Foto Stockholm

Känna – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge

Känna  är ordet  att tolka i Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge.  Utmaningen i sig går ut på att med en eller fler bilder, kanske också med text, tolka det angivna ordet. Orden fått att tolka 2021 är verb och det är fritt fram för egna funderingar och tolkningar kring orden. Och alla som vill är välkomna att vara med. (På hemsidan, länk ovan, finns temaorden angivna veckovis för hela året.) Bilderna är från igår och tagna i Stockholms City mellan klockan 15 och 16.

Känna

Igår när jag var en tur till City passade jag på att strosa runt och titta på en del av den vackra belysning som har tänts.Och även om jag inte är en julig person så tycker jag nu i adventstider ändå om att promenera runt i vår vackra huvudstad.Jag tar gärna in  och känner på vad Stockholm har att erbjuda och  jag kan känna mig väldigt glad över att bo i denna vackra stad.

Stockholm. Gustav Adolfs torg. Norrbro. Solnedgång. Stannade för att känna in stämningen i skymningen. Gustav Adolfs torg och Norrbro. Riksdagshuset i bakgrunden. Här vid Stockholms ström stannade jag till några minuter för att känna in den vackra skymningen.

Jag gick vidare till Kungsträdgården.Och detta var en gång just en kunglig trädgård och så var det fram till 1800-talet när allmänheten fick tillträde hit.

De upplysta renarna är på plats i Kungsträdgården precis som de brukar vara.

Även konstisbanan är är i bruk och pryds av en hel del ljus och granar både runt om och över isrinken.

Stockholm. Kungsträdgården. Isbana. Många ville känna is under fötterna. Här var det en hel både barn och vuxna som ville känna is under fötterna.

Jag gick vidare mot NK. Passade på att se deras julskyltning som jag tyckte om. Och den ska få ett eget inlägg.

Stockholm. Varuhuset NK vackert upplyst och man vill att alla som passerar ska känna av att julen är på väg. Varuhuset NK har gått in för det här med jul precis som vanligt. Julskyltningen är riktigt fin här är det svårt att inte känna av att julen närmar sig. 

Från NK gick jag vidare till Sergels torg. Vackert upplyst där också. I bakgrunden skymtar Klara kyrka.

Sista stoppet på denna promenad var Hötorget. Vackert upplyst där också.

Stockholms konserthus känner också av att julen närmar sig. Så vackert upplyst. 

 

Fler av veckans tolkningar finns  här .

30 svar på ”Känna – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge”

 1. Vackert i Stockholm så här års.
  Ska bli kul få ta del av julskyltning hos NK.
  Såg den senast i Göteborg 2019 men den är ju “pampigare” i Sthlm. Fler fönster.
  Ska cykla ut en sväng snart och känna på kylan!

  1. Verkligen! Och jag är så förtjust i alla ljus som är tända runt om i stan. Var ett varv i City idag också så det blev repris på lite julskyltning och än mer ljus att se.
   Hoppas det inte är så halt när du ger dig ut på cykeln. Här var det rejält halt nu på em när det frusit på.
   Har varit ute i fem timmar idag, men då inklusive en god lunch på NK:s “Art Baker”. Ett riktigt trevligt ställe- Så dryga 8 km är avverkade.
   Trevlig kväll

 2. Tack, nu fick också jag känna på Stockholm i adventstid! Så vackert det är med all ljussättning! Jag är ingen julfantast men jag gillar alla ljus som tänds.
  Ha det och tack för alla fina bilder!

  1. Just alla ljus som nu är tända tycker jag så mycket om. Och nu är också en lagom tid så här i adventsveckan. Jul i september-oktober vill jag inte ha. Och julig är jag inte heller vad gäller tomtar och annat. (Men jag har ett par gamla)
   Trevligt att du var med mig här när jag var ute och traskade.
   Önskar dig en bra vecka.

 3. Tack för fina stämningsfulla julbetonade Stockholmsvyer! Jag hade ju förmånen att jobba i NKhuset under några år, och nog var vi rätt nyfikna vi bankfolk också på hur julskyltningen skulle bli. Och smaken är ju som baken, vissa år var man lite besviken och vissa tappade man nästan hakan! På söndag är det julskyltning i Falun och jag har planerat en tur till stan då. Tyvärr är bussturerna på helgerna bedrövlig så det är svårt att passa in både ankomst o hemfärd mellan 14-18 som den pågår, men jag får nöja mig med ett par timmar och det räcker nog, så stor är stan ju inte! Ska bli kul att se vad NK har för tema i år. Och sugen blev jag på att åka skridskor, vi åkte mycket skridskor på vintrarna i Hfors, det var ju vargavintrar då, aldrig risk att det inte fanns is och snö men ofta föll det hela på köldgränsen som låg på -15.
  Kramen

  1. Tänkte på dig när jag passerade här. Detta har du ju sett en hel del av .Jag ska visa lite bilder från julskyltningen i veckan eller kanske till “skyltsöndag”. Jag tyckte den var ok. Men inte den bästa jag sett. Vad roligt med julskyltning i Falun ser fram emot att få följa med dig dit. Jag var förbi Kungsan idag också och funderade på att hyra skridskor och ta några varv- Det är några år sedan jag åkte men det är ju med detta som med simning och cykling. Har man en gång lärt sig så kan man. Men lite rädd för att falla var jag med tanke på rygg och mitt numer klena skelett. Så jag avstod.
   Har tänkt på dig idag med Ludvikaresan och tandis och hoppas det gått bra.
   Kram

 4. Urfantastiskt tjusiga bilder du fångat! Ja, tänk, konserthuset, därinne har jag varit med gospelkören. Känns så väldigt längesen nu. Jag tror det var då som du mötte mig vid tåget och vi tog en promenad till mitt hotell.

  Första bilden med kvällshimlen och det speglande vattnet är min favorit.
  Önskar dig en fortsatt fin tisdag med stor kram!

  1. Tack! Roligt att strosa runt i City och se på all vacker belysning. Har varit ute ett varv idag också och jag gillar verkligen att strosa runt här. Så mycket fint att titta på.
   Jo, jag tror det var när du var med gospelkören till Konserhuset vi sågs. Tiden har gått fort sedan dess.
   Har just kommit hem efter fem timmar ute med en väninna. Ja, det blev en trevlig lunch som också ingick i tiden. Men så roligt att ta del av det som huvudstaden bjuder på.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Stor kram

 5. Oj så mycket ljud vid konserthuset. Ser fram emot att få se NK-skyltningen. Jag tror nästan det finns en uteskridskobana i de flesta städer nu. Det tycker jag är ett bra initiativ. Skridsko ska åkas ute i friska luften och inte inne i en ishall. När jag var barn åkte vi på en liten tillfryst damm i en park. Härliga minnen lockade du fram nu. Kram

  1. Hela City är nu fint upplyst och det är roligt att förutsättningslöst strosa omkring.Och bråttom har jag ju inte.
   Visst är det roligt med dessa isbanor ute med konstis. Var förbi i Kungsan idag också och funderade på att hyra skridskor och ta ett par varv. Blev ivrigt påhejad av andra åkare. Men! Kom att tänka på att om jag faller kan det bli knepigt med både rygg och annat. Knepigare- Så jag var publik.
   Minns också alla kvällar ute på små frusna dammar och isar spolade på gården. Men åkte gjorde vi.
   Kanske vågar jag testa nästa gång.
   Fina minnen kommer fram hos dig också. Roligt.
   Kram

 6. Att gå omkring i vackra städer, då känner man sig lycklig ,-) Nu när det är mörkt så är belysningen de sätter upp härlig. Jättemysiga bilder.
  Mysfaktorn är stor, sen med isbana, att se hur andra runt om en har det. Mysigt. Julskyltning är något som känns i själen. Jag blir glad av den värme det ger. Det är så vackert.
  Nu är det rätt tid också, gillar inte granar o tomtar när det är höst. Är väl ingen julig person själv, men stämningen gillar jag.Jättefina bilder att njuta av ,-)) Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  1. Tack! Jag njuter nu av att strosa runt i Stockholms innerstad och titta på de vackra belysningarna. Isbanan i Kungsträdgården är så fin. Var där ett varv idag också och det var nästan så att jag ville hyra ett par skridskor.
   Jag tycker också nu i adventsveckan att det är ok att ta till sig att det är jul om några veckor. Men att starta i september-oktober tycker jag illa om.
   Ha det fint du också.
   Kram

  1. Så roligt att nu sent på eftermiddagen går runt i Stockholm och känna den fina stämningen som blir och där den vackra belysningen gör sitt till.

 7. Snygga mörkerbilder, det verkar som att gamla Pub härmat konserthuset på andra sidan, tror dom var först med det där. Renarna var också snygga, bara jag slipper en massa tomtar 🙂

  1. Tack! Tomtar är jag allergisk mot. Det och annat tingel tangel som ska fram till jul. (Illa att man dessutom har den dåliga smaken att sätta igång i september på en del ställen)
   Gamla Pub, försöker nog passa in här och har säkert sneglat på konserthuset.

 8. Du har rätt här – även om man inte är en julig person och inte gillar pynt heller, så är ljusdekorationer i mörkret faktiskt väldigt välkomna. Haumarket och konserthuset – så mäktiga och vackra. Renarna i Kungsträdgården fick uppenbarligen vara kvar, det fick visst inte älgarna på Sergels Torg.
  Helt underbara bilder som visar att Stockholm “rules” inte bara sommar- utan också vintertid.

  1. Tack! Jag gillar verkligen att strosa runt och känna på, ta in, alla vackra ljusdekorationer. Roligt att försöka föreviga det hela. Och det är gott om dem. Isbanan i Kungsan är så fint upplyst den också. Hjortarna, eller om det var älgar på Sergels torg har tydligen rymt för jag såg dem inte idag heller.
   Roligt att det nu i november också är många utländska turister i stan. Pratade med en del i dag i Kungsan som åkte skridskor och som tyckte Stockholm var toppen. Kunde ge lite tips och det uppskattade de verkligen.

 9. Även om man inte är en speciellt julig person så kan man uppskatta belysningarna som sprider ett välbehövligt och vackert ljus när det är som mörkast. Fina bilder som vanligt och nog är vår huvudstad vacker.

  Kram och god kväll!

  1. Tack! Jadå! Det här med all vacker belysning gillar jag verkligen. Blev en ny tur idag. Men med lite variation.
   Och Stockholm är en så vacker stad.
   Önskar dig också en trevlig kväll.
   Kram

 10. Mycket ljusslingor i storstaden. Själv har jag också hängt upp några och fy så kallt det var om fingrarna att få upp dem. Köpte tre snöflingor till balkongen idag och det var de jag hängde upp. De andra slingorna passade jag på att sätt upp en skön höstdag, men jag tänder inte förrän till helgen, möjligtvis på fredagkväll. Snyggt tolkat! Ha en bra kväll =)

  1. Tack! Ljus och ljusslingor nu är välbehövligt. Vi har fått upp våra ljusslingor på balkongen och tände dem i helgen. Mest för att grannarna gjort det. Men kan tänka mig att det var kallt för dig att få upp snöflingorna.
   Adventsljusstakarna får dock vänta till lördag med att titta fram.
   Önskar dig en fin kväll.

 11. Oj, va fint det är i stan! Tack för titten, man vet ju aldrig om man hinner in till stan eller inte i juletider! En underbar skymning du fick med på bild också.
  Nu måste jag rusa vidare mot jobbet!
  Ha det gott!
  Kram

  1. Det är så fint nu och belysningen tänds på em. Tog en sväng idag också-
   Och visst är skymningsbilden fin.
   Hoppas det gått bra för dig idag. Ska in och läsa-
   Önskar dig en bra jobbnatt.
   Kram

  1. Tackar! Stockholm nu är så vackert upplyst så det är ett nöje att strosa runt och känna in adventstider. Men tomtar undviker jag.
   Önskar dig också en fin dag.

  1. Hejsan! Stockholm är en väldigt fin stad och jag bor så till mitt i att jag har promenadavstånd till det mesta. Många och långa promenader blir det mest varje dag.
   Ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *