Skyltar Stockholm

Lysande – Med smak av det goda – Skyltsöndag #399

Söndag igen! Och idag nyårsdagen 2023. Så detta  blir den första ”Skyltsöndagen” på de nya året. “Skyltsöndag,”är ett tema som bloggvännen BP  så förtjänstfullt förvaltar. Här är det skyltar av olika slag som gäller gäller och som vanligt är tolkningen väldigt fri. Förra veckan skyltade jag från södra Teneriffa där vi då befann oss. Dagens skyltskörd är veckofärsk och lysande (upplyst) men också med smak av det goda,

Lysande och med smak av det goda

Nyårsafton 2023

Stockholm. Södermalm. Lysande! Vacker belysning i Hammarby sjöstad. En stadsdel som är granne med Söder. Lysande. En stund före 12-slaget hemma. Vackra speglingar i Hammarbykanalen från all belysning i Hammarby sjöstad.(En stadsdel på andra sidan kanalen som är granne med Södermalm)

Stockholm. Södermalm. Lysande och sprakande fyrverkerier klockan 24 denna nyårsafton. Än mer lysande och upplyst med raketer. Utsikt från vår balkong mot Skanstullsbron, Hammarbyslussen och Hammarbykanalen. Och här var det varligt med smällare och raketer; mellan klockan 23 och 24.

Gunnarssons konditori. Här är skyltningen snygg som vanligt. Och de har som vanligt sin speciella Nyårtårta och mycket annat gott för de som gillar det ”söta”.

Var häromkvällen på Stadsteatern och såg föreställningen Mandomsprovert med bloggvännen Susjos. Och det blev verkligen en riktigt rolig helkväll. Kvällen avslutade vi  i skybaren på Scandic hotell, mitt emot Stockholms Central. Även lobbyn här hade en mindre bar.

Stockholm. Scandic hotell Vasagatan. Lysande var det både vad gällde belysning och att kunna hyra cyklar här. Lysande var det på flera sätt här på Scandic hotell vid Centralen. Förutom belysningen så var det också en god idé att hyra ut cyklar.

Hötorget, Hötorgshallen och middag

Även Hötorget och hotell ”Haymarket” är lysande.  Fint upplyst trots att det är tidig eftermiddag.  Där hotellet nu ligger fanns tidigare det anrika varuhuset PUB. Förr var det PUB och NK som var varuhusen i Stockholm. Hötorget i sig har gamla anor.

Nu hade jag ett par ärenden i Hötorgshallen. Och det var jag inte ensam om att ha.

Stockholm. Hötorget. Hötorgshallen. Lysande skyltar underlättar att hitta dit. Lysande skyltar till Hötorgshallen. Lätt att se dem.

Hötorgshallen verkar nu att ha hämtat sig efter pandemin och nya butiker har tillkommit och ersatt andra som fick slå igen. Skaldjursdiskarna var välbesökta.

Restaurang Kajsas Fisk är alltid välbesökt.  Man ställer sig i kö, beställer, betalar, blir tilldelad ett bord. Och personal levererar maten till bordet. Deras fisksoppa är väldigt god. populär och prisvärd.

Kajsas Fisk är välbesökt.

Jag skulle också handla oxfilé och hade fått tips och ”Erth!.

 

Så var det då middagen på Nyårsafton. Riktgt lyckad med champagne till förrätten och tilltugget  vid 12 -slaget. Och ett Amaronevin. (Ett vin som kommer från norra Italien och som måste göras på torkade druvor. En mycket speciell procedur. Vill du veta mer så finns info. i länken här till vänster. Förrätt; skagenröra på en bädd av avokado och smörsekt bröd. Varmrätt; tornedos med hasselbackspotatis, rödvinssås och sallad. Och till  dessert; gelato med färsk frukt.

Nyårsafton. Stockholm. En lysande meny. Bra sammansatt. En meny som var ”lysande”. (Hummer blir det idag)

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

 

36 svar på ”Lysande – Med smak av det goda – Skyltsöndag #399”

 1. Så fina foton. Vilken härlig utsikt ifrån balkongen med raketer. Förstår att det var ett fint skådespel.
  Gunnarssons konditori känner jag till och har också varit där. Gott bröd har dom.
  Förstår att ni hade en fin kväll och att få se Mandomsprovet förstår jag är trevligt.
  Har bara sett den på film.
  Hötorgshallen där är det rikt på godsaker av alla de slag.
  Önskar dig och din man ett fint år 2023.
  Sköt om dig.
  Varm kram!

  1. Tack! Ja, vi bor bra med fin utsikt. Och här sköt man raketer med ”motta” . Skönt så. Riktigt vackert var det och vi har ju fin utsikt från vår balkong.
   Jag köper mest valnötsbröd på Gunnarssons och tycker i övrigt att de är väl dyra. Här bakar maken det mesta av matbrödet men gott med detta valnötsbröd då och då. Nu kommer snart Vetekatten att öppna snett över gatan från Gunnarssons och de blir bra med lite konkurrens.
   Minns ju Prinsesskondiset i Sundbyberg och tycker de hade så gott kaffebröd.
   Att se Mandomsprovet på Stadsteatern var så roligt. Fantastiska skådespelare. Filmen har jag också sett och tycker så mycket om musiken av Simon & Garfunkel. Hötorgshallen har fått upp sin verksamhet igen efter pandemin och det är så roligt att se.
   Jag önskar även dig och Mysingen ett Gott Nytt År – Var rädda om er. Och tänk. kanske kan vi ses på ett kondis i Sundbyberg i vår.
   Varm kram

 2. Såg på tv att det var många fyrverkerier i luften i Stockholm. Här var det lugnt…vi hörde och såg inte ett enda. 😀 Men så var vi inte i centrum, där sköts raketer, har jag sett på bild. Kommunen har inget fyrverkeri och det tror jag gör att färre skjuter raketer. Luleå kommun ställde in sitt fyrverkeri p.g.a. kraftiga vindar.
  Nyårstårtan ser god ut. Har du smakat den?
  Så fint med ljusgardinen i fönstret på Scandic?
  Många godsaker i Hötorgshallen och det verkar vara många som vill köpa.
  Nyårsmiddagen ser god ut.
  God fortsättning!

  1. Här var det en del men hemma hos oss på kajen var det ganska lugnt Man sköt mellan klocka 23 och 24 Värre var det nog i förorterna. Mycket bråk också.
   Vet att Stockholm stad brukar skjuta raketer vid 12-slaget och säkert var det så i år också. En fin vecka blev det och att ta en titt i Hötorgshallen gör jag gärna- Både den och Östermalmshallen besöker jag gärna-
   Middagen blev lyckad och det blev en fin kväll.
   Önskar dig också god fortsättning.

 3. Det var verkligen en härligt lyxig Nyårsafton för dig. Än en gång från första parkett vad gäller fyrverkerierna.
  Kul att du ”ökar på” firandet idag med hummern. Den åt jag igår. Sedan tycker jag att det är roligt att du har lite 1980-tals stuk över huvudrätten. Tournedos Rossini och plankstek var mina favon då. Finns knappt på någon matsedel längre…
  Din första skyltning år 2023! Den första av många hoppas jag:-) Tusen tack för den och länken:-)

  1. Det blev bra. Min rygg/höft är inte så flyttbar så där är det dagsformen som gäller och att vara hemma blev i år det bästa alternativet för oss.
   Och god underhållning från kajen med fyrverkerier och annat fick vi ju också.
   Hummern blev det idag men hade lika gärna slunkit ner i går. Oxfilén köpte jag i Hötorgshallen och den var hur bra som helst. Ler lite, för just plankstek minns jag också. Hade förr plankor men de har tyvärr vandrat vidare.
   Jadå, första skyltningen för 2023 och jag hänger med in i det nya året. Nu är det lite tankar på Skyltsöndag # 400. Måste firas lite extra.

 4. En god nyårsmeny fick du till!
  Mycket folk i farten inne i stan, säkert i sikte på att köpa nyårsmaten.
  Du fick till skyltningen superbt idag igen Ditte!
  önskar dig och Bo en riktigt god fortsättning på året!
  Varm kram!

  1. Tack! Menyn blev riktigt bra och ”lagom”.
   Och det har här i stan varit en fin nyårsvecka. En del folk i rörelse men det är ju roligt.
   Hoppas ni hade det bra och vi önskar dig och Uffe ett riktigt fint år.
   Varm kram

  1. Gott Nytt År! Önskar er det bästa.
   Ja, här på kajen var det lugnt men visst tittade vi på de fyrverkerier som var. Riktigt fina.

 5. Vilken härlig nyårssupé, mums! Amaroneviner är mycket gott, liksom Champagne!
  Fin utsikt hos er för att se alla fyrverkerierna! Såg inga fyrverkerier på jobbet igår, det hann vi inte med!
  Ja, en sån fin kväll vi fick i torsdags, verkligen tacksam att du kunde följa med, och så himla trevligt vi fick! Tack för länken även idag!
  Nu skyndar jag mej vidare mot jobbet…
  God Fortsättning på det nya året!

  1. Det blev bra och gott. Och goda drycker till blev det också-
   Vi bor ju bra och här har vi första parkett när de kommer till fyrverkerier. Men dte var mellan 23 och 24 och inget mer. Skönt så.
   Lever än på torsdagen med dig. Så roligt. Det här gör vi om.
   Önskar dig nu en lugn jobbnatt och också en god fortsättning på det nya året.
   Kram

  1. För oss också och inte minst till lite kraftigare mat.
   Har besökt distriktet och sett tillverkningen. Skulle gärna igen ta en mat och vinresa dit.
   Önskar dig också God fortsättning på 2023.

  1. Vi trivs så bra här på kajen och jag älskar ljusets speglingar i kanalen. Vi är ju på första parkett vad gäller mycket och ändå är det ett så lungnt läge. Jättefina fyrverkerier som bara varade mella i stor 23.30 och 24 Helt ok och sedan var det lugnt igen.Fantastisk, med tanke på att vi bor på Söder i Stockholm men med lugnt läge. .
   En trevlig och god nyårsafton blev det. Och med en rygg och höft som tyckte det var bra att stanna hemma, blev det ett bra alternativ.
   Önskar dig också god fortsättning och hoppas 2023 blir ett ”bra” år.

 6. Här blev det flera igenkännande, fina Gunnarsson konditori, Haymarket som vi bott på och härliga Hötorgshallen med Kajsas Fisk där vi ätit fisksoppa ett par gånger! Så mycket gott det finns i Hötorgshallen och vilken fin nyårsmåltid ni åt! Det såg riktigt gott ut.

  1. Vad roligt! Vi bor bara 10 minuter från Gunnarssons och dit går jag mest om jag köper bröd. Gillar verkligen deras valnötsbröd
   ”Haymarket” är trevligt men har aldrig bott där. Men varit i baren och i restaurangerna. Minns ju här det gamla varuhuset PUB: Kul, att ni också testat Kajsas fisk. En favorit hos mig. Men om jag ska äta kommer vi gärna efter lunchrusningen.
   Nyårsmaten blev riktigt bra och idag blev det hummer.
   God fortsättning!

 7. Som vanligt tjusigt skyltfönster hos Gunnarssons.
  Mycket chokladbaserat, vilket jag är lite lagom förtjust i.
  Vackert ljusbaserat inlägg.
  Här i Las Palmas var det mycket ljus vid tolvslaget.
  Spektakulärt fyrverkeri vid Las Canteras.

  1. Gunnarssons är bra på att skylta. Jag ör ju inte direkt förtjust i det söta så handlar där mest deras välnötsbröd- Men stannar gärna och tittar på skyltningen.
   Mycket ljus här också och väldigt häftiga fyrverkerier. Vi har ju parkettplats vad gäller mycket av dte som händer.
   Önskar dig god fortsättning.

 8. Nackdelen med att jobba normala tider är att man inte hinner luncha inne i stan,Kajsas Fisk såg spännande ut. Det var mer ljus hos dig än hos mig.

  1. Kajsas fisk rekommenderas. Gott och bra priser.Men jag förstår att det inte kan bli lunch när en jobbar vanliga tider”. Roligt att Hötorgshallen nu har livat upp sig efter nergången i samband med pandemin. Flera nya butiker har dykt upp. här var det mellan ca. 23.30 och 24 som det var raketer på gång och väldigt fint att se. Har ”första parkett” här hemma” vid kanalen.

 9. Ni satt verkligen på första parkett vid tolvslaget! Själv satt jag med en darrande hund i knäet, vi hade tack o lov disciplin i byn, man började inte med raketer förrän vid tolvslaget men sen höll det på över en timme…som djurägare är detta en pina varje år när man ser hur påverkade djuren blir.
  Wow för nyårsmenyn! Hovmästare i frack? Inte? Skojar förstås, men en sådan hade passat väl in med den tjusiga menyn.
  Så Haymarket är ett hotell, där PUB låg…där ser man! Har det funnits länge? Kanske över tjugo år, emigrerade ju redan 1995 ut på vischan.
  God fortsättning på det nya året/Kram

  1. God fortsättning, Paula! Så illa med raketer och smällare för djuren.Här var det mest fyrverkerier och mellan ca. 23.30 -24 så hyfsat var det. Men givetvis inte för en lite orolig hund .Fint att ditt knä fanns att tillgå för Daniel-
   Jadå, Haymarket som hotell, har funnits här i många år. Roligt är att mycket av interiören finns kvar.
   Såg nu att skidanläggningen i Säfsen står i brand Så rist.
   Varm kram!

 10. Det var verkligen lysande bilder men också en lysande meny! Så fin servis dessutom. Den finns även hos den lilla familjen och jag tycker den är mycket vacker. Hummer är ju inte fel det heller. Här blev det pizza som hos många andra 😀

  Kram och god måndag!

  1. Det blev en trevlig nyårsafton och bra att raketerna sköts mellan 23 och 24. Lite lugnare för hundar och katter att det inte var utdraget.Servisen har jag ärvt och den är ofta i bruk. Många delar. Tycker mycket om den. Roligt att lilla familjen också har den. Pizza är gott! Men hummern blev över från nyårsafton. Önskar dig en trevlig måndag.

 11. Fina foton och roligt att se dem. PUB ja, kan sakna det och det tog ett tag att tänka sig in i att det bara stängdes.
  Gunnarssons har läckra saker och roligt att Vetekatten öppnar nära. Visste jag inte alls.
  Er meny ser väldigt god ut och var det också förstår jag.

  Vi hade en nyårsdagsmiddag också efter nyårsaftonens och sen var jag trött men glad att det blev en till, så trivsamt. Jag hade lite väskor och sånt som skulle ned i förrådet sa jag till maken, han svarade att de tar jag med ljusstakarna och annat. Nejdå, i år förklarade jag att det är ingen hets, de ska få vara kvar ett tag till och annat med. Behövs i allt gråmörker. Fick handgjord choklad hemskickad från vän i Irland, piggade upp och gladde.

  Och glad att fyrverkerierna avlöpte utan katastrofer vad vi vet. Det är ett hejdundrande stort och större för varje år från ett berg och kommer väldigt nära. Mycket som är vackert men en del som kraftiga bomber och man är rädd att de hamnar fel. Privat ordnat och det borde ses över de regler om sådant som varierar idag från plats till plats. Jag njöt inte utan varje bomb kändes osäker. Sen började vi prata om vattenfestivalstiden så välordnat och roligt det var. Alla åldrar ute och så trevligt.

  Ha det fortsatt fint, berättade för en kollega om dina fotopromenader och så mycket fint du fotat, hon sa att maken och hon tänkt samma men så mycket annat kommit i vägen. De bor i stan men har hus också utanför.

  Ett Gott Nytt År till er!

  1. God fortsättning! Och jag önskar dig det bästa inför 2023. Förstår att er nyårshelg också blev lyckad med god mat och vänner. Men visst tar det på krafterna. Ja, tänk Vattenfestivalen! Och ordning på fyrverkerier var det.Hos oss på kajen var det helt ok med fyrverkerier. Ordnat i år och undre kort tid.
   Blir det nu lite behagligare väder så ska promenaderna börja igen. Blir lite nystart nu i veckan.
   Nu satsar vi på ett bra år. Visst! Ha det fint. Tack också för trevliga och uppmuntrande kommentarer.

 12. Jättefina foton Ditte!!

  Skaldjur är ju gott, hör liksom till ibland, fast man får ju betala därefter. 😉

  Tillönskar dig en fin eftermiddag och kväll. 🙂

  1. Tack! Hummer är gott och jag lyckades pruta.En god och lysande kväll blev det. Önskar dig god fortsättning 😀

 13. Oj,oj så mycket folk i rörelse, men det är ju så nyårsafton är. Så god Nyårsmiddag ni hade! Nästan så det vattnas i munnen, fast vi fick också god mat och satt under stjärnorna!
  Härligt att se fyrverkerierna från egen balkong!
  Sköt om er och har ett fint år 2023!
  Kramar

  1. Tack! Vi hade det bra men du ska veta att vi gärna varit i era trakter. Men tyvärr har jag en höft som ställer till det. Tankarna var på Chack Pong och minnena också. Tog fram gamla bilder. Avis på er? Väldigt! Önskar er det bästa för 2023. Kram

  1. Tack, det blev en trevlig kväll med god mat och dryck. Och vid 12-slaget var det första parkett vad gäller fyrverkerier. Här sköt de ”varligt” och det var positivt och bara ca 30 minuter runt 12-slaget.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *