Stockholm

Kvällens utsikt – Båtar, vatten och folk i farten

Det vackra sommarvädret håller sig kvar och vi tar vara på det på lite olika sätt. Gårdagen blev i stort sett en dag och kväll i hemma på kajen och betydligt sämre kan man ju ha det. Och när bestyren var klara så landade vi fram på kvällskvisten  på balkongen i den ljumma kvällen. Det blev en sen middag och kvällens utsikt var av visst underhållningsvärde. Bilderna är alla  tagna från balkongen.

Hammarbykanalen. En sommarkväll innebär att det är viss fart här. En del båtar ska in i Mälaren via Hammarbyslussen. Och en del ska ut i Saltsjön/Östersjön. På andra sidan kanalen skymtar en del av området Hammarby sjöstad. Ett ganska nybyggt område men som har sin historia.  

Kvällens utsikt

Södermalm är i sig en grönskande stadsdel och eftersom det är en ö är även närheten till vatten påtaglig. Både Mälaren och saltsjön. Så salt är ju inte Östersjöns vatten men vi hör dagligen de som arbetar i Hammarbyslussen använda den beteckningen. (Slussen skiljer Mälaren från just “saltsjön”.)

Stockholm. Södermalm. Hammarbykanalen. Till kvällens utsikt hör en äldra träbåt som puttarar förbiTill kvällens utsikt hör en äldre träbåt som puttrar förbi i Hammarbykanalen.

Stockholm. Södermaln. Hammarbykanalen. I kvällens utsikt ingick också att se en av polisens nya båtarPolisen tycks ha fått nya båtar. Denna, som passerade, igick också i kvällens utsikt.

 Att polisen har vattenscootrar har vi sett men nu noterade vi att även att kustbevakningen har dem. Att sitta här på balkongen är oftast förenat med god underhållning och det är ofta något som händer. 

Den populära thailändska restaurangen Thaiboat ligger 100 meter bort längs kajen och  här är det ofta kö. En del väljer att boka bord för middag eller lunch och andra  kommer mer spontant för att ta något att dricka eller äta om det finns lediga bord.

Viss kö till restaurang Thaiboat och alla söm köade kom inte med på bilden

Stockholm. Södermalm. Hammarbyslussen. Skanstullsbron. Kvällens utsikt strax efter åtta och solen hänger med ett tag till Kvällens utsikt när klockan är strax efter åtta. Båtar på väg in i slussen och kvällssolen som fortfarande är med vid Skanstullsbron och i Årstaskogen.

Längs kajkanten slår man sig gärna ner en stund med lite snacks. 

Och är det fullt på Thaiboat kan man slå sig ner bredvid på en filt. Eller ägna sig åt att fotografera den läckert utformade miljön med tydlig inspo. från Thailand. 

Timmen har blivit sen, en bit efter midnatt.Och vi drar oss inåt.

Stockholm. Södermalm. Norra Hammarbykajen. Hammarbyslussen. Kvällens utsikt efter minattKvällens utsikt. Och sista bilden innan vi går in. 

 

26 svar på ”Kvällens utsikt – Båtar, vatten och folk i farten”

  1. Absolut! Och dessa vackra kvällar är underhållningvärdet riktigt stort och varierat.
   Här fortsätter även idag det sköna sommarvädret men kanske drar regnet snart bort från er
   Ha det bra ändå.

 1. Ni har en fantastisk utsikt och alltid händer det något hos er. En njutbara plats er balkong helt enkelt 😀

  Kram och god lördag!

  1. Gårdagen var ju så fin och kvällen fortsatte i samma spår så vi blev sittandes ute till sent. Och god underhållning fick vi på köpet.
   Balkongen är en bra utsiktsplats.
   Önskar dig också en fin lördag.
   Kram

 2. Helt fantastiskt med er utsikt från balkongen, knappt man behöver mer än så ibland.
  Tack för jättefina bilder och ha nu en fin lördag.

  1. Vi satt ute riktigt länge i går och det var en hel del på gång både i kanalen och längs kajerna. God underhållning var det.
   Önskar dig också en fin lördag.
   Ha det bra!

 3. Det händer mycket hos dig =) Så fint ni bor. Träbåten vann =) Nu ska sätta mig och läsa en bok en stund. Får se om det blir i solen eller till hälften i skugga. Vilken sommardag!

  1. Lika bra att fånga dessa vackra dagar och det låter skönt med en stund i trädgården och i sällskap med en god bok-
   Hos oss händer det en del och särskilt dessa vackra sommarkvällar och sommardagar.Kul att se en del av det som händer i kanalen och längs kajerna.
   Önskar dig en skön lördag.

  1. En hel del finns att fästa blicken på och särskilt dessa vackra kvällar-
   Tack! Deet blir den spanska sommarstugan som ska få lite omvårdnad.
   Ha det fint du också.
   Kram

 4. Rena rama filmförevisningen, som en bioduk, där det alltid händer något – ett sådant läge ni har!
  Solsken i blick här också och min utsikt är mer några fler bilar och motorcyklister. Men inget bus längre.
  Balkongkvällar är inte dumt.
  Må så gott och stor kram!

  1. Dessa vackra dagar och kvällar är det mycket som händer men området är väldigt lugnt så inget direkt bullrigt. igår satt vi kvar ute till efter midnatt och det var så skönt.
   Skönt att ni blivit av med buset för jag har förstått att det är utbrett på många “mindre platser” i landet. Såg några reportage på tv och hörde på radion.
   Förstår att du också njuter av det vackra vädret. Lika bra att passa på.
   Önskar dig en fin lördag.
   Stor kram

 5. Vilken njutning för oss läsare att se dina bilder. Du/ni bor ju i ett semesterparadis och det i Sveriges huvudstad. Fantastiskt faktiskt!
  Du fångar verkligen stämningen och aktiviteterna perfekt. Å Kustbevakningens nya vattenskoter – herreguuuuu så stor den är! Den gör nog några knop skulle jag gissa och jag skulle inte ge mig in på en jakt med den skotern, inte med polisbåten heller om jag tänker efter.

  1. Tack! Ja, lite semesterkänsla infinner sig dessa vackra dagar. Vi har ju haft fina dagar både i Stockholmstrakten och i stora delar av övriga landet och vi tillbringade en stor del eftermiddagen och kvällen på balkongen. Och där blev vi sittande till sent. En hel del var det att fästa blicken på. Kul att se både Kustbevakningens nya vattenscooter är verkligen rejäl och snabb. Såg en av dem i full fart (kanske) vid Nacka strand. Där ute har ju även sjöpoliserna sitt tillhåll.
   Vi bor väldigt bra och trivs också väldans bra. Tänk vilken tur vi hade när vi slog till på lägenheten. Och jag som knappast innan varit söder om slussen.

  1. Vi gillar båtar och vatten och har under flera år haft segelbåt så vi tycker det är roligt att titta på allt som händer-
   Skönt med middag ute på verandan och lika bra att passa på. Blev så för oss också och igår satt vi ute till en bra stund efter midnatt

 6. Men vilken show ni kan uppleva dagligdags! Skulle kunna tänka mig att hyra in mig på er balkong några dagar och bara bli underhållen hela tiden!
  Kram!

  1. Särskilt dessa vackra dagar är det gof underhållning som erbjuds. Och kommer du till Stockholm den varma årstiden så är du välkommen för en titt- Ja, här händer en del även andra tider på året så du är välkommen då också.
   Kram

 7. Just nu är det otroligt njutbart . Ljuset och värmen är den bästa medicinen.
  Att sitta på första parkett och njuta är ren lyx. Den gamla träbåten skulle jag mer än gärna ta en tur med!
  Kram

  1. Visst är det en fin tid nu och vi har haft ett par riktigt fina kvällar där vi suttit länge på balkongen- Så roligt att se vad som händer och på folks bristande förmåga. Många idag har ingen aning om vad styrbord och babord är. Slussvakten brukar få tala om att styrbord är höger och babord är vänster- Men att vistas på sjön kräver ju tyvärr inge kunskap och båten inte är större än 12x 4 m. Visst är det märkligt- Träbåten hade vi också gärn atuffat med i.
   Kram

  1. Tack! Ja, dessa vackra dagar och kvällar är det ofta god underhållning som erbjuds. Blir inte mycket vad gäller tv-tittande då.
   Kram

 8. Den balkongvyn är en av de finaste jag sett. Där borde det aldrig bli långtråkigt. Hoppas allt är i intakt på andra bostadsstället. Måste kännas underbart att få komma på “återbesök”.
  Kram, Bosse

  1. Vi bor väldigt bra och balkongen erbjuder oftast god underhållning. Inte minst dessa vackra sommardagar och kvällar.
   Allt i sommarstugan var intakt och fina vänner har varit förbi och sett till den. Men fint nu att kunna göra det själva även om vi missar lite av den fina svenska sommaren-
   Kram

 9. Tycker den lilla fiskebåten i trä är bra mycket coolare än den nya polisbåten. Fantastiska bilder över Hammarbykanalen som vanligt, speciellt kvällsbilden.

  1. Visst är den men är det bråttom så har den nog ingen chans att hinna med. Kul att blicka ut här både dag och kvällstid. Och oftast god underhållning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *