Spanien Torrevieja

Knyta ihop säcken – Torrevieja dag 27 – Hemresa

Att tiden ofta går snabbt och det oavsett var vi befinner oss är något som de flesta av oss ofta konstaterar. Tyckte inte alls det var länge sedan vi var på väg hit till Torrevieja, men det är snart fyra veckor sedan vi kom hit. Då var det regn och mest olika varianter av grått som välkomnade.  Å andra sidan är ju vädret inget en kan påverka. Men soldagarna med behaglig värme, +22-24 och med mycket av det blå har också varit de som övervägt. Idag är det så dags för vår del att knyta ihop säcken och lämna den spanska stugan för den här gången. Och att nu möta våren hemma i Stockholm ser jag fram emot. Hoppas också jag hinner se det som just är vår för mig hemma; Körsbärsträden som blommar i Kungsträdgården. (Fick igår en  glimt av dem hos bloggvännen BP. )

Har i avsaknad av körsbärsträd och deras blommor njutit av min passionsblomma. Igår slog den sitt personliga rekord med åtta blommor som slagit ut.

Knyta ihop säcken

har jag gjort. Både bokstavligt och bildligt. Jag hade i går åtagit mig att ansa passionsblomman som har en tendens att växa snabbt och sprida ut sig.  Men när jag såg att fanns åtta fullt utslagna blommor på en och samma gång och ett 40-tal knoppar blev jag varsam med sekatören.

Här har jag ansat en del  av passionsblomma och lyckats knyta ihop säcken .

Den ansade passionsblomman  som blev en aning spretig. Men jag har sparat knopparna. Till höger en penningblomma. Inga pengar just nu dock. Den hade blommat klart när vi kom i slutet av mars.

I samband med ansningen passade jag på att ta en del skott från passionsblomman som ska med hem.Om de har förutsättning att ta sig vet jag inte. Men hoppas. 

Skotten är paketerade och klara för att bli packade i min rullväska. Vad de tycker om det återstår att se. Skotten är rejält blöta så med lite tur så bör de överleva.

En sista middag, för den här gången, åt vi med vännen AK och strosade senare hemåt i den vackra kvällen.

28 svar på ”Knyta ihop säcken – Torrevieja dag 27 – Hemresa”

 1. Välkommen hem till våren. Ska bli spännande att höra om din passionsblomma tar sig här hemma.
  Kollade på frön… det var en helt vetenskap att odla från frö…. Få se om jag vågar mig på det…

  Kram

  1. Tackar! Känns fint att komma hem också. Jag är ju väldigt förtjust i den svenska våren och hoppas i morgon se körsbärsträden blomma i Kungsträdgården. Sen ska jag i veckan också se om jag hittar några sippor.
   Om mina skott tar sig och du vill så kan jag skicka ett par. Det märker vi om några dagar.
   Kram

 2. Trevliga 4 veckor verkar ni haft med lite regn och lite mera sol.
  Spännande med passionsblomman.
  Om den kan klara sig i Sverige?
  Vad snyggt den matchar krukan.
  Önskar dig/er en bra flygresa och återkomst till Sverige/Stockholm

  1. Eftersom vi nästan alltid stannar 3-5 veckor så är det helt ok med några regndagar också. Men åker man en vecka känns det ju trist.
   Skotten från passionsblomman kom med hem och de såg pigga ut när jag packade upp dem- Återstår att se hur de artar sig.
   Men jag är optimistisk. De kan nog inte flytta ut nu annat än när solen ligger på.
   Krukan här är väldigt spansk och just det gula och det blå i keramik är väldigt vanligt. Är väldigt förtjust i krukan och passionsblomman gör sig fint där-
   Tack, vi är hemma igen. Taxin kom 9.45 och sedan var vi hemma på söder åtta timmar senare. Tog flygbussen till stan och sedan t-banan hem från T-centralen.
   Känns fint att vara hemma och jag hoppas i morgon se körsbärsblommorna i Kungsan.
   Trevlig kväll.

 3. Ja det där körsbärsträden är allt riktigt vackra.
  En månad går ju fort, härligt att kunna åka iväg så, siktar på något sådant i framtiden om allt vill sig väl.
  Välkommen hem till fosterlandet nu, snart kan ni säkert åka iväg igen. 😉

  Ha en fin kväll.

  1. Visst går en månad snabbt och i och med ganska lång tid är det helt ok om vädret har några regniga dagar.
   Känns fint att vara hemma igen och nu ta del av den svenska våren.
   Resan hem gick smidigt och tog 8 h från dörr till dörr är helt ok. (Taxi till Alicante, flyg, flygbuss till Stockholm och t-bana hem. Och lite väntetid i Alicante är inräknad.
   Hoppas att ni också, om det faller sig så , kan göra liknande i nästa period av livet.
   Önskar dig också en fin kväll och en trevlig kväll.

  1. Visst har passionsblommorna trivts med allt regn i mars och så här fin har vi aldrig sett den. Nu har några skott kommit med hem och hoppas de kommer att ta sig. Men det återstår att se. Hemresan klarade de bra i sin påse .
   Tack, hemresan gick fint och smidigt 8 h från dörr till dörr- Helt ok.
   Ska nu in och läsa om hur ni har det.
   Hoppas och önskar att det är bra.

 4. Åtta passionsblommor ! Wow ! Jag tror nog att ni får passionen att rota sig och börja blomma även i Stockholm. Vi hade passioner när vi bodde i Geta, hemtagna som frön. De blev så stora så jag gav bort dem åt någon som så gärna ville ha dem.
  Nu har jag också tagit skott av en passion en bit hemifrån . Få se vad som händer? Vi har liknande passionsfunderingar nu Ditte.
  Lycklig hemresa och allt gott önskas!
  Kram!

  1. Det var rekord! Så roligt att se dem. När vi kom hem nu i kväll satte jag skotten i vatten och flera av dem har knoppar. Men kanske tveksamt om de slår ut. Men jag hoppas.Hoppas också att skotten ska ta sig så att jag kan plantera dem. Men jag får nog vänja dem successivt med att vara ute här på balkongen.
   Ser fram emot att höra/läsa om hur det går för din passion.
   Tack, nu är vi hemma och resan gick fint. Från dörr till dörr 8 h (Taxi till Alicante, flyg, flygbuss, tunnelbana och en kortare promenad hem till kajen.)
   Önskar er en fin helg.
   Kram

 5. Ja tiden går fort! Men mycket blått har du visat så det måste ha varit övervägande, hoppas skotten av den vackra blomman klarar sig!!! Passionsblomma, skulle ju vara så kul för er. Så många blommor och knoppar.
  Det är ju kul att komma hem, men ni förstår att det känns att lämna, och era vänner. Men ni ser ut att ha fått en jättefin tid.
  Ha det fortsatt fint och fin resa hem ,-) KRAM Primrose ,-)

  1. Visst är det så! Och mycket blått har det varit men även en del regn. Å andra sidan om man stannar länge som vi oftast gör så är det helt ok också med en del regn och mulet-
   Vi kom hem i kväll och skotten till passionsblomman så pigga ut när jag packade upp dem- Hoppas de är det i morgon också. Några skott hade också knoppar med sig.Och det blev en trevlig och bekväm hemresa.
   Vi har haft det väldigt bra men nu ser jag fram emot att möta våren här i Stockholm. I morgon hoppas jag kunna se körsbärsblommorna i Kungsträdgården-
   Önskar dig en fin helg.
   Kram

 6. Hoppa, hoppas att dina skott överlever fyra timmar i luften. Hoppas det! Sedan får du nog jobba “hårt” med blommorna så att de kommer att acklimatisera sig till svenskt klimat. Det blir nog bra det!
  Å du lämnade visst kvar det fina vädret i Torrevieja, för idag är första dagen på länge att det inte var soligt. Det regnade till och med några skvättar. Imorgon ska det bli bättre igen. Å så har du ju Kungsträdgården att se fram emot:-) Tusen tack för länken:-)

  1. God sen kväll!
   Jodå, vi kom hem bekvämt och smidigt. resan tog från dörr till dörr 8 h och det är helt ok.(9.45-17.45) Taxi till Alicante, flyg under fyra timmar, flygbuss till City, tunnelbana hem och en kort promenad hem till kajen. Vi har ju bara lätt handbagage och det gör det ju smidigt-
   När jag plockade upp skotten så såg de hyfsade ut och några även med knoppar. Om de överlever vet jag inte men jag hoppas.
   Ja, i morgon har jag Kungsan och körsbärsträdens blommor på agendan.

  1. Tack, hemresan gick riktigt bra och var smidig även tidsmässigt. Och skotten såg pigga upp när jag packade upp dem. De har fått nutt vatten men jag undrar hur det ska gå med knopparna som fanns på flera av dem- Återstår att se.

 7. Spännande om blomman tar sig här hemma i Sverige ,hoppas verkligen det 🌸oj är det 4 v sedan ni reste 😎så fort tiden gått och välkommen hem till våren i Sthlm kram

  1. Tack! Skönt att vara hemma igen. Blomskotten är hemma och såg ut att ha klarat sig bra. Jag undrar hur det ska bli med dem men det visar sig nog endera dagen. Flera skott hade också knoppar och intressant att se o det kan bli blommor av dem.
   Kram!

 8. Var sak har sin tid så välkomna hem igen! Hoppas skotten tar sig som planerat men det tror jag säkert att de gör. Nu får ni njuta av svalare men fina vårdagar på hemmaplan i stället.

  Kram

  1. Tack! Visst är det så!Känns väldigt fint att vara hemma igen också.
   Vad gäller skotten blir det intressant att se om de tar sig. Flera hade också nu knoppar och tänk om de slår ut.Hoppas.
   Kram

 9. Välkomna hem, hoppas resan gick bra, och ska bli spännande att se om skotten från passionsblomman klarar sig!
  Det ska visst bli sol i morgon, så då kommer det att vara extra vackert i Kungsan, vi var där idag, och det är bedårande vackert när körsbärsträden blommar, så det kommer att bli fina bilder i morgon!
  Sköt om dej!
  Varm Kram!

  1. Tack! Resan gick bra och skönt att vara hemma igen. Skotten till passionsblomman såg pigga ut när jag tog fram dem men det återstår att se hur de tar sig . Hoppas de inte vissnar.
   Såg dina bilder från Kungsan och de var jättefina. Och vilken heldag ni fick. Jag ska ta en tur idag och hoppas på lite mer sol på em.
   Ha det gott du också.
   Varm kram

 10. Välkommen hem, säger jag som inte är hemma…
  Jag håller verkligen tummarna för att Passionsblomman klarar sig och att du får njuta av den även i Sthlm! Skulle gärna ta en tripp ner nu snart för att beskåda de underbara körsbärsträden i kungsan, saknar dem!
  Hoppas att våren blir fin hemma i Sverige, både i norr och syd, men lagom delar regn och sol. Ha det gott och så skickar jag en liten vårkram!

  1. Tack! Kändes fint att komma hem igen och jag ska i eftermiddag ta en tur till Kungsan och se körsbärsblommorna. För mig är det vår i sTockholm när jag just varit där och sett dem.
   Passionsblommorna kan vara knepiga att få att klara sig. Men jag hoppas att några skott ska arta sig.
   Såg sent i går kväll att du skrivit ett nytt inlägg från Italien och ska in och läsa nu.Spännande.
   Önskar dig fortsatt fina dagar.
   Varm kram

 11. Jag tycker tiden bara springer iväg, men var sak har sin tid. Ibland hänger man med och ibland inte.
  Skönt att ni haft det bra och det blir säkert också jättebra i Stockholm. Det bästa av två världar.
  Ha det bra!

  1. Visst är det så att tiden går fort. Vi har haft det bra i Spanien och det är bra här hemma. Ser nu fram emot att möta våren här- Ohc idag gjorde jag det på riktigt. för min del är det att se körsbärsträden blomma i Kungsträdgården. Så vacket.
   Ha det fint du också.

 12. Time flies! Välkomna hem, det har blivit väderomslag till det kyligare slaget, men hemma hos er i Stockholm är det säkert varmare än här. Håller med om att fyra veckor går fort, har det med åldern att göra tro?Håller tummarna för passionen! Kram

  1. Tack! Ja, tiden flyger iväg och det gjorde vi hem också. Resan gick fint och det är skönt att vara hemma i Stockholm igen. Tror nog det har med åldern att göra just detta att det känns som om tiden ökar takten.
   Passionen lever än men jag måste snart få den i jorden.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *