Resor i Sverige Trevligheter

Kreativitet och talanger kan variera stort

Vad gäller min kreativitet  så ligger inte mina talanger i att utföra saker med händerna. Och det gäller handarbeten, att teckna, måla och att “pyssla” i största allmänhet. Gäller det matlagning så är det en helt annan sak. Däremot är en av mina styrkor att se möjligheter, tänka ut lösningar och så min envishet. Oftast är inget omöjligt utan det mesta går att ordna.  Men envisheten kan  vara både en styrka och en svaghet. Beror lite på sammanhanget. Humor i sammanhanget är en viktig ingrediens och att ha distans både till sig själv och tillvaron.

Kreativitet bland eleverna på svenska skolan i Peking inför julpysslet.Julpyssel på Svenska Skolan i Peking där föräldrar gärna kom och stöttade en opysslig lärare. Men jag är en god arbetsledare. Väldigt bra på att leda och fördela arbetet.

 Kreativitet i praktiken

Under nyårsresan till Karlstad så hamnade jag, helt självförvållat, i en utvecklingsbar situation. Vi skulle se en föreställning på Karlstads teater, Evig Jul, med Wermland Opera. Jag har delat ut teaterbiljetter och alla gäster har fått sina. Har nogsamt prickat av dem på en lista. Men för egen del har jag ingen biljett.  Tiden att grubbla på varför har vi inte utan gruppen går tillsammans den fem minuters långa promenaden till teatern och jag hoppas på att jag ska lösa det hela på något sätt.Väl vid teatern talar jag med en vänlig dam i kassan och får till sist efter visst samtal med mig en “låtsasbiljett” så att jag kan komma in i teatersalongen.

Hur det gick?

Vi i gruppen  hade 51 platser och på en skiss över teatersalongen var dessa utsatta. Så det borde finnas en ledig plats. Vår grupp satt samlad på raderna 7-9 och jag spanade efter en ledig plats. Svårt att se i den halvskumma salongen. Jag finner mig en plats på ett trappsteg och den fick duga.  Men plötsligt händer det.  En av gästerna kommer fram till mig och säger att hon fått två biljetter. Så även jag får en plats. Klart mycket bekvämare än min golvplats.  Kände mig i alla fall glad över att min kreativitet hjälpen av damen i kassan tog mig in på teatern utan att ha en riktig biljett. Men den fanns ju. Redan inne i salongen.

26 svar på ”Kreativitet och talanger kan variera stort”

  1. Ja, men det var en komisk situation. Biljetterna satt ihop och jag märkte inte att en gäst fick två. Och det hela löste sig bra. Klart bekvämare med en fåtölj.
   Stor kram!

 1. Vet inte om jag skulle kalla det för kreativitet direkt, mera för tur och skicklighet;-) Lätt hänt att biljetter sitter ihop och en får två. Vilken tur att gästen märkte att hon hade två biljetter så att du slapp sitta på trappsteget under hela föreställningen.

  1. För mig kändes det kreativt att komma på en idé – Tankens kreativitet, som också innehöll inslag av tur och kanske viss skicklighet. Och mer bekvämt var det att sitta i en fåtölj än på ett trappsteg

 2. Så typiskt men tänk så bra det blev. Envis, frågan är vad man skulle vara om man inte varit envis men som du säger, det är inte alltid en fördel. Ha det gott! Kram Maria

  1. Jag tänkte snabbt och det gav resultat. Och vore jag inte envis så vore jag inte jag. Oftast är det en fördel och har man ett leende på läpparna och är positiv så löser sig det mesta. Och det gjorde det även denna gång-
   Kram och trevlig kväll.

 3. Men vilken tur att det löste sig även om en plan B fanns i bakgrunden. Kreativ kan man vara på många sätt. Din ena dotters fantastiska tårtor står för en variant men det kan också handla om att “tänka utanför boxen” som det numera så vackert heter. Kom att tänka på våra grannar under mina uppväxtår. Kvinnan i familjen packade till alla men glömde helt bort sig själv. Så nyekekierad hade hon nog aldrig varit, varken förr eller senare 😉

  Kram och god afton!

  1. Jag var glad att dte löste sig. Det hade fungerat bra även om jag fått vänta utanför teatersalongen. Men roligt att vara med gruppen och se föreställningen och nu fock jag även sitta i en bekväm fåtölj. Visst kan kreativitet vara mycket.Och tankens kraft är ju också viktig. Eller snarare att se möjligheter och lösningar.

   Din granne under uppväxten kunde i detta fall påminn alite om mig just här…
   Önskar er en trevlig kväll.
   Kram!

 4. Kreativitet behöver inte bara vara på det konstnärliga planet. Man kan vara kreativ i att hitta lösningar också och det är du verkligen!
  Tur att det löste sig i alla fall så du slapp sitta i trappen. Den var nog inte så skön i längden 🙂

  1. Tack för detta! För kreativiteten i händerna har stora förbättringsområden vad gäller mig. Vid min höga ålder har jag lite smått gett upp just det där att få till saker med mina händer. Och tankens kreativitet är också värdefull.
   Att få en plats, i en fåtölj, blev klart mer bekvämt.
   Önskar er en fin kväll.

 5. Ja, så det kan bli! Bra att vara klarsynt och vidsynt och kunna ta för sig.
  Oftast så löser det sig, om man är artig, vilket du självklart är.

  Intressant, det där, hur man löser situationer, men det tror jag du är en fena på.

  Varm kram och trevlig Trettonde!

  1. Visst brukar saker och ting lösa sig. Jag har alltid haft den föresatsen och inte direkt oroa mig för saker och ting. Och att få till kreativa tankar och komma på hur en situation kan lösas gillas.En trevlig utmaning och många gånger lyckas jag.
   Stor kram och trevlig kväll.

 6. Där ser man , aldrig ge upp! ,-)) Härligt att det fanns en biljett till dig med! ,-)))Härligt när det ordnar upp sig!,-))

  Tur att vi alla är intresserade av olika saker , det är därför jorden snurrar ,-)
  Ha det kanon
  KRAM KRAM Primrose ,-)

  1. Nej, att inte ge upp tror jag är viktigt. Och visst ordnade det till sig.
   Jag tror och tycker också att det är olikheterna som berikar oss i mångt och mycket.
   Ha det gott du också.
   Varm kram!

 7. På de här punkterna känner jag igen mig – jag är totalt ohändig när det gäller handarbeten, men är ganska påhittig i att hitta lösningar. Laga mat är ganska OK och att göra en dörrkrans av en redan rund halmkrans … men där går gränsen 🙂
  Så bra att det löste sig.
  Kram

  1. Jag tror vi är fler so inte tillhör de “händigas skara”. Men jag har ju sett dina fina dörrkransar och där får du verkligen till det.Bra handlag har du! Men att använda kreativiteten till att hitta lösningar och se möjligheter är ju helt ok det också. Bra att vi alla är olika och det berikar i sig.

   Jag ler när jag tänker på situationen på teatern och är glad för den samarbetsvilliga damen i kassan som gav mig en biljett så jag kom in i salongen. SEdan löste sig resten.
   kram!

 8. Himmel och pannkaka så det kan bli! Jag känner igen mig i dig. Här sitter alla tummarna mitt i handen, men allt ordnar sig. Jag ger aldrig upp förrän det är för sent! Ibland inte ens då. För det mesta en styrka, fast ibland kallas jag halsstarrig. Kram

  1. TRir vi har en hel del likheter…Jag ger heller helst inte upp och ibland är det då för sent. Visst är vår envishet oftast en styrka men med vissa förekommande halsstarriga inslag. Ett samarbete oss emellan skulle nog vara sevärt.
   Kram!

 9. Jag är av den sorten som sällan ger upp ser ofta lösningar istället för problem he he du fick till det ju kram å fin lördag

  1. Tillvaron blir så mycket enklare och mer lättsam om man försöker finna lösningar och ser en hel del med “humorögonen” på-
   Karm och trevlig lördag.

 10. Dei aller fleste har sine gode kvaliteter, bra at ikkje alle er like.
  Så flott at du fekk billetten, fin julegåve.

  Godt nytt år frå Anne-Mari

  1. Visst är det så! Och vi har olika förmågor. Tur är det!
   Och så skönt att det ordnade sig med biljetterna.
   Önskar dig också ett riktigt Gott Nytt År.

 11. Jag är ju en sådan som är hopplöst kreativ i det mesta … Recept är en vägledning, inget man måste följa, samma sak med mönster när man syr. Va? Blev det inte som det var tänkt? Näha … ja, då får jag väl tänka om då!

  Mannen min tycker det blir lite jobbigt för maten blir alltid olika. 😀 Äsch, tänker jag. Oftast blir det ju gott! Ännu bättre, till och med!

  Vet du, jag var för många år sedan på Trygghetsrådet och gjorde en utvärdering och fick lite tips. Om du säger ENVIS så är det inget bra men om du säger TÅLMODIG så är det en utmärkt egenskap. Nu anser jag ju att det inte alls är samma sak och du behöver inte ansöka om jobb men … ja, du vet! Jag är också envis, jag ger mig inte förrän vissa saker är uträknade eller tillrättalagda så som JAG vill ha det. Jag är envist tålmodig!

  Bra att det löste sig där med din biljett, det mesta brukar ju faktiskt fixa sig!

  1. Just kombinationen av envishet, tålmodighet, distans till tillvaron, kreativitet (för mig inte med händerna) flexibilitet och humor har varit och är värdefulla egenskaper att ha med vad gäller de flesta situationer här i livet.
   . Och visst var det bra att det löste sig med teaterbiljetten!

  1. Det var viss utmaning att få till det. Men kreativa tankar kan hjälpa långt. Och att se möjligheter. TYcker oftast jag är bra på det.
   Skönt att läsa att dte finns fler opyssliga vad hgäller händernas område. Men kreativitet innebär så mcyket mer.
   Kram och trevlig söndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *