Spanien Torrevieja

Intryck från idag

Visserligen är det Semana Santa, påskveckan, men just nu är färgerna här mest blå. Några inslag av gult har skymtats, mest solen. Med tanke på att vi har vår lilla sommar/vintestuga här så blir det  x antal resor hit under året, precis som till en vanlig stuga, men det är inte direkt så att vi helgpendlar. Men det finns de som gör det också. Att vistas här är för oss som att vara just i ett fritidsboende för så är det. Att vi sen har en hel del fritid underlättar förstås.  Vi tar oftast dagen som den kommer och planerar inte så mycket i förväg. Undantaget är ju de resor, längre och kortare vi gör, och där det helt klart underlättar att ha bokat viss tid innan.

Trots att vi är här en hel del och tycker att vi kan stan ganska bra  är det alltid något nytt man nästan dagligen ser eller upplever, så tråkigt blir det inte. Och skulle jag tycka det så finns ju många alternativ att tillgå för jag har aldrig längre hem till Stockholm än jag hade hit. Tråkigt har jag sällan och sedan är det förstås upp till var och en vad som är tråkigt eller upplevs som tråkigt. Då får man göra något åt det.

Dagens intryck går åt det blå hållet och blått är alltid uppiggande, himlens och havets färg. Såg en för mig ny sport och det är att via vattentryck från en slang liksom sväva ovanför vattenytan. Skulle vara spännande att prova. Såg att man kunde befinna sig på olika höjder allteftersom vattentrycket ändrades.

En slang gick i vattnet från gummibåten ut till killen som liksom går på vattnet och vattenscootern är nog med som extra hjälp. Visst verkar det spännande? Passar ju bra i påsktider med under och här att i alla fall stå på vattnet.

Några badvakter tycktes vara vidtalade och fanns till viss del utspridda längs stränderna inne i stan, Playa de la Cura och vid Los Locoos. Men om de var i tjänst verkade tveksamt.

Några badande fanns det men jag tyckte det verkade kallt.

I den sköna värmen, + 24, var det många som intagit stranden och även en del badande.

En av stadens äldsta restauranger, förutom Casinot, är Kiosco El Tintero som igår öppnade för säsongen.  När den öppnar, ja då är det liksom sommar. En liten sommarkiosk, utskänkningskiosk i trä, öppnades just här vid de låga klipporna vid Playa del Cura på 1930- talet. Namnet kom sig av att fiskarna just här vid detta låga klippområde  färgade sina garn. Sedan 1950-talet ser byggnaden ut som den gör idag och fick det utseendet när den gamla ägaren sålde sin kiosk. Restaurangen och har ett perfekt havsnära läge och har specialicerat sig på olika risrätter och paella med olika sorters fisk och skaldjur. Många spanjorer liksom turister söker sig hit och maten är i mitt tycke god. (Är ju väldigt förtjust i skaldjur.) Den nuvarande ägaren har ansökt om att byggnaden ska få så kvar eftersom den har sin historia och är förhållandevis gammal-Det mesta i Torrevieja förstördes i samband med jordbävningen 1829 så gamla byggnader är det ont om.

Verkligt havsnära läge och ännu så länge öppet för lunch men den sträcker sig fram till 16.30.

 

24 svar på ”Intryck från idag”

 1. Idag behöver vi härliga blåa bilder på sol ,himmel och hav, det tackar vi för, har själv samma ämne i min blogg idag,hihi!
  Här hemma i stan är det grått och lite regnigt,just nu bara +9 grader, och jag hoppas att sonen inte fryser som är ute i detta väder,och glömde paraply, fast just nu hoppas jag han är inomhus och blir grillad på en anställningsintervju!

  Va härligt att sommaren är på gång hos er i Spanien! Vi väntar på lite mer värme så här i vårtider i Sverige! Kram och ha det gott ♥

  1. Jag tittade just in hos dig och såg att det blå var genomgående. Och det behöver vi.
   Håller förstås tummarna för sonen på intervjun.
   Härlig svensk försommar/sommar har vi nu och det njuter vi av ett bar tag till.
   Skickar lite sol till dig i Stockholm.
   Kram!

 2. Den där vattensporten ser jätte häftig ut. Jag undrar om man vågar att prova…
  Jag tycker även att det borde vara lite varmare i vattnet. Visst är det härligt att ha valmöjligheter att kunna åka iväg till sitt boende i Spanien. Även åka iväg på långresor. Jag förstår att du inte blir uttråkad. Trevlig Semana Santa//kram

  1. Visst är det en god idé att just Semana Santa gå på vattnet.
   Jag tror mannen hade torrdräkt och det behövs för vattnet är då inte så varmt.
   Att pendla hit tycker jag om för vi har vårt hem Stockholm och just en “stuga” här. Långresor gillas högt.
   Och nu ska vi sätta fart och se mer av Spanien också.
   Önskar dig en fin Semana Santa.
   Stor kram!

 3. Är det Semana Santa så är det – alltså går man på vattnet:-)))))
  Vädret verkar ju helt fantastiskt, hoppas det håller i sig. Här var det grått, regnigt och blåsigt tills för några minuter sedan, så du missar ingenting kan jag säga.

  Vet inte varför, men El Tintero påminner mig om Slussen – gamla Slussen alltså och Birka Lines runda byggnad där. Hoppas att El Tintero inte går samma öde till mötes som byggnaden vid Slussen.

  1. Visst är det bra att få de rätta verktygen för att kuna gå på vattnet. Och här fanns ett av dem. Vädret är helt perfekt i mitt tycke och man orkar med lätthet röra sig.
   Jag hinner med Stockholm senare i vår men ett Stockholm i vackert väder är nog nästan oslagbart.
   Tänkte också på Birkas gamla runda byggnad när jag gick förbi El Tintero men jag hoppas denna får stå kvar. Finns ju inte så många gamla byggnader här i stan med tanke på den jordbävning som var.

 4. Gokväll!
  OJ, så mycket vackra blå bilder. Längtan blir stor.
  Skulle inte förvåna mig om du prövar att sväva ovanpå vattnet ?
  Jag har bara varit på El Tintero någon gång på 90-talet och sdå var det dålig servis, så sen blev det ingen besök mera där.
  Kan du förstå, jag har haft mitt boende i Torre i 30 år och har aldrig varit nere en påsk. Det r bli ändring på det.
  Ha det gott ock kram/A-K

  1. Blå bilder bleb det från en blå dag. Och detta att sväva ovanpå vattnet såg så roligt ut. Passar ju bra nu i påsktider att “gå på vattnet”. Här får man ju hjälp av vattenkraft från en slang.
   Nej, 30 år med boende i Torre och inte varit här en påsk, får bli ändring på det. Hoppas!
   Det är en fin tid nu och i mitt tycke lagom temperatur för det mesta , utom för bad för jag vill helst ha +25.
   Vi saknar dig!
   Stor kram från oss båda.

  1. Jag delar gärna med mig av både sol och värme och annat som jag kan.
   Stor kram från terrassen i den sena kvällen.

 5. Ja, nu är det verkligen sommar här nere! Och alldeles perfekta temperaturer!
  Men ska jag bada får det nog gå upp emot 25 i vattnet också 🙂
  Tack för idag, trevligt som alltid när vi ses!
  Stor kram!

  1. Visst är det fina och njutbara dagar. Visserligen finns det lite smolk i bägaren, men inget att påverka just nu.
   Jättetrevligt att ses idag, ja- som det brukar vara.
   Nej, inga bad öfr mig om det är inte är +25. Nja, kanske, +23 kan passera vid enstaka tilllfällen.
   Stor kram”

 6. Vi säg de här som “svävade på vattnet” när vi var på Koh Samui och blev väldigt sugen på att testa. Nu blev det inte så, men en annan gång kanske… Och med tanke på hur länge den personen som testade höll på att försöka ta sig upp och sedan att hålla sig i upprätt läge, så är det nog inte riktigt så enkelt som det ser ut.

  1. PÅ Koh Samui är i alla fall havet varmare och man kanske slipper “dräkter”av olika slag. Men enkelt är det inte utan jag inser att det krävs både tålamod och mycket räning för att få till det. Men lockande var det. Och kanske nöjer jag mig med att titta på.

 7. Härliga bilder … men den där flygmanicken/ gå på vattnet- grejen tror jag inte jag vågar mig på 🙂
  Riktig sommar hos dig nu – och då börjar det kännas för varmt för mig …
  Ha det fortsatt gott!

  1. Tack! Jag kanske skulle kunna tänka mig att prova på att virvla omkring där ovanför vattenytan men det får bli varmare i vattnet för att ta på sig en torrdräkt eller våtdräkt känns jobbigt.
   Här är det behagligt just nu, i mitt tycke, jag vill helst inte ha det för varmt men nu kan vi både gå och cykla utan attt besväras av värmen.
   Men det där är ju så olika.
   Önskar dig en fin tisdag. Här blir det njutflykt idag.

 8. Här var det blott blått 😉

  Tintero har en speciell plats i mitt hjärta – det var där (över ett glas sangria) som vi fattade beslutet 2002 att spontanköpa lägenheten där vi bor nu.

  Och apropå spontan – trevligt att spontanträffas en stund igår 🙂

  Idag ser det ut att bli en lika blå dag – härligt!

  1. Vilket fint minne från Tintero! Någon gång då och då blir det mat/förfrisningar här för oss och läget är ju verkligen bra.
   Trevligt att ses igår och det spontana gillas! Ja, även det mer planerade…
   En fin dag blir det!
   Trevlig tisdag!

 9. Blå himmel, härliga temperaturer, fint badvatten och trevligt sällskap kan väl inte göra annat än att dagen blir bra. Den blir helt enkelt vad man gör den till vilket är upp till oss alla 😀

  Önskar dig en solig och fin tisdag!

  Kram

  1. Här går mycket i blått i dessa dagar och försommaren gör sig påmind med behagliga temperaturer.
   Ja, inte i vattnet då efter mitt tycke. Att göra det bästa av dagen försöker jag och oftast blir det bra.
   Tisdagen är vacker och en njutflykt väntar.
   Önskar dig en fin dag.
   Kram!

 10. Härligt och det hade varit det ultimata att ha något i Grekland men vi kommer nog bara hyra 🙂 att ni njuter vet jag 🙂 kul att följa med på dina äventyr kram o fin dag

  1. Grekland är så fint och vi har ju varit där ofta och mycket under åren, men många ställen stänger ju ner under sena hösten, vintern och våren.
   Och visst går det fint att hyra . Det gjorde vi ofta på öarna nr banen var små och där Antiparos, Amorgos och naxos var en del platser vi återkom till, likspm Skiathos och Samos.
   Vi har det bra men det tycker jag vi har hemma i Stockholm också, men just nu blir dagarna betydligt längre här och det är varmare.
   Stor kram och trevlig kväll.

 11. Härligt med blå bilder. Vilken skön temperatur i luften. Den sporten ser spännande ut. Du får prova någon gång. Känslan borde vara kittlande.
  Kram Bosse

  1. Blå bilder tycker jag om och nu har jag många sådana på närhinnan. Vackert! Visst ser det spännande ut att sväva ovanför vattnet och jag ska nog öfrsöka prova vid tillfälle, men det får bli varmare i vattnet först. Torrdräkt känns klumpigt.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *