Stockholm Utflykter

Måndagsblandning – Med olika tillbehör

Dagarna går i raskt takt och så även om jag fortfarande är konvalescent och begränsad vad gäller mitt rörelsemönster. Men ut en sväng vill jag varje dag. Och någon brådska har jag ju inte. Gårdagen bjöd på en lite längre tur. En tur till Sundbyberg (grannkommun till Stockholm) för träff och fika med vännen Preciosa. Ja, det blev inte en promenad hit utan en bekväm bilresa. Och det blev en trevlig måndagsblandning när jag fram på kvällen summerade dags.

Ingen rusning i den här delen av Sundbyberg vad gäller människor som är ute mitt på dagen.

Trevlig måndagsblandning

Jag har under många år när jag växte upp bott i Solna, Sundbybergs grannstad. Och många blev då turerna hit. några vänner har jag som bor kvar och andra har flyttat. Och stan känner jag väl till. I vanliga fall tar jag pendeltåget eller tunnelbanan hit, en resa på 10 minuter. Men nu när vi avråds från att åka kommunalt så blev det perfekt med en biltur men vännen Susan som chaufför.  Ofta har jag förr passat på att både stanna till i både  Solna och Sundbyberg men inte just denna gång.

Man har ju förnyat sig i Sundbyberg vad häller byggnationen. Och mitt bland de äldre husen har mer moderna vuxit upp som svampar.  (Lägenhetshus)

Fika blev det på Waynes Coffee. Gott och trevligt. Här blev vi sittandes länge. Ja, på bilden är det bara jag som syns. (Bild lånad av Susan)  För min del blev det cappuccino och en morotskaka som tillbehör.

Timmarna försvann snabbt och har man bil med så är det viktigt att passa parkeringstiden. Böter vill man inte ha.

Dags att lämna Sundbyberg och åter bege oss mot huvudstaden. 

Det utlovade regnet lyste med sin frånvaro och resten av eftermiddagen och kvällen passade bra för “balkonghäng”. Vi kunde iklädda en tjockare tröja inta middagen på balkongen och blev sedan sittandes ute länge. Och som vanligt var det goda tillbehör i form av blandad underhållning  i kanalen. Bilderna talar för sig själva.

40 svar på ”Måndagsblandning – Med olika tillbehör”

 1. Så skönt att du ändå orkar lite mer och vilken trevlig dag du verkar ha haft. Fint väder dessutom!
  Och hemmavid fortsätter “skådespelet” utanför er balkong … såå mycket spännande att titta på!
  Ha en fortsatt fin dag!
  Kram

  1. Jag orkar lite mer dag för dag men blir fortfarande tröttare snabbt. Och en väldigt trevlig dag blev det.
   Underhållningen i kanalen finns om man vill titta. Och det vill jag ju oftast.
   Önskar dig en fin tisdag.
   Kram

 2. Sumpan är ganska trevligt, dit brukar min mor gå eftersom hon bor ett stenkast ifrån i Jungfrudansen, Solna. Nya huset hade en rolig design.

  1. Vad roligt att du nämner Jungfrudansen. Där har mina föräldtar bott i många år och jag har en dotter som jobbar där-Jag är uppvuxen i Huvudsta, Solna så det blev många vändor till “Sumpan.”
   Nya husen är syns tydligt för stlen i övrigt är ju en annan på husen i området här.

 3. Nu sommartid känner jag inte så stort behov av mer umgänge. Träffa en vän ibland, eller familjen, men det går att träffas utomhus Nu är det så länge sedan barnbarnen var hos mig så 5-åriga Alva sa senast jag träffade dem “Jag kommer ihåg hur det ser ut hos dig” 😉 Jag tolkade det som att hon tycker det är JÄÄÄÄTTElänge sedan de var här! Jo, det är det förstås, mars senast.

  Vi pensionärer får passa på tillfällena som inte är förenade med risker, eller få risker i alla fall.

  1. Vi träffas också utomhus och så även med barn och barnbarn. Jag har några vänner jag träffar och alltid utomhus.
   Barnbarnen har varit på landet i fyra veckor så det var ett tag sedan jag såg dem. Men hoppas på att göra det nästa vecka och utomhus. Maken och jag är försiktiga och vill inte utsätta oss för onödiga risker.
   Önskar dig en bra vecka och kanske kan du snart träffa barnbarnen utomhus.

 4. Vilket kärt besök med Preciosa=)
  Visdt var det skönt att åka bil. Väldig fin bild på dig och så skönt att kunna sitta utomhus. Du kämpar på med dina promenader även om den är kortare. Bättre en kort tur än ingen alls
  Kram och ta hand om dig 🙏

  1. Jättetrevligt att ses igen. Var ju ett tag sedan vi sågs, i februari och då i Spanien.
   Jag vill inte nu direkt åka kommunalt så perfekt att vi kunde ta bil. Och att ses utomhus är det enda som jag tycker är möjligt.
   Visst kämpar jag på och rör mig en del men tidigare innan begandlingarna och operationen så gick jag runt 10 km /dag. Nu har det blivit runt 5. Men idag har jag avverkat 14 km med en väninna och med många pauser. Väl mycket just nu. Men vi hade väldigt trevligt.
   Tack för omtanken.
   Ha det fint du också.
   kram

 5. Tack Ditte för i går!! Bra att du beskar bilden mer än Susan gjorde hahahaha…Det var sååå kul att ni kom och förgyllde min ensamma tillvaro! Jag lider inte men avbrott som att ni kommer är guld värt!
  Ha en bra dag! Kram till dig och Bossemannen! ♥♥♥

  1. Tack själv! Ja, jag beskar bilden lite till. Men det hade ju fungerat bra utan det också. En trevlig tur blev det och perfekt att vi kunde sitta ute. Kunde vi sedan pigga upp dig lite så var det ju än bättre.
   Bosse hälsar!
   Ha det bra du också.
   Kram

 6. Kul att fika och träffa vänner. Sundbyberg är fint, Jag tycker om allèn på bilden,-)
  Den har vi passerat många gånger. Bra med bil nu i corona tider.
  Lägenhetshuset det nya har jag aldrig sett, så det är ett tag sen vi var där. vilket hus, balkongerna är nog mysiga!
  Fin bild på dig när du fikar ,-) Förstår att du inte mår helt bra ännu. Det tar sin tid!
  En fin dag blev det ,-)
  Så många olika båtar i kanalen ,-) Den finaste som flöt var nog svanen ändå ,-))
  Ha det fortsatt jättefint Varm Kram Primrose ,-)

  1. Väldigt trevligt var det. En omväxlande dag. Och väldigt fint att vi kunde ta bil. Förr har jag ju åkt kommunalt men nu vill man ju helst inte det. (Vi har inte längre någon egen bil)
   Dessa höghus är lite udda i miljön här men jag gillar konstruktionen. Sen får man hoppas att hissen fungerar.
   Helt bra mår jag inte men ansiktet är i stort sett hyfsat läkt. Den opererade axeln är fortfarande besvärande.
   Visst är svanen fin. Det finns en till och de har sina små ungar med sig.
   Ha det fint du också-
   Kram

 7. Vilken bra och omväxlande dag. I tider som dessa är det verkligen skönt att slippa åka kollektivt även om det i vanliga fall är smidigt och bra. Så skönt att ni slapp regnet och kunde njuta av en kväll på balkongen.

  Kram och fortsatt fin tisdag!

  1. Eftersom jag helst inte vill åka kommunalt så var det ju toppen att kunna få bilskjuts. Och kul att vi kunde ses alla tre. Tur med vädret hade vi också.
   Regnet hängde liksom runt oss på sena eftermiddagen men drog sig senare bort. Så med en tröja på satt vi ute till sent.
   Önskar dig också en fin tisdag och trevlig utflykt.
   Kram

 8. Vad mysigt att ta en fika ute, och man får passa på när det är bra väder! 😀 Peppar, peppar men jag har aldrig fått en bot och hoppas det förblir så, haha 😀

  1. Jag träffar bara vänner utomhus och då vill man ju ha bra väder- Här är de snabba på att “lappa” bilarna så vi ville passa tiden.
   Jag har fått två parkeringsböter i mitt liv så det är ganska ok. (Har ju hunnit bli ganska gammal.)
   Kram

 9. Vad härligt med alla dina utflykter! Det ringer en liten klocka när jag läser Solna och Sundbyberg. Mina föräldrar hade sommarbarn några år och de kom därifrån.
  Det kan ju vara skönt med en biltur som omväxling, när du skulle på fikaträff. Cappuccino och morotskaka är gott, säger jag, som inte gillar sötsaker egentligen.
  Rejäl båttrafik hos er, må jag säga.
  Trevlig kväll och stor regnig kram!

  1. Det är så roligt att ta en tur och med bil fungerar det ju riktigt bra. Helst vill jag inte åka kommunalt men gör det ibland när det är gott om plats. Jag är uppvuxen i Solna och eftersom Sundbyberg ligger “granne” blev det många turer dit. Har också vänner som bor här. Kul att det ringde en liten klocka med Solna och Sundbyberg.
   Morotskakan var inte så söt så den smakade bra och det var fint att ses och sitta ute och fika och prata.
   Skönt att vädret fortsatte vara bra för det blev sen middag på balkongen och sedan satt vi ute länge. Dock med tröjor på.
   Här är det mycket roligt vi ser i kanalen så god underhållning är det.
   Har varit borta hela dagen idag och just kommit hem. Men det ser ut att bli en fin kväll.
   Trevlig kväll och kanske regnet drar vidare hos dig.
   Stor kram

 10. Hola! En trevlig tur med bil och fika blev det – och tack för promenadsällskapet idag! 😎
  Kram! ❤️

  1. Hola! Visst blev det! Toppen att du hade bil igår! Och en bra chaufför är du. Stort tack!
   Nu “vilar jag mig lite i form”. Bra jobbat för min del med 14 km. (Rekord efter ansiktsbehandling och operation.) Trevliga pauser blev det ju också och en jättetrevlig och uppiggande promenad.
   Kram

 11. Fin dag! Nu ser du väl rätt hyfsad ut i ansiktet igen? Svårt att se under kepsen …

  Rolig blandning på flytande objekt i kanalen, särskilt som det var stora motorer och sedan plötsligt en svan i fotokavalkaden! Fnissade till lite!

  1. Det blev en riktigt bra dag och omväxlande tillsammans med fina vänner. Perfekt att ses utomhus. (Ja, det är bara där jag träffar vänner)
   Att det sedan blev en fin kväll som gjorde att vi kunde sitta ute och äta middag och sedan sitta kvar länge var trevligt. Och god underhållning har vi.
   Just så är det här med svanar, svanungar, trutar, änder och mängder av olika båtar och flytetyg. Däremellan slussöppning, broöppning och folk på kajen.Plus att Sjöräddningen får rycka ut för att ge en hjälpande hand till de som många gånger inte ens skulle vistas på sjön. (Inga kunskaper krävs om en båt är mindre än 12 meter lång och 4 meter bred)
   Här fnissar vi ofta åt det vi ser.
   (Ansiktet är nästan läkt och jag är så glad att jag inte behöver göra om behandlingen förrän i september. )
   Trevlig kväll.

 12. Så trevligt med en träff med väninna. Fördelen med sommar, att man inte behöver trängas inomhus och vara orolig. jag vågade ju inte åka bussen till Stockholm, trist, men jag är säker på att beslutet var rätt. Solna och Sumpan kände jag knappt till förrän jag började jobba i Solna 1991. Då fick jag pendla genom hela stan från Fruängen.
  Huset förresten, det nya, det gillade jag, lite annorlunda stuk!
  Fortsatt god bättring till dig, kram från pörtet

  1. Jag åker inte heller gärna kommunalt och om jag gör det blir det utanför rusningstrafik och med gott om plats. Skulle inte sätta mig i en buss och åka en längre sträcka- Förstår att du avvaktar med en resa till huvudstaden.
   Oj, en lång resa till Solna från Fruängen. Jag bodde i Solna med mina föräldrar från 1959-1970 och många besök blev det även då i “Sumpan”.
   Det nya huset är spännande men är lite udda just här i den gamla bebyggelsen. Och man får ju hoppas att hissarna fungerar….
   Lite bättre blir jag dag för dag.
   Tack, för omtanken.
   Kram

 13. För några år sedan valdes Sundbyberg ju till Sveriges mest populära kommun, och jag förstår varför. Restaurang-/bar-/cafétätheten är makalös. Dessutom har man byggt nytt både i Bällsta och längs Bällstakanal samt i ytterområdet av centrum. Tycker huset du visar är rätt så fräck, åtminstone inte en vanlig, tråkig skokartong.
  Preciosa är väl din kompis från Torrevieja. Det är väl hon om brukar titta efter era blommor i vanliga fall, eller minns jag fel.
  Sedan gillar jag kontrasten av alla båtar du visar. Lastfartyget och sedan den coola och färgglada troligen riktigt snabba sportbåten. Läckert!

  1. Sumpan har jag alltid gillat. En trevlig småstad. Men man har nog byggt alltför mycket på denna lilla yta som finns i stan så skolor, vårdcentraler, förskolor och annan service har inte hunnit med. Men däremot restauranger och caféer. Ohc småstadskänslan finns ju kvar och mycket grönska vid golfängarn och Lötsjön- Smidigt också med t-banan eller pendeln snabbt till stan. Till Stockholm Södra tar det ca 10 minuter.
   Huset här är läckert i sig tycker jag men det känns lite udda här bland 40-50 tals husen.
   Jadå, P har förut sett till våra blommor och vi är goda vänner från Torrevieja sedan många år tillbaka. Nu har vi inte setts sedan i februari då vi sågs just i Torrevieja. Vi köpte vårt lilla hus av hennes syster.
   Vi hade en skön eftermiddag och kväll på balkongen. En tröja på men sedan satt vi ute till sent. Och underhållning är det. I variation med alla båtar, svanar och annat.

 14. “Se Sundbyberg och sedan dö” – var kommer det ifrån???? Du nöjde dig med första halvan, bra. Det där moderna huset tycker jag är riktigt häftigt, har inte sett det irl.

  1. Jag tror att den strofen kommer från en sångtext av Ulf Peder Olrog och som bl.a. Sven Bertil Taube sjungit in.
   Husen är spännande tycker jag också men just här bland 40 och 50-talshusen känns de lite felplacerade. Men å andra sidan rymmer de ju många lägenheter. (Bostadsrätter har jag förståttO

 15. Va roligt att komma ut lite och träffa vänner! Jättefin bild på dej.
  Sundbyberg har jag inte varit i så många gånger, men gillar småstadskänslan de få gångerna jag varit där. Cyklade väl igenom Sumpan på väg till KS när jag bodde vid BEckomberga sjh en gång i tiden?
  Ha det så bra!
  Kram!

  1. Jag kommer ju nu inte så långt för egen maskin, undantaget igår då jag promenerade 14 km, så en tur hit till Sumpan och träffa vänner blev extra trevlig.
   Sundbyberg har ju kvar en hel del av småstadskänslan men jag tycker man byggt väl mycket nu på liten yta. Har förstått att den allmänna servicen inte riktigt hunnit med. Jag var ofta här när jag bodde i Solna och det är ju fint med alla grönområden längs sjöarna likväl som Golfängarna och vid Bällstaån.
   Säkert cyklade du genom Sumpan bär du tog dig från Blackeberg till KS.
   Ha det bra ni också och njut.
   Kram

 16. Huset som du plåtat kallar jag för “Pizzahuset”. Påminner om staplade pizzakartonger. Finns många annorlunda hus i Sumpan, i en salig blandning. Alltid något nytt att skåda efter vinterfarvaringen i Spanien.
  Läser din trevliga blogg med stort intresse. 😊

  1. Tack, vad roligt att du följer med mig.Uppskattas verkligen.
   Visst påminner huset om staplade pizzakartonger men jag tycker de känns lite felplacerade just här bland den äldre bebyggelse. Jag är uppväxt i Solna, i Huvudsta och promenerade mycket under 60-talet i Sundbyberg.
   Nu har det ju blivit så mycket nytt i Sundbyberg och det är en stad som verkligen växer.
   Välkomna hem! Hoppas resan gått bra Vi kom hem i februari och skulle rest tillbaka i mars .Men så blev det ju inte alls.
   Ha det gott!

 17. Vilken trevlig utflykt och bra att Susan körde 🙂 Skönt att ditt ansikte har läkt så fint också.
  Här lös det icke-utlovade regnet med sin närvaro igår. Vi kom bara ett par hundra meter hemifrån när vi fick några stänk på oss. Kollade på himlen, vände på klacken och när vi kom hem brakade det loss ordentligt. Vi satt bra under markisen där vi käkade parisare och lyssnade på sommarprat. Det är inte fel det heller, även om vår “utsikt” inte är i närheten av den du har från din balkong 🙂

  Ha en fin dag!

  1. Så bra att vi kunde ta bilen för att åka kommunalt är inte just nu att rekommendera. En trevlig eftermiddag fick vi och perfekt att sitta ute.
   Ansiktet är i stort läkt, förutom pannan och jag ska vänta med nästa behandling till september vilket känns bra. Nu räcker det med axeln och såret där.
   Vi har ju bra utsikt här hemma och med god underhållning. Däremot har vi det ju inte i Torrevieja. Så det jämnar väl ut sig.
   Trevligt med “parisare”. Läste hos Leffe om er insats. Goda vänner är det fint att ha.
   Önskar er en fin onsdag. Här är det halvmulet idag men hoppas på lite uppklarnande i eftermiddag.

 18. Trevligt med en utflykt. Men det kommunala ska man nog undvika i dessa tider om man kan. Ni hade ju tur med vädret också. Förstår att det är extra spännande att titta på alla båtar, speciellt vid slussning. Man ser vilka som är vana och inte.
  Kram

  1. Det blev en väldigt trevlig eftermiddag och perfekt att Susan hade bil. Länge sedan vi träffade Precisosa. Senast i Torrevieja i februari.
   Kommunalt åker jag mest i nödfall och utanför rusningstrafik . Bussarna och tunnelbanan går så ofta att man kan gå av om det blir trångt. Men helst avstår jag.
   Här i kanalen är det nästan alltid god underhållning och mycket att titta på.
   Önskar dig en fin onsdag.
   Kram

 19. Du var inte långt ifrån där jag bor. Men jag var inne hela dagen igår, utom en morgonrunda, så oss kunde du inte se och det var tydligen inte många andra ute heller. Det märks väl, att det är sommar, juli och pandemi.
  Vi gick förbi cafét som ni fikade på, vid vår promenad på morgonen.
  Det har hänt en hel del här i Sundbyberg och Solna på bara de senaste 15 åren. Många nybyggda hus och flera nya stadsdelar också.
  Roligt att få se dina vackra bilder. Utsikten ifrån balkongen är så underbar.
  Fortsätt krya på dig och var rädd om dig. Fint att du kunde åka bil.
  Varm kram!

  1. Tänkte på dig när vi satt här. Vi hade en trevlig eftermiddag med Preciosa och perfekt att sitta utomhus. Var så länge sedan vi sågs. Men nu med biltransport fungerade det ju bra att ta sig till Sundbyberg.
   Visst har det hänt mycket vad gäller mycket i Sundbyberg och det känns som om det blir väl trångt med allt nybygge. Ytan är ju inte direkt stor.
   Vi bor så bra här vid vattnet och nu i sommar när vi är hemma sp mycket uppskattar vi det än mer.
   Önskar dig en fin onsdag.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *