Spanien Torrevieja

Lika dagar men ändå olika. Beror på hur man ser det.

Fredagens behagliga väder bjöd in till diverse trevligheter. “Fredagsvin” med vänner, långpromenad längs havet, tapasstopp med havsutsikt, terasshäng med bokläsning (just nu “Flaskpost från P”, en deckare av Jussi Adler – Olsen) och bloggvandringar.  Att sitta utomhus och äta middag i den tämligen behagliga kvällen, +20, blev en bra avslutning på ännu en fin dag. Dagarna kommer och de försvinner och de är sig lika men ändå olika. Kanske är det detta som jag på “ålderns höst” mer och mer lärt mig uppskatta. Saker och ting kan och får ta tid. Och tiden den “äger” jag ju i stort sett.

Usikten längs paseon i Torrevieja kan vara lika men kan också variera. En liten del av Playa del Cura västerut. Detta är en av stränderna inne i stan. Perfekt läge längs den långa strandpromenaden strandpromen

Lika och olika

Fredagar är marknadsdagar i Torrevieja och ibland går vi dit och kombinerar då ett marknadsbesök med “marknadsvin”. Men vissa fredagar hoppar vi över marknaden och ses för att prata över ett glas vin. Jättetrevligt det också.

Alltid trevligt och med mycket prat och många skratt. Gårdagens samling bestod av Carita, Christel, Ami och Fia. Och marknadsbesöket hoppade vi över.  

Playa del Cura  österut. Många bänkar är utplacerade så det är bara att slå sig ner om man känner för det.

Vi drar oss ofta ner mot havet (15 minuters promenad från vår stuga) och att promenera där är en speciell känsla- Vi kan gå söderut ellr norrut och även om vi gått här många, många gånger så är det ändå alltid något nytt att se eller uppleva. Havet är sig aldrig likt och inte det som händer runt om heller. Och att slå sig ner på en bänk i skuggan och ta en paus är inte dumt det heller. Och bänkarna kan även användas för en tupplur. Praktiskt, om man inte har sin solstol med sig. (Spanjorerna har oftast med egna stolar och parasoller till stranden.)

LIka bra att ta siesta på en bänk längs paseon i Torrevieja.Kanske inte så bekvämt med siesta på en bänk. Men är man trött så är man....

Och för en katt känns det bättre att vila sig i form på en mur en bit från stranden. 

Med havet i fokus. Eller är det kanske annat som upptar mina tankar.

Lika men ändå olika blir våra tapasstopp. Stopp blir det nästan varje dag  under promenaderna och likaså tapas. Men platserna/barerna och restaurangerna där de intas varieras. Och utsikterna likaså.

Havsutsikt kan vara lika bra eller bättre än något annat.Tapasstopp i skuggan(för min del) med  god havsutsikt.

Har lämnat havet  och beger oss hemåt. Caballero de Rodas, en av gatorna i centrum av Torrevieja, är ganska folktom under siestatiden.

 

 

20 svar på ”Lika dagar men ändå olika. Beror på hur man ser det.”

 1. Du beskriver verkligen också vårt dagliga liv i Torrevieja, precis så här är det! Fredagens vinräff satte extra piff på min dag igår!

  1. Jag tror att många av oss har valt att blanda våra “hemma-i- Sverige-boenden” med boenden här. Och för att vi trivs med det. Och andra har valt att bo här permanent och trivs bra med det.
   Jättetrevligt att du hängde med igår och det hoppas vi du gör om.

 2. Inlägget speglar att du trivs Det skulle jag göra också. För en promenad i värmen är aldrig fel. Så skönt att bara röra sig. Och folk, finns det gott om att studera. En väldig skillnad att flanera i värmen mot i rusk, regn och blåst.
  Fina bilder, som ger tankar och mersmak.
  Stor kram!

  1. Tack! Jadå, jag trivs. Och jag måste heller inte alltid ha mycket om mig. Men visst hnder det mycket ändå. Vi går ju ganska långt varje dag och promenaderna varieras och mycket både ser och upplever vi då. Att gå längs havet är extra njutbart. Livet här är tämligen enkelt och det blir många spontana möten vilket gillas.
   Men jag trivs ju också i Stockholm, men även där, precis som på alla platser, är det ju trevligt med en del variation.
   Stor kram och trevlig kväll.

 3. Kan förstå att ni inte besöker marknaden varje fredag nu när den inte ligger i centrum. Men fredagsvinet finns det verkligen ingen anledning att avstå. Så härligt att sitta med utsikt över pool och hav och samtidigt njuta av goda tapas. Riktigt den värmen har vi inte än men det är ändå riktigt skönt i dag.

  Kram och fortsatt trevlig lördag!

  1. Tyvärr finns det helle ringa direkt trevliga serveringar inom marknadsområdet som lockar till längre sittningar. En klar bristvara.
   Men fredagsvinet gör vi helst inte avkall på. Jättetrevligt att ses och prata, Jodå, vi ses även andra dagar också….
   Skönt att lite värme har visat sin goda vilja hemma och kansk efår ni till en fin grillkväll.
   Önskar er en trevlig kväll.
   Kram!

 4. Hej Ditte!
  Ja t.o.m jag har gått en bit men också varit på marknaden här i Cala Villajoyosa…den finns i en låååång backe ner 🙂 En enda gata men dom hade i princip allt 😀 Vi handlade un poco de patatas, zanahorias, tomates y brócoli y una dolce cosa 😀
  Fikade längst ner nära stranden , supergott kaffe och sen gick Cata hem och hämtade bilen 😀 Service…Jag hade inte orkat gå den lååånga backen upp och trängas heller…Varmt och sol.
  Bra dag!!
  Kram P ♥♥

  1. God sen kväll!
   Skönt att höra att du har det bra. Och perfekt service med biltransport uppför backen.Får ju räcka med att du gått ner. Kul med marknad och grönsaksinköp. En fika med gott kaffe är alltid uppskattat.
   Önskar dig fortsatt fina dagar.
   Kram!

 5. Gokväll!
  Nu har jag läst ifatt lite. Nu är protokollet skrivet men ska redigeras innan det kan pupliceras.
  Så härliga dagar du och även Bosse har det. Hoppas att få vara med en fredag på fredagsvin. Den nya marknaden kan jag hoppa över. Här har det varit strålande väder idag. Tyvärr så kan inte jag heller vistas i solen längre pga min medicin. Förhoppningsvis klarar huden det i höst eller så.
  Önskar er en fortsatt trevlig helg/A-K

  1. God sen kväll!
   Skönt att ditt protokol är skrivet och i stort sett är klart för publicering.
   Vi har det bra här och det har vi hemma också men tempot är lite lugnare här -på sitt sätt. DEn nya marknaden är inte lika rolig och serveringarna som finns är ganska trista. Men ibland kan det vara trvligt med en tur, men det blir inte det vanliga fredagsinslaget. Men fredagsvinet består. Kul om du kan komma med vid tillfälle.
   I alla fall finns det gott om skugga att tillgå så då är vi två som tar hand om den. Vi får hjälpas åt.
   Skönt nu med fint vårväder hemma. Njut!
   Kramar från oss.

 6. Saker och ting kan och får ta tid. Och tiden den ”äger” jag ju i stort sett. Orden är dina Ditte men kunde likväl vara mina, för det är just den känslan som jag har nu och då och håller på att lära mig mera av. Att kunna ta emot tiden på rätt sätt utan att känna stress. Allt ser så trevligt ut, katten, människorna, havet.
  Ha det fortsatt skönt, där saker och ting får ta tid!

  1. Jag tränar också på att låta saker få ta just tid. Är inte i mål ännu men närmar mig. Bra så. Tycker att det är lite enklare här med att inte ha bråttom. Även om jag bor i Stockholm och verkligen är väldigt förtjust i just det så har alla så bråttom. Man springer till tunnelbanan även fast det kommer ett nytt tåg om två minuter och många rusar fra i tillvaron.Undrar just varför…
   Vi fortsätter att ha det bra och har tid för det.
   Många tankar till dig.

 7. Det är precis vad jag/vi tänker när vi är på Costa Blanca. Ingen dag är sig lik. Det finns alltid nå’t nytt att ta in och njuta av. Ni gör helt rätt att njuta medan ni fortfarande kan. Carpe diem är inte alls så dumt faktiskt. Fortsätt med det!

  PS. Härliga bilder som även jag njuter av:-) DS.

  1. Tack! Här känns dagarna ibland lika men när man funderar på vad dagen innehållit så blir skillnaderna ganska påtagliga. Något vi gillar. Det är ju här och nu som gäller- Och trevligheter kan man sällan uppleva för mycket av.

  1. Tack! Ja, dagarna här blir inte tråkiga direkt. Och skulle de bli det så gör ju det ingenting. Men å andra sidan tycker jag att dagarna hemma också är trelviga. De blir ofta vad man gör dem till.
   Önskar dig också en fin söndag.
   Kram!

 8. Vi har det väldigt trevligt när vi ses. Men visst är det lite synd att marknaden flyttade…..men å andra sidan sparar vi ju våra pengar nu 😉
  Stor kram och trevlig söndag

  1. Visst har vi det trevigt! Och ibland blir det ju något marknadsbesök trots allt.
   Trevlig söndag! Och det ser ut att bli en fin dag idag också.
   Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *