Allmänt

Mellandag med praktiska bestyr

Onsdagen var en mellandag. En del trixande med datorn blev det för att försöka förstå de möjligheter som står till buds för att skriva blogginlägg “offline” i “Pages”, (motsvarar Word) lägga in bilder och sedan klippa ut och klistra in i WordPress. Texten kom med men inte bilderna. I  gårdagens inlägg  bad  jag om hjälp för att från “offline” läge kunna göra detta. Stort tack för den hjälp jag fick. Jag har genom svaren jag fått förstått att bilderna kanske måste läggas in i bloggen när jag är “online” – Så jag satsar på det.  (Internet, via satellit ombord på fartyget, kostar en del så det fint om det går att begränsa tiden något.)

En överlevare. Julens amaryllis. Den verkar fortfarande pigg och lever vidare i en skål med vatten. 

Det blev en mellandag

och en del praktiska bestyr att ta tag i. Också sådant som inte rörde tekniken. En tur ner i City var det tänkt för besök i ett par sportbutiker. Men för att göra det hela kort satsade vi direkt på Naturkompaniet på Kungsgatan. (Här finns mycket av det mesta i sortutrustning)  Tanken var att promenera dit,  en sträcka på 5 kilometer. Visst! Och det såg hyfsat ut i början.

Här på Ölandsgatan var det hjälpligt sandat.

I övrigt finns mycket att önska vad gäller framkomligheten. Jag har visst träning nu att vagga fram och försöket att få tag på broddar har jag gett upp. Slutsålda. Verkar vara svårt att få in nya sändningar.

Så här såg det ut på flera av Stockholms gator. Halt och folktomt. Lika bra att inta “pingvinstilen”och vagga fram.

Till sist gav vi upp den osäkra promenaden mot City och tog en säkrare varianten. Tunnelbanan. Naturkompaniet hade det vi tänkt oss och inköpen var snabbt avklarade. Vi gick till Gamla stan och tog där bussen hem. Kändes säkrast.

En mellandag och med praktiska bestyr men inget särskilt inplanerat mer än ett besök på Narutkompaniet och en del inköp.Kungsgatans trottoarer var halkfri så en mer vanlig gångstil är möjlig. 

Solen på väg ner. Den verkade trött men kämpade på. Det gjorde jag också. Med det tekniska.

 

24 svar på ”Mellandag med praktiska bestyr”

 1. Som vanligt suveräna bilder! Så jag förstår dig mycket väl, att du vill blogga på resan och få med fina bilder. En bild säger ju mer än tusen ord, sägs det.
  Men nu med alla goda råd så ska du väl fixa till det! Blir lite full i skratt, läser i nån kommentar att både du och Ama är snåla när det gäller wifi, men visst, det är ju jag också! Blir liksom en sport. Och många gånger är det principen.
  Vilka roliga förberedelser!

  Nu drar jag iväg på fika, blir upphämtad. Så stor kram från mig!

  1. Tack! Ja, men det är ju mycket annat man också vill titta på via internet. Viktigt är ju att också läsa på om de platser man ska till. Men blogga ska jag göra och har nu tränat att göra det offline med hjälp av de råd jag fått.
   Roliga förberedelser är det. Och vi är så förväntansfulla.
   Vad trevligt att bli upphämtad för fika.
   Varm kram!

  1. Just nu kunde jag gärna ta lite värme från er. I alla fall för några dagar. Hoppas bad också ingår och svalkande vind.
   Här är det svårt att gå och trottoarerna är smala så där kan min inte riktigt gå med cykeln. Och att här gå på cykelbanorna med cykel får man inte heller. Så det är bökigt nu att gå med cykeln. Och ren is på både cykel och gångbanor. DEt har varit kallt och töat om vartannat.
   Ha det fortsatt bra.

 2. Det var nog ett klokt beslut att ta tunnelbanan med tanke på hur vissa av trottoarerna såg ut. Naturkompaniet brukar vara ett säkert kort och ha bra kvalitet på sina varor. Så även denna gång med tanke på att ni hittade vad ni sökte.

  Kram och god kväll!

  1. Långpromenaderna har förvandlats till korta varianter men jag vill vara försiktig och inte ramla nu när resan är nära. Men jag vill inte ramla alls.
   Naturkompaniet är bra med fina kvalitéer och rejält utbud. Vi hittade ganska snabbt det vi skulle.
   Trevlig kväll.
   kram!

 3. Kan förstå att det är tomt på broddar när det har varit som det har varit i Stockholm. Men du får tänka positivt – träna på pingvinstilen så du är beredd när du träffar dom på er resa 😉

  Men ta det försiktigt där ute!

  1. Tänkte idag extra på pingviner. Här hade det idag behövts ledstänger längs isgator och trottoarer. Tror pingvinerna kommer att notera min gång. Har tränat länge nu på den.
   Jag smyger fram om jag måste ut.Har minskat långpromenaderna till kortpromenader på 3 km i halkan. Men det känns ändå i musklerna för kroppen är så spänd.

 4. Jättekul att du fick tips om bloggandet på båten! Det ordnar sig nog, för det gör det alltid:-)
  Trodde att det bara var här i kommunen som snöröjningen är den sämsta jag någonsin sett, men det verkar inte vara bättre i Stockholm heller. Förut plogade man och gjorde snöhögar på vissa platser. I år röjer man visserligen, men låter snöhögarna vara kvar såväl på trottoarer och inte minst på gatorna. Så körfälten blir helt enkelt smalare. Hur tänker man där? Dessutom plogar man bara under sena kvällar utan att ta hänsyn till när det snöar. Plogningsfrekvensen har helt enkelt minskat.
  Men snart så slipper du ju eländet:-)

  1. Jag är tacksam för tipsen och visst är det smart att skriva själva inläggen offline. Kan tänka mig att uppkopplingen inte heller är så stabil så då bör inget försvunnit. Och bilderna kan jag lägga in online.
   Snöröjningen i stan, utom i City, är inte en hit. Och absolut inte på Söder. Här är det verkligen istrottoarer och med stora snöhögar. Fastighetsägarna sandar så gott det går men generellt ska ju ändå Stockholm stad se itll att man kan gå ut utan att ben och armar bryts.
   Ja, snart blir det varmare trakter men även glaciärer och snö. Dock troligen inga istrottoarer.

 5. Oj, långresa på gång, så roligt!
  Vädret här i stan är nu inte så kul, tö och kallt blandat lite hipp som happ! Hm..
  Ska bli kul att få följa er resa, och så bra att du har fått lite hjälp angående bloggandet.
  Kram och godnatt!

  1. Nu närmar det sig med stormsteg. Så spännande! Jag har nu tränat lite för att få till bloggandet “offline” och det ser ut att fungera. Men bilderna får jag ta in separat när jag är “online”. Men kan tänka mig det tar tid att ladda upp dem. Får ta färre av dem.
   Kram!

  1. Här är det isgator på många ställen men inne i City var det barmark som tur var. Kanske finns värmeslingor under…Här riskeras inget nu inför långresan nästa vecka så jag rör mig väldigt försiktigt.

 6. Jag håller andan när jag ser de hala gatorna… var försiktiga nu så ni inte ramlar och bryter armarna innan resan. Tur att ni tog tunnelbana och buss…
  Jag tänkte på bilderna igen. Du kan väl skriva blogginlägg med några få bilder och sedan kanske lägga ut inlägg med bara bildbomber om du hittar bra wi-fi i land. Du kan ju redigera alla bilder färdigt …
  Ha en lugn helg!
  Kram!

  1. Jag brukar ju ta mig fram men insåg här att riskerna var större än vinsten så perfekt med buss och tunnelbana. Snabbt går det också. Ja, mindre antal bilder får det bli, men det fungerar ju det också. Och redigera bilder gör jag varje dag när jag lägger in dem på datorn och jag minskar dem också för de får vara högst 1 Mb på WordPress. (Har en del original kvar förstås.)
   Önskar dig också en fin helg.
   Kram!

 7. Jag förstår att ni tog tunnelbanan, halka omkull och riskera att bryta något vill man absolut inte.
  Skönt att du verkar ha fått kläm på det tekniska!
  Stor kram och trevlig fredag…..idag är du med oss i tankarna på marknaden 🙂

  1. Här i stan är det isgator/istrottoarer på sina ställen och helt osandade. Och falla vill jag absolut inte. Vda gäller det tekniska så tränar jag men nu verkar det fungera att skriva texten offline och sedan publicera när jag har wifi. Får lägga in bilderna när jag är uppkopplad.
   Är med er också och saknar er.
   Stor kram!

 8. Mycket att tänka på inför resan … snart är det dags! Inte kul att promenera i halkan – bra val att ta bussen hem. jag har en bloggvän som bor i Haninge kommun – där får alla pensionärer gratis broddar!
  Många som försökte hjälpa dig med bildhanteringen under resan … hoppas du hittar ett bra sätt!
  Ha en fin fredag!
  Kram

  1. Ja, det är en del. Blir ju en varierad resa men väldigt varierade temperaturer också.
   Här är det väldans halt, rena isgatorna, på sina ställen så det är svårt att gå trots min pingvingång- Stockholms kommun har jag inte sett, delat ut broddar. Men jag vet att grannkommunerna gör det. Bra! Jag vill köpa men har nu besökt 18 olika ställen inkl. apotek för att köpa men de är slut eller fel storlek.
   Jag är tacksam för den hjälp jag fått med min fråga och inser att bilderna får läggas in separat; minskas och redigeras i “offline läge”. Men det ska nog gå bra.
   Önskar dig också en fin fredag.
   kram!

 9. Amaryllisen ser fin ut och bra att kunna njuta av den länge.
  Ja usch, så gatorna ser ut. Halt och eländigt. Jag kan kanske höra hos “skräddaren” på Esplanaden, han brukar alltid ha broddar och olika sorter.
  I morse var det lite bättre men mysingen hade broddarna på och det behövdes. Men, nu verkar det komma regn i kväll så hoppas bara inte att det fryser på.
  Mysingen sa i morse innan ´han gick ut att han har inte ramlat och brutit benen förr i sitt liv och vill verkligen inte göra det nu på äldre dar.
  Fina bilder som du visar, som vanligt, roligt att se hur det ser ut inne i sta´n . 5 km är, för mig, långt att gå och i detta väglag.
  Trevligt med att förbereda en resa, det brukar vara roligt. Du är ju så van att resa så du glömmer säkert inget heller. Lycka till med det tekniska, inte det lättaste.
  Varm kram och trevlig helg.

  1. Amaryllisen är fortfarande vacker i sin skål men efter helgen får den nog gå ut. Halt är det så det blir inga långa sträckor jag går nu. Jag spänner mig så att jag har ont redan efter kort tid. Och ramla och slå mig vill jag inte. Har förr brutit båtbenet i höger hand vid två tillfällen så det får räcka. Aldrig benbrott. Alltså hitintills. Men dagligen känns det som om det vore lätt att falla. Ni får ta det väldigt försiktigt om ni går ut. Nu åker vi på tisdag så är det snö när jag kommer tillbaka i början av mars kanske jag får ta mig en titt hos er i Sundbyberg.
   Vad som nu är knepigt är att vädret varierar från +32 till +20 och att det även behövs lite “finare” kläder till några middagar ombord på fartyget. Så det ska vara allt från fest till fågelskådningskläder med. Och skor till detta.
   Idag har jag publicerat ett inlägg, för att träna, som jag skrivit utan att vara uppkopplad. Och det såg ut att ha fungerat.
   Önskar dig en fin helg.
   Varm kram!

 10. Ja fy just halka skrämmer mig o det är obehagligt bra att d valde tunnelbanan, låter som får en trevlig dag även i snö o kyla va rädd om dig kram

  1. Jag försöker få alla dagar att ha tevligheter med sig och de blir så mycket roligare då. Men halka gillas inte. Här är det verkligt isiga trottoarer så långpromenaderna blir nu bara 3 km och kortpromenader.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *