Södermalm Tankar

Jag tänkte på flera saker

Igår, tredje advent, blev ytterligare en av de dagar som  där trevligheter på olika sätt avlöste varandra. Och fram på kvällskvisten bestämde jag mig att ta dagens andra promenad. En runda i mitt närområde  här hemma på Söder. Ofta möts jag av diverse kontraster när jag strosar runt. Men ibland finns kontrasterna men jag lägger inte märke till dem.  Men denna tidiga kväll var det mest olika tankar som fladdrade förbi. Och jag fladdrade efter och jag tänkte på flera saker samtidigt.

Tänkte bl.a. på bloggvännen Klimaktreiehäxan som då och då skriver inlägg om Jo, jag tänkte på en sak”….Så både i går under kvällspromenaden och idag på förmiddagen tänkte jag till, på, om och efter- vad gäller en hel  del.

Jo, jag tänkte på en sak.... Man jag tänkte på flera saker Här har jag med tillstånd lånat Klimakteriehäxans bild. “Jo, jag tänkte på en sak”. Men jag tänkte på flera saker. 

Jag tänkte på flera saker

Helt i närheten där vi bor brukar någon eller några personer, oklart vilka. Isamband med olika högtider dekorera ett elskåp. Och det roliga är att dekorationerna på elskåpet oftast förblir intakta. Senast jag passerade jag passerade och det var dekorerat var  i samband med “Halloween”.  Och förra året till Lucia var elskåpet vacker julpyntat. Tänk att någon eller några tar sig tiden för att glädja andra och förhoppningsvis har de glädje av det själva.

Stockholm. Södermannagatan. Elskåp. Jag tänkte på vilken glädje det här fint julpyntade ekskåp är för oss som passerar här . Jag stannade som vanligt till vid Elskåpet som finns på Södermannagatan, i korsningen vid Ringvägen, norrut. Så fint med sina detaljer. Jag tänkte på vilken glädje det här pyntade elskåpet är för alla som passerar. 

Ett par av husen och dess invånare ,mer i detalj-

Fler detaljer från det fint uppbyggda jullandskapet här på elskåpet.

Annat jag tänkte på när jag gick vidare var detta med att skriva och läsa bloggar. Skrev ett blogginlägg i början av mars 2022 om “Att skriva blogg”. Och då var det bloggvännen Anki som inspirerade.

Egentligen har inte så mycket ändrats eller förändrats. Men jag har “hittat” fler bloggar jag gärna läser och jag har lämnat andra. En del helt och andra läser jag mer sporadiskt.Och nästa tanke blev genast; Varför har jag tröttnat på en del bloggar  och varför består andra. Även för mig nya bloggar välkomnar jag.  Kan tänka mig att det är fler som tänker i dessa banor.

Södermalm, Nytorget igår, den 11/12, när jag  tänkte på just detta med bloggen stod jag här en bra stund.  

Bloggtankar
 • variation,
 • att en skriver i realtid om det inte är ett “tidlöst” inlägg
 • glädje och ev. nytta (vet att många har både glädje och nytta av det jag skriver)
 •  inget är “rätt eller fel”
 • ev. målgrupp (Kan ju variera väldigt mycket. Vet att jag har läsare från 16 år och upp till 95)
 • vad engagerar mig och de som läser
 • varför återkommer jag som läsare till en blogg
 • varför återkommer läsare till mig
 • personlighet
 • bilder

Kanske är det liknande tankar hos andra. Och en sak tycker jag är ganska uppenbar och det är att “Blogglandia” berikar. (Att det sedan finns annat, mindre trevligt, i den digitala världen är jag väl medveten om.)

På väg hemåt i den tidiga kvällen. Fortfarande med många tankar i huvudet.

Både bloggtankar och en hel del andra infann sig idag då jag fick brev om min höftoperation.  Flera olika undersökningar och provtagningar ska ske innan den blir av. Förhoppningsvis i början av det nya året.

Stockholm. Södermalm. Dagens lunchutsikt och jag tänkte på många olika saker. Dagens lunchutsikt. Jodå, jag tänkte på flera saker .

Började blogga tidig eftermiddag idag. Men läkarbesök, besök hos fysioterapeut och en del annat tog sin tid. Och nu är det sedan länge mörkt ute och blogginlägget är klart.

Bild från det att jag började skriva blogginlägget mitt på dagen. Och nu är det sedan många timmar mörkt ute.

41 svar på ”Jag tänkte på flera saker”

 1. Älskar det där elskåpet, både ifjol och årets. Även jag tänkte till där – Då det finns belysning på utsmyckningen är den antingen “sponsrad” av bolaget som har tillgång till elskåpet. Alternativt är belysningen batteridriven, och då måste någon ju byta batterier då och då. Måste medge att jag är aningen nyfiken vem som står bakom den fina julutsmyckningen som är faktiskt charmigare än årets påkostade NK-skyltning.

  Så din operation blir av ganska så omgående kan man säga. Bra att du får det gjort under vintern. Då är du fit for fight igen under våren/sommaren. Håller redan nu alla tummar och tår.

  Håller med alla dina punkter vad gäller bloggläsandet. Blogglandia är berikande på alla plan. Du och jag har ju många gemensamma bloggkompisar som vi haft i många år. Måste säga att jag bara har “utökat sortimentet” med några få nya bloggare i år. Kan det vara så att man blir mera kräsen efter över 10 år i Blogglandia;-)

  1. Jag också! Passerar ofta här och gläds åt den eller de som ägnar så mycket tid åt att förgylla tillvaron för oss andra.
   Kanske butikerna här bredvid bidrar med lite batterier och annat. Men inget jag vet. Vet att “Mitt I”, Södertidningen. försökt att ta reda på vem som står bakom det hela men inte lyckats. Inte ännu.
   NK:s skyltning i år var märklig och har också fått mycket kritik. De hade lika gärna kunnat låta bli att ha den.
   Hoppas bli opererad i februari och förberedelserna är nu i gång. Träningen innan är jätteviktig och sen ska hemmet anpassas, EKG, blodprover m.m- ska ordnas-
   Tack för dina tummar. Så välkomna. Har bara så svårt att se mig som “ett kolli” . Men jag är smärttålig och envis så kommer att vara på benen så fort det är möjligt.
   Visst är Blogglandia givande. Absolut! Och vi har ju haft och har många gemensamma bloggvänner.
   Jag har “hittat” några nya bloggvänner som jag är glad över och jag har också helt eller delvis lämnat några.Även inom Blogglandia ändras saker och ting. Bra det också.

 2. Bloggtankarna – precis så är det och det är så skönt att inget är rätt eller fel!
  Låt folk skriva, tycka och tänka – så länge det inte är elakt mot någon.
  Det där elskåpet är ju helt underbart=) och kul att det uppdateras under årets gång.
  Förstår att det snurrar många tankar kring höftoperationen, men det är bara att ta en dag i taget .
  Ha det bäst! Kram

  1. Just så tänker och tycker jag också. Rätt eller fel? Nej,det finns inte. Och god ton är verkligen viktig.
   Elskåpet är så fint och fantastiskt att några vill glädja andra genom att dekorera sig.
   Ja, höftoperationen närmar sig och det är ju en process i sig att tänka tanken att rörligheten blir begränsad under lång tid.
   Och jag är ju en envis typ.
   Ha det fint du också.
   Kram

  1. Tankarna kommer och går. Och just när jag är ute och går så här är det lätt att tankarna tar sig en sväng om. Elskåpet är så fint pyntat och både jag och andra blir glada över att se det. Funderar verkligen på själarna bakom. Beundransvärt.
   Operationen kommer och det är mycket träning som jag ska göra innan för att det ska bli rikitgt bra. Men motivationen finns.
   Lite snö har vi men det lär komma mycket i natt enligt prognosen.
   Önskar dig en fin kväll-

 3. Så vackert elskåpet i din närhet är och så skoj att det får stå där till glädje för många utan någon åverkan!
  Vi funderade ganska länge innan vi startade vår lilla blogg för snart fem år sedan. Då hade vi nog aldrig trott att det skulle ge oss så mycket utan vi tänkte den nog mest som en egen dagbok och ett ställe att använda våra foton på, samt ett sätt för våra närmaste att se var vi var och vad vi upplevde. Att vi sedan fick ett annat tänk på våra resor; t ex ta reda på lite mer fakta om resmålen osv kom på köpet. Sedan har vi gjort så många trevliga bekantskaper, både sådana vi träffat IRL och sådana vi bara har kontakt med i Blogglandia och det känns nog som den största vinsten.

  1. Visst ör elskåpet fint! Och så otroligt att någo/några spenderar så mycket tid i det “tysta ” att glädja andra- Och detta i en storstad.
   Vad gäller er blogg är jag så glad att jag hittat hit men också lite sorgsen över att det tog mig så lång tid. Jag har nu läst i kapp en hel del och har stort utbyte av det också.Givetvis av allt ni nu skriver och tittar i stort sett varje dag efter inlägg. Inlägg som inspirerar mig mycket och på olika sätt.
   Njuter alltid också av era vackra bilder .
   Och visst är kontakten med andra i Blogglandia också viktig och givande.Instämmer helt

 4. Intressant att läsa om dina tankar. Jag har precis som du lämnat en del bloggar och letat upp nya. Det berodde inte på att jag inte gillade bloggarna, men ibland måste det finnas en viss känsla för att man ska fastna för en blogg. Blogglandia är precis som i verkliga livet…..man trivs inte lika bra med alla människor och en del klickar man med början. Kram

  1. Just när jag är ute och strosar så här hamnar tankarna lite varstans. Och igår var det just i “bloggosffären”.
   Instämmer i dina tankar om att ibland lämna och gå vidare.
   Just som med möten i verkliga livet. En del består.
   Varm kram

 5. Tankar är alltid där, ibland uppmärksammar vi dem lite mer eftersom det då är relevant – och kanske nödvändigt då de “återkommer och vill något”. Händelser och funderingar där efter vilar ju i våra tankespår. Så tankar är, även de kan var jobbiga på vissa spår verkligen vara till nytta för oss. De är oss på något viss, det mänskliga. Så är det ju också med att gilla och vilja skriva.
  Du har med ditt inlägg här – och det från mars ja, jag läste också det – givit ord på vad du tänker och jag tror med min ringa, men dock bloggerfarenhet, att detta är rätt så vanligt att bloggaren har, som jag kommer i håg det att det tas upp då och då.
  Kanske kan man säga att bloggare också är tänkare i mer eller mindre grad. De meningar som formas i ett inlägg kommer ju ur en tanke även om texten är menat att vara informativ. Bloggare kommer, pausar, återkommer eller går. För egen del tror jag det där med intressant blogg eller inte har med att göra var i livet vi är och vilka intressen både bloggaren och läsaren har.
  Bloggar har ju olika inriktningar med sitt innehåll och några “har sitt område” som du ju har. Bloggar kan ju också ändra form eftersom tiden går och nya upptäckter görs. Ingen tvekan om att bloggliv är lärorikt och vidgar våra vinklar. För långtidsbloggare som följs länge minns jag att jag läst att många känner sig tillhöra en familj. Om någon inte skriver så följer någon upp det. Mail – och telefonkontakter och träffar privat uppstår och går över i vänskap.
  Blogg tar mycket tid, för många är den tiden värdefull så tiden ges av glädje och en viss rutin av behov. En fråga är ju om det ska vara personligt och där kan gränsen vara hårfint gränsande till privat. Har för mig att de flesta bloggläsare gillar när det är personligt, att få veta något bakom bloggprofilen. Händelser i någons personliga liv som berör läsaren ger ofta respons på kommentarer. För klart är det väl att för de flesta är kommentarerna och utbytet av dem en relativt stor del av Blogglandia.
  För mig var bloggen jätteviktig, den öppnade för så mycket input och nya vinklar i livet som jag behövde då 2013 och framåt några år. Jag skulle orientera om i livet då en förändring var nödvändig. Blogg har också varit något jag kan lämna både att skriva och att läsa.
  Så ska det ju vara roligt också att hålla i gång 🙂
  Läsarskaran är ju ett intressant kapitel, få respons därtill med besök och kommentarer kan vara en sporre. Få utbyte. En tid i mitt bloggande var det faktisk så att kommentarerna fyllde ut inlägget, då fler hakade på någons kommentar och svarade varandra.
  Grundfrågan är ju vad och för vem och hur vill jag skriva ?
  Blogglandia har stor frihet och stort utbud.
  Nu ska jag samla ihop mig, det här blev långt.
  Tack Ditte, för dina tankar och jag noterar att du fått meddelande kring det kommande till våren. Så bra få veta “löpet”.
  Varm kram med ännu flera tankar

  1. Stort och varmt tack Tove för din fin kommentar. Just att sätta ord på tankarna finns ju med i många sammanhang, men kan vara nog så svårt. Detta var just nu några funderingar jag hade vad gällde bloggtankar. Och inget rätt eller fel finns ju. Jag är så glad för fina bloggvänner. Och flera bloggvänner har blivit vänner även utanför bloggen. Så tacksam och glad för det.
   Olika inriktningar på bloggar är också spännande och en blogg kan erbjuda stor variation. något jag tilltalas av.
   Att skriva personligt ar ju inte detsamma som att skriva privat. Men ibland blir ju gränsen hårfin.
   Sen är det ju också så att antalet läsare inte alls stämmer överens med antalet kommentarer. För ibland läser en en blogg men det finns liksom inte något direkt att kommentera.
   Tack än en gång för din fina och tänkvärda input.
   Varm och tankfylld kram

   1. Så är det ; läsa utan att kommentera går absolut an. Kommentera för kommentarens skuld ger ju inte så mycket i längden tänker jag. Vi upplever ju så olika vad som får oss att kommentera; åter igen denna olikhet! Och frihet att välja. Ibland får vi gemensamma tråder fast fat vi inte trodde det.
    I går försvann de kreativa fina bilderna på elskåpet ur mitt huvud, tänka sig de som gjort detta i gemenskap och glädje att ge åt andra! Så fint du delade det!
    Även övriga bilderna tackar jag för!
    Ha det igen kram!

    1. Tack, Tove för fin input.
     Ja, tankar virvlar och ibland likt snöflingor.
     Elskåpet är så fint och så roligt att att någon /några ger sig tid att glädja både oss andra och förhoppningsvis även sig själva.
     Många barn från olika förskolor tar också gärna vägen förbi här och gläds-
     Många tankar! Ha det gott!
     Varm kram

 6. Jag blir så glad när jag ser det dekorerade elskåpet! Underbart att det får stå kvar helt intakt! Människor som gläder andra i vardagen är guld värda!
  Blogglandia är helt fantastiskt – man lär sig så mycket och ibland är det ren underhållning! En bloggare saknar jag alldeles extra – men det är tyvärr inget att göra åt! 🙁
  Kramar

  1. Jag blir också glad varje gång jag passerar och så roligt att det får vara “intakt”. Tänker ofta på den eller de som lägger så mycket tid och energi på detta för att glädja andra.
   Visst saknar vi här i Blogglandia vår vän, men hon finns med oss i tankarna
   Kramar.

 7. Vad fint elskåp! Visst är det härligt med den typen av oväntade inslag.
  Funderar på bloggandet sker en del härifrån också. Visst är det så att det finns dem man känner särskilt starkt för och gärna återkommer till… Känns fint att man kan anpassa sitt bloggande efter tid, ork och annat… Ibland funderar jag på att sluta blogga men det är något som håller mig kvar och som gör att jag vill fortsätta ändå.
  Tack för ännu en bloggpromenad!
  Önskar dig en fin luciadag!
  Kram Christina

  1. Visst är det fint! Och så roligt att någon eller några vill göra så fint för andra. En generös handling och tanke. Likaså att det här mitt i storstan får vara orört. Vet att det ett år sabbades men det var snart uppbyggt igen. Tror att grannarna med fönster mot gatan också har lite extra koll.
   Trevligt att du gick med mig och att traska runt ger en hel del tankar och likaså att en del tankar hamnar i olika fack. Och tankar om bloggen kommer ju då och då.
   Önskar dig också en fin Luciadag.
   Kram

 8. Först och främst så är elskåpet så fint och jag tycker det är glädjande att det får stå i fred. Jag kan tänka mig att det gläder många som passerar förbi. Personligen hade jag säkert stannat till en liten stund varje gång.
  Många tankar har vi nog alla lite till mans. Själv tycker jag att tänker bra när jag går med hundarna. Kan tänka på allt eller inget och oftast blir det en blandning av det.
  När det gäller bloggar så är det säkert olika vad vi tilltalas av och vad vi tycker om att läsa. Själv har jag en ganska så klar bild av det. Visst är det spännande att upptäcka nya precis som att det kan vara nästan lite vemodigt när någon slutar att skriva.
  Så skönt att du ska få genomgå en höftoperation. Min svägerska har ganska så nyligen opererat båda höfterna och fått en helt annan livskvalitet. Kan återigen röra sig som hon varit van vid. Mycket gott resultat.

  Önskar en fin Lucia!

  Kram

  1. Elskåpet är så fint och det blir oftast stopp här när jag passerar. Så roligt att någon/ några lägger så stort engagemang på detta. Promenader är bra på många sätt och just att rensa och sortera tankar blir det ju ofta. Så fint att läsa att din syster fått så mycket bättre livskvalitet efter operationen.Här blir det en höft nu efter nyår . Rehabtiden räknar de med till ca 6 månader. För både led och kula ska bytas. Men med mycket träning före och efter så kan det säkert gå snabbare. Kan också sakna en del som slutat blogga. Inte minst nu senast Ama.
   Önskar dig en fin Luciadag. Kram

 9. Tack för ett fint och tänkvärt inlägg.!

  Elskåpet ska nämnas först. Så fint och så mycket jobb som har lagts ner på att glädja andra och också sig själv, för den typen av givande är också en glädje för egen del under tidens gång som det skapas.

  Detta med bloggar, ja. Jag har varit på facebook, vilket nog inte var särskilt dåligt för min del, jag trivdes men på något sätt kändes det till slut som ett märkligt tvång och ett intrång. Jag blev stressad av att vara där; jag behövde en annan typ av uttryck för egen del. Bloggen betyder mycket för min del även om jag kunde ägna den ännu mera tid än vad jag ger den, ge den snyggare layote etc men just nu har jag inte den sinnesfriden att få till något bra och hållbart så det får vara som det är.

  Ja, vad söker man på en blogg? Jag kan inte sätta fingret på det så där bara. Den ena bloggen är den andra olik och vad gäller vissa av dem har jag flera gånger tänkt att det där är inte jag, jag ska sluta vara här inne, men så plötsligt så hittar jag tråden, förstår mera av människan bakom alla orden och fotografier. Så blir jag intresserad på ett annat sätt och så är jag mera eller mindre fast. För egen del är jag noga med att jag skriver för min egen skull och inte för vad andra ska tycka om det jag skriver. Det är något som jag måste ta till mig nu och då för det är så lätt att känna att man måste tillmötesgå andra och då är det stor risk för att det inte blir det där äkta bloggandet, utan mera ett tillrättalagt sådant som ska passa andra. Jag gissar att de flesta av oss kan uppleva det. Risken är då att man tappar intresset för att blogga, för att läsa bloggar. Man kan ju inte älska alla här i världen som Jeja Sundström sjunger, man hittar sin egen väg att blogga på, att vara på.
  Det finns mycket att skriva om det här men med risk för att bli alltför långrandig, så slutar jag med en varm kram!
  Ha det innerligen bra och så blir jag så glad över att du snart får din operation gjord.

  1. Tack, Karin för dina tankar ! Känner igen mig i dem. FB har jag aldrig haft och har aldrig velat ha.Bloggen är ju annat. Jag skriver också för min egen del och om andra har glädje av den är det förstås roligt.Är så glad över bloggvänner och ofta berikar dem på olika sätt.Tror vi tänker ganska lika här. Elskåpet är så fint och glädjer många. Och så roligt att någon vill glädja andra på detta sätt. Önskar dig en fin Luciadag. Kram!

  2. Tack! Ja, det känns så fint att operationen är inom rimlig framtid. Sen vet jag att rehabtiden är lång. Kram

 10. Det är verkligen ett imponerande arbete det de gör på elskåpet! Så fint … och tänk att det får stå där orört … fantastiskt!
  Så bra att höftoperationen blir inom överskådlig tid … då hinner du repa dig tills våren kommer med skönare åromenadväder.
  Tack för länken … trevligt att jag kunde inspirera. Ja har nog ungefär samma tankar som du angående bloggandet … och visst är det berikande! På många sätt!
  Önskar dig en fin tisdag!
  Kram

  1. Visst är det! Undrar så vem eller vilka som gör detta och till glädje för alla oss andra som passerar.
   Har sett att ett jullandskap vid ett tillfälle blivit förstört, men den byggdes snabbt upp igen. Tror också att grannar med fönster häråt tittar till det.
   Är glad för höftoperationen men det är en del att “stå i” innan. Men det blir bra när allt är klart.
   Jag minns fortfarande ditt inlägg och det är och var tänkvärt.
   Visst ger bloggen en hel del och inte minst fina vänner, fina utbyten och kunskap inom måmna olika områden.
   Önskar dig också en fin tisdag.
   Kram

 11. Vad julfint du har det där vid bordet! Dina bloggtankar tar jag med mig, gör nog ett inlägg om det framöver för det finns mycket att hämta ur din lista. Tack för inspirationen! Glad Lucia!

  1. Jag sitter gärna här vi bordet och det finns alltid något att titta på. Och levande ljus, som nu kompletteras med adventsljusstakar, ger fin stämning .
   Vad gäller bloggen så har jag en del tankar och försöker hålla den personlig utan bli alltför privat.
   Trevligt om du fick lite tankar.
   Önskar dig också en trevlig Luciadag.

 12. Dina tankar om bloggandet, varför vi bloggar och varför vi gillar vissa blogginlägg och andra inte, tycker jag stämmer bra överens med vad jag själv tycker.
  Vi skriver kanske mycket för att få våra tankar på pränt, så att säga, “skriva av sig” heter det visst, i alla fall gör jag det med mina, ibland rätt så röriga tankar. Då blir det nästan jämt vad jag tänker på, eller sysslar med, just den dagen som jag skriver. Du har ju också en annan funktion med ditt skrivande som jag tycker är intressant, nämligen att berätta om olika platser, byggnader eller människor. Något som vi andra kan lära oss något av. Jag pladdrar mera och skriver vad som kommer upp i mitt huvud just för stunden. Planerar sällan mitt skrivande, om det inte gäller våra resor.
  Är mycket tacksam att jag hittade dig här på Blogglandia. Hur det gick till har jag glömt.

  Fint med elskåpet som du fotade. Det är trevligt då någon gör något för att glädja oss andra.
  Då vet du lite mera om höftoperationen och att den inte är så långt borta. Skönt då allt är över och det går till bättring.
  Sköt om dig.
  Varm kram!

  1. Tack! Så roligt att läsa dina tankar både här och i din blogg. Och jag läser dina inlägg med glädje. Vi, liksom många, skriver personligt och om det som händer i vardagen i våra liv. Jag har just nu möjligheten att röra mig en hel del. Men jag vet att det kommer en tid efter operationen när det inte är möjligt och under månader. Elskåpet är så fint och så roligt att någon eller några vill glädja andra.Generöst! Önskar dig en fin Luciadag. Varm kram

 13. Tänker först o främst på det fina elskåpet som får stå kvar i sthlm helt otroligt och det är ju så fint pyntat och vilken rolig grej att ngn tar sig den tiden och glädjer andra kan tänka att många stannar där barn som gamla.Ja bloggandet förändrars man hittar nya o har kvar gamla o en del slutar tyvärr jag tycker bloggen känns mer värdefull än instagram . Så skönt du snart får operera din höft, Glad Lucia önskar jag dig

  1. Elskåpet tycker jag så mycket om och roligt att någon/några tar sig tid att pynta och glädja andra. Vet att flera förskolor ofta tar vägen förbi med barn som tycker det är extra festligt. Ja,de flesta vuxna stannar också en stund. FB har jag aldrig haft och det har inte intresserat mig. Instgran tycker jag också är ganska roligt.
   Men både där och i en del bloggar som har mycket reklam blockar jag. Blir trött på t.ex. bloggar där en ska klicka på länkar och köpa en massa.Tillför mig ingenting. Men tycker det är trevligt om en besökt bra hotell,restauranger, butiker m.m- som det kan tipsas om . Är ju något helt annat.
   Är så glad av att jag av en slump hittade dig och din blogg.
   Har fått mer info om operationen och är lite oroad över det långa rehabtid som kommer. Men jag får ta det. Och envis är jag så det ska nog kunna skyndas på.
   Önskar dig också en fin Luciadag.
   Kram

 14. Har set ett par elskåp som dekorerats här hitills, verkar vara någon som inspirerats till detta och man känner ju en stor tacksamhet.
  Vackert!!!

  Ha en underbar luciakväll Ditte.

  1. Visst är det generöst att någon eller några ger sig tid att glädja oss andra. Roligt att någon har gjort det även hos er. Piggar verkligen upp-
   Önskar dig också en fin Lucia kväll.

  1. Visst är det! Och så roligt att någon eller några vill lägga tid och omtanke på detta.
   Läkarbesöket gick ok. Men det blir en riktigt lång rehab. tid. Och det känns sådär. Men å andra sidan; kan jag slippa ha så ont senare är det värt det.
   Stor kram

 15. Jag följer och avföljer bloggar. Ibland återkommer jag till någon jag tidigare följt. Jag är med andra ord lite otrogen och hoppar runt.
  Jag tycker mig se samma beteende hos mina läsare men några är mer trogna, lite som gamla vänner. Långt ifrån alla väljer att kommentera vilket är lite tråkigt, kommentarer till bloggen betyder mycket och förhöjer läsandet.
  Vad som lockar hos en blogg är oklart. Jag läser både mer ytliga och några mer filosofiska bloggar. Jag behöver nog lite av varje.
  Resereportage är en favorit

  1. Jag kan känna igen mig i dina tankar här med att “hoppa runt”. Men några har jag helt lämnat och tagit mig an andra.
   Visst är det roligt med kommentarer för det blir ju då ett utbyte
   Jag vet inte riktigt heller vad som lockar, men personliga resereportage är väldigt intressant. Och just att det är personligt. Ska jag resa någonstans skaffar jag alltid en bok jag har till hands så att läsa om vad gäller specifika sevärdheter.
   Lockas mer av det personliga. Hamnade ju hos dig när ni bodde i Bkk och är fortfarande med. Trivs hos dig.
   Önskar dig nu en fin kväll denna Luciadag

 16. Ditte min vän, du är ett proffs på att blogga! Dina inlägg är alltid inspirerande, intressanta, informativa och njutbara. Faktaspäckade som få andra bloggar är. Jag uppskattar den mycket som du vet. Självklart spelar det en viss roll att du befinner dig i huvudstaden, vore kanske inte lika intressant att läsa om t.ex göteborg men jag njuter ju av alla resereportage du kryddar bloggen med.
  Jag tycker mycket om att följa olika sorters bloggar, precis som med böcker, det ska vara lite salt, lite sött osv. Jag uppskattar mycket att lära känna människan bakom bloggen, de som är helt opersonliga tröttnar jag på att följa, lite måste man bjussa på sig själv tycker jag.
  Själv kanske jag ibland bjussar för mycket på mig själv, men det är nog sådan jag är , take it or leave it, jag skriver nog mest som en typ av dagbok och för mina närmaste. Sen är jag glad att så många andra följer bloggen, det gör mig förvånad då jag inte tycker att jag har så mycket att komma med. Äkthet och ärlighet gillas skarpt oavsett vems bloggen är. Ibland känner jag mig stressad över att blogglusten saknas, det hänger ihop med prestationskrav, och det ska aldrig bloggen handla om, det ska vara bara lustfyllt!
  Tack för dina tankar, tack för foton, resereportage men också för att du visar vem du är där bakom alla orden och bilderna.
  Kram

  1. Fina Paula! Nu blev jag så där rörd som jag lätt blir. Och du ska veta att jag med stor glädje alltid tittar in hos dig och trivs så bra där. Vi lever ju i olika miljöer men de kompletterar varandra. Jag är så glad att vara med dig i din fina trakt och njuter av det.
   Ser att dina tankar vad gäller bloggar stämmer fint in på mitt sätt att fundera. Det personliga är viktiga och att en kan bjuda på sig själv i olika sammanhang.
   Och att en bjussar på sig tror jag är viktigt. Jag tycker alltid du har något att “komma med” och saknar dig om du inte är på plats. Att blogga tycker jag också ska vara lustfyllt och ibland är dagarna fyllda av så mycket annat.
   Tack än en gång för att du delar dina tankar och att du har sett en del av mig bakom ord och bilder. Inte så enkelt.
   Varm kram

  1. Visst är det fint att någon eller några tar sig an att göra elskåpet så fint. Roligt att gå förbi och stanna till en stund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *