Stockholm Trevligheter

Lyckat! Och en lyckad kombination

Mycket trassel och oorganiserat var det i onsdags när jag försökte få dos 3 av Covidvaccinet i en “drop in” buss vid Medborgarplatsen i Stockholm. Rena rama skämtet och total brist på logistik. (Detta tog också lokalnyheterna upp vid den sena sändningen onsdag kväll. Något bloggvännen BP  uppmärksammade och skickade mig en länk så jag skulle kunna se inslaget) Men med hjälp envisheten fick jag efter en del försök till ett lyckat vaccinationsbesök på Gamla Karolinska i Solna och senare på kvällen blev det en  spontan och lyckad middag med döttrarna.

Solna. Gamla Karolinska . Ett lyckat besök för att få dos 3 av Covidvaccinet. Ett lyckat besök på Gamla Karolinska för att få dos 3 av Covidvaccinet.

Verkligt lyckat

blev besöket på Gamla Karoliska i Solna när jag efter att ha försökt ett 20-tal fick tag på en tid för Covidvaccin dos 3 i appen “Alltid öppet”.  Eftersom jag rör mig en hel del runt om i huvudstaden var jag angelägen om att få den snabbt. Plötsligt hände det alltså och jag kunde i onsdags kväll boka en ledig tid till igår, torsdag. I appen hade jag sett att lediga tider fanns i de mer perifera grannkommunerna men dit hade jag ingen lust att bege mig. Så detta blev riktigt bra. (Dos 1 och 2 tog jag på vår vårdcentral men just nu har de fokus på influensasprutor så  här kunde jag fått en tid i mitten av december. )

Ingen trängsel alls.Och ingen kom heller innanför dörrarna förrän man blev uppropad med sin tid.Ordning och reda,

Solna. Gamla Karolinska. Lyckat med personal som ropar upp och ger tydliga instruktioner. Lyckat också med personal som kunde svara på ev. frågor innan det var dags att komma in i själva hallen.

Min bokade tid tid var 17.25 men redan 17.15 blev “min tid” uppropad.  Då fanns det inne i stora hallen ett 20-tal luckor  där man anmälde sig och man fick sig “en lucka “tilldelad.” Här var det visning av legitimation och  ev. frågor om hälsoblankettten man fyllt i digitalt.

Nästa steg var att följa anvisad skylt beroende på vilket vaccin man skulle ha. Information även om detta.

Så dags att bli anvisad  till ett av de 25 vaccinationsbåsen där man knappt hann slå sig ner och vänta innan det var dags att bli uppropad. Fantastisk logistik och organisation. Stor eloge till samtliga som jobbade här.

Sitter och väntar i 15 minuter innan jag lämnar byggnaden. Här bland de väntande finns sjuksköterskor som går runt och ser till att de vaccinerade mår bra.

Gott om stolar utplacerade och med avstånd mellan dem.

Dags för nästa möte

och jag tog buss nr 3 från Karolinska och hem till Söder. En sightseeingtur som inte är den snabbaste vägen. Men se det var stopp i tunnelbanan västerut så tågen hade minst sagt oregelbunden trafik. Men bussen skulle jag i alla fall komma fram . Döttrarna hade spontant föreslagit en middag på Söder denna torsdag kväll. Och här i stan är det inte så enkelt att boka ett restaurangbord helt inpå när man tänkt sig. Något jag lärt mig den hårdare vägen. Denna torsdag gick det bra att få ett bord på den grekiska restaurangen “Faros” på Sofiagatan, helt nära Nytorget.

Restaurang Faros.

Finaste döttrarna.

Stockholm. Södermalm. Restaurang Faros. Så lyckat attt träffa döttrarna här för en spontan middag. Så lyckat att spontant ses och äta middag tillsammans. Här souvlaki; grillspett med fläskfilé och med goda tillbehör.

Mörkret sänker sig tidigt och många av stadens alla ljus tänds upp redan på eftermiddagen. En promenad hem till kajen blev det och jag stannade som vanligt upp vid  restaurang Thaiboat för att ta in känslan av att jag faktiskt bor just här på kajen. Här där vi hamnade av en lyckad slump.

 

34 svar på ”Lyckat! Och en lyckad kombination”

 1. Så skönt att det löste sig med vaccinationen för det första försöket var ju rena skämtet. Bra att det uppmärksammades i nyheterna. Trevligt med en kvällsträff med döttrarna och grekisk mat är alltid ett säkert kort tycker jag.

  Kram och god fredagskväll!

  1. Jätteskönt! Det mobila “drop in “stället var bedrövligt och det visade också det tv-klipp som sändes på lokala nyheterna . Bra så. Och skylla på mänskliga faktorer
   Så trevligt med en spontan utemiddag med döttrarn och på den här restaurangen har vi varit en del tidigare och är så nöjda med både mat och service. Fint att det gick att få ett bord för det kan vara knepigt om man är spontan.
   Önskar dig också en trevlig kväll.
   Kram

 2. Härligt att vaccinationen gick så bra.
  I Umeå var det också väldigt välordnat på det stora “vaccinationsstället”/Nolia.
  Dock stängt nu, finns drop-in på universitet, det väljer jag ej.
  Bokat tid hos privat vårdcentral framöver.
  Souvlaki låter så gott, länge sedan jag åt det.
  Länge sedan jag var i Grekland.
  Ha en fin helg.

  1. På Gamla Karolinska gick det hela hur smidigt som helst. Bäst att boka tid. Här tar inte de privata VC emot så lätt för de vill också först ta hand om det vanliga influensavaccinet.
   Det blev en så trevlig kväll med döttrar och god mat och hela dagen blev verkligen lyckad.
   Önskar dig också en fin helg.

 3. Vad bra att du lyckades få din tredje dos.
  Min mamma fick sin häromdagen, skönt. Själv får jag nog vänta, jobbar ju bara på mottagningen nu och här är smittan för tillfället under kontroll. Det som jag funderar över är att det blir väldigt lång tid mellan min andra och tredje dos, snart har det gått 10 månader, förhoppningsvis är jag fortfarande skyddad.
  Kände du av några biverkningar?

  1. Jag fick jobba lite för att få till det på en bokad tid.Att vara obokad på den drop in var bedrövligt. Skönt att din mamma fått sin spruta.
   Men jag kan ju tycka att alla som jobbar inom vården bör få dos 3. Min dotter som är fysioterapeut fick dos 3 för en vecka sedan.
   Jag har lite ont i armen och är lite “låg” och frusen idag . Så jag har hållit mig inomhus.
   Kände liknade efter dos 1 förra gången men inte efter dos 2.
   Önskar dig en fin helg.

 4. Kul att du var nöjd med “behandlingen” på Gamla Karolinska! Lika kul att du kunde se eländet på Medborgarplatsen i länken. Jag menar du var ju först med nyheten, eller hur;-) Stort tack för länken:-)
  Den souvlakin såg riktigt god ut – MUMS! Ja, efter nästan två år av “äta middag hemma” vill ju alla gå ut för att äta. Helst samtidigt och alla dagar i veckan. Ganska förståeligt, men jobbigt såklart när det inte finns platser.
  Skoj med en träff med fina döttrarna. Har Helen klipp sig? Ser nästan ut så. Å vad har hon gjort med “tassen”?

  1. Jag var supernöjd och tror de som var där samtidigt också var det. Och Medis “drop in” var bedrövlig.
   Dotter Liv ringde och bokade bord på förmiddagen och det ordnade sig. Helt klart att ta en spontanmiddag i Stockholm på en restaurang som är populär.
   En lyckad kväll blev det och så god mat.
   Liv är det som har klippt sig och har en inflammation i handleden. (Hon jobbar på SAS och det är mycket knappande på datorer.)

 5. Skönt att du fick den tredje vaccinationen till slut. Att det ska vara så krångligt. Men där du hamnade verkade det bra ,-) Vi ska vänta en månad till, sen är det dax för vår tredje! Influensa vac fick vi i förrgår.
  Så mysigt ni hade tillsammans döttrarna och du, fina bilder, ser mysigt ut.
  Önskar dig en jättefin Helg! KRAM Primrose ,-)

  1. Medborgarplatsen och drop in där var förfärligt. Mycket bättre med en bokad tid och Gamla Karolinska var hur bra som helst.
   Så roligt med en spontan middagsträff med döttrarna- Gjorde att dagen blev än mer lyckad.
   Önskar dig också en fin helg.
   Kram

 6. Maken skulle iväg och få sin 3:e spruta på Drop-In i Haninge. Krångligt med parkering och när han kom fram, fanns det inga doser till Drop-In kunderna. Dålig organisation även där. Fortsatte till Jordbro, som hade en Drop-In buss där det fungerade perfekt. Själv får jag vänta ett par dagar till.
  Faros är en bra grekisk restaurang.

  1. Så mycket smidigare på Gamla Karolinska med en bokad tid. Säkert beror det på vilken aktör som har hand om drop in vaccineringarna. Men på Medborgarplatsen var det illa.
   Faros besökte vi en hel del förr men nu fanns det bord så vi kom tillbaka hit. Ligger ju en bra grekisk restaurang även vid Mariatorget, Esperia. Vi har just nu en favorit,Akkurat, på Hornsgatan, nästan vid Slussen. Men där måste man boka bord i god tid. Inget för spontana infall. I baren kan det dock ibland finnas plats.
   Trevlig helg

 7. Så bra att det löste sig så fint! Känner igen ” mitt ” gamla sjukhus, och stället där man fick sitta och vänta efter att ha fått sin spruta. Undrar om vi inom vården ska få dos 3 snart, läser att din dotter Liv fått sin tredje dos, så bra!
  Så fint och lyckat med en date med döttrarna, grekiskt är alltid gott, Faros känner jag inte till, var det bra ljudnivå där? Maten ser jättegod ut!
  Hoppas du mår fint idag,ha en fin kväll!
  Kram!

  1. En otroligt bra organisation och logistik. Min dotter Helen som är fysioterapeut på ett äldreboende i Solna fick sin dos 3 förra veckan. Så visst borde du också få den.
   En lyckad vaccination och sedan en spontan middag med döttrarna.Så trevligt. Kan ju vara knepigt att få bord om man bokar samma dag. Men här gick det.
   Nu var det inte fullt men de är så servicevänliga att skulle men be om ett “tystare” bord tror jag de skulle ordna det.
   Jag är lite seg och “låg” idag efter sprutan. Men så kan det ju bli.
   Önskar er en fin kväll. Njut!
   Kram

  1. Är så glad att det fungerade så bra här med dos 3. Perfekt organisation och logistik. Och jag hade en bokad tid.
   Den spontana middagen med döttrarna blev så lyckad.
   Önskar dig också en fin helg.

  1. Var verkligen imponerad över hur bra allt fungerade och över logistiken. Är så nöjd med att ha fått dos 3. Är ju ute en del och rör mig så det känns extra bra.
   Och den spontana middagen med döttrarna blev så lyckad. Inte ofta det blir så spontant.
   Trevlig kväll.
   Kram

 8. Ja, nu är du trippeldosad 😀 Det blir jag på torsdag också. Verkar vara samma upplägg på din VC som här. De
  har fullt sjå med influensasprutan.

  Trevlig middag med grekisk mat ihop med döttrarna, kvalitetstid!

  Jag har varit iväg och dukat och pratat och umgåtts och nu avnjutit mitt fredagsmys här hemma.
  Trevlig kväll och stor kram!

  1. Så är det nog nu på många VC. Var imponerad över logistiken och hur bra allt fungerade på Gamla Karolinska. Skönt att ha tagit den för jag är ju ute mycket och rör mig.
   Jättetrevligt med döttrarnas initiativ till en spontan middag. Så trevligt och gott.
   Roligt att det blev en fin kväll i samband med dukningen och fina vänner. Så viktigt.
   Stor kram och trevlig kväll.

 9. Souvlaki är så himla gott. Det var du värd efter allt sjå med vaccinet.
  Läste ditt inlägg från i onsdags. Vilken konstig “drop-in” med så långa väntetider, 3 timmar för ett vaccin!?
  Jag gick på en drop-in på min vårdcentral och där flöt det på ungefär lika smidigt som för dig på Karolinska.

  1. Kändes fint med en spontan middag med döttrarna. Mycket strul på den här drop in mottagningen i en buss. Här tar de flesta Vårdcentraler inte emot de som ska vaccinera sig med dos 3 just nu eftersom de har fullt upp med influensavaccinet till äldre. Men jag lyckades boka en tid på Gamla Karolinska och där flöt det på hur bra som helst.
   Fint att det var mer lättsamt att få dos 3 hos dig.

 10. Så bra att det ordnade sig med vaccinationen … bra att det finns platser med bra ordning!
  Härligt med ett trevligt möte med döttrarna och god mat till det 🙂
  Önskar dig en fin lördag!
  Kram

  1. Jag var ju så upprörd över den dåliga organisationen och bedrövliga logistiken på “drop in” vaccinationen så det var en fröjd att se hur bra det fungerade på Gamla Karolinska. Och envisheten gav mig en boka tid där.
   Jättetrevligt med en spontan middag med döttrarna. Inte så ofta det blir så.
   Önskar dig också en trevlig lördag.
   Kram

 11. Grattis till den tredje dosen! Himla bra organiserat också med ordning och reda. Påminner en hel del om den ordning som hölls här på “russindiskot” bakom Carrefour när vi fick våra två första doser.

  Härligt med en spontanmiddag också – en bra belöning efter din lyckade vaccination 🙂

  Ha en fin dag! Här är det grått och regnblött igen…

  1. Perfekt organisation här på Gamla Karolinska och så skönt att ha fått dos 3. De två första fick jag smidigt på vår VC men nu vaccinerar de mot influensa och man får vänta där ett par veckor på dos 3. Men jag ville gärna snabbt ha det avklarat.
   Jättetrevligt att träffa döttrarna för en spontan middag.Så en lyckad dag blev det.
   Sol här idag men novembersolen är ju ganska svag. Men skönt att ge sig ut.
   Trevlig lördag.

  1. Vaccinationen fungerade perfekt med den bokade tiden. Skönt att ha det gjort. Och en riktigt trevlig kväll tillsammans med döttrarna blev det också.
   Stor kram och trevlig lördag.

 12. Skönt att det gick så bra till slut. Jag kan inte låta bli att fundera hur det går för alla som inte är datorvana eller annars så om sig och kring sig…de lär få vänta länge!
  För min del erbjöds ju alla båda vaccinen och det blev ju så att jag tog vad som erbjöds. Visst, en del har råkat ut för hemska influensaliknande symptom, men jag hoppas slippa det, och gör jag det inte så hinner jag bli frisk till jul! Ingen hälsodeklaration har jag fyllt i, däremot tittade man på mina uppgifter på dataskärmen, de vill ha koll på om man äter blodförtunnande, och det gör ju jag. Personalen hade munskydd men inga andra bar några…men avstånden hölls bra.
  Så kul med en spontan middag! Tror inte vi skulle ha problem att boka bord i Falun, men med tanke på hur länge vi fick vänta förra helgen på hemkörning så kanske det är så ändå. Dottern var på vift med jobbet igår kväll men rapporterade att hon kom hem redan klockan tio, “ler” Det hade aldrig hänt mig…
  Ha en fin lördagskväll, här blir det häng vid teven.
  Kram

  1. Just så tänkte jag också och en del av dem vet jag försökte på “drop in” mottagningen på Medborgarplatsen. Men jag tror att de också kan få hjälp av vår VC. Jag hade fyllt i en “lätt”/enkel hälsodeklaration via appen “Alltid öppet” och det var den de gick igenom på Karolinska innan sprutan. Här var munskydd obligatoriska och det tycker jag var bra. Men alla höll också avstånd.
   Så roligt att döttrarna kom med förslaget om en spontan middag. Och bord fick vi. Kan vara knepigt i Stockholm om man bokar samma dag.
   Minns att ni fick vänta på er sushi så säkert hade de att göra.
   Dottern hemma redan klockan 22 . Kanske stängde dem? Fniss.
   Även här blir det tv i kväll. Är slut efter skidåkningen idag. Och en trevlig julmarknad som var tomtefri. Passade mig bra.
   kram

 13. Jag hade tänkt gå till Medis för en drop in spruta men misstänkte att det skulle bli struligt och långa köer.
  Nacka hade drop in läste vi på måndagen, på onsdag var den stängd. Så min son körde mig till Rågsved och jag fick bara vänta knappt en timma och det var bra tycker jag. Så nu har jag också tredje dosen sedan drygt en vecka.

  1. Så skönt att sonen kunde köra dig till Rågsved. Förstod att det var mindre tryck på drop in i förorterna. Jag fick snabbt en bokad tid på Gamla Karolinska så det var prefekt. Totalt tog det 15 minuter från det jag kom tills vaccinationen var klar.Och den är redan införd i mitt Covidpass. Maken som var på drop in har dock ännu inte fått sin dos 3 införd.
   Medis drop in var en katastrof. Ingen ordning på något. Men det beror ju på vilken aktör som är där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *