Kina Peking Skyltar

Kreativa skyltar från Peking

Söndag igen! Och söndag innebär också en trevlig och rolig ”Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det skyltar av olika slag som gäller och tolkningen är fri. Förra veckan skyltade jag också från Peking, då med skyltar som inte var helt enkla att förstå – vare sig text eller bildmässigt. Veckans skyltar är mer förståbara. Men ändå kan det kreativa få sin dos. Och med ett stort leende. Alla fångade under veckan.

Vackra och kreativa skyltar finns på portalen till Pekings Huo Hai område. En vackert utsmyckad skylt som önskar oss välkomna till sjöområdet Hou Hai. (Konstgjorda sjöar mitt i Peking)

Vid området runt “sjöarna” är det alltid måånga som söker sig och det oavsett årstid. Så här kan det se ut vintertid.

Kreativa skyltar

En vackert målad karta finns på en husvägg. Ger en bra bild över sjöarna vid Hou Hai med gångvägar, restauranger, “vattenhål” och intressanta byggnader utsatta.  Att man också själv får använda kreativa tankar för att förstå gör det än mer spännande.

Åskådlig karta men man får klura lite på betydelsen av vissa utsatta platser. Eller gå runt och titta. Vi gjorde det. 

Gått runt två av sjöarna och då var det dags för…

– En kopp kaffe på Starbucks. En väldigt vacker byggnad och fin miljö. Och det lilla tecknet för “S”  är diskret placerat. Vi hade varit här förr så det var mysigt att vila fötterna. Men tyvärr öppnar inte uteserveringen förrän nästa vecka.

Starbucks vid Hou Hai sjöarna i Peking har vackra kreativa skyltar och den lilla Starbucksskylten skymtar också. “Starbucks” smälter fint in här i miljön.

Vi bestämde oss för att gå hem genom de gamla hutongområdena. Här har tiden verkligen stannat och det märks inte alls att en av Pekings stora och brusande  gator finns några hundra meter bort.

Ett par vägskyltar skymtar. Den gula, övergångsställe som kommer om 100 m. Sedan en “stoppförbudsskylt under. Kanske är scootrar undantagna.

Lite som “Gamla stan”

Efter ett par kilometer kommer vi fram till det mer trendiga områden “Nan Luogo Zhiang” -att jämföras lite med Gamla stan i Stockholm. Ett område där jag väl känner mig hemma. Namnet på gatan betyder ung. “söder om trumtornet”

Mysiga butiker med fint konsthantverk.

En av våra gamla favoritrestauranger, Taste, tittade vi in på. Dags för ännu ett pitstop.

Nästan hemma på “våran gata”

Passerade vi  det mer amerikanska och Mc Donalds är i Kina tämligen populärt.(Menyerna är i princip de samma som här men en liten hamburgare eller cheeseburgare finns inte. ) Priserna är på en meny ca drygt hälften av de svenska Än mer i ropet var MCD i början av 90-talet då vi var i Peking första gången och det var nytt. Nytt var då också Pizza Hut och Kentucky Fried Chicken. Men idag är inte längre det amreikanska lika spännande och nytt längre.

Vi valde en mer kreativ variant till lunch. Pekmodellen. Men med hjälp av några kinesiska ord fick jag till att kyckling och räkor skulle ingå i det beställda, liksom broccoli, bönor och aubergine. Jodå, vi fick det bi beställt och gott var det.

Kretaiva menyer finns det oftast på dessa små hålet.i-väggen- restauranger i Peking.Spännande meny och helt klart kreativ.

Fler söndagsskyltare finns här. Titta gärna in!

Detta inlägg blir det sista i bloggvännen Gärdsmygens färgglada tema. Men nu verkar våren ha kommit med egna färger. Men visst kan vi väl fortsätta med lite uppiggande och färgglada bilder i blogginläggen.

28 svar på ”Kreativa skyltar från Peking”

 1. Hej Ditte!
  Här är det 7 varmgrader just nu…men kanske tillfälligt…
  Tack för alla roliga och vackra bilder! Det är lite annorlunda i Kinaland och så roligt att se!
  Snart är det väl dags för hemresa….
  Kram P ♥♥

  1. Nu är det dags för våren att göra entré på riktigt i Sverige. Och Kinaland har mött oss med vår, utpm förra lördagen när vi var på muren i snö. En ny upplevelse och vackert i sig. Annorlunda.
   Vi hörs och ses snart!
   Stor kram från B och mig

 2. Sköna söndag nja det var inte alls skönt att gå upp i morse då det ännu var mörkt. Vilka härliga bilder du bjuder på idag förstår att ni har det riktigt skönt …kram å fin dag

  1. Tack! Kan förstå dig! Men det blir ljusare nu dag för dag.
   Visst är våren på väg!
   Kram och trevlig söndag!

 3. Vilken härlig upplevelse att se dina bilder från Peking. Starbucks smälter verkligen in otroligt fint så där har en arkitekt tänkt till! Även om det är en modern storstad så är det hutongområdena som tilltalar mig mest. Så fint att man lagt sig vinn om att bevara dem. Minns den rivningshysteri som rådde på sextio- och sjuttiotalet i Malmö. I dag hade säkert flera av husen stått kvar.

  Kram och god söndag!

  1. Peking är ju kontrasternas stad i allt och jag tar er med till de områden där jag trivs att oromenera och där det finns mtcket “själ” kvar.Att gå bland skyskraoprna gör jag också men de finns ju på många håll i världen. Hutongområden har rivits men de som nu finns inne i stan renoveras ocH ska bevaras. Många av dem är väldigt gamla och jag skulle önska att väggar och portar kunnat tala.
   Kram!

 4. Vackra bilder. Mycket annorlunda än vad det är här hos oss, verkar det som. Roligt att få se och följa med dig. Färgglatt är bara förnamnet.
  Konstgjorda sjöar i Peking, det har jag inte hört talas om.
  Den målade husväggen med kartan är ju speciell och kreativt. Vacker också.
  Att inte uteserveringen öppnar förrän nästa vecka beror det på att “då kommer våren”?
  Pekmodellen, den är allt bra den.
  Hörde på radion i morse att det var, just nu, mycket dålig luft i Peking. Märker du av detta något?
  Ha det fortsatt bra och trevlig söndagskväll.
  Kram!

  1. Tack! Ja, mycket är annorlunda och väldigt trevligt. Trots alla människor finns stor hjälpsamhet och vänlighet. Man ilar inte fram som hos oss. I Peking finns flera konstgjorda sjöar och kanaler och förr har vi hyrt båt och kört runt. Ännu inte öppet. Visst är kartan på husväggen fin! En prydnad i sig.
   Och att peka fungerar utmärkt. Kan ibland bli överraskningar men spännande det också.
   Vi har märkt av att luften igår var dålig och såg också på kinesiska CCTV, den engelska sändningen att det varit så.
   Men vi är nu hemkomna till Stockholm och det känns som om det vore vår här också. Så skönt. Nu vill det bara itll att ställa om kroppen och hjärnan till svensk tid. Ligger alltså sju timmar före.
   Har haft tillgång till internet på planet så tiden har gått fort. Har också sovit en del. Fått besvär med en axel…
   Stor kram!

 5. Kreativa och färgglada skyltar. Gillar alla, men den första får bli min favo.
  Sedan skrattade jag gott åt hur fint Starbucks “smälter in” i miljön med en diskret logotyp, medan McDonalds gör precis raka motsatsen. Skillnad på företag och företag om man säger så.
  Pekmodellen på restauranger älskar jag:-)
  Det är ju ungefär som här – Pizza Hut finns det inte så många av längre och Kentucky Fried Chicken finns överhuvudtaget inte kvar i Sverige.
  Tusen tack för en toppen skyltkavalkad. Stort tack för länken också:-)

  PS. Finns det många restauranger i Peking med utländsk mat, typ från Italien, Frankrike, Japan etc? DS.

  1. Tack! Just dessa vackra skyltar som önskar en välkommen till Hoh Haiområdet finns på fler platser så visst känner man sig välkommen.
   Starbucks är nästan svårt att upptäcka utan smälter bra in här i området. Men utbudet är som det brukar vara- Det finns Mc Donalls i Peking som är mer snygga än just detta på “vår gata”. Pekmodellen tar vi till och tittar ofta in på dessa lokala restauranger, Jag kan en del maträtter så brukar komplettera med de fraserna. Går helt ok. Pizza HUt finns kvar och likaså en del KFC.

   Jadå, det finns massor med restauranger med europeisk mat. Bara att välja. Dock lite dyrare men med ett gigantiskt utbud. Japanskt, indiskt m.m . alltså mat från hela världen finns lättillgänglig.

   Har nu anlänt hem och fint med lite vår även i Stockholm. Internet på planet, bekväma platser, (ej business) en god bok, sömn, plus mat och dryck gjorde flygtiden lättsam. Gillar Finnair på Asienflygningar. Snabbast också.
   Fler inlägg kommer från Peking för en del är kvar att skriva om.

  1. Välkommen hem igen! Antar att du nu lämnat Londom för denna gång.
   Tittat in hos dig men vet ju att du varit borta.
   Tack, för info om Oystercard. Ska genast titta. Spänd på din skyltsöndag.
   Första skylten är knepig men innebörden är att man välkomnas till sjöområdet Hou Hai i Peking. (Konstgjorda sjöar)

 6. Tack för ännu ett inlägg med fina Peking-bilder! Läser med glädje…. Bra att ni får den mat ni vill ha, sådant vet man aldrig när man är på främmande mark…. Men du har ju en hel del erfarenhet av det….

  1. Jag delar gärna med mig av Peking för här finns så mycket. Bra mat är regel och med mycket grönsaker om man så vill. Överlag är maten så bra både på de minsta “hålet-i-väggen-ställena” till topprestauranger. Men vi gillar det lokala. Och skulle man vilja ha mat från något europeiskt kök finns mycket att tillgå. Ja, även alla asiatiska kök också.

  1. Tack! Visst är det så. En del skyltar förstår vi inte men många mer väsentliga finns också på engelska. Ibland lustiga “Googleöversättningar” men då kan vi ju läsa och förstå.
   Och Peking har mycket som är så spännande och roligt och av skilda slag. Roligt att du följer med.
   Kram!

 7. Jag måste säga att jag blir på gott humör av alla fina mönster och färger som staden skyltar med. Lite kul att kartan på väggen där också har en text i blått som nästan påminner om våra graffitimålningar. Menyerna var underbart vägvisande, vi har nästan lika fina här i vår lilla kiosk med thaimat. alla rätter är fotade och hänger informativt på väggen. Varianterna är ju så många…
  Fortfarande har jag svårt att förstå att det kan vara så kallt att isarna på sjöarna fryser till. Men jag ser ju fotobevis så jag får ge mig…ler…I Falun där min dotter bor mätte man 11 grader varmt idag, rekord för säsongen, Det finns hopp även om vi har massor av snö kvar. Tack för dagens finfina inlägg/Kram

  1. Tack för fina ord! Jag vill så gärna dela med mig…Vintertid kan det bli minusgrader i Peking, har upplevt det. Peking ligger ungefär på samma breddgrad som Madrid och även där har de snö ibland vintertid. Men du fick ju se bevis för att isen finns.
   Visst är det bra med foton att peka på. Kul att även er thaikiosk har det. Och fotona brukar ju stämma.
   Oj, så varmt i Falun. Vi har idag +8 och strålande sol nu men i morse var det -1.8.
   Visst kommer våren, men du har mycket snö kvar. Såg även att Sundsvall fått en hel del snö nu i helgen. Men snart så försvinner den.
   Kram och trevlig måndag.

 8. Härliga bilder från ett land jag inte varit i. Mycket intressant!
  Tack för att du hjälpt till med färg! Själv kör jag en vecka till eftersom här är både grått och fruset i marken.

  1. Tack! Kom hem igår men jag kan gärna ”färga” en vecka till. Och även om jag är hemma finns bilder kvar och mycket att berätta.

 9. Spännande skyltar, men jag gillar ju de färgglada lyktorna mest. Omgivningarna är också fint fotograferade och beskrivna. Kul att få vandra med er. 🙂
  Kram!

  1. Här finns många vackra färger som piggar upp och kvällstid tänds lyktorna och lyser så fint. Kram!

 10. Härliga skyltar från ditt vackra Peking! Så annorlunda och spännande!
  Välkommen hem till Stockholm igen!
  Gärdsmygen fortsätter en vecka till med sitt färgtema 🙂
  Kram

  1. Tack! Och tack! Ja, Peking, denna stora stad har mycket vackert att erbjuda och här finns mycket färg.
   Lika bra att jag också hänger på färgerna ytterligare en vecka. Bara trevligt!
   Kram!

 11. Underbart härliga skyltar! 🙂 Så vackra bilder, men jag förstod inte så mycket av vad dom betydde, utom Donken och det (ignorerade) stoppförbudet 😀 Ja, Starbuckssymbolen kände jag också igen när jag väl hittade den 🙂

  Välkommen hem igen!

  1. Tack och tack! Visst är det fint att bara lite av Starbucks logga syns.Tycker arkitekten lyckats bra med att få det att smälta in i miljön-
   I Peking är trafikskyltar mer en rekommendation…Kreativiteten är klart större här än i Torrevieja vad gäller allt i fråga o trafik och parkeringar.

 12. Vilka fina och färgglada bilder och skyltar! Och Starbucks smälte verkligen fint in 🙂
  Ha en fin dag!
  Stor kram

  1. Tack! Och visst är det bra att Starbucks fått en kinesisk känsla
   Stor kram och trevlig måndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *