Skyltar Spanien

Mer eller mindre tydliga skyltar- Fri tolkning är möjlig

Söndag! Dags igen för den trevliga och roliga ”Skyltsöndagen” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. ”Skyltar” av olika slag gäller och tolkningen är väldigt fri. Dagens skyltar är hämtade från den gångna veckan och fick mig att titta till lite extra. Och på olika sätt. Mer eller mindre tydliga.

Mer eller mindre tydlig reklam. Men bilen syns. I den lilla spanska staden Santa Pola såg vi denna bil göra reklam för växtbaserade läkemedel.

 

Mer eller mindre

tydliga kan skyltar vara och ibland ges det möjligheter för helt fria tolkningar. Eller en kombination.

Bänk i staden Santa Pola.  Bekväm var den och klart uppiggande med  dubbel funktio. Reklam och sittplats.

Resten av skyltarna kommer från Torrevieja. Här är glassbarerna många och välbesökta och glassar finna att få i alla storlekar. Men de i modell “small” är inte de vanligast förekommande.

En glass som fått namn efter stan. Modell “large”.

Att det är en telefonkiosk som döljer sig bakom /under reklamen från KFC är det inte helt lätt att se. Men så är det- Fullt fungerande dessutom.

En dold telefonkiosk i Torrevieja är mer dold än tydig. I Torrevieja finns fortfarande fungerande telefinkiosker Och man betalar med mynt.

Detta är den första skylt jag sett där man “förbjuder” matning av katter. Såg flera stycken sådana vid ett bostadsområde i Torrevieja.

 

Undrar vilken målgrupp denna skylt vänder sig till. Skyten är bara några decimeter hög . Risken är påtaglig att man missar den. Finns vid Torreviejas strandpromenad.

Svår att upptäcka och inte direkt tydlig. Går lätt att vända på om man skulle känna för det.

Är man sugen på öl så finns det olika förslag och man kan få provsmaka innan man handllar.

Visst gick vi in och provade ett par sorter. Leffe, Sapporo och La Houffe fick följa med hem denna gång-

Denna röda, pigga Crescentcykel såg vi på stan. Och liknande finns till utyning hos Rosaleda cykeluthyrning.

 

Ett färgglatt hus uppe i stan men jag vet inte riktigt vad det är. Kanske en sorts klubb eller så. Men man lägger märke till det.

Ett färgglatt hus i Torrevieja. På högra dörren står att det är till uthyrning.  Men i övrigt vet jag inte innebörden av texten. Någon som vet?

 

Fler ”söndagsskyltare”  finns här!  Titta gärna in!

 

 

24 svar på ”Mer eller mindre tydliga skyltar- Fri tolkning är möjlig”

 1. “Que las guerras sean con globos de agua”, att krigen är med vattenballonger. Det är tydligen något som är poppis på Pinterest och är ett spanskt uttryck läste jag på någon av alla träffarna. Men ja, tanken är bra. Gillar målningen också, att hon har en bok som fallskärm. Ska man tolka det som att om man läser böcker så får man kunskap som kan hjälpa en?

  Å andra sidan så är det en svamp målad där på fasaden så frågan är vad som försiggått där inne. 🙂 Rökapå-klubbar ska ju vara lagligt i Spanien.

  1. Jag kan nog tänka på att det är “en röka på” klubb. Vet att det ju lär vara lagligt. Men huset är häftigt målat. Tack för översättningen. Här var jag ganska “borta” vad gällde den. En bok som fallskärm är nog symboliskt och din tolkning gillar jag. Vad gäller vattenballongerna har jag inte sett den “in action” i Torrevieja. Men krigen kanske äger rum här bakom lyckta dörrar.

 2. Så smidigt att kunna provsmaka innan man handlar. Det kan man göra på Bordershop vilket är bra om man köper lite mer vilket det oftast blir. Länge sedan vi var där nu dock…

  Kram och ha en god söndagskväll!

  1. I Torrevieja kan man få göra det både på en del “finare” ölbutiker och på flera bodegor som säljer vin. Bra att veta vad man får. Men ibland vet vi ju ändå. Har aldrig varit i Bordershop men kan tänka mig att det där blir större inköp om man åker.
   Önskar dig också en fin kväll-
   Kram!

 3. Hej Ditte!
  Vilka färgglada och roliga bilder!! Sista bilden hade jag med när Ama hade en tävling en gång ang bostad tror jag det var…Vann inte 😀 Tror jag…
  Har inte sett det på länge men den högra dörren är en automat som man kunnat köpa godis, läsk mm i. Finns lite här och där men ofta vandaliseras dom och stängs. Tror det står i nedre texten att det är förbjudet med att klistra dit reklam. Jag kunde inte förstora 😀
  Prohibido pegar carteles…Sen är tydligen automaten till uthyrning. Tror att huset tillhörde baren bredvid förr, den var lika färggrann men har bytt ägare.

  1. God afton! Tack, då vet jag mer. Färgglatt är huset och man lägger ju märke till det. Undrade just om det var “ett röka på ställe”. Såg att det på den högra dörren stod att det var till uthyrning. Hade ingen aning om att det tidigare varit en godisautomat här. Ja, du kan du.
   Stor kram från oss och många tankar.

  1. Färg piggar upp och det är roligt att se vad som finns att tillgå i skyltväg.
   Ha det fint du också. Önskar dig en bra vecka.
   Kram!

 4. Vilket härligt färgsprakande bidrag till Skyltsöndag:-) Börjar med huset, där Emma kommenterade vad det kunde vara. Jaha, inte visste jag att “röka på”-hus var lagliga i Spanien. Då vet jag det nu;-)
  Sedan fastnar jag lite extra på den målade bänken. Där blir man ju glad att sätta sig ner och vila en stund.
  Skrattade också gott åt telefonautomaten. Sådana finns även i Benidorm, men där gör dom reklam för Burger King.
  Förbjuda att mata katter skylten har jag heller aldrig sett. Antar att det finns ett stort antal vildkatter i området som man inte vill ha inne i stan eller nära bostäder. Liiiiite grymt är det nog ändå tycker jag. Här tänker jag osökt på Emmas Tramse.
  Vinprovningar har jag ju hört talas om. Utmärkt att det finns ölprovningar också. Min man älskar Guinness, jag tar hellre en Leffe;-)
  Suveränt skyltat! Tusen tack för den färgkicken och länken:-)

  1. Tack!Färg blev det gott om och det passar ju bra denna fina söndag som i Stockholm ju var verkligt färgglad och fin. Bänken testade jag och det fanns fler av dem utspridda längs strandpromenaden i Santa Pola. Bra initiativ. Min vän P skrev att huset varit en bar men vad det är nu vet man inte. Har inte heller passerat här kvällstid. Men får nog satsa att passera och se om jag kan se mer. Förbud för att mata katter hade jag inte heller sett men det är säkert många i detta område. Men tror inte människor direkt bryr sig. Man tänker lite efter eget huvud. Och jag vet att stan tar hand om en del katter också. Guiness gillar jag inte men Leffe känns bättre. Kul var det att testa olika ölsorter. Inte så vanligt med just dessa tester.

 5. Sista bilden tittar man till på, absolut! Färggrann, men mysko.
  Skyltningen med förbud mot att mata katter, har jag aldrig sett. Bara förbud mot att mata fåglar. Synd om vildkatterna.
  F.ö. fina och trevliga skyltar!
  Skyltsöndagskram!

  1. Visst är huset spännande målat! Fick av vännen P veta lite mer om bakgrunden. Men jag ska nog ta mig en tur förbi där en kväll. Jga tror inte spanjorer tar särskilt hårt på skylten utan gör sim vanligt. Matar katterna. Oftast finns dte mat och vattne utsatta just till vildkatterna men jag vet också att en del tas “om hand” av kommunen för de kan ju inte bli alltför många hellee.
   Stor kram.

  1. Vad roligt att några av dina favoriter kom med här. Ska absolut titta efter Choffe julöl. Just Guiness är inte min favorit, men de andra gillas. inser att jag har ett besök på Akkurat att avverka. Apropå öl.

 6. Vilka härliga färggranna skyltar som man blir glad av, ja förutom förbudsskylten att inte mata katter, men man har kanske bekymmer med många vildkatter där?
  Leffe är min favorit också, hittade den på “lönnkrogen” som vi letade oss fram till i Berlin!
  Kram!

  1. Vad gäller kattmatningen tror jag inte någon spanjor tar notis om skylten utan matar på som vanligt. Men det är första gången jag sett en liknande. Tror nog att det finns en hel del vildkatter här i området och vet att det är gott om dem i stan. Leffeölen gillar vi också. Kul att du hittade den i Berlin. Ser fram emot lite mer bilder och text därifrån. En härlig stad är det.
   Kram!

 7. Vilken tjusig rosa bil! Nästan synd att den var full av reklam…
  KFC, fick fundera en stund, sen kom ett visst snabbmatställe med kyckling fram i hjärnbalken. Mysigt att det finns telefonautomater, kanske är det vanligare i Spanien att ha de stationära telefonerna kvar. Här har man ju nästan tvingat många att gå över helt på mobilnätet när man klippt alla kablar…
  Huset var vackert med sin fina målning. Kram

  1. Man såg ju bilen så då tänkte de väl att lite reklam här passade bra. Jodå KFC är en amerikansk snabbmatskedja men finns inte längre i Sverige , vad jag förstått. Har på flera platser i Spanien sett telefonkiosker, som fungerar, och de används också. Här förutsätts man har mobil vilket i mitt tycke är tokigt.
   Huset ska jag ta mig en närmare titt på – kvällstid och då se om jag kan klura ut vad det är idag. Fint målat är det. Och man ser det.
   kram!

 8. Härlig skyltning! 🙂

  Den där låga skylten har jag också undrat över. Kom fram till att dom kanske vill ligga lite lågt med sitt namn “Costa Blue” när vi faktiskt befinner oss på Costa Blanca 😉

  Ha en härlig start på veckan!

  1. Tackar! Och säkert bra att ligga lågt med “Costa Blue” . Inte så många som har ögon i taxhöjd.
   Strålande brittsommarväder även idag i Stockholm. Tackar och gläds över det.
   Önskar er en fin måndag.

 9. Superhärlig tolkning på Skyltsöndag där ölen blir min favorit och soffan förstås där man kan sitta och njuta av en pilsner kanske… Crescent cykeln var riktigt läcker pimpad. Det är ju en Svensk kvalité cykel ursprungligen… men tillverkas väl knappast uti Svedala längre… Fina skyltbilder 🙂

  1. Tackar! Ja, bänken hade varit fin även för att testa en öl- Här fanns flera goda ölsorter och fler bänkar så man kunde ju ha flyttat runt. Crescentcyklar är ju kvalité. Vet att jag fick en när jag fyllde 25 av min pappa, 1974 och den är i bra skick än idag. Dock har en väninna den i sin vård.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *