Skyltar Torrevieja

Mat och dryck från Torrevieja – Skyltsöndag med smakprov

Söndag! Och dags igen för en trevlig och rolig ”Skyltsöndag”som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det ”skyltar” av olika slag som gäller och tolkningen är väldigt fri tolkning.  Veckans skylttema är mat och dryck från Torrevieja med veckofärska bilder.

Pitstop på “100 Montaditos”. En kedja som finns runt om i Spanien. Här är priset för alla tapa 1 euro på onsdagar och söndagar. (Övriga dagar ligger det på mellan 1-2 euro, beroende på vad man väljer.)

Olika smakprover av mat och dryck

från Torrevieja bjuder jag  på i veckans Skyltsöndag.Många och ganska långa promenader har det blivit under veckan. Och även   ett och annat “pitstop” under vägs. Ofta ingår en tapa om man beställer en dryck, då till priset av ca 1,50 euro, ibland lite till. (Och vi vet numer oftast var den  gör det) Men helt oavsett så är prisnivån god. I matbutikerna här i stan är prisläget ca. hälften mot svenska priser och än mer på frukt, grönsaker, vin och alkohol i största allmänhet. Många restauranger erbjuder lunchmenyer, tre rätter för ca 10 euro. Ofta ingår då dryck och det finns flera rätter att välja bland.

Prisbilden för mat och dryck i Torreviej aär god. Ofta mindre än halva priset mot i Sverige. På den här baren är priset för en liten öl/vatten/läsk/vin plus tapa 1,20 euro. Överlag är priserna här på mat och dryck mycket överkomliga både på restauranger och i butiker.

Såg i den norska butiken Scandigo ett vin som har namn efter den författaren Henrik Ibsen. Ett Merlotvin tillverkat i Spanien. Jag tittade bara och förevigade flaskorna

 

Utbudet av frukt och grönt liksom mat och dryck

är överlag  jättestort och här i butiken ALDI fastnade jag bland tomaterna och räknade till dryga 15 olika varanter av tomater. (En tysk lågpriskedja med  butiker i dryga 16 länder i Europa och som även finns i USA och Australien. Dock inte i Sverige ,vad jag vet)

Lågprisbutiken ALDI har mycket av det mesta vad gäller mat och dryck. Tyvärr inga manuella diskar.Förutom alla grönsaker och frukt finns på Aldi mycket av det mesta vad gäller mat och dryck. (Men här liksom på Lidlbutikerna saknar jag manuella kött och fiskdiskar)

Ska jag köpa kött,men framför allt fisk och skaldjur, väljer jag en butik med manuell disk. Och vad gäller kött har vi ett par riktigt bra slaktare på nära avstånd.

Manuell fisk och skaldjursdisk hos vår lokala Consumbutik dit vi går på 15 minuter. Bra utbud!

Carrrefour

en stor fransk butikskedja, finns i många av världens länder och har ett stort utbud av det mesta som ett hushåll kan “tänkas behöva.” Här i Torrevieja uppskattar jag särskilt de manuella diskarna och mängden av alla fräscha varor .

Carrefour har tydligt gått in för det mer miljövänliga. Norsk lax utan antibiotika. Hoppas kan man alltid.

Lite mer närproducerad fisk. Från grannorten Santa Pola, några mil norrut längs kusten.

Stolar att vila på. Ett gott initiativ av Carreforur. Man blir trött i benen av att botanisera blnd både mat och dryck och allt annat. Ett gott initiativ som jag kan sakna både här och hemma i Stockholm. Stolar att vila sig på. Det tar på krafterna att botanisera bland både mat och dryck och allt annat som finns här i varuhuset.

Efter en stunds vila tar jag nya krafttag och beger mig mot skinkavdelningen. Här är det synnerligen gott om Ibericoskinkor och andra. Man kan köpa en hel stor skinka eller man kan köpa några hg.

Här en mycket speciell sorts Ibericoskinka “jamon de cebo Iberico”

Priset är 139 euro för 7.5kg – jodå, den håller sig länge. Kan berätta att denna betingar ett pris hemma /hg på 90 kronor. Här skulle alltså priset/hg bli strax under 2 euro (ca 22 kr) För min del blev det inte en hel skinka, men ett par hg fick följa med hem.

Sista stoppet innan kassorna blev olivavdelningen, “Spaniens gröna guld”. Och med olika provsmakningar. Visst blev det köp av.

 

Till slut

något helt annat.  Ett smakprov från Fidjiöarna och den 2/2 -2005. Femton år sedan.  Hit kom vi resande från Hawaii, på vår jorden-runt-resa, för att gifta oss i solnedgången på en vit sandstrand. Vi hade bokat en kryssning bland öar och atoller  med rederiet “Blue Logoon Cruises och det var också de som ordnat allt med vår vigsel med (Alla papper hade vi med från Sverige.)  Borgmästaren, som skulle viga oss, hade vi tidigare träffat på kommunkontoret i Suva, Fidjis huvudstad. Och han kom sedan med ett sjöflygplan  ut till ön där vi var för att viga oss. Det blev en fantastisk  kryssning under fyra dygn med “Fidji Princess,” ett fartyg som max tar 60 passagerare.  Vigseln i solnedgången, kryssningen och vår jorden-runt-resa  – Höjdpunkter de luxe.

Den 2/2-2005, solen ska snart sänka sig över ön där vi är  i Fidjis arkipelag. Dags för vigsel.  Vackert och minnesvärt.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!  Och välkommen att vara med.

 

58 svar på ”Mat och dryck från Torrevieja – Skyltsöndag med smakprov”

 1. För det första: Stort GRATTIS på bröllopsdagen! Vad fina ni var – och är! En häftig resa också – härligt 🙂

  Braig skyltning med en klart lysande röd mattråd 🙂
  Första gången jag såg dom där stolarna inne på Carrefour tänkte jag att dom nog hade läst min blogg. Klagade på avsaknaden av viloplatser inne i affärerna när jag var nyopererad och tämligen orkeslös. Bra initiativ med stolarna!

  Ha en fortsatt fin söndag!

  1. Hej Ama!
   Här är din kommentar som jag inte hann läsa igår.Den fanns.
   Stort tack! Det blev en riktigt trevlig och rolig dag och kväll med “parisare” i Marquesa.
   Och skyltning härifrån fick denna vecka gå i det ät och drickbaras tecken.
   Minns att du klagade i bloggen på att det var ont om sittplatser i butikerna, fullt förståeligt, som nyopererad. Men också vi som bara är tilte till åren komna kan behöva en stol ibland- Riktigt bekväma var de också.
   Hoppas ni har det fortsatt bra och ska nu på fm läsa i kapp.

  1. Tack! Ja, ett bra utbud har vi av både det ät och drickbara. Så både i butiker, små som stora, liksom på restauranger och barer.
   Kram och jag önskar dig en bra start på veckan.

 2. Älskar dina skyltar!!!! Men blir ack så hungrig, det knorrar i magen, säger jag lidande! 😉
  Men mest av allt idag, älskar jag sista bilden, den på er, i ett vackert ögonblick i era liv, tack för det Ditte! Ha en härlig söndagsafton <3

  1. Tack och tack! Ja, sista bilden fick vara med idag. Och med lite god vilja kan det ju bli en skylt.
   Jag tycker det är så roligt att se utbudet i butikerna och att det är så varierat. Lokala slaktare, butiker med manuella diskar, närodlade frukter och grönsaker och en saluhall. Noterade också att Carrefour blivit mer miljömedvetna och det inom fler olika områden. Roligt!
   Vi har haft en fin söndag och jag återkommer till bloggläsningen i morgon.

 3. En sådan matbutik hade jag önskat mig här i närheten. Du visat så aptitliga bilder från diskarna. Det är betydligt enklare att komma på mattips om ingredieNSerna är snyggt upplagda. Det sätter fart på fantasin på ett helt annat vis. Vilken vacker plats att gifta sig på. Grattis på 15-årsdagen . Ha en fin bröllopsdag.

  1. Här är det ett stort och fräscht utbud i de stora matbutikerna.Håller helt med om att det är enklare att tänka ut mat när man ser utbudet. Mycket av fisk, skaldjur, grönt och frukt, liksom kött och vin är också närproducerat.
   Tack, vi hade en trevlig dag 15-årsdag och kväll tillsammans med vänner. Och visst mindes vi vigseln här på Fidji; barfota på sandstarnden i solnedgången. Och hett var det. Svetten rann både upp och ner….

 4. Ett stort grattis på bröllopsdagen💞.
  Så många vackra matbilder, så sugen jag blir.
  Jag handlar inte så mycket mat när jag är i Torrevieja. Tar ledigt från matlagning och lyxar till det att äta ute på lokal så mycket som ekonomin tillåter. Ibland får jag även äta på Solskensgatan, alltid uppskattat och trevligt.
  Många kramar till er båda/A-K

  1. Tackar! Vi har haft ne väldigt trevlig dag och kväll i vänners sällskap-
   Nej,prisnivån för att äta ute är ju väldigt bra så visst kan man absolut äta ute. Vi varvar för jag tycker ju också det är roligt att laga mat. Utbudet är ju väldigt bra. Och hit är du alltid välkommen. Maten brukar räcka och det är så trevligt med ditt besök.
   Kramar från oss.

 5. Jag börjar från slutet med att säga GRATTIS till er båda! Vilken fantastisk vigselceremoni och allt runtomkring också, vilket minne, eller rättare sagt, vilka minnen!
  Njuter även av smakproven från Aldi och Carrefour. Alltid lika roligt att botanisera bland olika sorters färskvaror, när man befinner sig utanför Sverige, både hos dessa två kedjor och hos alla andra som man stöter på. Tänk att man kan få tag på Norsk lax nästan överallt? På gott och ont kanske man ska säga, för visst är det trevligare att köpa ortens dagsfärska om man har möjlighet…pröva på något nytt.

  1. Stort tack! Och vackra minnen har vi med oss både från jorden runt resan och besöket med kryssningen runt bland en del av Fidjiöarna. (En mindre båt med ca 60 gäster ombord)
   Vi testar gärna de mer lokala fiskarna från grannorten Santa Pola. Sedan äter vi också gärna skaldjur fiskade här i närheten.Utbudet av musslor är stort. Men jag fastnade här på Carrefour för skylten som fanns vid den norska laxen. Verkar som o Carrefour har börjat bli mer och mer miljömedvetna och dte tycker jag om. Färska närodlade grönsaker och frukter finns det gott om så de köper vi gärna. Vi har ett stort utbud av olika butiker i närheten, både mindre och större och även en saluhall. Vi varvar med att laga mat hemma och att gå ut och äta så vi gläds över det fräsch autbudet av varor.

  1. Det blev en väldigt fin jorden runt resa i sin helhet. Och besöket på Fidji med en kryssning med detta mindre fartyg, max 60 passagerare, bland olika öar blev väldigt lyckat. Så även vigseln på stranden, barfota i solnedgången.
   (Vinet ska testas men nu när vi var in i butiken skulle vi på långpromenad och ville inte släpa runt det. Återkommer med en recension)

 6. Vackrare bröllop får man nog leta efter…länge.

  Vi har funderat på att förnya våra löften på sådant vis…vi får se när det blir.

  Sådan där skinka vore ju gott att prova på, har ju en saluhall här nere i stan men priset om man ska ha något riktigt gott ligger ju ganska högt..om man jämför med era där.

  Gott gott. 🙂

  Ha det fint.

  1. Vigseln här på Fidji, barfota i sanden i solnedgången är ett fint minne och en upplevelse vi har med oss. Enkelt och precis som vi ville ha det. Ohc ingen visst om det mer än vi. Säkert kommer ni på något sätt när den dagen kommer när ni vill förnya era löften. Ofta är det enkla det finaste, tycker jag.
   Vi har ett gott prisläge i butiker och på restauranger men lönerna är ju inte heller i klass med de som råder hemma. Har räknat ut att det här i stan är ca 50% lägre priser än hemma.
   Önskar dig en fin kväll och en bra start på veckan.

 7. Otroligt vacker bild på ett vackert brudpar. Grattis på 15-årsdagen idag! Som inte firas på Fidji men väl i ett land med sol. Just nu i alla fall. Det blir väl 15 år till, eller hur? Kramar till er!

  1. Tack och tack! Ja, åren har gått fort. Och visst var det en fin vigsel här på barfota stranden i solnedgången. Minnesvärd. Nej, ingen ny jorden runt resa men dock en väldigt trevlig dag här i Torrevieja. Och fint väder har vi ju kunnat njuta av idag.Och, du – jag tror vi tar 15 år till.
   Kramar!

 8. Jag blev väldigt hungrig när jag tittade igenom inlägget. kanske dags att göra lite middag. Många fina skyltar har du fångat på bild.
  Grattis på brölopsdagen! Vilket härligt minne.

  Kram

  1. Tack! Ja, ett fint minne från Fidji har vi med oss. Ja, från hela resan jorden runt som vi också passade på att göra.
   En hel del gott och blandat blev det. Utbudet av butiker med bra varor är stort och det är roligt att botanisera bland dem. Vi varvar med att äta ute och laga mat hemma och med detta utbud är det extra roligt.
   Kram

 9. Ett stort GRATTIS till er femtonåriga bröllopsdag. Så härligt det låter med vigsel på denna plats, kryssningen och prästen som kom inflygande. Som ett sagominne som du kan bära med dig, härligt.
  Bilden är ju också så vacker.

  Fina skyltar visar du också med olika slags mat och dryck. Tomater, att det finns så många olika.
  Jag saknar ofta en stol, bänk eller något att sitta på i affärer. Det är en miss tycker jag att de inte har det. Det skulle jag ofta behöva. Det är ju tröttsamt att gå i affärer och jag tror att de skulle tjäna på det.
  Trevlig söndagskväll.
  Varm kram till dig.

  1. Tack! Ja, vigseln här på Fidji, barfota i sanden på stranden i solnedgången är ett vackert minne att ha med sig vidare.
   I övrigt blev det ju en del gott och blandat i mat och dryckesväg idag. Utbudet är stort av fräscha varor och det finns flera mycet välsorterade butiker när oss. Både mindre och större. Roligt också med lokala slaktare, något vi inte ser så mycket av hemma.
   Visst är det en god idé med stolar inne på Carrefour. Något butikerna hemma också kunde ta efter. Verkligen! Jag får lätt ont i ryggen och behöver sätta mig ner en stund och här inne på Carrefour fanns dess stolar på ett par, tre ställen-
   Hoppas du haft en fin helg och jag tittar in till dig i morgon.
   Kram

 10. Härlig bröllopsbild. Gratulerar på dagen.
  Carrefour minns jag från Mallorca. Trevlig affär.
  Om vi inte handlar hemma i byn i Thailand blir det på Tesco eller Macro i Prachuap.
  Tesco har bra manuell disk med kött och fisk.

  1. Tack! Ja, åren har gått! Men vi minns båda Fidji, sanden, vigseln i solnedgången och den fantastiska kryssningen. Och sedan fortsatte vi vår jorden-runt resa.
   Tesco känner jag igen från vår thailändska by men minns inte alls om den hade någon manuell disk. Å andra sidan lagade vi sällan maten hemma utan det blev restaurangbesök.
   Här har vi ett stort och bra utbud av butiker och det är alltid roligt att botanisera där. Här varvar vi med att äta ute och att laga mat och äta hemma-

 11. Stort, stort GRATTIS på 15-årsdagen! Verkligen en minnesvärd vigsel på en minst sagt exotisk plats – WOW!

  Din skyltsöndag får mig att dregla från början till slut. Bara jag tittar på priserna så blir man ju väl medveten om att våra svenska löner/pensioner räcker minst tre gånger så långt för mat och dryck än här. Det löner sig knappt att laga mat själv i Spanien…
  Det där med närodlat och ekologiskt har exploderat på Costa Blanca de senaste åren. Ändå är priserna så låga. Här är det ju precis tvärtom tycker jag.
  Att köpa en hel skinka är ju aningen överdriven när man är bara två personer. Däremot brukar vi köpa bitar istället för skivor, då får man lite tjockare skivor.
  Å visst är det konstigt – oliver man köper i Spanien är sååååå mycket godare än de man köper här.
  Nej, nu dreglar jag igen;-)
  Tusen tack för en väldigt aptitretande Skyltsöndag och länken:-)

  1. Tack och tack! Både vår jorden-runt resa och vigseln här på Fidji, barfota på stranden i solnedgången är fina minnen och värda att plocka fram lite extra idag.
   Priserna här i stan är väldigt bra men lönerna till anställda är ju heller inte som de svenska. Vi varvar med att äta ute och laga mat hemma allt efter humör, tycke och smak. Utbudet av råvaror är väldigt bra och jag tycker om, att i alla fall då och då, laga mat. (Jodå, Bosse också.) Eftersom vi är här under ganska långa perioder så tröttnar vi ibland lite på restaurangmaten. Jag köpte bara ett par hg av en Ibericoskinka och då får man ju bestämma tjockleken på skivorna själv. Ibland köper vi också mindre bitar, det varierar.
   Oliver köper jag antingen på Carrefour, på marknaden eller i saluhallen och i lös vikt. Och visst är de goda. De har ju inte heller rest så långt.

  1. Ja, ibland är fint att se tillbaka och det trots att det är historia.Hela vår jorden-runt resa med vigseln här på Fidji var fantastisk.

 12. Först och främst – Grattis på bröllopsdagen! Vilket fantastiskt bröllop och lika fantastiskt minne att tänka tillbaka på! Och sen blir jag ju nästan hungrig trots att jag precis ätit middag. Så mycket gott du visar. Och när priset är så förmånligt är det ju ännu bättre. Jag köper kött av en bonde några kilometer ifrån oss och det är det godaste köttet jag någonsin ätit.
  Sv: Och det låter ju smartare som ni att åka tåg till hög höjd och anpassa sig successivt. Det var inte så smart att flyga från stranden i Brasilien direkt till 4000 möh. Men man lär så länge man lever 🙂

  1. Tack! En minnesvärd vigsel var det här på en av Fidjiöarna. Barfota i sanden och i solnedgången. Väldigt romantiskt.
   Vad gäller skyltar så blev det lite gott och blandat från veckan som varit. Vi varvar med att äta ute och laga mat hemma. Och utbudet i butikerna är både bra och lockande. Prisnivån också. Men sedan är ju lönerna ganska låga också.
   Perfekt att du kan handla kött från en gård i närheten. Vi har ibland, när tillfälle getts, handlat från ett par gårdar på Åland. Och det är också så bra kött.
   Förstår att det var en chock för kroppen att flyga intill 4000 meters höjd. Och dte tar ju tid att ställa om sig. Vi fick ju den tiden under tågresan. Men vi flög tillbaka till Peking från Lhasa.

  1. Tack! En lite annorlunda plats för en vigsel var det. Men en fantastisk upplevelse.
   Vad gäller skyltar så blev det en del smakprov från veckan som varit En god vecka på olika sätt.

 13. Stort och varmt grattis på bröllopsdagen! Femton år sedan, härligt! Vilket sagolikt vackert foto 😀
  Tittar på dina spanska bilder, idel godsaker i form av mat och dryck. Inte svårt att må gott i Spanien och till ett humant pris.

  År 2005. Jag kan inte hjälpa att minnena far över mig. Omkring denna tidpunkten köpte vi vår röda Volvolina och vår tredje nya husvagn Kabelina (som var specialbeställd för oss som egoistvagn). Vilken glädje vi hade av detta. Så visst var det ett bra år!
  Stor kram!

  1. Tack! Visst går tiden fort! Men den här dagen på stranden där på Fidji känns ändå inte alltför avlägsen även om 15 år har gått.
   Vad gäller prisbilden här är den väldigt bra för oss men löneläget är tyvärr också ganska lågt inom många yrkesgrupper.
   Så fint år 2005 blev för er.Goda minnen som du för alltid har med dig. Och ett bra år var det absolut.
   Stor kram

 14. Ett sånt utbud av mat och av bra kvalité vad det verkar.
  Smart att ha stolar att sitta på i butiken, det skulle nog behövas här hemma också.
  Fin bild på er på stranden och ett minne för livet.

  1. Här tycker vi att utbudet av fräscha råvaror är stort och det är även roligt att laga mat hemma och botanisera bland butikernas sortiment.
   Detta med stolar i butiken var en god idé och något man kanske skulle ta efter även hemma.
   Åren går fort och bilden från Fidji är ett fint minne.

 15. Så mycket god mat du visar oss idag! Billigt och bra kvalité tror jag säkert!
  Men den finaste bilden kommer sist i ditt inlägg, er vigsel där på Fidji! Stort Grattis på bröllopsdagen, hela 15 år i år!
  Snyggt skyltat!
  Kram och trevlig kväll!

  1. Tack och tack! Lite olika smakprover av mat och dryck bjuder jag gärna på. Och visst går tiden fort. Kryssningen här runt arkipelagen på Fidji var fantastisk. Minnesvärd och så även hela den jorden-runt-resa vi då gjorde.
   En trevlig dag och kväll har vi verkligen haft med goda vänner.
   Kram!

 16. Låter som det är bra mycket billigare där än här. Äta tapas på Söndagar är väl inte fel 🙂 Skinkpriset skiljde verkligen. Fin bröllopsbild.

  1. Visst är det en helt annan prisnivå här och så även lönebilden . Och vad gäller tapas så äter vi det gärna var dag.
   Ja, åren går fort och tänk hela 15 år sedan vi var på Fidji.

 17. Men oooh, nu struntar jag blankt i alla svindyra ibericaskinkor hur goda de än är, GRATTIS PÅ BRÖLLOPSDAGEN!! jag undrar just hur många som knutit hymens band idag, med detta mycket speciella datum? Men vilken grej ni gjorde, ett minne för livet, verkligen. Och så fina ni är där framför borgmästaren (klädd i kjol?) , trots palmer och blomster som inramning ser det högtidligt ut. Det är något helt annat än när Paula gifte sig på kommunhuset i Ludvika, haha
  Kram från pörtet

  1. Ja, skinkorna finns ju kvar….Stort tack Paula! Ja, vigseln här på en av Fidjiöarna, barfota i sanden i solnedgången är ett fint minne. Och borgmästaren som kom flygandes hit ut från huvudön i ett sjöflygplan. Och han hade “festklädsel”. DEt blev en enkel men vacker vigsel och vi hade träffat borgmästaren innan.Och vad gällde Fidji då så var vigseln också giltig i Sverige. Så är det inte alltid när man gifter sig utomlands.
   Men ett kommunhus hade fungerat bra det också. Men nu skulle vi ändå göra en jorden runt resa så då passade det fint med ett stopp på Fidji.
   Kram!

 18. Jag börjar i slutet med att önska er båda en fin beöllopsdag!
  Så härligt att du delar med dig av er dag. Tack för det!

  Jag har varit till Carrefour utanför Santa pola, förmodligen densamma som du beskriver?
  En mångsidig affär. Där får man ju allt man behöver.
  Dina skyltningar!

  1. Stort tack! Ja, åren har gått och det tämligen raskt. Tycker inte det känns som så länge sedan vi stod där på stranden på Fidji…
   Carrefour finns det nog en närmre av i närheten av Santa Pola. Vi har en här inner i Torrevieja, så det är mest den vi besöker. Roligt att se att de nu satsar allt mer på det närproducerade. Annars handlar vi också gärna hos små lokala frukt och grönsaksbutiker. Utbudet är väldigt bra och mycket kommer ju härifrån trakten. Roligt att se att Carrefour här satsar på fisk från Santa Pola.
   Önskar er en fin vecka.

 19. Men så konstigt? Min kommentar är borta? Helt stensäker på att jag skrev en, månde den ha hamnat i skräpposten?

  Än en gång – stort GRATTIS till er! Ni var lika fina då som ni är nu 🙂
  Kram

  1. Tack! Vi hade en riktigt bra dag och kväll på alla sätt.Det vankades “parisare” hos Leffe och Ingrid…. Nej, ingen kommentar i skräpposten men gårdagen var fylld så kanske har jag bara inte hunnit svara.
   Kram!

 20. Härligt att följa dig på bloggen Ditte!
  Grattis på bröllopsdagen i efterskott ♥️
  Stor kram från Annmari och Göran

  1. Tack! Och tack! Vad roligt att du är med! Vi pratade om er häromdagen och tänkte på när vi sågs här i Torrevieja. Jättetrevligt!
   Kramar till er från oss.

 21. Ett varmt grattis till 15 år som gifta! Så fint det såg ut!

  Vilostolarna på ert Carrefour var mycket lämpligare än dem de satt upp hos oss. “Våra” är säkert sköna att sitta i men folk ska ju ta sig upp också, kolla här.

  Nej, fisk- och köttutbudet är inte det bästa på Lidl eller Aldi. Tyvärr har Mercadona samt många mindre Carrefourbutiker tagit bort sina manuella diskar de med. Fast Mercadona har i alla fall sin fiskdisk kvar.

  1. Tack! Och vi hade här en väldigt trevlig dag och kväll tillsammans med riktigt goda vänner.

   Vilstolarna här var riktigt bekväma och efter att ha sett de på dina bilder så är det ett bar val. VI handlar bara ett fåtal varor på Lidl, däribland vin som de har ett bra utbud av. Mercadona har sin fiskdisk och har ett bra utbud så vi varvar lite. VI har ett väldigt stort Carre inom 15 minuters promenad och här finns fortfarande alla manuella diskar kvar. Även Cunsum, också i närheten, har manuella diskar som är bra. Vad gäller kött blir det ofta de lokala slaktarna som är överlägsna i kvalitet. För fisk och skaldjur har vi också saluhallen.Så ibland är det svårt att välja var vi ska handla.

 22. Bra inlägg om matkedjor och tapas ställen=)
  Jag gillar Aldi men saknar tyvärr charkdisk. Jag brukar dock köpa frysta norska räkor, salami och ibland veganbiffar/ falafel som kan vara gott ibland. Carrefour levererar alltid pch jag gillar deras kösystem i kasdorna. Vi har faktiskt köpt en och annan gång en hel Iberico jamon lårben och haft under bjudningar. Gillar även charkprodukterna och grönsakerna/ frukterna.
  Ett stort Grattis till er 15 års bröllopsdag och vilken smekmånad <3
  Ha en bra dag från ett soligt Extremadura
  Kram

  1. Tack! Just en manuell disk saknar jag också på Aldi. För min del blir det där ungefär liknande inköp som du gör. Och bröd ibland. likaså ibland frukt och grönt. Carre är alltid bra och jag gillar också deras kösystem- Nu har de ju också sedan en tid satsat mer på närproducerat, i alla fall här, och det gillar jag. Väldigt bra utbud och med bra manuella diskar. Vad roligt att ni köpt en hel Iberico. Perfekt just för bjudning när man är många. Går ju bra att spara om något också skulle bli över.
   Tack, för “grattishälsningar! Ja, en blev en rejäl smakmånad, 8-9 veckor. Verkligen en minnsevärd resa.
   Vad roligt att solen nu finns även hos er.
   Kram

 23. Vilket vackert bröllop och vilket vackert brudpar!
  Underbar mat och dryck. Priserna är lägre hos er än hos oss i Marbella, ser jag. Fast klagar inte över priserna här heller, långt ifrån de svenska priserna, tack och lov!

  1. Tack! Och minnesvärt är det! Ja, hela resan både med Fidji och resten av jorden runt turen.
   Prisnivån är väldigt bra här och har förstått att den är det hos er också. Jämförelsevis. Men så är ju lönesättningen i Spanien en annan än den hemma.Och jag gillar verkligen det fräscha utbudet här och att det både finns de större kedjorna och de mindre lokala butikerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *