Spanien Torrevieja

Längs havet i Torrevieja – Med sol, värme och vänner

Även igår, fredag, kunde vi njuta av skön försommarvärme här i Torrevieja. För vår del blev det en heldag vid havet tillsammans med vänner. Det har också blivit lite av en tradition för oss att ses just på fredagarna. Ofta blir det en långpromenad och gärna med några “pitstop”. (Jodå, vi promenerar en hel del de flesta dagar och gärna med havet i närheten)

Torrevieja. Fredagspromenad söderut längs havet. Fredagspromenad längs havet. 

Vi promenerar gärna och ofta längs havet

Och det är en speciell känsla att ha havet helt inpå. Igår var vi några vänner som hade bestämt träff för gemensam promenad söderut i Torrevieja. Målet för promenaden var baren med  livemusiken några kilometer söderut från centrum. Och om det är möjligt går vi gärna i sanden längs stranden. Men ibland, när det är riktigt högt vatten får man ta gångvägen uppe vid husen.

I samlad trupp gick vi längs havet. Här Playa de Acequion, någon kilomenet söder om Torrevieja. I samlad trupp traskade vi längs havet. Sanden var väl packad och lät bli att strömma in i våra skor.

Torrevieja och småbåtshamnen.

Både söder och norr om Torrevieja finns flera  fina stränder. Stränder där det under högsäsong finns gott om plats.  Några stränder finns även inne i stan men de är milt sagt “välfyllda” från juni till slutet av september.

Här Playa de Acequion, någon km söder om centrum. En strand som är 900 meter lång och kantad av olika barer och restauranger.

Några jolleseglare, fritidsbåtar och “SUP” paddlare var ute. Alltså man står upp på en “bräda” och paddlar. (SUP betyder “stand up paddleboarding”)

Vattnet var klart och jag lyckades här längs havet och stranden fånga en sjöstjärna på bild. Vattnet var klart och jag lyckades här längs  havet och stranden fånga en sjöstjärna från ytan.

Nästa strand, Playa de Los Náufragos, de skeppsbrutnas strand tar vid där Playa de Acequion slutar. Här längs kusten/stranden där det är tämligen öppet och många skepp har förlist under årens lopp. Särskilt när östliga vindar dragit in. Förr fanns inga pirar eller någon hamn där fartygen kunde söka lä utan många blåsa upp på land och förstördes.

Stranden har blå flagg, vilket de flesta stränderna har i Torrrevieja.  Även här finns flera barer/restauranger

Vi fortsatte längs havet och passerade Playa de Nàufragos.Vi fortsatte längs havet och kom fram till Playa de Náufragos och fortsatte en bit till.

Snart framme! Här har sandstränderna övergått till mer klippiga/steniga varianter.

Vi slog oss ner

på “musikens” grannbar och såg fram emot något att dricka och lite tapas. Dryck kom och vad gäller tapas blev det ett par skålar med chips. Nåja, man kan inte alltid lyckas. Och här satt vi länge så efter ett tag fick det bli lite mackor till lunch.

Här var det chips som ingick som dagens tapas. Men sällskapet, solen ,värmen, musiken och havet som bakgrund  fick väga upp det hela. Dagens “gäng” – Ami, Carita, Dan, Bosse och Patrik .

Hem skulle vi också

och det blev också till största delen längs havet och stranden.

Segeljollarna är ute och ett fartyg ligger i salthamnen för att just lasta salt.  Torrevieja kallas också på norska för “Saltbyen” , “Saltstaden” och har en stor saltproduktion.

När vi var nästan inne i stan igen blev det dags för att fylla på vätskedepåerna igen och nu hade vi bättre tur. Dryck, tapas och chips för 1,20 euro/person.

 

Och skymningen hann nästan sänka sig innan vi skildes åt.

En vacker dag övergick i en vacker kväll.

34 svar på ”Längs havet i Torrevieja – Med sol, värme och vänner”

 1. Härliga dagar! Det går ingen större nöd på er 😀 Visst är tillvaron i januari i Torrevieja underbar! Ja, det är den faktiskt alla månader på året 🙂

  Ha ännu en fin dag!

  1. Visst är det och ljuset betyder mycket. Idag är det dock grått så solen verkar vila sig i form. Sommartid är jag ju förstås helst hemma i Stockholm.
   Önskar er också en fin lördag.

 2. Oj, så mycket trevligheter du varit ute på sen du kom i tisdags. Känner lite avund faktiskt.
  Så skönt det såg ut vid havet vid musikbaren. Synd att ni inte fick tapas där. Bättre var det på väg hem😊
  Kram/A-K

  1. Här har det varit full fart och väldigt trevligt. Idag är det dock en vilodag. Vad gäller tapas så får man ju ta det de bestämmer om man inte betalar extra. Men vi fick slå till på en macka för hungriga blev vi. Men nästa ställe var mer “matnyttigt”.
   Kram

  1. Vi hade en toppendag och prisnivån är verkligen bra. Mycket motion fick vi och det kändes att vi traskat en mil. Idag vilodag.
   Trevlig helg.

  1. Ja, vi passar på. Och kombinationen vänner, goda tilltugg (nåja här var dte lite magert) promenad längs havet och god dryck är riktigt bra. DE ljusare dagarna gör också mycket.
   Trevlig helg

 3. Så vackra bilder med vårkänsla! Vilken trevlig tradition ni har. Ljuvligt att gå längs vattnet och sen sitta länge med vänner, utan några tider att passa. Det såg väldigt gott ut där på det sista stället.

  Ha nu en fortsatt fin dag och kväll.

  Varm kram!

  1. Tack! Tid har vi alla gott om och det är skönt att just ha det. Att gå längs havet är också fint och likaså de ljusare dagarna.
   Önskar dig också en fin helg.
   (Och vad gäller Instagram kan jag fortfarande inte ha länk till min blogg som anses vara otillåten.)
   Stor kram

  1. Vi har det bra här och närheten till havet tycker jag väldigt mycket om. Men jag trivs ju också väldigt bra i Stockholm…
   Önskar dig också en fin lördag.

  1. Visst var det! Och tid har vi ju att ta det “lugnt”. Alltid fint att gå längs havet.
   Önskar dig också en trevlig fortsatt lördag.
   Kram

  1. Visst är det! Och här liksom hemma blir det många av dem. Extra roligt också när vi är flera som är ute tillsammans. Ja, hemma i Stockholm blir det också strandpromenader, men då är det ju bara längs “Östersjön” och Mälaren. Men fint det occkså.

 4. Härliga bilder! Får nästan sommarkänslor när jag tittar på fotona. Vi brukar också gå nära vattnet när vi är i Benidorm, och det också utan att få sand mellan tårna;-) Å dryck, tapas och chips för 1,20 Euro är ju nästan löjligt billigt. Därnere lönar det sig knappt att laga mat själv, för att inte tala om dryck…

  1. Det var en väldigt skön dag! Och perfekt att förena promenad längs havet med diverse “pitstop” och livemusik. Och prisbilden är väldigt bra vad gäller allt. (Både i butik och på restauranger. Vi lagar mat när vi är här länge mest för att vi tröttnar på utematen och att det finns så bra råvaror.
   Även i Benidorm är det fint att gå både längs stranden och längs strandpromenaden.
   Mulet idag så inte så mycket i promenadväg blev det. Men en mil i går…

 5. Så fint ni ser ut att ha det! Jag kan gilla den här tiden på året i södra Europa, när det inte är så mycket folk. Och skönt med lite värme, även om det kanske bara är någon timme på eftermiddagen!

  1. Vi har det riktigt bra och fint att mellan varven byta Stockholm mot södra Europa. Här är det ju ljust fram till efte 18 och det betyder mycket. Igår upplevde vi dryga +20 i skuggan under några timmar mitt på dagen. Så skönt. Och försommarkänslan infinner sig lätt.

 6. Vilken härlig tillvaro och vilken stämningsfull sista kvällsvy. Regnet smattrar mot rutorna även idag, skidklädda dyngsura turister höll god min på loppis men nog måste det vara supertråkigt att stå i backen där snön smälter undan och regnet piskar ner..inte mycket till stämning . Klirret hamnade i vår kassa, i brist på annan sysselsättning o det tackar vi förstås för.
  Kram

  1. Visst har vi det bra här och dagarna är betydligt ljusare och varmare. Men som du vet är jag ju också väldigt förtjust i Stockholm. I regn och grått också. Trist för er med regn när det borde vara snö. Och ni behöver ju snön så väl.Ja, inte ni men för att turisterna ska komma.
   Roligt dock att det blev klirr i kassan hos er.
   Kram

 7. Mysigt och så billigt!!! Det är så roligt att få följa med på promenaderna, speciellt som det har kräksnöat här idag!!! Ha det fortsatt gott, Ditte 🙂 <3

  1. Prisnivån här är väldigt överkomlig vad gäller allt och det är ju en fördel. Vi har haft fint väder och då är det extra trevligt att promenera längs havet. Idag halvmulet och ev regn i morgon. Men vi får väl se.
   Ha det fint du också.

 8. Härligt ser ni ut att ha det, blå himmel och likaså hav. Skulle inte ha något emot att byta ut vårat trista väder mot erat. Nu var jag nog lite orättvis för idag skiner faktiskt solen hihihi
  Torrevieja verkar vara en plats för många svenskar. Är inte så bevandrad i de orterna ej heller i Spanien. Men min “kusin vitamin” har ett ställe just i Torrevieja, norra delen, som heter Azul Beach.
  Njut och ha det fortsatt fint/Yvonné

  1. Vi har haft en fin vecka med skön försommarvärme. Här finns mängder av olika nationaliteter. Och dte bästa är att det är en levande stad där spanjorer bor och arbetar hela året. Vi bor i ett mer spanskt område och trivs med det.
   och Azul Beach vet jag var det är. Vi passerar där ibland när vi går eller cyklar till La Mata.
   Ha det bra du också. Idag väntar vi regn här…

 9. Nu har vi också landat i paradiset! Hoppas ni är kvar ett tag till så vi hinner träffas och prata av oss!

  1. Välkomna! Roligt att ni är på plats. Och vi stannar ett bra tag till så visst hinner vi ses. Ser fram emot det.

 10. Åh va mysigt, kan riktigt känna det och så njutbart för er, blir nästan lite avis..men snart får vi oxå lite värme 🙂 fin söndag kram

  1. Det blev en riktigt trevlig dag med en hel del motion också.
   Vad skönt för er med lite semester inom räckhåll- Härligt
   Kram och trevlig söndag

 11. Ser mysigt ut och stranden är både välskött och välordnad att vistas på, härligt. Och mysigt att sitta där intill och inta något gott är inte helt fel.
  Ha en riktigt skön vecka !
  Kram

  1. Det var en väldigt fin dag och skönt att passa på att vistas ute. Ja, hela förra veckan hade vi skönt försommarväder. Men sedan igår har vi haft ett rejält oväder med åska, rejäl blåst 14 m/sekund och hällregn. Nu verkar för stunden regnet ha upphört. Skönt så.
   Önskar dig också en bra vecka.
   Kram

 12. Ett stänk av Torrevieja med lite sol, tapas och strandpromenader sitter fint så här i ett svenskt höst- och vinterväder som mest har varit grått. Men idag, dra på trissor, sken solen en stund och det blev en meditativ promenad längs ett stilla Östersjön med vind som bara hördes susa bland trädtopparna. Härligt att få ladda batterierna i trivsam miljö.
  Hoppas ditt år har börjat fint.
  Varm kram från svenska södern! 🙂
  Mia

  1. Så skönt att solen kom fram och den ger ju en läkande känsla. Fint med en promenad längs havet och fylla på energi.
   Tycker att året börjat bra, men sedan funderar jag vidare på vad jag tycker är bra. Har många tankar om 2020-
   Hoppas ditt nya år började fint och önskar dig det bästa.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *