Skyltar Stockholm

Lokal skyltning – Skyltsöndag från Södermalm i Stockholm

Söndag! Och dags igen för den roliga skyltsöndagen som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det ”skyltar” av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Idag bjuder jag på lokal skyltning i kombination med en promenad i mina hemtrakter på  Södermalm i Stockholm. Regnfri dessutom.Välkomna med.

Nytorget, ca 1 km hemifrån. Första stoppet.  Tar en paus här i skuggan och njuter av grönskan 

Skyltsöndag med lokal skyltning

Start och mål vid en röda “pluppen” hemma på kajen. En runda på dryga 6 km. Men jag tar pauser när andan faller på.Första sträckan går till Nytorget. 

Från Nytorget går jag ut på en av Stockholms alla sommargator, Skånegatan. Och visst finns det  en skön känsla av sommar här. Biltrafiken är omdirigerad och extra sittplatser och växter är utplacerade.

Södermalm. Skånegatan. Gott om lokal skyltning. Även på de allmänna sittmöblerna. Förutom uteserveringarnas möblemang finns också nu i sommar gott om andra sittplatser. Och en hel del av dem med lokal skyltning.

“Här sitter du och läser! Tack för att du håller avståndet”. Antar, att man kan sitta där utan att läsa också.

Södermalm. Korsningen Bondegtan/Skånegatan. Mer lokal skyltning. Bouleklot utlånas på ICA Bonden. Mer lokal skyltning. I korsningen Bondegatan/Skånegatan finns denna . Gott initiativ!

En boulebana finns förstås också. Nykonstruerad just för denna “sommargata,”.

En renare stad vill vi gärna ha och antalet soptunnor/papperskorgar som är utplacerade verkar ha ökat. Bra så. Och att de också verkar att tömmas. Här har det kanske kommit till lite extra text på papperskorgen. Tror inte den fanns från början,

Södermalm. Skånegatan. Mer lokal skyltning. Läste att "ayo" betyder kom igen på indonesiska. Mer lokal skyltning på Skånegatan.  Läste att “ayo” betyder kom igen på indonesiska. Kan kanske tolkas lite hur som.

Glassbutiken StikkiNikki  har butiker runt om i Stockholm och erbjuder riktigt god glass. Här är det nog lokal skyltning som gäller i texten på skyltfönstret.”Trevliga personer får stora skopor och vi har hört att SOFO (området här, alltså söder om Folkungagatan)  har de trevligaste.

 

Södermalm. Citat av Astrid Lindgren. Kanske inte så lokal skyltning men det var på Söder jag såg dem-Astrid Lindgren och flera av hennes citat finns uppsatta som skyltar här på Söder.  Kanske inte direkt så lokal skyltning men det var här jag såg dem. 

Så blev det även en vända österut.

Mot vattnet och vårt “förlängda vardagsrum” – Uteserveringen Boule& Berså-  Verkligen underhållande att sitta här vid vattnet. Här lämnar vi då Södermalm och går över Danvikstullsbron och befinner oss i Nacka kommun. Vi sitter på parkett och nästan i vattnet. En sightseeingbåt från Stockholm Sightseeing passerar. Kom genast att tänka på när jag 1968 började min “karriär”, då som 19 åring och nybliven student med att jobba som guide i Stockholm. Firman jag jobbade för hette “Tourist Sighttseeing” och är idag ett minne blott. Men båtarna, de olika “Delfinbåtarna, finns kvar.

Boule och berså. Verkligt lokal skyltning utanför toaletterna. Ett "Quizz".. Verkligt lokal skyltning här.  Om det är kö till toaletterna (finns många och fräscha) så kan man roa sig med ett quiz. Ja, man kan ju fundera även om det inte är kö…

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

36 svar på ”Lokal skyltning – Skyltsöndag från Södermalm i Stockholm”

 1. Boule har jag provat några gånger, fick stryk av alla förstås, nästan, men vinna har jag långt kvar till 😉

  Astrids kloka tankar som hon uttalat kan man ju lyssna/läsa till både en och två gånger, mycket sunt förnuft i den kvinnan.
  Har de flesta av hennes serier och filmer, en del gillar jag lite mer än andra kanske men finurliga är de ju alla.

  Ha det fint.

  1. Boule är lite kul och särskilt om man medför lite “sportdryck” och förtäring. Har jag tur går det bra men skicklighet har jag inte.
   Astrid var klok. Och jag kan än idag lyssna när hon läser sina böcker. Vilken upplevelse!
   Har nog sett alla filmer och visst är det så att några fastnat extra.
   Önskar dig en bra söndag och fin start på veckan.

 2. Vilken trevlig skyltning från dina hemtrakter! Vilket trevligt initiativ att låna ut klot till personer som vill spela boule. Lite omtanke i vardagen helt enkelt 😀

  Astrid Lindgren och hennes böcker och tankar står sig verkligen i längden!

  Kram och fortsatt fin söndag!

  1. Tack! Ja, det blev väldigt lokalt idag. Och detta med både en boulebana och att lilla lokala ICA Bonden lånar ut klokt är jättetrevligt.
   Just nu finns en hel del citat och bilder av Astrid Lindgren uppsatta här och visst är det tänkvärda ord.
   Önskar dig också en fin fortsatt söndag.
   Kram

 3. Åh jag är så avundsjuk å alla som fått möjlighet till att sitta på en uteservering i år, verkligen något jag vill själv! Så mysigt och att ha enutsikt över vattnet är ju något extra 😀 KRAM

  1. Vi bor bra här och det finns många uteserveringar vid vattnet att välja på och en del favoriter finns. och vi är noga med att det ska vara avstånd mellan gästerna. Kanske kan det bli ett besök även för dig på en mysig uteservering.
   Kram och jag önskar dig en fin kväll och bra start på veckan.
   Kram

 4. Parken vid Nytorget känner jag igen så där har vi suttit en varm sommardag. Det är trevligt med sommargatorna och hoppas att bilisterna tycker detsamma och företagarna. Grannkommunen har provat att ha sommargator men det är inte alla som gillar dem och kanske är det skillnad för oss häri norr som har nära till naturen och kanske inte behöver sommargator i samma utsträckning.

  Kul att det går att låna bouleklot hos ICA-butiken.

  Ibland kan klotter vara kul men tror inte att lilla vovven äter katter, inte heller papperskorgen. 😉

  Boule och Berså hade ju ett roligt kö-quizz. Jag blir ju nyfiken på vad det var för djur som simmade förbi förutom de som de räknat upp. 🙂

  1. Kul att du känner igen Nytorget. Nu är det en plastgräsmatta här för den med äkta gräs blev mer lera- Inte så kul. Men… Blommorna är i alla fall inte konstgjorda.
   Företagarna tror jag gillar att det inte kör bilar här. För de hade ingenstans att stanna och kom inte in i butikerna. Sommargatorna är väldigt populära och så skönt att man kan slå sig ner utan att besöka en uteservering. Jag tycker för min del att biltrafik här i stan som inte är nyttotrafik skulle bort.
   Många extra papperskorgar har kommit till och budskapet om katten var ju inte där från början. Och roligt är det ju inte.
   Jag är osäker på djuret i quizet som simmade förbi men ska ta reda på det.

   1. Jo, det var fina planteringar vid Nytorget. Jag tycker att Stockholms stad har fina sommarplanteringar runt om i stan.
    Det är nog lite skillnad det här med trafiken för här i norr vill vi inte gå många meter från bilen för att ta oss in i en butik och det ska vara enkelt att parkera. 🙂 Men visst är det skönt att kunna sätta sig ner utan att behöva besöka en uteservering. Det sätts ut mer parkbänkar i olika modeller även här men då mest på gågatan och i parkerna. Det finns också små pallar som sätts fast på lyktstolparna efter cykel- och promenadvägar och det är också bra för man kan ju behöva vila när man går en lång runda.

    1. Jag tycker Stockholm och Södermalm grönskar extra fint nu i sommar. Och blommor och grönska lättar upp och ger extra glädje.
     Här är det knepigt att parkera och luften blir påverkad av alla bilarna så att ha nyttotrafik i innerstan vore en fördel. Men visst är det annat ute i landet.
     Vad bra det låter att det hos er också nu finns extra sittplatser att slå sig ner på. De små pallarna verkar ju vara jättebra. Vore något för Södermalm. Nu när jag är fortsatt konvalescent så behöver jag vila en del under mina rundor.

 5. Oj, vilken härlig skyltning du bjuder på!! 😀 Boule, det var ju suveränt bra! Sen grubblar jag på quizet men det lär jag få grubbla på resten av livet 😉
  Kram!

  1. Tackar! Väldigt lokal skyltning blev det. Och sommargatorna här gillar jag. Jag behöver ju nu slå mig ner då och då och här finns gott om platser förutom de som hör till serveringarna. Visst är det trevligt med en anlagd boulebana och att få låna klot på lokala ICA.
   Vad gäller quizet så är jag också lite tveksam. men en kul grej är det. Ska nog hämta svaren.
   Kram

 6. Sista skylten var ju ett bra försäljningstrick att få in folk i baren. Ja Astrid kanske har rätt, man kommer iallafall en bra bit på väg med kärlek. Härlig runda du tog dig =)

  1. Jadå!Alla sätt är bra utom de dåliga. Ska nog ta och hämta svaren för jag är osäker på en av frågorna. Jätteroligt med så många skyltar och citat av Astrid här. Och många tänkvärda ord är det
   Jag försöker att ta mig runt mer och mer men behöver vila en del under vägs.

 7. Vilken juvlig färgrabbat ,-))
  Jag älskar uteplatser på serveringar, sommarmysigt!
  Jag hade gärna suttit där utan att läsa ,-)
  Det verkar jättekul att spela boule, så gärna det, annars hade jag njutit ändå ,-)
  VA?! ,-))) Får trevliga personer stora skopor glass! Då fick ni absolut stora skopor ,-)))
  Astrid Lindgren är värd att uppmärksammas på många olika sätt!
  Härligt quis ,-)))
  Ha det jättefint STOR KRAM ,-)

  1. Visst är den fin! Och här på gå/sommargatorna har man planterat många växter och det piggar verkligen upp. Jag gillar verkligen att det också finns sittplatser som inte är knutna till serveringar och extra nu när jag behöver vila kroppen lite mer.
   Vad gäller glassen tog jag ingen nu när jag passerade men jag tror nog att alla får lite extra. Helt oavsett.
   Jätteroligt att de anlagt en boulebana här och att man kan låna klot i den lokala ICA butiken här.
   Och Astrid! Ständigt aktuell och med kloka ord.
   Ha det fint du också-
   Stor kram

 8. Härlig skyltning igen! Åh vad fint att få låna petancaklot också, dom är rätt tunga att släpa runt på (har jag hört 😉 ).
  “Det sista” gissar jag på sjöfågel. Exempelvis svanar på väg att slussa 😀

  Ha en fin kväll! Här började det precis regna med stora droppar, så jag hoppas på en sänkt temperatur 🙂

  1. Tackar! Och mycket lokal blev den. Söder har mycket av det mesta. Jag gillar verkligen “sommargatorna” och extra roligt är att det här fanns en anlagd boulebana och att klot kunde lånas.
   Säkert behöver ni en del regn så att luften blir lite piggare.
   Även här kom det lite regn i kväll.
   Önskar er en fin kväll och bra start på veckan.

 9. Guuuuuu vilka härliga skyltar du har hittat på Söder:-) Att anlägga en boulebana är ju världens roligaste idé, och vilken service med att man kan hämta kloten hos den lokala ICA. Strålande! Hoppas många utnyttjar möjligheten.
  Tycker man kunde ha valt en sötare hund på papperskorgen där. Att den lilla saken skulle äta katter är inte speciellt sannolikt heller;-)
  De långa sightseeing båtarna påminner mig alltid om Paris, där “Bateaux-Mouches” på floden Seine redan fanns på 1960-talet.
  B&B:s kö-quiz är också en himla rolig idé med typiskt Söder-humör dessutom. Love it!
  Tusen tack för din perfekta skyltmix och länken:-)

  1. Tackar! Ja, jag är själv nöjd med den mycket lokala skyltningen. Boulebanan är ganska ny och en jättebra idé. Perfekt att låna klot hos lokala ICA Bonden. Är säker på att många använder den. Tror dock detta är ganska nytt. Men jag håller koll.
   Vad gäller hunden så kanske den skiftar i ras på olika papperskorgar. Får bli nästa veckas koll. Skrattade gott åt texten som tillkommit om katter. Quizet på B&B såg jag först nu i veckan. Men antar det suttit där ett tag. Ja, Söder har mycket av det mesta. Visserligen ligger B&B i Nacka men ändå nästgårds.

  1. Det är så roligt med all grönska här på Söder och både Nytorget och “sommargatorna”(bilfria) här omkring har också fått sitt av detta.
   Söder är ju en verkligt levande stadsdel på alla sätt och det blir än mer påtagligt nu. Boulbanan här på Skånegatan som är en “sommargata” är ny och verkar väldigt populär. Perfekt med ICA Bonden som lånar ut klot.
   Boule & Bersås quiz har jag inte sett tidigare. Kul idé-

 10. Men så snällt att låna ut bouleklot. Fina skyltar du har hittat. Astrid Lindgrens kloka ord är alltid trevligt att läsa.
  Fina foton och trevliga skyltar!
  Ha det gott!
  Kram

  1. Tack! Det blev väldigt lokalt vad gäller skyltningen men det är gott om skyltar i närområdet. Boulebanan här är ny för i sommar och lite rolig. Ohc att man får låna klot på lokala ICA är ju jättebra.
   Astrid var en klok kvinna och roligt att man här nu uppmärksammar både henne och citaten.
   Ha det fint du också!
   Trevlig resa.
   kram

 11. Wow vilken innehållsrik skyltsöndag du bjuder på. Jag blev glad åt boulebanan mitt i city, Och glassbaren var ju störtskön! En roligare variant av kossa har jag sällan skådat! Kramen

  1. Väldigt lokala skyltar från min del av Södermalm. Och här känns det som det är en stad mitt i staden. Sommargatorna är ett trevligt initiativ och fint med extra sittplatser ute som inte hör till serveringarna.
   Boulebanan är nylagd och en jättekul idé och likaså att klot kan lånas på lokala lilla ICA Bonden.
   Glassbaren har väldigt god glass, ekologisk, och ibland handlar jag här. Men jag tror att alla får lite extra glass. Kossan är ju helskön.
   Kram

 12. Fantastisk blomsterrabatt på första fotografiet! Trevligt med Lindgrencitat och att kunna låna bouleklot…
  Kul att få följa med på dina promenader 🙂

  Ha det fint! Kram

  1. Vad trevligt att du går med.
   Södermalm är som en stad i staden. I alla fall här i den östra delen där vi bor. Skönt också med sommargatorna som gör att biltrafik är förbjuden. (För min del tycker jag man kan ta bort allt som inte är nyttotrafik från stan. )
   Visst är blomsterrabatten vid Nytorget vacker! Och många av sommargatorna har också fått extra grönska genom planteringar i stora krukor.
   Astrid var en klok kvinna och jag uppskattar verkligen att man här på Söder på olika platser hängt upp bilder av henne med citat. (Se sitter gruppvis)
   Önskar dig också en fin vecka.
   kram

 13. Så många och vackra bilder med skyltning med mera.
  Nytorget med sin vackra grönska och blommorna, så tjusigt.
  Boulebana, det var trevligt att de har satt upp en sådan. Bara att låna klot och köra igång. Jag har givit bort mina boulebollar till min bror, tänkte han behövde dom bättre där på landet, än jag här.
  Astrid Lindgren har sagt många kloka och fina ord om barn, för att inte tala om hennes böcker. Helt otroligt.
  Aha, du var guide redan som nittonåring, bra gjort.
  Ha en finfin dag.
  Varm kram!

  1. Tack! Jag strosar gärna här i “mina trakter” och nu är det extra fint med än fler planteringar än vanligt. All grönska och vackra blommor gör att gatorna blir mer levande miljöer-
   Väldigt roligt med boulebanan här och perfekt att lokala ICA lånar ut klot. De är ju annars tunga att ha med sig.
   Astrid Lindgren är jag så förtjust i och uppskattar verkligen att man runt om här satt upp fina bilder med flera av hennes “citat”.
   Jodå, jag började min bana som guide när jag som 19- åring tagit studenten. Jag gick på kurs, klarade den och började jobba. Så roligt.
   Önskar dig också en fin dag.
   För mig blir det not ett besök i din stad idag för att hälsa på vännen P.
   Kram och tankar till dig

  1. Här har vädret varierat ganska mycket den senaste veckan. Sol och skurar har avlöst varandra.
   Skönt att ni haft bra väder.
   Visst är det fint med sommargatorna.Och även de extra sittplatserna och de planterade blommorna.
   Boulebanan är ett trevligt initiativ och ny för i år. Och perfekt att kunna låna klot på ICA Bonden.
   Ha det fint du också-

 14. Boulebana var ett kul sätt att locka kunder, såg i Vällingby att dom monterat upp minigolfbanor i centrum , domfår väl sälja lite mer glass om vädret är fint misstänker jag.

  1. Visst är det! Och ett trevligt initiativ. Tror boulbanan kommit till i samband med sommargatorna här.
   Kul med minigolf i Vällingby.

 15. Så mycket boule ni verkar ha. Men dina skyltar verkar aldrig ta slut. Så kul. Jag tyckte det liknade Astrid, så var det hon. En fantastisk kvinna ja.

  1. Kul att de anlagt en boulebana just här vid “sommargatan” och här kan man gratis låna klot på lokala ICA Bonden. Men Boule& Berså har många banor och man får där betala för att spela.
   Astrid har gett oss så mycket och det är roligt att man uppmärksammar henne med bild och citat här i vår stadsdel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *