Trevligheter

Listor att skriva, skratta åt och förhålla sig till

Listor, finns av många olika slag och vi träffar på dem allt som oftast. Ibland skriver vi dem själva för att minnas det vi ska göra.  Kanske skriver några  packlistor, handlingslistor, matlistor eller  andra listor. Och visst tittar vi ganska ofta  på listor som andra producerat för att få viss information. Kan gälla t.ex. tidtabeller, matlistor, bäst-i-test och mycket annat som också kommer i listform. Men visst finns det också  de som aldrig skriver en lista. För egen del skriver jag ibland planeringslistor för veckan. Alltså vad jag tänkt att fylla veckan med. Men jag måste tillstå  att de är tämligen flexibla. Men en sorts lista skriver jag aldrig längre.  En packningslista.

Häromkvällen var vi på Scalateatern här  i Stockholm och såg en  föreställning av och med Sissela Kyle som heter just “Etta på listan”. En föreställning med mycket humor och där skratten avlöste varandra. Kändes befriande i nu rådande “coronatider”.

Listor var det gott om i Sissela Kyles föreställning "Etta på listan".Listor av olika slag var det verkligen gott om i Sissela Kyles föreställning “Etta på listan”

Listor

var det gott om i föreställningen “Etta på listan”. Sissela själv skriver  ” – Sedan jag var liten har jag gjort listor för allt:sillar, killar, busslinjer – och det finns alltid en etta. Jag gör ständigt upp topplistor, listor över alternativ och inköpslistor. Mot dagens slut går ingenting upp emot den stora tillfredsställelsen i en avbockad att-göra-lista. Tiden är begränsad och listor har hjälpt mig att ta vara på den. Nu är jag 62 år och har för först gången en känsla av att vara tidlös. I den här föreställningen vill jag förundras, bli förfärad och flamsa om åren som finns i den människa som råkar vara jag.”

"Etta på listan" spelas på Scalateatren i Stockholm och här är det många olika listor som gäller. Humor på hög nivå. I Stockholm spelas “Etta på listan” på Scalateatern och det är många listor föreställningen handlar om och i många olika sammanhang.

En trevlig bar med tillhörande lobby finns på Scalateatern och man är välkommen att ta med dryck in i salongen.

Denna kväll var det tv-inspelning av föreställningen så en del extra kameror fanns med i salongen.

Med på scenen är också multimusikern Sara Niklasson och föreställningen bjuder också på en hel del musik. Vem minns inte alla musiktopplistor som funnits.

Sissela och Sara framför låten San Francisco från 1967 som legat etta på flera listor när det begav sig. Här framför Sara och Sissela ett härligt nummer, låten San Francisco  som släpptes 1967. En låt som legat etta på flera  listor  när det begav sig. Men här i föreställningen är det med svensk, nyskriven text. Så rolig

Mer på min lista denna vecka

Igår ett besök på Mall of Scandinavia i Solna och lunch med en väninna.

Funderade lite över buskapet här vid entrén “come together”. Kanske inte det mest lämpliga i dessa virustider. Men skrattade gott åt det.

Inte alls många besökare här vid lunchtid igår.

Vi hade bestämt att ses på restaurang Drama och där var vi nästan de enda gästerna. Och det var ändå lunchtid. Trevligt hade vi och lugnt var det.

Restaurang Drama är väl värt ett besök om man är i Mall of Scandinavia.  Bra service och god mat. Tack Inger! Så roligt att ses.

I måndags var jag på en disputation angående “patientsäkerhet” med mingel och på kvällen en jättetrevlig middag En heldag med mycket av det mesta. Tisdagen hade inget på listan och var tämligen oplanerad. Men så kom onsdagen och “guldbron”anlände till Stockholm och teater på kvällen.  Att jag denna dag skulle gå 22 000 steg fanns inte med på listan. Men jag noterade det efteråt. På listan idag?  Inte uppskrivet men det blir till att gå ner till Slussen och se om “guldbron” som ska gå mellan Södermalm och Gamla stan börjar komma på plats. Uppdatering kommer i morgon.

Och visst funderar jag på hur ni förhåller er till listor. Skriver ni listor?

26 svar på ”Listor att skriva, skratta åt och förhålla sig till”

  1. Jag har också några listor och vist är det roligt att bocka av dem. Jag kan ibland skriva upp saker i efterskott och stryka dem just för att jag gjort dem. Sissela Kyles föreställning var fylld av så mycket humor och klurigheter så här fanns ingen tanke på vare sig corona eller annat. Jo, listor…
   Kanske kan du se föreställningen när den sända på tv.
   Önskar dig en fin helg

 1. Jag tycker hela livet är en lista. Min mamma skrev handlingslista och cyklade till handelsboden för att handla medan jag satt på soffan vid köksfönstret och spanade. Hon fick 20 kr i veckan att handla för utav pappa.
  Själv har jag alltid skrivit olika slags listor på att-göra och komma ihåg. Sen har jag jobbat med olika slags listor och statistik.
  I bloggen har jag en vänlista, i mobilen en lista över kontakter. Schema och listor finns i mina volontärjobb. Så, livet är en lista, där man kan bocka av och lägga till, finurligt, särskilt när minnet blir sämre 😀
  Din lista på roligheter och möten var supertrevlig. Fin fredag och stor kram!

  1. Visst är det många listor som finns hos oss och även sådana man inte tänker på. En del listor är skrivna och finns sedan kvar och andra förnyar man efter hand.
   Här var Sissela Kyles föreställning igenkännande och fylld med mycket humor och underfundigheter. Jag gillar henne verkligen.
   Önskar dig också en fin fredag.
   Stor kram

 2. Den showen vill jag gärna se – gillar Sissela 🙂

  Jag skriver listor ibland. Handlingslistor, till exempel (att jag sen glömmer dom hemma titt som tätt behöver jag egentligen inte berätta, men nu gjorde jag det ändå 😉 ). Packlista hade vi till campingsemestrar, många små pinaler som var lätta att glömma hemma och förargliga att inte ha med. Den lista vi använder oftast nu är den checklista vi har för att “stänga” lägenheten när vi åker bort på kortare eller längre turer. När den är förbockad och shreddad så behöver man inte fundera på “kom jag ihåg att…” när vi sen är ute på resa 🙂

  Ha en fin fredagskväll!

  1. Många skratt blev det och hon satte verkligen pricken över i på många ställen i föreställningen. Den lär komma på tv så småningom. Ja, en checklista för lägenheten har jag inför en resa och säkert hade jag någon lista inför de få campingresor vi gjort. Har ju aldrig riktigt varit min grej med camping. Däremot gärna hotellcamping och möjligen stugcamping. Har aldrig gillat campingplatser.
   Jag kan också skriva listor på böcker jag vill läsa eller lyssna på och på olika hotell och besöksmål på olika platser. Och nu även vad jag har att göra hemma i veckorna. Handlingslistor, om jag gör några, blir det oftast i telefonen och den har jag med mig. Ett bra knep för att inte glömma listan hemma.
   Önskar er också en fin kväll.

 3. Härligt inlägg, Ditte…är lite avundsjuk på dig för att du var på föreställningen, hoppas jag kan få se den på tv sen 🙂 Listor ja, jag är en definitiv listmänniska, matsedlar, shoppinglistor (mer än två varor så är det kört med minnet) och jag tror min listmani började med Kvällstoppen nån gång på 60-talet, jag satt klistrad vid radion alla tisdagkvällar, sen följde ju 10 i topp på lördagarna, ja det var tider det 😉
  Ha det underbart fint nu Ditte 🙂

  1. Tack! Föreställningen var både väldigt humorfylld och tänkvärd på samma gång. Jag minns också Kvällstoppen och Tio i topp och det gjorde Sissela Kyle också.VI var många som satt bänkade då. Och med låtar man minns än idag. Jag skriver listor idag av lite varierande slag, dock aldrig packningslistor. Där vet jag exakt vas som ska med till den resa jag ska göra. Men jag kan skriva en lista vad jag hemma ska komma ihåg innan jag åker.
   Har idag varit och sett “guldbron” som nu är avlastad. Men om den passar kunde man inte se . Kanske i morgon.
   Ha det fint du också.

 4. Som sagt tidigare i dag, så ja underbara tidlösa Sissela! Helt enig i det där med tidlösheten som kommer i de där 60:io åren, känner det precis så. Listor att komma ihåg vad som MÅSTE kommas ihåg ja!
  Kram

  1. Föreställningen var riktigt bra.Och så befriande med alla skratt. Och visst är det skönt att vara tidlös. Listor! – Ja, de finns av många olika slag ch kan användas till mycket här i livet.
   Stor kram!

 5. Då hann du precis med föreställningen på Scalateatern innan förbudet trädde i kraft och alla föreställningar ställdes in. Jätte kul att du gillade pjäsen.

  Vad gäller listor gör jag bara två stycken inköpslistan som fylls på under veckan och så en stående “vad ska med på en resa”-lista, så att man åtminstone inte glömmer till exempel mediciner. Precis som Ama har jag också en förmåga att glömma shopping-listan hemma…

  1. Föreställningen var riktigt bra och befriande med humor i dessa tämligen ohumoristiska tider. Jag gillar Sissela Kyle och den humor som ofta går igen i det hon gör.
   Här följde man i onsdags kväll anvisningarna om att inte ta in fler än 500 och det fanns en del tomma platser just p.g.a. detta. Och vad jag förstår spelar Scalateatern fortsatt “Etta på listan” eftersom de inte tar in så många. Och på deras hemsida står det i kväll att de följer de rekommendationer som ska följas. Sen får man väl som åskådare själv funder ahur man vill göra. (Vi hörde inte en hostning när vi var i onsdags. Satt också ensamma längst bak)
   Ett tips är att skriva shoppinglistan i telefonen för den är ju oftast med.
   Listor för packning gör jag aldrig (Vet exakt vad som ska med på olika resor. Van packare.) Men däremot har jag en lista för vad jag ska kolla i lägenheten innan jag åker. Den är en och samma.

 6. Svar: JAAAA, jag har alltid skrivit: att-göra-listor, att-handla-listor osv. Men, min dotter slår mig med hästlängder! Hon bara älskar listor o har så gjort sedan tonåren då hon fyllde i alla tänkbara varianter i sina kalendrar. Just det, hon skriver förstås också upp att-ta-med-på-resan-listor.
  Vilken rolig kväll ni fick med Sissela, jag gillar henne skarpt, till skillnad från många andra s.k kvinnliga komedienner. Hade säkert njutit av föreställningen. Inga ansiktsskydd på föreställningen? Dottern som var i Stockholm i veckan var lite chockad över mängden munskydd i vimlet, något som vi ännu inte sett i Dalarna…
  På min att-göra-lista för helgen står bara: NJUT AV LIVET, härligt eller hur
  Ha en fin helg/Kram från pörtet

  1. Visst är detta med listor fascinerande. Och så många listor det finns och finns de inte kan man göra dem. Kul att både du och din dotter är listorienterade.
   Sissela Kyle gillar jag också. Hennes humor och självdistans träffar ofta så precis. Du hade helt klart gillat öfreställningen och SVT var med och spelade in den så den kommer så småningom på tv. Har inte sett ett munskydd här i stan och jag rör mig ju överallt. Jo, på sjukhus och läkarmottagningar. Men inte annars. Blev förvånad över att din dotter sett så många. Undrar var. Måste säga att jag blev förvånad över att läsa det Jag åker ju buss, tunnelbana och pendeltåg och promenerar. Och jag är där folk är.
   Vad gäller Dalarna så kan jag tänka mig att man inte heller “hamstrar” hos er.
   Lista inför helgen har jag ingen skriven. Men jag instämmer i din.
   Önskar dig också en skön helg.
   Kram

 7. Matlista när jag handlar är väl den listan jag brukar skriva. Sedan tycker jag ju om att skriva så det gör jag mycket. Men visst måste man ju skriva upp för att inte glömma något, jag förstår inte minnet är ju så bra men väldigt kort. Kram och trevlig helg.

  1. Ja, listor skriver vi och använder på olika sätt. Och i tillvaron finns ju många listor av skilda slag. Föreställningen var verkligen rolig och befriande att få skratta lite extra i dessa allvarsamma tider. Sissela Kyle gillar jag verkligen och hennes humor är träffsäker.
   Önskar dig också en fin helg.
   kram

 8. Har hört att Sissela fått så fin kritik, jag tror tyvärr jag missar mycket av hennes prat, då jag inte hör så bra, men bra att det blir TV-inspelat, för då bör det vara textat!
  Va kul att ni var på Restaurang Drama, gillar både mat och service där!
  Nej, några listor har jag aldrig haft, inte ens när jag ska packa. Nåja nån matlista har jag väl skrivit såklart, borde göra det oftare!
  Kram!

  1. Du kommer att kunna se föreställningen så småningom när den sänds på tv och då textad. Vi gillade den verkligen. Mycket humor och befriande att få skratta i dessa tider som nu råder.
   Restaurang Drama har jag besökt tidigare, för lunch, och alltid varit nöjd.
   Jag gör inte heller så många listor men minns ju poplistorna på radion kvällstoppen på tisdagar och 10 i topp på lördagar. Och så Svensktoppen på söndagar.
   Kram och trevlig lördag

 9. Jag förstår att det blev en bra kväll med en rolig föreställning! Och visst skriver jag också listor. Handlingslistor framför allt 🙂
  Stor kram

  1. Skönt och befriande att skratta i dessa dystrare tider. Jag gillar verkligen Sissela Kyle och hennes humor.
   Och många olika listor finns det. Jag skriver också några.
   Stor kram

 10. Så himla kul! Sissela är en stor idol … gillar henne skarpt!
  Listor … ja, när jag ska handla … och ibland kommer jag t.o.m. ihåg att ta med mig den till affären 🙂
  Spännande med Guldbron – har kollat lite på SVT Play 🙂
  Solsken idag – såå härligt!
  Ha en fin dag!
  Kram

  1. Det var verkligen en rolig kväll med många befriande skratt och mycket humor. Föreställningen spelades in av tv så kanske kan du se “Etta på listan” när programmet sänds. Jag skriver handlingslista på telefonen och den glömmer jag sällan. Ett tips! Lättare att glömma en papperslapp. Guldbron såg vi när den anlände och var där en sväng i går. Nu är den avlastad.
   Sol här också men kyligt. I morse klockan 7 var det -6 grader.
   Önskar dig en fin lördag.
   Kram

 11. Jag skriver inte så många listor längre som jag gjorde förr. En och annan matlista och veckolista. I dessa dagar läser man nästan bara om symtomlistor och listor om Coronafall i världen. Igår gick myndigheterna ut med förmaningar om att stanna hemma. Så från och med idag hålls det mesta stängt förutom apotek, vårdcentraler och matbutiker. Allt för att få bukt med och stoppa spridning av Coronaviruset. Inget mig emot. De flesta ska arbeta hemifrån och alla skolor är stängda i 2 veckor. Ta hand om dig i dessa tider <3
  Kram

  1. Det var befriande att se föreställningen och skratta. Känns nu som att allt fokus är satt på corona och att det ältas överallt. Och det hjälper ju föga.Nu är det som det är. Jag följer givetvis med vad som händer och antalet fall i Spanien, både smittade och död, är ju högt. Jag tycker att man kanske nu inför påsk skulle stoppa resandet i Spanien. De har ju gjort det i Barcelona. Här stängs i nuläget inga skolor.Bra tycker jag för vem ska då ta hand om alla barn till de som jobbar inom vård, polis och annat. De behövs ju på sina jobb. Men kanske ändras läget.
   Jag tror rädslan och paniken är farlig och alla att som hamstrar läkemedel och varor gör det för att de är så oroliga. Här är det mest hamstring i storstäderna och inte ute i landet. Osolidariskt tycker jag. Vi har alltid mat hemma för att kunna klara oss i ett par veckor och så har det alltid varit sedan jag var liten. Båda mina föräldrar upplevde andra världskriget på nära håll så detta med att alltid vara beredd har jag med mig. Men inte detta att panikhandla.
   Ta hand om dig.
   Kram

  1. Föreställningen var riktigt rolig och befriande med lite skratt så här i allvarstider. Jag skriver också listor ibland. Och vi omges ju också av dem på olika sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *