Allmänt

Kortfattat – Mer av mig i ord – Selfie #12

Dags för en ny omgång av “selfie”. Med ord. Det är  bloggvännen Klimakteriehäxan som bjuder in till omgång #12 omgång av SELFIE. Det hela går  ut på att du som är med svarar på 12 nyckelord som skapar en kedja. Varje svar ska börja på den sista bokstaven i föregående svar. Ibland blir det, precis som i ett korsord, ganska knepigt. Å andra sidan finns det flera lösningar. Ett ord eller flera i svaren, du bestämmer själv. Häng gärna på och lämna då gärna en kommentar hos Klimakteriehäxan (länk ovan) så att andra också kan ta del av just din SELFIE!

Förra veckans “selfie” var lite speciell då vi med hjälp av givna nyckelord skulle beskriva vårt utseende för en person som inte kunde se oss. Många kluriga beskrivningar fanns att läsa och ta del av.

Stort tack, Aina för att du håller oss i gång.

Kortfattat – Mer av mig – Selfie #12

1. Mitt yrke: Gymnastikdirektör, resledare, lärare i variation, med mera

2. Brädspel: Alfapet

3. Bästa köksprylen: Traktörpanna

4. Bil: Aston Martin

5. Älsklingsmöbel: Nygammalt skåp, kinesiskt

“Nygammalt” kinesiskt skåp. Min “kinahörna” som inte är en hörna.

6. Öl: Tapistöl (belgiskt)

7.Tidning jag läser: Lokaltidningen “Mitt i Södermalm”

8. Favorit i garderoben: Mjuka skor

9. Basvara: Ris

10. Radiofavorit: Spanarna

11. Material:  AG/Argentum /silver

12. Underskattad matvara: Rårakor  (gärna med räkor, gräddfil, rödlök och rom)

 

36 svar på ”Kortfattat – Mer av mig i ord – Selfie #12”

 1. Jag tycker den var svår, men du fixar lätt som en plätt, rårakor, ja så längesen, det måste vi ha!
  Vackert nygammalt kinesiskt skåp.,-)
  Mjuka skor är skönt när man ska gå långt, ja annars med ,-)
  öl är den godaste drycken till mat ,-)
  Fast gärna ett glas vin också.
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)

  1. Jag hade också lite klurigt här mellan varven att gå i mål. Men det gick med viss möda.
   Vi bodde ju några år i Peking och där och i stora delar av landet är dessa skåp vanliga. En del är gamla men många görs nya och ska se ut att vara gamla.
   Jag dricker öl ibland särskilt om det är varmt. Men vin tycker jag också om.
   Ha det fint du också
   Kram

 2. Du gick ju iland med detta finfint!
  Den underskattade maträtten föll mig på läppen, det låter väldigt gott 😀
  Kul att läsa din fläta!

  Ha det gott!
  Stor solig kram!

  1. Lite knepigt på sina ställen att få till det , för det ska ju vara en bit av mig .Men efter lite tänkande så gick det helt ok.
   Har haft en ljuvlig dag ute på Djurgården med båttur, promenad och lunch i solen. Lyckat!
   Ha det så bra du kan. Skönt att du mår lite bättre.
   Nu ett glas bubbel i solnedgången på balkongen.Sol kvar ännu en stund.
   Stor kram

 3. Lyxiga rårakor, i hemkunskapen fick vi allt nöja oss med lingonsylt och stekt fläsk och rivna morötter till.
  Alfapet är så kul, farmor, farfar och jag spelade det några somrar antingen ute i skuggan under äppelträdet eller inne i sommarstugan om det regnade. Ha det gott!

  1. Går bra med vad som till rårakor. Det är nog jag som kanske förädlar dem lite. Gillar rårakor även på ditt sätt-
   Alfapet är kul och just att komma på kluriga ord som ger bra poäng.
   Ha det fint du också.

 4. Imponerande så bra alla ni deltagare fixar det. Jag brukar testa utan att skriva ner och tycker alltid jag får helt knepiga bokstäver. När det gäller köksprylen så håller jag med om att en traktörpanna är synnerligen praktisk och användbar. Vi använder vår väldigt ofta och jag skulle inte vilja vara utan den.

  Önskar en trevlig tisdagskväll!

  Kram

  1. Den här veckan blev det ju lite mer styrt i och med yrket. Men jag gick i mål med det som var mig. Nästan. Tycker alla lyckas bra. Vad gäller Aston Martin var det en pojkvän som jag hade i gymnasiet som hade en. Och den hade han rutiga gardiner i. Speciellt!
   Traktörpannan använder jag flera gånger i veckan och den är en nära konkurrent till woken. Kul att du också använder er. Såg att även Susjos har en och att den är i bruk.
   Önskar dig också en trevlig kväll.
   kram

 5. Detta var nog en av de svåraste omgångarna, men hos dig flöt det på bra. Alfapet gillar jag med. Kan tänka mig att du har en del saker från Kina. För mig är det ett väldigt exotiskt land. Kram

  1. Visst var det! Så tyckte jag också. Fick klura en hel del så det kom inte direkt.
   Skåpet är opraktiskt för det är svart och samlar damm som syns. Men det får stanna och det har där blivit en kinesisk hörna, men på en “rak” och kort vägg- Har fina minnen från Peking och det politiska systemet var då inte så illa.
   Kram

 6. Absolut älskar din “kina-hörna” som inte är en hörna. Den har karaktär om man säger så och påminner dig dagligen om ditt liv i Kina. Å porslinsklockan är fantastisk:-)
  Kul att du också läser din “Mitt i”. Det gör jag också. Då vet man vad som pågår på ens hemmaplan. Dessutom bjuder ju många sidor nu för tiden på material/nyheter från andra stadsdelar också. Den idén ogillade jag i början, men nu uppskattar jag artiklarna från andra Mitt i-tidningar.
  Rårakor – MUMS! Dom gör vi faktiskt ganska ofta. Det enda jag inte gillar med den maträtten är att det nästan alltid slutar med blodvite när man river potatisen;-)

  1. Nej, en hörna är det ju inte.Snarare en kort vägg. Det som finns där är speciellt på olika sätt. Klockan är en present från en kinesisk skola vi hade utbyte med och den är “väldigt kinesisk”.
   Just som du uppskattar jag att läsa om andra stadsdelar och om mer vad som sker där.
   Vi varvar prenumerationer på DN och Svenskan, papperstidningar, när vi är hemma men de bokstäverna passade ju inte in.
   Håller med dig om blodvite vad gäller potatisen men maken brukar klara det utan så han brukar ta hand om det momentet- Ska nu slå runt på några med just räkor, löjrom, rödlök och “smetana”. Och ett glas, kanske två, gott vitt vin.

 7. Jättekul att läsa dina svar. Traktörpanna, att jag inte tänkte på det, jag fick ju också t där vid bästa köksprylen, traktörpannan använder jag ju väldigt ofta, tänkte inte på den! Tesilen är ju knappt använd, haha! Trappistöl har jag smakat, finns ju så många olika, och goda är de.
  Rårakor är ju sååå gott, varför gör man inte det oftare, och gärna med de tillbehör du nämner!
  Ser att du haft en fin dag, njutbart med solen i mars!
  Må så gott!
  Kram!

  1. Tack! Lite klurigt var det för redan första ordet om yrke sätter ju en del annat. Och man vill ju att det som kommer med hyfsat ska stämma in- Men någon Aston Martin har jag inte haft. Inte mer än att en pojkvän jag hade i 18 – årsåldern ägde en.
   Visst är det lätt att komma på saker i efterhand. Och precis som du använder jag tesilen till annat än teblad.
   Traktörpannan är ofta i bruk här också.
   En härlig dag idag i det fina vädret. Blev hela 12 km så ryggen är mör.
   Ha det fint.
   kram

 8. Rårakor, mums! Blinier om jag får välja, men har bara lagat dem själv enstaka gånger. Tapistöl har jag inte hört talas om men Belgien är ju ett riktigt öl-land. Minns en bröllopsresa med ett par dagars stopp i Belgien, nyblivne maken provade massor av öl men på den tiden var det inget jag drack! Tiderna förändras, nu skulle jag gärna gå på belgisk ölprovning.
  Ditt kinesiska skåp är så fint, och påminner förstås dig om er vistelse där.
  Kram från pörtet

  1. Jadå! Blinier är jag helt med på men de passade inte vad gäller bokstäverna. Kommer du till Stockholm så tar vi en belgisk ölprovning. Har ett par bra ställen att förslå.
   Det kinesiska skåpet gillar jag men det är ju nästan alltid dammigt. Det svarta drar dammet till sig. Men det får gå.
   kram

 9. Spanarna har jag inte lyssnat till på länge. Får leta upp dem… de är då kvicka i tanken och repliken.
  Tandställning har jag smakat på ölprovning. Föll inte mej i smaken.
  Mjuka och sköa skor, det är ett måste.
  Rårakor… det är väldigt sällsynt på vårt bord. Borde bli ändring på det.
  Ha det gott! Kram

  1. Spanarna gillar jag men det blir att jag också lyssnar mer sporadiskt. Jag gillar en del Trapistöl och har testat det i Beligien. Men inte alla sorter.
   Rårakor kan man ju kombinera med lite vad som så det är ju praktiskt och lättsamt. Maken brukar ta hand om att riva potatisen så det gör det smidigare.
   Ha det gott du också.
   Kram

  1. Lite gott och blandat på yrkesfronten. Det har rört på sig-
   Anade nästan att du också skulle gilla trapistöl-
   Det svarta skåpet är ett fint minne men drar damm till dig. Tänkte inte på det när jag köpte en svart variant.

 10. Verkligen en härlig selfie, som berättar en hel del om dig 🙂
  Så fin kinesisk byrå … förstår att du är förtjust i den.
  Rårakor … det är riktigt gott och något jag föredrar framför raggmunk.
  Ha en fin onsdag!
  Kram

  1. Tack! Jag tyckte det var knepigt att få till den här men efter en del funderande gick det.
   Det kinesiska skåpet/byrån är ett fin minne i den “kinesiska hörnan! som inte är en hörna. Men den är svart så den drar till sig damm.
   Rårakor kan man ju äta med lingon och stekt fläsk eller med det som passar bäst.
   Önskar dig också en fin onsdag.
   För min del blir det bokklubb i fin skärgårdsmiljö som jag ser fram emot.
   Kram

  1. Tack! För oss är inte rårakor direkt underskattad men jag har förstått att den är det på en bredare bas.
   Ha en bra tisdag! Hoppas att solen är tillbaka hos er.
   Här fortsätter den att stråla.

  1. Ordleken är riktigt rolig och både att fundera själv och läsa andras svar. Häng gärna på
   Har haft en jättefin onsdag på Dalarö i Stockholms södra skärgård.
   Hoppas du också haft en bra dag.

 11. Det där gick ju bra! Jag ägnade halva kvällen åt min Selfie idag. Klurigt, men nu hängde jag på en gång till i alla fall. Publicerar imorgon bitti 🙂

  1. Tack! Ja, lite klurigt var det allt eftersom första nyckelordet styrde en del. Jag hade där inte så mycket att välja på. Ska bli roligt att läsa din i morgon.

 12. Fyndigt löst igen, Ditte! Och flera svar hade kunnat vara mina. Vem gillar inte rårakor? Ditt skåp är vackert. Men “lärare i variation” blev jag nyfiken på – vad gör en sådan?

  1. Tackar! Lite knepigt denna vecka var det men inte desto mindre roligt. Yrket styrde ju upp en del. Kul att en del svar kunnat vara dina.
   Lärare i variation? Tja, jag har flera olika lärarutbildningar; gymnastikdirektör, mellanstadielärare, speciiallärare, utbildning i svenska som andra språ, högstadiekomepens i historia, biologi och geografi. Så jag har varierat mig en del i lärarjobbet under åren.(Har även med mig läsinlärning och matematikdidaktik för eleverna i klass 1-3)

 13. Spanarna är verkligen ett program där jag sätter mig ner och lyssnar. Det är så oerhört kul! Rårakor är gott, men inget som jag gör själv.

  1. Jag lyssnar ganska mycket på radio och spanarna finns med här. Mycket annat också-
   Rårakor gör jag då och då inte minst när fantasin tryter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.