Spanien Torrevieja

Kreativitet, färg och variation

Den spanska sommarstugevistelsen, (fritidshus, sportstuga eller vad man nu ska kalla det för, men litet är det)  kan varieras en hel del, men ibland är det skönt att inte variera så mycket heller. Sitta ute i skuggan och läsa, lösa korsord eller träna på min kurs i spanska är riktigt trevligt det också. Och att läsa bloggar förstås. Så tråkigt blir det inte.  Utomhus är vi många timmar per dag och vid ett hastigt överslag kom jag fram till att sådär en tio timmar blir det, så D-vitaminerna kommer per automatik. Dagliga promenader blir det och ofta ganska långa. Trevliga  “pitstop” med tapas bidrar också  bidrar till trevligheterna samt ofta träff med vänner längs vägen.

Men det finns lite annat också att syssla med. Som stugägare är det ibland så att visst underhåll behöver göras. Och tursamt nog har jag sedan många år tillbaka tränat på den arbetsledande uppgiften att fördela och leda arbetet och det gör jag riktigt bra.

Min egen kreativitet gör sig inte så bra i målarsammanhang eller i direkt praktiska situationer, men på andra områden så kan den blomstra. (Här innefattas också visst handlag med blommor.)

Maken målar vår vita mur och för att den vackra passionsblomman inte bli vitprickig håller sopkvastar och linor ut den från väggen.  (Inte min uppfinning)

Arbetet hemma fortgick och jag uträttade ett par ärenden i kreativ anda när ändå farten var uppe. Ett besök på den stora “Chinobutiken” kan ge mycket inspiration och utveckla fantastin och fina växter finns också-  (Här finns allt man kan tänka sig och en hel del till, dock inte något ätbart. Allt är också väldigt billigt.)

Denna vackra hortensia som i verkligheten är mer lila än rosa höll på att få följa med hem. Men jag insåg att jag behövde ta den på cykeln så den får komma med hem i morgon i stället.  Ett verkligt fynd för 6 euro.

Målningen och “målaren” behövde sin rast och vad passade då bra om inte en promenad med tapasstopp. Och vid ett stopp kan man se mycket.

Parasollet, damens klänning, strandväskan och kepsen håller samma färgskala. Genomtänkt och kreativt här.

Kreativ parkering. (Ama får ta fram en stor papperspåse) Undrar hur de två bilarna som har funnit sina parkeringar längst fram ska kunna komma ut. Svårt att backa med ett par bilar bakom. Framför ligger en restaurang så det är inte optimalt att ta den vägen.

Nere på strandpromenaden kom denne unge gentleman förbi oss och var med målmedvetna steg på väg till stranden.

Vi satt länge och tittade  på havets och himlens skiftande blå färger där några “molngubbar” skymtade i horisonten.

 

34 svar på ”Kreativitet, färg och variation”

 1. Visst är det underbart att kunna vistas ute så många timmar om dygnet! Det passar mig alldeles utmärkt 🙂
  Och vilken vacker Hortensia! Förstår att du inte kunde bära den hem!
  Stor kram och trevlig kväll!

  1. Jätteslönt att vara utomhus så mycket. Klart njutbart! Förstår att det passar dig också.
   Hortensian får komma i morgon och då ska jag också ställa ett par kvistar från passionsblomman
   i vatten så du kan prova att plantera ett ex. DEn kommer säkert att ta sig.
   Stor kram från terrassen.

 2. Hej Ditte!
  Blir fint med vitare mur 🙂 Dom brukar bli lite grå med tiden. Bilarna…antar att när dom ska ut så lägger dom sig på biltutan…ett vanligt fenomen…Och dom andra är väl i närheten 😀
  Hortensia ja fick jag ju av en beundrare en gång. Gick inte att ha inomhus 🙂 Jag hade bara 15 kvm då…hyrde ett uthyrningsrum m egen ingång 🙂 Trapphuset fick det bli 😀
  Gullig liten kille, vad månne det bliva av den lille mannen, bestämd som han ser ut 😀
  Kram P ♥

  1. B har verkligen gjort ett bra jobb och han har talang.
   Jag tycker att min roll som arbetsledare fungerar bra och jag är generös med uppmuntran.
   Bilarna är ett mysterium, men kanske blir det fat om de tutar.
   Hortensian var varcker och den får komma hit in morgon per cykel och den har en plats på terrassen.
   Kan tänka mig att du inte kunde ha den inomhus…
   Killen var verkligen bestämd där han gick och fångade genast min fotoblick.
   Stor kram!

 3. Så härligt ni har det ,-)
  Vilken härlig gul färg på huset, den gillade jag ,-)
  Söt liten “herre” på promenad ,-))
  Härliga bilder nu längtar jag efter blommor och härliga dofter.
  Fint ni har ,-)
  Ha det gott
  KRAM Primrose ,-)

  1. Tack, vi har det fint och det är vackert med allt som blommar. Nu är det en så fin tid här, spm svenska sommar när den är som bäst.
   Våt hus är vitt, som många hus här, men en del av muren mot gatan och mot vår terrass är vackert gul.
   Men nu tar passionsblomman upp det mesta av ytan. Och den är vacker med sina många blå blommor.
   Önskar dig det bästa.
   Kram!

 4. Med tanke på hur det parkeras hos er så måste det nästan vara skönt att inte ha bil! Jag hade inte velat stå där längst fram med två bilar bakom. Även om det “bara” är en sommarstuga så måste den självklar underhållas och maken din verkar ha bra idéer. Men den viktigaste personen är trots allt arbetsledaren så det måste vara en kompetent person i den rollen 😉

  Kram och god kväll!

  1. Vi har ju inte bil utan att promenera och att cykla är perfekt. Men visst är det kreativa parkeringar.
   Det praktiska är inte min grej, men jag är bra som arbetsledare efter mångårig träning inom skolans värld.
   Bra på det där med instruktioner och uppmuntran.
   Vi är nog helt överens här.
   Kram från stigans terrass och +20. Helt ok-

  1. Tack! Ja, visst har vi det bra här och så skönt med de långa och ljusa dagarna.
   Sitter nu på terrassen och det är fortfarande + 20 grader och klockan är snart 22. En fin dag blev dte idag också.
   Kram!

 5. Låter så mysigt där du är. Att vara ute mycket är skönt om man kan. Vitaminer behövs alltid.

  Kvinnans klänning gillade jag. Den var lite djärv och annorlunda. Färgglad .

  Tror säkert du är bra att fördela jobb…som arbetsledare hehe.

  En stor kram från mig ❤

  1. Vi har det bra och många timmar utomhus per dygn blir det.
   Att fördela jobb är jag bra på och jag tar gärna i själv också. Men just det praktiska är jag inte så bra på.
   Stor kram!

 6. Kan inte låta bli att tänka på vår “hyresvärd” som också piffade upp “vår” lägenhet med vit färg. Så himla fräscht det blev:-) Å jag skrattar gott åt alla vita färgstänk överallt, bland annat på kranen i köket;-) Å vad gäller sådana sysslor så är jag också helst supervisor, även om målning är ett av få hantverk som jag faktiskt gillar – minus förarbetet där;-)

  Skrattade sedan några gånger till! Tänk att du nu också börjat med “gatufotografi” – du brukar ju verkligen inte fota främmande människor annars. Otroligt roligt och paret med matchande kläder är urläckert!

  PS. När jag läste kommentarerna på min blogg till gårdagens inlägg så verkar alla tycka att du, Ama och jag har helt olika “stilar”, vilket stämmer nog. Men har en liiiiiiiiiten känsla att du har inspirerats av Ama och mig att smygfota människor. Love it:-)))))) Blogglandia är toppen:-) DS.

  1. Jag ler när jag läser vita stänk. De finns här också…Men fräscht är det.
   Vitt blir lätt grått när den bruna sanden blåser in här.
   Vilken fördel att du och målning, minus förarbetet, är kompatibla. Jag nöjer mig med en arbetsledande funktion.
   Ibland får man vidga sina gränser vad gäller foton och under åren vi bodde i Peking hade jag mpnga sådana.
   Har legat av mig sedan dess men där fanns så mycket läckert att fota på gator, i parker, på restauranger och på torg.
   Visst skriver du, Ama och jag på olika sätt och med olika vinklingar. Helt klart.
   Men säkert har jag påminnts om gatans foton av er. Men det är inget nyt,t utan finns med hos mig sedan 2007 i september då jag började blogga. Men jag har nog inte tyckt att det varit lika roligt som det var på “Pekingtiden”. Men det är det ju.
   Blir säkert ingen vana…
   Och visst är blogglandia toppen!

 7. Hola! Att man i princip är utomhus alla vakna timmar på dygnet är det bästa med España tycker jag! Och är man där under högsommaren ligger badtemperaturen och de ljumma kvällarna högst upp på min topplista. Har varit tre fina dagar i Estocolmo nu men har dessvärre suttit inne på kontoret två av dessa. Eller ja, dessvärre och dessvärre… Har ett superroligt jobb just nu så kontorsaktiviteterna kan absolut tävla med utomhusvistelserna och faktiskt ta täten! 😉

  Kram från Åsöberget till arbetsledaren och arbetaren!
  P.S. Som gammal chef har arbetsledaren min fulla sympati och förståelse. Inte alltid så lätt att gå längst fram! Många som går bakom och har lätt för att kritisera… 😉 Behöver arbetaren moraliskt stöd så kan du hälsa honom att jag jobbar vid “Norra ban” och går förbi August Palm mest varje dag och jag är med Herr B i tanken. “Arbetare förenen eder”. 😉

  1. Tack, Susan! Mr B hälsar och tackar för din omtanke. Och jag tackar för din sympati.
   Nej, inte är det lätt att gå längst fram, men varför ska det vara lätt. Utmaningar är nog så viktiga. Kritik brukar jag inte få i min arbetsledande ställning. Brukar var noga med uppmuntran och att det ska tas raster. och att förena sig?
   Undrar om det hjölpt så mycket.
   Vi har fina dagar vädermässigt och vistas ju ute väldigt mycket.
   Skönt med fina dagar i Estockholmo, men du är ju en flitigt arbetande person så ledigheten får ju bli till helgerna.
   Jätteroligt att du trivs så bra på ditt jobb och det underlättar ju mycket. Gläds med dig.
   Stor kram! Och många tankar…

 8. Verkligen härliga somriga och färgglada bilder, jag förstår att ni trivs! Nu vågar man öppna balkongdörren här också utan att frysa, det är skönt, äntligen kan man säga! Sov gott och kramar från Solna!

  1. Våren hemma kommer vi snart att möta och just tiden mellan hägg och syrén tycker jag extra mycket om.
   Skönt att du nu kan nyttja er fina balkong och det kommer många fina dagar nu framöver.
   Vi trovs här men det är också bra att vara hemma i Stockholm, variationen är perfekt.

 9. Ni verkar ha en bra arbetsfördelning – så var det här också förr, men numer är det helt omvänt 🙂 Sjukdom kan ställa saker helt upp och ner…
  Härligt med långa promenader och med ett och annat trevligt pitstop 🙂
  Fina bilder!

  1. Tack!Just nu är det en bra arbetsfördelning, men man vet ju inte när det kan ändras.
   Tänker på det då och då och försöker lära mig.
   Vi går många och långa promenader och är ute mycket och havet finns alltid nära.

  1. Jag tror också det. Och en del pyssel och underhåll blir det ju var “stugan” än ligger. Men visst har vi det bra här.

 10. Vad härligt ni har det. Måste vara jättemysigt att bo så. 🙂 Jag är så sugen på Spanien just nu. Har funderat lite på Portugal också men har inte bestämt mig.

  1. Vi har det bra här! Och fint att pendla mellan Stockholm och den spanska “stugan”.
   Portugal är trevligt och många platser i Spanien också. Tror nog du skulle gilla Madrid och sedan givetvis “matmeckat” San Sebastian i nordvästra Spanien med mängder av toppenrestauranger. Kul att få höra vad det blir.

 11. Bra arbetsfördelning där! Hälsa målarmästaren att det vita ser väldigt fräscht ut! Javisst har storkinon väldigt vackra och kraftiga blommor, det har vi också erfarenhet av!
  Idag städ och pack och den obligatoriska promenaden så klart! Känns underbart i luften!

  1. Visst var det en god arbetsfördelning! Och snyggt och välgjort resultat blev det.
   Era blommor från storkinon är verkligen präktiga och väldigt vackra. Hoppas de nu kommer med hem.
   Verkligen skön luft så ni får njuta ordentligt.

 12. Här var det många färger från färgskalan. Gillar färger och det gör nog paret som skulle till stranden. Den lille killen verkar vara målmedvetet och verkar veta var han ska. Bra att lasta på alla unga och friska ryggar. Bra, Ditte att du lyckas sätta din man i jobb. Jag har varit handyman när mannen fixade dränaget till tvättmaskinen. Bra att man har styrkan som räcker till att lyfta maskinen på plats. Vad jag antar så har du gröna fingrar gör du får allt grönt till att blomma. Idag är det storm och molnigt i Jetez÷( Hoppas ni har bättre väder// kram

  1. Färger piggar upp!
   Som arbetsledare är jag riktigt bra och jag kan ju under tiden lära mig en del för mina färdigheter
   ligger inte på den praktiska sidan.Men “handyman”, precis som du kan jag vara. Där gör jag nytta.
   Gröna fingrar har jag och det är fint med det som blommar.
   Sol här idag och ingen blåst så jag skickar lite av detta till dig.
   Kram!

 13. GAAAHH!!! Nästa gång kan du väl varna INNAN bilden med parkeringen så jag hinner få fram påsen i tid? 😉 Men tack för varningen i alla fall 🙂

  Visst är det en härlig tid nu – helt underbart! 🙂

  Ha en härlig kväll!

  1. Jag ska försöka att komma ihåg det, men en varning kom. Hoppas det gick bra utan påse.
   Härliga dagar är det och bara att njuta.
   Trevlig kväll!

 14. Så härligt o fina bilder att kunna vara ute är a och o jag älskar att vara ute när vädret är bra man sover gott sen oxå ..njut på kramis o go kväll

  1. Många timmar blir det per dag som vi är ute och det är så skönt.
   Frukost, lunch och middag äts ute och sedan vistas vi ute så D-vitaminer får vi.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *