strålande sol i Uppsala också? Det var verkligen fint här idag och jag skyndade mig ut, inte för att solen värmde direkt men nu gav lite starkare solljus ny energi. Och jag fick ett möte också, ett äldre par som flyttat hit umgicks vi med under vårvintern ute, det var så soliga dagar ett tag och vi hade mycket gemensamt. Sen inte sett dem på hela året och när jag gick lite i solen idag kom de. Blev så glad och de såg väldigt pigga ut så ingen fara med hälsan.

  Roligt att se en skymt av Uppsala och roligt att du hann med detta också. Ha det fortsatt så bra i veckan.

  1. Jag är så glad över mötet med Sofia. Tänk, att ödet ville att vi skulle ses igen- Och nu träffas vi snart igen- Ser fram emot det.
   Likaså ett fint möte i Uppsala med ena dotter och barnbarn. IKEA här i Uppsala är ju lugnare och mer hanterbart är Kungens kurva så bra att passa på. Med dotter Helen blir det ibland bil till IKEA i Kungens kurva men för mindre inköp tar jag tunnelbana och buss. Fungerar bra det också. Och de har ju bra hemleveranser.
   Tåg till Uppsala är bekvämt men det förutsätter att de går. Och det gjorde de, både dit och hem.
   Uppsala igår hade regn och urtist väder, precis som Stockholm. Men idag blev det en jättefin promenad med väninnan Agneta i Näsbypark och längs strandkanten vid Värtan. Ljuvligt väder.
   Roligt att du träffade på “paret” och att ni nu efter de mörka dagarna blev fint igen. Kan tänka mig att det blev en skön runda.
   Önskar dig också en bra vecka.

 6. Tog lite fel på dag, var ju 2 jan ser jag du var i Uppsala och det var idag 3 jan det var så soligt.

  1. Lätt hänt!Grått igår och regn både i Uppsala och Stockholm Men idag var det toppen här i Stockholm och vi var ute i Näsbypark och vandrade. Riktigt fint längs vattnet.

  1. En lyckad dag på alla sätt. Och inte minst mötet med Sofia igen. Känslosamt för oss båda. Och vi ses snart igen.
   Önskar dig också fortsatt fina dagar.
   Strålande sol här idag och en härlig långpromenad vi vattnet strax norr om stan.-

 7. Vilken tillfällighet, att ni träffas så där i tunnelbanan. Oväntat och kul, hoppas ni kan ses igen och då få tid för lite umgänge.
  En händelserik dag med fler fina möten.

  1. Verkligen en tillfällighet och en fantastisk tur. Blev så glad. Och snart ska vi ses igen. Kanske kan jag också ta upp lite av kinesiskan. Så roligt att Sofia också fått en son, nu 1 1/2 och har en svensk man. Och en ny bebis på gång. Lycka.
   En fin dag på alla sätt och roligt att också träffa ena dottern och barnbarnen.

 8. Världen är liten:-) Så kul att Sofia och du träffades helt otippat på t-banan efter att ha förlorat kontakten. Sådana möten är helt underbara.
  Tack och lov att även tågtrafiken till och från Uppsala fungerade. Med SL och SJ vet man aldrig…
  Sedan ser jag att Liv har färgat håret – skitsnyggt. Å blusen/klänningen matchar perfekt.

  1. Visst är den! I alla fall ibland. Så ofta jag har tänkt på Sofia under åren och undrat. Var hon här eller i Kina? Och så plötsligt hände det. Och på tunnelbanan. Så roligt. Och hon hade man och en liten son på 1 1/2 år med sig. Fint att träffa dem också. Jag är så glad och snart ses vi igen.
   Att ta tåget till Uppsala är smidigt och bekvämt om tågen går. Och igår fungerade det bra.
   Liv har ibland lite röd nyans och jag tycker också hon klär i det.Kul med omväxling.
   Så sammantaget blev det en riktigt bra dag.

  1. Jadå! Lita på det! Så roligt att ses igen. Blev så glad. Sofia har varit med mig i tankarna under alla år. Och visst ska jag även ta tag i kinesiskan igen.

 9. Så härligt med ett oväntat möte med Sofia! Efter detta håller ni väl troligen kontakten.
  Alltid trevligt att träffa barn och barnbarn, men ibland undrar man hur fort tiden går, samtidigt är det så skoj att umgås med barnbarnen och få ta del av deras tankar när de kommit i tonåren.
  Tåg är verkligen ett bra transportmedel, förutsatt att de går i tid. Våra Västtåg är som regel mycket bra men Västra Stambanan behöver nog en del upprustning.

  1. Ett jättefint och efterlängtat möte. Så sorgligt att vi förlorade kontakten och det är en lång historia att det blev så.Men vilken härlig slump att vi nu sågs igen. Och roligt att hon hade en som på 1 1/2 år och sin svenske make med sig. Så roligt att Sofia är kvar här och snart blir det nytt möte- Besöket i Uppsala blev också lyckat och roligt att träffa både dotter Liv och barnbarnen.
   Att ta tåget hit är smidigt men det är viss osäkerhet om de går eller inte.
   Här på Uppsalalinjen är det ganska ofta trassel och det är trist. Mälartåg fungerar bättre än SJ pch ni har också liknande med variation vad gäller tågoperatörer-

 10. “Spänningshöjande moment” var ett väldigt vänligt sätt att beskriva det otroligt irriterande när tåg inte alls går när de ska! Men nu blev det väl ok ändå. Med både barn och barnbarn kan dagen inte bli misslyckad!

  1. Jag gillar uttrycket, men i detta fall är det ju väldigt milt. Nåja, jag kom både till och från Uppsala. den här gången. Bra så. Men tåget efter det jag åkte med var inställt.

 11. Vilket fint möte du fick med Sofia, så där bara , mitt i allt. Underbart och underbart är kort men jag förstår att ni ska träffas igen.
  Härligt med dotter Liv och barnbarnen. Du fick en finfin dag!
  Kramar!

  1. Så roligt med flera fina möten på en och samma dag. Och extra roligt att jag stötte på Sofia igen Och visst blir det snart ett nytt möte för vår del Så fint att träffa hennes man och lille son också.
   En fin dag blev det verkligen-
   Kram

 12. Wow, vilken grej att träffa Sofia på T-banan! Så roligt! Sen blev ju resten av dagen också så bra, med tåg som går i tid och fint möte med dotter och barnbarn i Uppsala!
  Ha det gott!
  KRAM

  1. Så oväntat! Och vi blev båda två glada och överraskade. Och även resten av dagen blev trevlig med lite firande i Uppsala och träff med barnbarnen.
   Tur och bekvämt också med tågen som gick.
   Ha det fint du också.
   Kram

 13. vilket härligt och oväntat möte med Sofia! En i övrigt trevlig dag blev det sen i Uppsala … och att få följa hur barnbarnen växer är en glädje 🙂
  Kram

  1. Det blev en dag med flera fina möten. Och extra roligt var det att jag efter många år nu på nytt träffade Sofia. (Med make och en liten som ) Snart ses vi igen. Lyckat också med en tur till Uppsala och att träffa både liv och pojkarna- JO, genom barnbarnen påminns en ju om sin egen ökade ålder. Men det är väl så det ska vara.
   Kram

 14. Intressant inlägg om möten. Mysigt att era vägar korsades igen. Hoppas ni tar upp kontakten igen. Undra vilket språk ni kommer att använda då. 😉
  Kram

  1. Önskar dig god fortsättning.
   Jag blev både glad och rörd över att träffa Sofia igen.Ett fint möte med många känslor. Och snart ses vi igen. Nu pratar Sofia väldigt bra svenska så det blir det som gäller. Men visst vill jag gärna minnas lite av kinesiskan också. Hon hade man och en liten son med sig och sonen på 1 1/2 talade både svenska och kinesiska.
   Kram

  1. Det blev ett riktigt fint möte med Sofia och med många känslor inblandade. Och snart ses vi igen.
   Vad gäller tågen är det väldigt bekvämt men det förutsätter att de går.Vissa dagar är det mycket osäkert. Men jag kom både till och från Uppsala. Så det blev fina möten där också med dotter och barnbarn.

 15. Jag ryser nästan när du berättar om det oväntade mötet med Sofia! Förstår att det var glädjefyllt och nu har ni säkert planer på att ses igen.
  Och barnen de växer, fort går det oavsett om det är egna barnen, eller barnbarn…
  Det är på dem man märker tidens gång..
  Kram

  1. Jag blev så glad och rörd. Har också varit orolig för henne att hon inte skulle vara kvar här. Men allt blev bra och nu hade hon man och en som på 1 1/2 år. Och väntade en bebis. Så roligt och snart ses vi igen. Sofia hjälpte mig så mycket i Peking och gav mig grunden i kinesiskan så jag lite kunde klara mig. Ett värmande möte.
   Fint också att träffa barnbarnen och dotter Liv och fira lite. Konstaterar att åren går-
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *