London Skyltar

Londons Soho skyltar och ler i dagens skyltsöndag

Söndag igen! Och söndag innebär också en trevlig och rolig ”Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det skyltar av olika slag som gäller och med fri tolkning. Förra söndagen var jag i London och skyltade därifrån och även dagens bidrag kommer därifrån, från Londons Soho, det område där vi bodde.

I Londons Soho finns M&M varuhuset i fem våningar. Kommersiellt men lockar nånga besökare. Besöket på M&M store, ett amerikanskt varuhus i fem våningar, med enbart M&M godis gav en del skyltar. 

 Londons Soho bidrar till dagens skyltning

Dagens bidrag till Skyltsöndag har ett par röda trådar. Skyltarna är fångade under gång, de är från Londons Soho, stadens nöjesdistrikt, och det finns något rött med i bilderna. (Utom den sista som är blå-vit)

Här är en fiktiv  tunnelbanekarta à la M&M. Vad säs om stoppen “Pick a colour Circus”, “Oxford Sweet”, “Candy Market”  eller “Shopping Hill Gate”.  Men tunnelbanehållplatsen Leicester Square finns med och här ligger butiken.

En fiktiv tunnelbanekarta ingår i konceptet. Alla vägar ska bära till M&M store. 

M&Ms praliner finns i alla tänkbara färger.  Helen och jag gillade texten…

Budskapen var många och varierade.

Mitt emot M&M store ligger världens största legobutik som fick ett par besök av oss. Här fick man som besökare på olika ställen i butiken bygga med lego och även testa de färdigbyggda konstruktionerna.Imponerande att se allt som byggts i lego.

Max och jag testade bl.a. den typiska brittiska telefonkiosken. Här syns det tydligt hur stor den är. Helt byggd i lego.

Harry Potter och besöket på Warner Brothers Studios där filmerna spelats in var en av resans många höjdpunkter. Och en bagagetag med Hogwarts, Harry Potters internatskola, kunde ju vara bra att ha. Men nej…

Harry Potter går även som musical i London. Den får vi se nästa gång vi kommer hit. 

Londons Soho/West End är teater och nöjeskvarteren. Att vi bodde i nöjes och teaterdistriktet påmindes vi om hela tiden. Teatrarna låg tätt och biljettkontoren var många.

Jodå, allt inom räckhåll; Chinatown, teatrar, restauranger, pubar, caféer, biografer,butiker

Här i Londons Chinatown.

Kanske ett nytt förkläde? Budskapen på dem skiftade. 

Hemma på vår lilla gränd, St. Annes´Court. Det lila som syns är vår port till boendet och alldelse bredvid, på den vita väggen hittade jag en lite skylt. Att vi bodde i nöjeskvarteren visst vi men att det även varit berömdheter aldeles nästgårds visst vi inte.

St. Anne´s Court.

Den här skylten satt på väggen alldeles bredvid vår port och var inte större än ca 20 cm i diameter. En slump att jag ens såg den.

Ett fynd i skyltväg och David Bowie gillar jag.

 

Fler ”söndagsskyltare finns här! Titta gärna in!

20 svar på ”Londons Soho skyltar och ler i dagens skyltsöndag”

 1. Vilken härlig skyltning från London som alltid bjuder på massor att föreviga! M&M hann vi inte in på och tur var nog det 😉 Förklädena är verkligen talande och jag hade nog kunnat tänka mig ett par av dem. David Bowie är en av mina favoriter och hans musik står sig verkligen i längden men just den skylten missade jag i London annars hade den garanterat varit förevigad!

  Hoppas ni har kvar det fina vädret i huvudstaden för här har våren kommit av sig lite och dimman ligger tät.

  Tack för tankar och jag önskar dig en fortsatt fin söndag <3

  Kram

  1. Tack! Och visst bjuder London på mycket av allt. David Bowies skylt fanns i vår lilla gränd och dit kommer man inte om man inte bor där skulle jag tro. Hittade den av en slump. Gillar verkligen honom. Huvudstaden bjuder på halvsol idag och +16. Helt ok. Hoppas er vår återkommer . Kram!

  1. Stort tack! Och visst är det roligt och inspirerande att ta del av de olika bidragen. Nu passade London bra efter resan dit. Kram och trevlig kväll.

 2. Oj vilka coola skyltar från London, och mycket snyggt i rött 🙂 Roliga texter på m&m.
  Åh, dessa härliga musikaler, tänk att ni bodde så nära!
  Den coolaste skylten är helt klart den om David Bowie, va kul att hitta den!
  Kram och fortsatt trevlig söndag!

  1. Tack! Och ren tur att jag såg David Bowies skylt. Den fanns på vårt grannhus. Tror inte många hittar den här i gränden. Och mitt i bodde verkligen.
   Kram och trevlig kväll.

 3. Som du förstår är även denna skyltning helt i min smak:-) Ytterligare ett färgglatt höjdarbidrag från London. Måste återigen säga att skyltar från Stockholm inte kan mäta sig med skyltar från London. Helt underbart att njuta av denna varierade skyltning. Mina favon är texterna och de glada färgerna hos M&M samt telefonkiosken. Ja, och precis som du uppskattar jag den diskreta minnesplaketten för David Bowie, som var också en av mina mest älskade sångare.
  Tusen tack för ytterligare en helt underbar Skyltsöndag hos dig. Stort tack för länken också:-)

  1. Tack! Kul att du uppskattade Londonskyltningen. Jag hade fullt sjå att hinna med både skyltar, läsa karta, se och ta in det vi passerade, åka buss och tunnelbana och uppleva allt med de mina. Men det gick att kombinera. Kände mig som en uggla som vred huvudet runt. Döttrarna passerade mig en kväll när jag fotade och filmade och tyckte jag talade med lyktstolpar. Riktigt så illa var det dock inte.
   Att jag såg minnesplaketten på en vägg alldeles bredvid vår ytterdörr var mest en slump. Men det kändes än roligare att bo här efter det. Kända musikkvarter alltså.

 4. Här får man känna en doft av stora världen minsann, en air av David Bowie är inte fel! Vilka pygmeer det stod där i telefonkiosken! En gång i min ungdom jobbade jag med reklam och marknadsföring, det var oerhört roligt, men jag hade ju ingen adekvat utbildning utan hade en reklambyrå som bollplank. Ett kreativt och roligt yrke tänker jag när jag ser alla roliga budskap.

  1. Jadå, vi reser på. Jag blev så förvånad när jag såg skylten av David Bowie i gränden alldeles bredvid vårt boende. Kända kvarter.
   Visst var vi små i sammanhanget i denna legotelefonkiosk. Här i legobutiken fanns mängder av skapelser och många i naturlig storlek.
   Kul att du jobbat med marknadsförning och reklam. Tänkte på att när vi var i M&M butiken på just detta med reklam. Tänk att man lyckats så otroligt med detta koncept att göra en så stor “business” av M&M godis. Kläder, leksaker, böcker, prylar…Hur mycket som helst.
   Kan tänka mig att du trivdes med detta jobb.

 5. Helt otroligt så himla mysigt besök, förstår att ni alla var supernöjda, kul när det läggs ner fantasi att skapa.
  Telefonkiosken otrolig .
  Härligt ställe att ta sina barn och barnbarn.
  Man kan ju inte hinna alt så då har ni musicalen kvar ,-)
  Härliga bilder.
  Ha en jättefin kommande vecka
  KRAM KRAM Primrose ,-)

  1. Tack! Vi var så nöjda alla fyra med vår resa. och så roligt att göra detta tillsammans.
   Legobutiken här är så rolig och inbjuder till skapande med lego. Och London passar ju alla åldrar.
   Önskar dig också en fin vecka.
   Kram!

 6. Vilken samling skyltar från första parkett ?Så mycket fint bakom under bredvid liksom ? Härliga bilder med barnen ❤️

  1. Tack! Ja, det blev en del skyltar under vår vistelse och de bara fanns där Och barnen piggar alltid upp. Små som stora.

 7. David Bowie skylten satt fint!
  Underbara skyltar från London! Det blir något helt annat än från hemmavid. Suveränt!
  Tack för dem och stor kram!

  1. Tack! Jättekul att jag såg skylten med David Bowie. Mest av en slump. Så vi bodde verkligen mitt i även ur den artistiska sidan.
   Och skyltar fanns det gott om.
   Stor kram till dig också.
   Natti!

 8. Du presenterar dina skyltar så fint och intressant. Gillar den lilla skylten om David Bowie. En tanke slog mig… hur pass stabila är legobyggena? Om någon skulle få för sig att luta sig mot väggen i telefonkiosken, tänkte jag ? 🙂
  Ha en fin vecka!
  Kram!

  1. Tack! Vad gäller legobyggnaderna är de verkligen stabila och man kan lungt luta sig mot eller sitta i dem. Vi testade.
   Jag blev så förvånad när jag såg David Bowie skylten på husväggen bredvid vårt boende. Så visst bodde vi “mitt i.”.
   Önskar dig också en bra vecka.
   Kram!

 9. Vilka härliga och färgglada skyltar! 🙂

  Tänk att Bowie dog redan 2016? Jag tyckte att det var tämligen nyss, och nu är det redan 2018… Kors vad tiden går!

  Ha en riktigt fin start på veckan!

  1. Tack! London har gott om skyltar men jag blev mest överraskad när jag såg den lilla Bowieskylten bredvid vårt boende. Kända kvarter. Önskar dig också en fin vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *