Spanien Torrevieja

Kvarteret runt i Torrevieja

Heldagsregn här i Torrevieja både igår och i måndags och till det rejäl blåst. Vindstyrkan for fram med runt 12 m/sek och i vindbyarna car det drygt 20 m/sek. Så att i dag vakna till i varje fall uppehållsväder och solglimtar piggade absolut upp. Någon direkt värme är det inte att tala om, idag runt +12 . Men  prognoserna inför morgondagen har tänt sig  upp emot +20. Återstår att se. Men vi är hoppfulla.

Torrevieja.Efter frukost blev det en vända kvarteret runt för att se om allt var sig likt efter allt regn och blåst. En delvis blå himmel lockade mig till att efter frukost  ta ta en vända kvarteret runt. Blött var det förvisso men de olika varianterna av palmerna tycktes ha ny fräschör.  

Kvarteret runt

Alltså rejält med regn i två dygn är ju trist om vi är här i Torrevieja. Men sett i ett större perspektiv så är det ju verkligen en bagatell. Förutom att i måndags ha blåst ner till vår utbyggda och nyrenoverade “supermercado”, (DIA) för lite inköp har vi inte ägnat oss åt någon form av utevistelse. Så när det i morse dels var soltendenser, regn och blåsfritt så blev det i alla fall en vända kvarteret runt.

Mest finns i våra kvarter och på “vår gata” mindre enplanshus och radhus från mitten av 1980-talet. Några hus har modell lite större och en del har under årens lopp fått en övervåning. Ett par högre flerfamiljshus finns också i kverteret.

En del av vår “Solskensgata”.(Sommartid är det dåligt med skugga längs hela gatan så därför kallar vi den just Solskensgatan)

Att vi kom att bli med “stuga” när vi var här i Torrevieja under några dagar i juli 2013 var mest av en slump. Och den slumpen är kvar. Men eftersom min hälsa inte direkt är som den har varit så finns nu tankarna på att vi ska sälja.Så sedan en tid finns vårt hus, ett litet radhus,  ute på marknaden och är till salu.

Torrevieja Kvarteret runt hos oss. Några hus är fristående och andra är radhus. Kvarteret runt. En del hus är fristående och har större tomter. Vad gäller gräsmattor, om de ens finns, är det oftast konstgräs. Naturliga gräsmattor kräver rejält med vatten för att inte torka så det är sällan aktuellt.

Ett par katter vågar sig ut efter regnet.

Torrevieja. Spanien. Bå promenden kvarteret runt har vi nu kommit till vår prallellgata. I stort sett ser bebyggelsen här ut som på vår gata.På promenaden kvarteret runt har vi kommit till vår parallellgata. Gatan nedanför oss. Liknande bebyggelse även här.  Höghuset i bakgrunden är detsamma som på bild nummer 2.

Ett av de hus där man byggt på både en extra våning och en takterrass.Gott om citroner har man också. 

Nästan framme vid den större gatan, en genomfartsgata, Avenida Baleares och höghuset där, har grannarna anlagt en liten äng. Och här vid ängen viker jag av och tar vår gata hem. Och 10 minuter senare är jag hemma igen och slår mig ner på terrassen med ytterligare en kopp kaffe. Lite kyligt men inget regn.

 

28 svar på ”Kvarteret runt i Torrevieja”

 1. Hej Ditte!
  Tack för sightseeing i kända kvarter. Får ett litet sting i hjärtat att ni inte ska var kvar där. Förstås.
  Där gick Ingrid i hettan åtskilliga ggr…”Solskensgatan” som hon sa…
  Vacker blomsteräng som anlagts! Ja regn har det verkligen varit där nere och blåst och calima.
  Aldrig varit med om liknande lång tidsperiod med oväder på mina 21 år där nere…rekord skrivs det om.
  Och här hemma har det varit rekord i sol i mars och april…ja inte precis hela tiden men ovanligt. Nu är det lite snö – men sol 😀
  Ha det bra nu i solen…Kanske vi åker om varann denna gång – om det nu blir av vilket jag som vanligt inte vet…
  Kram P ♥♥

  1. Hej P!
   Tack för fin kommentar och kul att du gick med. Visst är det ända kvarter för dig.Livet kommer i kapp med krämpor och allt. Och vi kan alltid hyra något.
   Jadå, Solskensgatan. Minns så väl Ingrids ord och det stämmer ju verkligen. Svårt att få skugga här under sommaren längs gatan.
   Nu hade både måndagen och tisdagen heldagsregn med sig. Även natttetid och verkligt hård blåst. Men hela mars verkar ha varit speciell vädermässig. I natt slutade det regna och nu har det varit en del sol under dagen och det har torkat upp. Fint och varmt väntas till helgen.
   Visst hade vi en fin vårmånad hemma under mars. Verkligen.
   Hoppas du kommer innan vi åkte hem.
   Kramar från både B och mig.

 2. Så ostadigt väder ni har och det har hållit på länge. Så har jag för mig att det inte brukar vara i slutet av mars och början av april.
  Trevligt att få se din omgivning och dessutom blomsterfägring.
  Ha det bra och kan ni inte njuta av vädret, så njuter ni säkert av maten och drycken!

  1. Vad jag förstått har hela mars månad här i Spanien varit ganska ostadig. Vi kom ju först den 28 mars och kunde njuta av skönt vårväder hemma. Och nu bedrövligt väder både måndag och tisdag men heldagsregn och rejäl blåst. Ser dock att det nu ser ut att bli klart bättre mot veckoslutet. Även varmare. Hoppas.
   Vårt område är ju tämligen spanskt och det är något vi tycker är bra. Men även en hel del andra nationaliteter finns också. Men antalet svenskar är få.
   Önskar dig en bra vecka.

 3. Lite tråkigt att höra att ni ska sälja. Men allt har sin tid. Och ni borvju fint hemma också. Och kan njuta av fin sommar i Sverige. För resa kan ni ju!
  Tänkte på dej när jag såg väderleksprognosen igår. Regn över sydspanien. Klart man vill vara utomhus, när man är vid Medelhavet.
  Tack för rundan kring kvarteret! Kram

  1. Vi har haft fina år här men visst är det så att var sak har sin tid. Och min hälsa lär inte bli bättre. Resa kan vi ju göra ändå och vi kan hyra här om vi vill-
   Bedrövligt väder måndag och tisdag med regn både dag och natt oupphörligen, regn och hårda vindar. Men egentligen en struntsak i ett större sammanhang. Idag var det bättre med ganska mycket sol och i alla fall uppehållsväder.
   Skönt idag att starta med en runda i kvarteret. Men det blev under dagen totalt 9 km så det kändes ok.
   Kul att du gick med.
   Kram

 4. Vad fint ni bor.
  Trevligt litet hus och omgivningar.
  Egentligen skulle nog ett hus i Spanien passa oss bättre som är på närmare håll än Thailand.
  Dessa tider känns det lite osäkert resa långt bort.
  Bra vädret bättrat på sig.

  1. Vi har trivts fint här och en stor fördel är ju att det går smidigt att ta sig hit. Vi var en gång inne på att köpa en lägenhet i vårt thailändska paradis men då var det sjukdom som kom emellan så det blev inte. Men vi har varit där ändå i långa perioder och då hyrt. Men visst är det speciellt att ha sitt eget. Och visst kan det nu kännas osäkert nu att resa så långt.
   I natt upphörde regnet och största delen av dagen har varit solig.
   Ha det fint du också.

 5. Tycker riktigt synd om er. Jag menar till Costa Blanca åker man ju så här års för att “förbereda sig” för den svenska sommaren. Inte vill man ha regn där hela tiden. Men som du säger – palmerna och blommorna verkar ha varit i behov av naturlig bevattning.
  Lite ledsamt är det att läsa att ni ska sälja ert fina hus på Solskensgatan. Men säger hälsan ifrån, så är det ju ingen idé att behålla stugan och sedan vistas där bara några få dagar per år. Önskar er lycka till med försäljningen. Sedan kan man ju alltid hyra en lägenhet/hus när andan faller på.
  Nu håller jag tummarna att ni får finare väder framöver. Här vädret ingen höjdare heller. Svinkallt bland annat. Mera snö imorgon.

  1. Trist med regn när vi kom och så nu i ett par dagar. Men det finns ju värre saker. Absolut. Men idag var regnet och blåsten borta och sol till största delen. Och än varmare och soligare blir det i morgon och till helgen. Man har räknat med +20. Så kanske.
   Vad gäller hälsan så lär jag inte bli bättre. Vi har i sig ingen brådska men tänker framåt. Vi kan ju alltid hyra boende här. Inga problem alls med det.
   Såg att det var minusgrader i Stockholm och snö så hoppas att våren snarast skyndar sig tillbaka.

 6. Som sagt, trist att ni måste sälja, men det är förståeligt, och som du säger, man kan alltid hyra istället.
  Tack för rundturen där ni bor, så fint med all växtlighet!
  Ha det fortsatt gott!
  KRAM!

  1. Nu när vi bestämt oss känns det bra och sen får vi se när det blir av.
   Efter att ha varit inne i två dagar så kändes det skönt att börja med en runda i kvarterer för att se om det hänt något. Och lite är det alltid so skett.
   Strålande sol idag och det ska bli runt +20 så det känns hoppfullt.
   Kram

 7. Så roligt att komma till Torrevieja tillsammans med dig igen, även om det kanske inte blir så många gånger. Ibland måste man ta nödvändiga beslut för sin hälsas skull. Av den orsaken är vi där vi är nu. Uffe mår så mycket bättre här.
  Jag har förstått att det är ovanligt mycket regnväder över våra länder här söderut i år. På Madeira sägs det att man inte har haft något liknande de senaste 60 åren som det är nu. Mars och april brukar vara varma vårmånader men inte detta år men regnet fyller vattendepåerna så sommaren kanske inte blir alltför svår att hålla bevattnad.
  Hälsa med dig och varm kram från den här ön i havet!

  1. Trevligt att du kom med hit. Och vad gäller det trista vädret så verkar det ju ha varit i hela södra Europa-
   Tänker mycket på er och kan förstå att Uffe mår så mycket bättre på Madeira. Men just det trista vädret dämpar ju upplevelserna en del. Å andra sidan kan man inte påverka det.I Spanien har man inte haft liknande sedan slutet av 1920-talet-
   Nu har vi funderat och bestämt oss för att jag mår bättre av att vara längre perioder hemma och då känns det onödigt med ett “eget” boende här. Vi kan alltid hyra här eller någon annanstans.
   Många tankar och hälsningar till er från Bosse och mig.
   Önskar er fortsatt fina dagar.
   Kram

 8. Känns tråkigt att vädret är som det är, men förhoppningsvis bättrar det på sig.
  Såklart tråkigt att ni ska sälja, men när hälsan är som den är så är det säkert både genomtänkt och klokt.
  Trevligt att få följa med kvarteret runt. Härlig blomsteräng och vilka fina citronträd!
  Önskar dig en fin torsdag!
  Kram

  1. Visst är det så men i mer världsliga sammanhang en lite sak. Och man kan ju inte direkt påverka det heller.
   Roligt att ta en tur och se hur det ser ut i kvarteret för det var ju ett tag sedan jag var här (Oktober 2021)
   Kul att du gick med.
   Önskar dig också en fin torsdag.
   Strålande sol här idag och det ska bli runt 20 grader. Känns hoppfullt.
   Kram

 9. Åh, ska ni sälja? Det var jag inte beredd på. Som du säger ”var sak har sin tid”
  även om det kan vara sorgligt att lämna något man tycker om.
  Att få huset sålt borde inte vara svårt, ett bra och behändigt semesterhus på bra läge.
  Lycka till med försäljningen.

  1. Tack! Visst känns det trist men livet förändras på olika sätt. Någon brådska har vi inte men var sak har sin tid och min kropp säger ifrån. Framtiden känns osäker med resandet hit. Men vi kan alltid hyra här eller någon annanstans.
   Nu är det skönare “finvädret” tillbaka och vi gläds åt det.
   Önskar dig ett bra veckoslut.

 10. Det var skönt att äntligen “våga” sig ut igår och idag ser det väldigt lovande ut – skönt!

  Jag tror att vi har handlat på DIA max 2 gånger. Såg dock att dom renoverade och tycker det var synd att dom gjorde fasaden så fasligt ful när dom ändå höll på… Inuti vet jag inte hur det ser ut. Vi handlar oftast på Mercadona, Aldi eller Consum.

  Ha en fin dag i solen!

  1. Visst känns det skönt att finvädret är tillbaka. När det ösregnade i måndags var det närmast att gå hit och vi blev positivt överraskade. Handlar annars oftast på Consum där de har manuell köttdisk. (Synd att inte Mercadona har det, å andra sidan har de ju mycket annat) Men DIA överraskade verkligen och dit tar det ju bara fem minuter att gå. Men visst är byggnaden ful.
   Önskar er också en skön dag.

 11. Stå mysigt det ser ut i ert hus. Men allt har sin tid, och det går klart lika bra att hyra något tillfälligt när man är ute och reser. Ni bor ju väldigt vackert i Stockholm också. Så härligt att se den grönskan hos er. Nu hoppas jag på att aprilvädret ska stabilisera sig så att växterna vågar sig upp här med. Kram

  1. Vi har trivts bra här och skönt att allt finns på plats. Och att bara ha med handbagage när vi reser är ju smidigt. Vi trivs så bra i Stockholm där vi bor och vill ju inte byta det boendet,
   Nu verkar aprilvädret här bli bättre och idag satt vi ute och åt frukost. Skönt så. Prognoserna för idag är runt +20 grader och sol. Skönt så.
   Hoppas ni nu blir av med snön och kylan hemma så att våren kan fortsätta.
   Kram

 12. Så synd ni ska sälja men förstår,ser så mysigt ut och vilken grönska med alla dessa vackra blommor och citronträd.Känns lite som aprilvädret även finns i spanien:) kram o fortsatt trevlig semester

  1. Visst är det, men var sak har sin tid. Nu verkar det finare vädret ha återvänt hit till Torrevieja. Skönt så. För här, som på många platser längs Medelhavet, har det i mars varit urtrist väder. Även Madeira i Atlanten har haft mycket regn och blåst- I Stockholm hade vi ju verklig tur med marsvädret och kunde möta våren-
   Men vi har några veckor kvar att var här i denna omgång så nu tar vi tag i det fina stan kan erbjuda.
   Kram och trevlig torsdag.

 13. Det känns säkert lite vemodigt att lämna sommarstugan för gott så småningom. Men ni är så kloka och låter förnuftet råda, inget är för evigt här i världen. Våra förutsättningar och behov förändras med tiden. Dessutom är ni ju som sagt inte inlåsta någonstans utan rör er fritt och kan åka dit ni vill och näsan pekar! Säkert trist att lämna en gemenskap också men många av gänget kanske ni kan hålla kontakten med ändå. Tack för den trevliga promenaden i kvarteret! Kram

  1. Vi har ju funderat och min rygg och “lite annat” kommer inte helt att orka med. Knepigt att inse men jag är där nu mentalt. Å andra sidan har vi ju ingen brådska-
   Vad gäller att komma tillbaka hit och till de vänner vi har så fungerar det ju fint att hyra något också. Men var sak har sin tid.
   Kul att strosa runt i kvarteret och se om det hänt något. Men det mesta här är sig ganska likt.
   Kram

 14. Nu kommer jag, vill ha lite tid så jag kommer att hoppa in till dig som en jojo idag med lite annat i mellan ,-))
  Solskensgata, låter fint och jag tycker det är mysigt. Där skulle jag tycka om att vandra, Sen läser jag att ni tänker sälja, det är sorgligt, Men du har skrivit att för mycket sol klarar du inte av, och då blir det svårt att bo där solen i vanliga fall skiner så gott som hela tiden.
  Kul att få vandra fram och se hur dina kvarter ser ut, mycket vackert med blommor och citroner, vilken känsla det måste vara.Tycker om hur det ser ut, husen , färgerna och murar med som gallerfönster. Vilka blommor växter kaktusar!
  Ha det fint VARM KRAM Primrose

  1. Kul att du hänger med oss och runt kvarteret finns lite av varje att se. Vi bor i ett ganska spanskt område och på vår gata hälsar alla på alla.Men en del har ju detta som sommarbostad och är ju inte här hela året.
   Min rygg är också ganska dålig så det är också en av anledningarna till att jag inte orkar vara här så mycket så att nu tänka på att sälja känns rätt.
   Fönstren har galler mot gatan och mest för att förhindra inbrott. Många hus är ju ganska ofta tomma eftersom det är semesterbostäder även för spanjorer.
   Ha det fint du också.
   Varm kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *