Stockholm

Morgonpromenad längs vattnet – Och ändrade planer

Torsdag! Jag vaknar tidigt. Det är strålande sol och alldeles stilla i och runt Hammarbykanalen. Och genast bestämmer jag  mig för att ta en morgonpromenad. Nej , det hör inte direkt till vanligheterna. Men om jag nu alls ska kunna ge mig ut så är detta den chans jag har. (Eller också sen kväll men då är kroppen trött) Nu i värmen är det också extra knepigt och smärtsamt eftersom om jag svettas i ansiktet svider det rejält i såren. Så svårt att g

Så redan 06.45 är jag ute på kajen. Även några hundägare, joggare och ett gäng cyklister rör sig längs vattnet. (Vad gäller cyklisterna är det inte lugn takt som gäller utan många tycks tro att de cyklar Vätternrundan eller medverkar i en triathlontävling.)

Södermalm. Hammarbykanalen. Slår mig ner en stund och tar in de vackra speglingarna. Min morgonpromenad kan vänta.Hammarbykanalens vatten ligger spegelblankt. På andra sidan ligger Hammarby Sjöstad/Södra Hammarbyhamnen. Slår mig ner en stund på balkongen och tar in tystnaden och de vackra speglingarna. Min morgonpromenad kan vänta lite.

En skön morgonpromenad

blev det. Men inte alls så lång som mina promenader brukar vara. Kroppen är liksom inte i fas, så 5 km blev ganska lagom. Sedan ett par veckor tillbaka behandlar jag solskadade delar av mitt ansikte med en speciell kräm. Och denna behandling, gör att stora sår uppstår på de områden som är angripna.

Krämen letar liksom upp solskadorna och efter några dagar så uppstår sår. Just nu har jag paus på 14 dagar men sedan är det dags igen för en ny omgång. Förutom sår  har jag dessutom fått andra biverkningar som feber, ont i kroppen, ont i leder, huvudvärk och trötthet. Dessutom fick jag på slutet en allergisk reaktion som gjorde att ansiktet svullnade upp och kinderna blev blossande röda.

Södermalm och Norra Hammarbykajen. Hemma! Startade min morgonpromenad här. Startade min morgonpromenad hemma på Södermalm, på kajen och  gick västerut mot Årstaviken/Mälaren.

Passerade restaurang Thaiboat. Här var det i den tidiga morgonstunden gott om plats på stranden.  Senare under dagen och kvällen är det fullt. Observera att bord och stolar är utspridda.

Stannade till vid Sjöräddningsstationen vid Skanstull. Solen stod lågt på himlen där borta i öster så bilden är tagen i motljus.

I vanliga fall tar jag en vända här längs Årstaviken och koloniområdena varje vecka. Ibland flera gånger i veckan. Och det är alltid spännande att här följa årstidernas växlingar.

Många fritidsbåtar är tillbaka här i Mälaren efter midsommarhelgen.

Årstaviken, Södermalm. Morgonpromenad i stillhet. Vacker och stilla morgonpromenad.

Jag slår mig ner

en stund vid vattnet och fascineras av olika speglingar. Alldeles bredvid är det några som tar ett morgondopp både från badbryggorna och från strandkanten. Men jag nöjer mig med att doppa fötterna.  Tankarna fladdrar åt olika håll. Och stannar ett tag upp vid tanken på sommarplaner. Jag skrev ett inlägg den 15/6 om lite sommarplaner . En av planerna som fanns var att vi nu i juni skulle ha tagit en vända på Vildmarksvägen uppe i norr. Men så blir det inte. Inte nu. Just nu är det mesta här i “träda”.

Min behandling slår tyvärr ut mycket. Och förutom den så väntar den 1/7  en “mindre” solskaderelaterad operation på Södersjukhuset. Så tillvaron just nu är inte direkt så utåtriktad. Knepigt är det också för mig att ha mina glasögon på “näsan”. (Behöver dem för att läsa och skriva) Men maken kom på att jag kanske kunde ta en bit smörpapper på näsan så att glasögonen inte ska fastna i såren.  Har fungerat riktigt bra. Varning! Bild på hur sårigt det är i ansiktet kommer längst ner i inlägget- Scrolla förbi om du är känslig.

Fint stopp under min morgonpromenad.

Från vattnet

drar jag mig långsamt upp mot höjderna och  Eriksdalslundens koloniområde.Här är jag helt ensam denna tidiga morgon och inte ens joggarna orkar uppför berget.

Utslagna rosor i olika varianter-Några större

– och andra mindre.

Södermalm. Årstaviken. Eriksdalslundens koloniområde. Morgonpromenad.Skir grönska i alla koloniträdgårdarna. Det blir många fotostopp under min fina morgonpromenad.

Sista fotostoppet under denna fina morgonpromenad- Årstaviken, Södermalm. Sista fotostoppet under denna morgonpromenad. Vackra ängsblommor i ännu en av de vackra koloniträdgårdarna. 

Så här ser jag ut idag. Men inom några dagar ska det nog vara bättre. Sårskorporna ska lossna och ny hud växa fram. Passar också på att tacka för all fin omtanke jag fått.

 

50 svar på ”Morgonpromenad längs vattnet – Och ändrade planer”

 1. Med tanke på sista bilden förstår jag du har det jobbigt speciellt som det är väldigt varmt.
  Ja ibland måste man ändra sina planer tyvärr.
  Både för dig och mig!
  Önskar dig snar bättring.
  Ska ta en liten promenad i värmen, kasta återvinningsskräp och kanske plocka lite blommor.

  1. Ja, ont gör det men det fungerade ok att jag gick ut en sväng i morse innan det var så varmt. Och visst är det så att man ibland får ändra sina planer och göra det bästa av den situation en har. Vet ju att du också fått ändrat många planer.
   Fint att du kan ta en liten promenad för det piggar upp.
   Önskar dig en fin dag och god bättring.
   Tack för din omtanke.

 2. Skönt att du kunde gå ut tidigt. Oj kära du, förstår att det gör ont och svårt med både sol och värmen.
  Kram till dig

  1. Så här får det bli nu. Ut och promenera på morgonen för det fungerade. Känns tröstlöst att inte kunna ta mig ut som jag brukar- Men det finns de som har det värre så jag ska inte gnälla.
   Men både solen och värmen är knepiga komponeneter ihop med såren.
   Tack för omtanken.
   kram

 3. Visst gör det ont och visst tar det på krafterna och det ordentligt! Därför var det ju bra att du kunde komma ut på en tidig morgonrunda när luften vara svalare och behagligare.

  Kram och ha det så bra som det bara går!

  1. Absolut! Och det är ingen höjdare heller att träffa på folk.Jag drar ju liksom blickarna till mig. Men jag är glad över att jag kom ut tidigt och satsar på detta i morgon också. Och kanske försöker jag med en promenad senare i kväll också.
   Tack för omtanken.
   Kram

 4. Aj aj aj stackars dig. Ingen rolig start på sommaren det där. Men vilken fin morgonpromenad du bjöd oss på. 06.45 satt jag i bilen på väg till jobbet. Men nu är jag ledig ända till måndag. Önskar dig en fin kväll =)

  1. Nej, det kan man inte påstå- Och nu all värme ovanpå det hela. Men en vacker morgonpromenad blev det och många vackra blommor såg jag. Tänkte på dig och dina vackra pioner när jag passerade några av koloniträdgårdarna som hade dessa. Skönt nu att du är ledig. Önskar dig fina dagar.
   Ja, förr när jag jobbade så var ju detta en ganska normal tid att vara ute. Men jag har “kommit av mig”.

 5. En sån här morgon skulle jag också vilja vara med om! Kan bara tänka mig känslan av att vara ute så tidigt och få starta morgonen, svenska sommaren är verkligen underbar på många att! <3

  1. Jag fick sätta klockan för annars hade jag nog inte vaknat. Men det var så väl värt det nu är det tidig morgon eller sen kväll som gäller ett tag framöver. Visst är den svenska sommaren fin. I mitt tycke just nu bara väl varm.

 6. Vilken härlig morgonpromenad🌻 Jag förstår att hettan och solen är inget för ditt ansikte just nu.
  I brist på en riktig kommer här en virtuell KRAM❤️

  1. Tack, Iris! Och jag kom mig ut på en fin promenad och det är nog så här jag får göra ett tag. Kvällen bör ju också fungera bra så jag ska testa senare idag. Nej, just nu är det fläkt och svalka med våta tvättlappar som hjälper en del.
   Kram och många hälsningar från oss till er.

 7. Du har det jättejobbigt just nu, fy, det måste göra vansinnigt ont, och alla hemska biverkningar, nu kan jag bara önska att det här är över snart så du kan få njuta, du har så vackert omkring dig! och bor så fint, jag önskar dig snabb bättring, ser på bilden att du har det verkligen inte lätt just nu, en stor lyckospark där bak från mig! ,-)
  Så fint och inbjudande det ser ut med de rosa stolarna ,-)
  Skönt att du kunde gå ut tidigt, otroligt varmt ute.
  Cyklister de far fram, det gäller att ha ögon både fram och bak!
  Otroligt fina bilder, fina blommor.
  Jag tänker på dig!
  Stor Kram Primrose ,-)

  1. Ja, jobbigt är det. Helt klart! Men idag är det lite bättre. Lite mindre ont.
   Fint att komma ut en stund i morse när det var svalt och inte så många ute. Gömde ansiktet under kepsens skärm.
   Men jag hade en fin promenad och det var så vackert med alla blommor i koloniträdgårdarna och den vackra grönskan längs Årstaviken.
   Tack snälla, för din omtanke. Den gör mig glad.
   Kram!

 8. Vilken härlig promenad du fick! Egentligen är de där tidiga morgonpromenaderna bäst. Jag tog sådana förr, Sigge ville inte vara med så tidigt, men han hade kaffet klart när jag kom 😀 Härliga bilder!
  Nej, man rår inte över hur och vad som händer. Jag förstår att du har rejält ont när jag ser bilden på dig. Jag har inte svårt att titta men klart det gör ont i mig, men jag har sett så mycket.
  Nu håller jag tummarna för att du läker fint.
  ___
  Jag har varit tyst ett tag men jag har haft ett underbart givande besök, som stillat min karantänensamhet. Bara hoppas att ingen smittat den andre. Bara luftkramar, men ack så svårt låta bli på riktigt.
  ___
  Önskar dig en fin kväll och god bättring. Stor kram!

  1. Det var en väldigt fin morgon och skulle jag ut idag så var det vid den här tiden när det fortfarande var svalt och inte så många ute. Ja, kanske tar jag en sväng i kväll.
   Man kunde ju scrolla förbi bilden om man ville. Men det är ju så jag ser ut just nu. Tyvärr. Och ont är det.
   Stort tack för omtanken och jag hoppas att läkningen går bra. För jag ska ju ha en omgång till. Och innan dess operation.
   Så roligt att du haft besök och jag förstår att ni haft fina dagar tillsammans. Du har ju inte träffat någon på så länge och visst blir det ensamt på många olika sätt.
   Vad gäller smitta kan man inte bara tänka på det. Man måste ju leva också.
   Önskar dig också en fin kväll. Njuter av kvällens svalka på balkongen och vi har god underhållning med allt som händer.
   Stort kram

 9. Ditte! Vilken kämpe du är och vilken människa…ja, det har jag ju konstaterat tidigare, men det du går igenom nu är makalöst, häpnadsväckande och inte minst STARKT! Här tjatar alla om Covid och alla stackare som det är så synd om…men här har vi en som det verkligen är synd om…och som inte klagar! Berättar ja, men inte klagar, inte gnäller!
  Jag blir inte ofta svarslös och brukar inte leta efter ord…men Ditte, jag vet faktiskt inte vad jag kan säga, som tröst eller som beklagande…så jag säger bara: Stor, stor varm och innerlig KRAM…och jag håller tummar och tår för att det skall lösa sig på bästa sätt!

  1. Det är tuffa dagar just nu och på mitt sätt så har jag nog en styrka och en envishet. Envisheten är både min bästa och sämsta egenskap. (Styrkan och envisheten är ärvd efter båda mina föräldrar och eftersom jag inte har syskon fick jag väl allt av detta)
   Detta är ju gamla solskador, du vet ju den tiden man solade för att bli så brun som möjligt. Och jag som är så ljus. Vad jag brände mig. Och det redan som liten. För jag ville ju bada och var ständigt i vattnet. Brände mig och flagade och såg enligt mamma ut som “en landskapskarta” på kroppen. Tonåren kom och än mer solande. Även i vuxenlivet men med lite mer försiktighet. Men i början av 70-talet visst man inte och inte innan heller.
   Att gnälla ligger inte direkt för mig när det gäller hälsa. Kan göra det i andra sammanhang… Och så sant Gertie, det finns inte mycket att säja.Men det kommer att bli bra. Och det tar lite tid.
   Stort tack för ditt stöd. Och visst ser vi framåt. Mot nya resor och upplevelser. Något annat vore inte jag.
   Kram

 10. Ditt ansikte ser ut som ett bautastor OUTCH! Inte ett dugg roligt i den här värmen. Tycker väldigt synd om dig och ger dig en styrkekram. Du verkar behandla olika delar av ditt ansikte vid olika tillfällen. Minns att du la upp en bild för något år sedan då var det kinderna som behandlades om jag minns rätt.
  Tycker det är strongt gjort att du tar dig ut överhuvudtaget och fem kilometer är otroligt duktigt jobbat.
  Tänkte också på en sak här. Såren i pannan kan du ju täcka över med luggen, och näsan kan du gömma bakom ett munskydd till exempel, alltså om du skulle vara sugen att gå ut vid en annan tid än “mitt i natten”. KRAM!

  1. Inte är det en rolig syn. Milt sagt. Och upplevelsen av detta. Ja, du kan tänka dig. Jag vill ju helst inte visa mig ute. Idag har jag mindre ont men det är stelt och jag kan inte bli svettig för då värker det rejält och svider. Solskadorna följer inte direkt ett mönster. Inte annat än att den här krämen som innehåller cytostatika söker upp de skadade partiena. Kinderna har varit med förr och är det delvis nu också. jag kan inte täcka med luggen eftersom såren varar och luggen fastnar. Blir inte bra. Munskydd som ätcker näsan har testats men det blir för varmt så det kliar och munskyddet fastnar i såren på näsan- Tack, för tipsen. Men tyvärr. Nu kan jag ha glasögonen på om jag lägger smörpapper under. Makens idé Och smörpapper fastnar inte i såren.
   Sitter nu på balkongen och det är svalkar skönt.
   Tack, BP förfin omtanke. Värmer mitt redan varma ansikte
   Kram.

 11. Hej fina Ditte ❤️ Du bjuder på en så fin blogg ! Önskar dig bättring snart ,du kämpar så väl 🐝
  Kram från Annmari och Göran 🌻

  1. Hej!
   Tackar! Och tack för fin omtanke. Ja, jag kämpar på. Hoppas det är bra med er.
   Kramar från Bosse och mig

 12. Så himla tråkigt att du behöver genomgå behandligen precis nu när det är som soligast och varmast! Hade det inte varit lämpligare den mörkare kallare årstiden, men det kanske inte kunde vänta! Vet ju att det inte är första gången du får genomlida detta helvete, minns att du hade samma biverkningar förra gången. Du är en mästare på att hålla humöret uppe och positiva andan igång. För det kan ju bara bli bättre!På pluskontot kan du räkna den vackra blomningstiden som du ändå har möjlighet att njuta av liksom det underhållande båtlivet från er balkong! Hoppas på snar bättring för dig. Och vet du, ibland får man gnälla när livet är jobbigt….Varm cyberkram från pörtet

  1. Verkligen en “taskig tajming” att ta detta nu. Men det var på inrådan av min läkare. Och nu har jag tursamt nog paus ett tag och hoppas sårskorporna och såren ska läka till nästa omgång. Illa har det varit andra gånger också men den här gången har även kroppen över lag farit illa med många biverkningar. Och så illa har det inte brukat vara. Vissa besvär har jag haft förr men inte så här illa-Ja, nu kan det ju bara bli bätttre. Men om 10 dagar blir det ny behandling och före det operation av skador på ryggen. Kör liksom ihop sig lite,
   Just nu är det knepigt med värmen men att gå ut som i morse fungerade bra. Och med keps på som dolde det värsta. Men jag har god underhållning i kanalen och kan sitta på balkongen från 18-tiden och framåt. Innan dess är det för varmt och att svettas är ingen hit. Men fläkten inomhus hjälper mig.
   Stort tack för omtanken och den piggar upp.
   Kram

 13. Ojojoj, du är fantastisk som står ut med denna smärta och alla eländiga biverkningar! Att du pallar att gå ut på en lång promenad på morgonen, tur att vår natur är så fantastisk fin just nu. Å smart av Bosse att tipsa om smörpapper på näsan så du kan ha dina glasögon!
  Kämpa på Ditte, du är så stark!
  Med önskan om snar god bättring!
  Varm kram!

  1. Valet är tyvärr inte så stort. Men dte har varit värre denna gång än förr. (Har ju gjort behandlingen några gånger men kroppen har då inte reagerat lika illa. Nu fick jag nog alla biverkningar som är möjliga, plus en allergisk reaktion.)
   Jag mår inte alls bra av att inte komma ut och att då ta en morgonrunda innan det blivit alltför varmt och innan så många är ute var bra. Vackert var dte också.
   Smörpappret är bra för det fastnar ju inte i de öppna såren och utan glasögon har jag svårt att läsa.
   Jag kämpar på. Har liksom inga val. Men gnäller lite gör jag.
   Stort tack för omtanken.
   Kram! Och du! Ta ett dopp för mig. Tror det skulle svalka.

 14. Det var en riktigt fin tidig morgon. Skönt att det är både svalt och folktomt. Med tanke på dina hudskador så förstår jag att du vill få bukt med såren med kräm och operation. Jobbigt råga på såren att du fick handskas även med en allergisk reaktion. Din stackare.
  Hoppas att såren läks inom kort tid och var försiktig i sol och värme <3
  Kram

  1. Det var verkligen en jättefin morgon och skönt att komma ut innan det blivit så varmt. Vi har temperaturer nu runt +30 och det är inget vare sig kroppen eller ansiktet gillar. Men fläkten lindrar en del.
   Hoppas nu att sårskorporna faller av så jag slipper det onda och allt kliande.
   Önskar dig en fin fredag.
   kram

 15. Men finaste Ditte så jobbigt du måste ha det… och i denna värmen dessutom. Hoppas nu att såren läker snabbt, så du slipper svedan och värken och kanske de andra biverkningarna också. Hjälper värktabletter något? Ni har ju en fin balkong, som bjuder på underhålling på första parkett.
  Hoppas operationen går bra den 1/7 och att du inte får alltför ont efter den. Tänker på dig och skickar styrkekramar i massor!

  1. Rejält jobbigt är det. Har ju varit med om detta ett antal gånger förr men reaktionerna i kroppen har då inte varit riktigt lika besvärliga. Nu mår kroppen bättre men ansiktet är som ett stort sår och sårskorporna kliar. Än mer i värmen. Men fläkten hjälper.
   Jag tillbringar tid på balkongen på förmiddagen och kvällen för det är söderläge så trots markis blir det väldigt varmt där.
   Tack, Marja för din omtanke.
   önskar dig fina dagar.
   Kram

 16. Du är ändå en kämpe som orkar ta en tidig promenad, ta en massa underbara foton – och sen orkar blogga! Det ser alldeles förskräckligt hemskt ut, men förhoppningsvis blir det bara bättre och bättre. Inte kul att ha en förestående operation heller så här mitt i denna sommar.
  Tänker på dig och kan inte annat än önska god bättring och hoppas att det värsta är över!
  Kram

  1. Jag vill gärna ut och att det nu varit så knepigt att jag inte kunnat det har varit knepigt. Morgonpromenaden gick fint och det var inte så många ute.Roligt med alla växter jag fått lära mig av dig och att nu veta mer om namnen på de jag ser.
   Sedan kunde jag ju under promenaden gömma ansiktet under kepsens skärm. Såren drar ju blickar till sig och de är bedrövliga på alla sätt.
   Är glad att jag fick operationstid så snabbt men visst blir det en annorlunda sommar till det som redan är med virus och annat.
   Just nu mår kroppen bättre men sårskorporna i ansiktet är det svårt att förlika mig med. Och om 10 dagar ska det bli en ny omgång. Om inte herr doktor tycker annorlunda.
   Kram och tack för omtanken.
   Trevlig fredag.

 17. Aj aj, så ont det ser ut. Jag förstår att det blir värre i värmen så tidiga promenader är ju bra, 5 km så bra gjort. Vilka fina bilder du bjuder på och så fint du bor. Ja solen är ju inte bra och för längre sedan tänkte man nog inte på det så mycket. Hoppas det blir bättre och att du kan få en bra sommar. För min del är det just nu för varmt men har ju nära till badet.
  Jag tänker på dig dig du underbara Ditte.
  Stor kram och krya på dig.

  1. Ont och besvärligt är det och värmen är just inte till någon fördel här. Tidigare har kroppen inte orkat ut men nu ville jag testa. Någon brådska hade jag ju inte heller.
   vi bor bra och har nära både till vatten och fina områden. Så när jag inte orkar gå så ger utsikten från balkongen god underhållning.
   Förstår att ni har det fint på ön. Och bra med bad när det är so varmt.
   Tack för stöttning och tankar.
   Kram

 18. Jättefina bilder från din tidiga promenad! Men FY vad det ser ut att göra ont, ditt ansikte… Lider med dig, skickar en styrkekram och hoppas att det lägger sig snabbt!
  Stor KRAM!

  1. En fin morgon var det och så pass svalt att jag kunde ge mig ut. Ansiktet är en sorgesam historia ,som kanske Leif G.W. skulle uttryckt det hela. Extra knepigt nu när det är så varmt. Men ont gör det hela tiden. Ett tag tar det och sedan är det väl dags för nästa omgång. Lite tröstlöst…
   Tack, för omtanken.
   Hoppas ni har det bra.
   Kram

 19. De tidiga och de sena timmarna har absolut sin tjusning. Det är något med ljuset i gryning och skymningen, övergången där. Jodå, jag följde dig där så gärna så.
  Så du har det som jag skrev till dig; och inställda planer är ju som det är.
  Men du gör det bästa av det hela, det är ju så du funkar! Jag tänker också på att det är tur du får vården, att den inte krackelerat helt i dessa covidtider.
  Och är en i rullarna rullar det ju på, tack o lov. Specialistområden täcker alltid väl om jag förstått det rätt.
  Livet har plus- och minus hela tiden, sällan kommer något lägligt passande och drabbas så en drabbas en.
  Där har människan en likhet, vem vi än var vi än kommer ifrån eller är på väg till.
  Att ventilera sig är en god ting, var och en på sitt sätt och ingen har mer eller mindre rätt, det är individuellt och subjektivt att få sätta ord på eller ge en bild av sitt upplevda elände! Vi läsare bildar en stöttande ring omkring dig <3. Smörpapper vilken god ide så du kan läsa. Och du tänker det vet jag säkert; att det är övergående. Tänker du det inte ja, då är det också ok så länge det står på.
  Och jag följer dig i tanken framöver såklart med det bästa siktet inställt!
  I kväll hade jag gärna taget med ett gott glas vitt och surrat en stund och kommenterat båtlivet där på kanalen.

  De står där nära
  med bladen tätt
  blomman böjer sig i vinden
  bladen rasslar till
  De står där nära

  Vilar sig
  i höst och vinter
  i våren springa ut
  ger sommaren sin lyster
  De står där nära

  Stor kram o många tankar

  1. Tack,Tove! Just nu är mycket av rörelsen i vila. Men den finns inom mig. Helt rätt. Jag tänker att detta är ett mer övergående tillstånd men jobbigt nu när det pågår. Och värre kunde det ju ha varit. Gårdagskvällen här på balkongen hade du nog gillar lite extra. Mycket hände och underhållningsvärdet var stort. Dessutom var kvällen helt fantastiskt fin så vi satt ute länge. Ja, du är lika välkommen i kväll.
   Tack för dina tänkvärda rader. De gör gott.
   Stor kram

 20. Din tidiga promenad ser skön ut, imorse var jag ute och gick kl 5 fast jag är ledig, bara för att få en lite svalare temperatur. Den där behandlingen verkar sannerligen tuff och jag kan inte föreställa mig hur det till slut borde börja klia när såren läker. Att du sedan också blir “sjuk” av behandlingen kan inte vara roligt. Jag hoppas verkligen att såren läker snabbt och att behandlingarna ger ett bra resultat och att du får krafterna tillbaka snart.

  1. Det var så behagligt i luften och inte heller så många ute. Men du var ute än tidigare.Och än ljusare är det ju hos dig. Behandlingen är kämpig och förutom såren som är besvärliga så påverkas hela kroppen på olika sätt. Den här gången fick jag nog alla tänkbara biverkningar.
   Jag mår nu lite bättre i kroppen men ansiktets sår är svåra. Men sårskorporna ska väl snart falla av och ny hud bildas.
   Tack för omtanken.
   Önskar dig en fin helg.

  1. Jätteskönt att komma ut på morgonen och med sval luft. Här längs vattnet och upp i koloniområdena går jag gärna. Och just nu blommar det så vackert. Såren i ansiktet är besvärliga. Nu rejält med sårskoropr som ska falla av . Men det kliar och är extra knepigt nu när det är så varmt. Och även hela kroppen har reagerat på behandlingen med feber, ont i leder och annat.
   Men det ska väl bli bättre.
   Kram och trevlig helg.

 21. Att sitta i värmen under parasollet känns plötsligt helt rätt. Tänk vilken stress vi svenskar har för att sola och bli så vackert bruna. Varje år! Många har kanske lärt sig att vara försiktigare, framför allt att vi skyddar våra små barn bättre mot de starka solstrålarna och tur är väl det. Att vi lär oss något …
  .
  Stackars lilla Ditte! Så du får lida för ungdomens okunskap! Jag vet att det inte ligger för dig men snälla, ta det lugnt, särskilt som du nu fått feber. Försök att hitta på roliga och givande saker i stillhet medan kroppen lägger energin på att läka.
  .
  Men det är klart att jag njuter av att se de vackra blomstren du visar …

  1. Ja, varför ska man vara i solen? Förr, visst man ju inte. Och absolut inte under 60 och 70-talet. Och det är ju det som nu visar sig hos mig.
   Just nu är febern borta och vad so återstår är ledvärk, trötthet och stora sår i ansiktet som gör ont. Vi har ju en ljuvlig balkong och här finns mycket att se. Lyssnar på Sommarprogram, ljudböcker och tar det ganska lugnt. Men en och annan promenad blir det när det är svalare. Älskar dessa koloniområden.Tack, Emma för omtanken.

 22. Det känns som det är klart sämsta tiden på året för behandlingen – men jag antar att det måste göras. Nu får jag nog lägga till ordet tuffing efter fighter. Tur du har erfarenhet av behandlingen och vet att det finns ett ljus i tunneln. Kan det vara värmen som lockar fram extra tuffa bihandlingar? Hur är det med den viktiga sömnen?
  Gnälla måste man få göra. Helst på hemmaplan. På onsdag ska jag tänka på dig extra mycket. Vad blir det för restriktioner efter operationen?
  Styrkekramar från Visby

  1. Ja, visst är det så. Men vintertid är inte heller bra med kylan. Och det var inte lägligt att vänta. Jag har varit med förr men den här gången var det riktigt bedrövligt. Värre än tidigare. Värmen gör säkert sitt till och att kroppen blivit lite äldre. Jag brukar inte gnälla så mycket men lite känns helt ok.
   Restriktionerna efter onsdag vet jag inget om. Men det ger sig.
   Tack, Bosse för omtanken.
   Kram

 23. Ojojoj, så besvärligt det ser ut. Det ser ut som både att det kan göra ont, strama som klia i ansiktet? Oavsett så förstår jag att det är besvärligt och tar på dig både fysiskt som psykiskt. Ibland har vi människor dock inte så mycket att välja på. Jag hoppas och önskar att det värsta snart ska var historia för dig.

  Ha det gott, kära Ditte!

  1. Det är besvärligt och ont. Och just nu i stadiet där det kliar alldeles förfärligt.
   Och något val i detta sammanhang finns inte. Jag har ju gjort behandlingen flera gånger förr och illa har det varit då också. Men nu blev det riktigt knepigt även för kroppen och så vet jag ju att det kan bli.
   Nu är det värsta av kroppen symtom borta men sårskorporna kliar och stramar och värmen gör det inte lättare.
   Men isvatten att badda med och en fläkt lindrar.
   Tack för omtanken.

 24. Men, åh, kära du! Har helt missat detta (varit ofrivilligt borta från bloggvärlden en tid). Sånt elände för dig med denna behandling och dessa sår. Så förfärligt jobbigt i värmen och att du dessutom skulle få biverkningar. Åh, jag skickar mina varmaste tankar till dig med förhoppning att det ska ge effekt och att det värsta ska vara över snart. Inser också att det är i dag, när jag skriver detta, som du gör din operation. Hoppas, hoppas att det går bra och att du ska få lindring så din sommar kan bli mer njutbar.

  Tack också för de underbara bilderna från din promenad som du delar trots eländet du går igenom.

  Många stora kramar till dig, Ditte!

  1. Tack, Anna för din fina omtanke.
   Jag har haft det jobbigt och värmen som varit har nästan helt slagit ut mig. Nu har såren till största delen läkt och jag slipper påbörja nästa behandling nu och får paus till augusti.
   Idag är jag opererad och det blev en knepig historia. Kan inte använda min vänster arm. (Är opererad nedanför halsen i vänster skuldra och är sydd med 13 stygn. Plus några invärtes)
   Kramar!
   Så nedsatt blir jag helt klart i ork och rörelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *