Stockholm

Intressant och händelserik – En söndag hemma på kajen

Gårdagen blev både intressant, händelserik och underhållande. Allt i en salig blandning.  Söndag efter midsommarhelgen brukar bjuda på extra god underhållning här hemma hos oss. Det är då många  fritidsbåtar som varit ute i skärgården över midsommar   ska tillbaka från Saltsjön och slussa  in i “Grodhavet”- Mälaren .

För egen del vaknade jag extremt tidigt. Ungefär samtidigt som solen steg upp över Södermalm.  Något som hör till ovanligheterna. Men en  pågående behandling av mitt solskadade ansikte, med stora sår som följd, ger mig inte den nattsömn som jag brukar ha. Så för att lindra smärtan  baddade jag ansiktet med isvattten och gick ut på balkongen för  att kanske få lite extra svalka.  Svalka fick jag  och även en hel del aktiviteter var på gång  i den arla morgonstunden. Tidig söndag morgon och det är nästan bara jag, solen och Hmmarbykanalen som vaknat. Men en intressant dag skulle det bli  Tidig söndag morgon. Klockan är 03.50 och solen har nyligen gått upp över Hammarbykanalen och Södermalm. Lugnt österut och i Hammarby Sjöstad . (Tvärs över kanalen) Men en intressant dag skulle det bli.

En intressant och händelserik  dag

kom det att bli och med både spänningsförhöjande och underhållande inslag.  Diagonalt över kanalen verkar det vara ett visst pådrag. Här finns brandbilar, ambulanser  med personal, en liten fritidsbåt med passagerare plus dykare i vattnet. Men redan innan räddningspersonalen kommit på plats hörde jag rop från båten. Någon verkade ha fallit över bord.  (Har suddat ansikten så att personer inte ska kännas igen)

Fullt pådrag. Vad har hänt? Intressant och oroväckandeFullt pådrag både i vattnet och på land. Intressant och oroväckande. Vad kan ha hänt. Klockan är bara 04 söndag morgon. Dykare har anlänt med brandkåren och ligger i vattnet.  

Sjöräddningen ger sig iväg och har uppskattningsvis 100 meter hit från Sjöräddningsstationen vid Skanstull. (Sjöräddningen ska vara klara att rycka ut på 15 minuter. )

Några minuter senare. Sjöräddningen är på plats och har kastat en tamp mot land. Dykarna är uppe från vattnet och som jag förstår det hela har den eller de som drattat överbord blivit räddade. (Har trots försök inte hittat en endaste notis om händelsen  i tidningar. )

Gott om räddningspersonal och snabbt agerande. Allt var över på 15 minuter och det såg ut att ha gått bra.  Och det var ju inte så länge sedan det var en annan incident här i vattnet. (Mitten av maj)

För egen del försökte jag när lugnet lagt sig med att få till en träff med John. Och det  lyckas halvhjärtat.

Mycket att titta på

och god underhållning är det ofta hemma hos oss;  både i vattnet, på kajerna och i Hammarbyslussen. (Båtarna måste slussa mellan Mälaren och Saltsjön eftersom vattennivån i Mälaren är  drygt en meter högre) För min del blev denna midsommar en ganska sårig historia. Kroppen, alltså inte “bara” de behandlande områdena,  har reagerat hårt på behandlingen och jag kan just nu inte gå ut. Tacksam i alla fall över att jag på midsommarafton var i sådant skick att vi kunde tillbringa den med vänner.

Hammarbykanalen.Intressant att se hur båtarna radar upp sig för att slussa. Intressant att se hur båtarna ska rada i sig och slussa. Och kommer man inte med i första omgången så får man vänta till nästa. En del, oftast större båtar,  har svårt med sin plats i kön och trängs- 

Jag sitter bra i skuggan under vår markis och lite svalkande smakar gott.

Uppfann en ny drink.  En typ av caiprinha gjord på den brasilianska romvariant, “cachambo”. Mycket lime i och toppad med lite tonic. Gott och läskande. 

En sen middag åt vi på balkongen.

Och här blev vi sittandes länge.

Hammarbykanalen. Middagsutsikt som var underhållande och intressant. En middagsutsikt som både var underhållande och intressant.God mat och dryck dessutom. 

Antalet båtar i olika storlekar som ville slussa  var fortsatt många

En del större och bekvämare. 

Andra mer enkla varianter.

Tycker att de flesta håller sin plats i slusskön och väntar på att det ska lysa grönt innan man kör in. Men det finns undantag. DE som inte skulle vara på sjön alls. Här kom en vattenskoter  och körde mot rött och in i slussen. Men han fick vänd, köra ut igen och vänta på rätt signal.

 

36 svar på ”Intressant och händelserik – En söndag hemma på kajen”

 1. Jag har sagt det innan men säger det igen, där sitter ni bra! Så märkligt att det inte stått att läsa någonting om händelsen för media brukar vara snabba att rapportera om det mesta. Skönt att det fick ett lyckligt slut i alla fall! Jobbigt att du inte sover så bra men du får anpassa aktiviteterna efter det.

  Kram och god eftermiddag!

  1. Visst sitter vi bra här. Och nu kan jag inte göra så mycket annat. Tyvärr! Jodå, jag lyssnar på bok och sorterar bilder men jag kan inte röra mig fritt ute. Sorgligt. Hittade inget om händelsen i media eller på polisens sida. Men antar att utfallet var gott. Och då är det ju inte lika “spännande” att skriva om. Här var det ju ett stort pådrag.
   Nej, sova ordentligt får jag nog göra när detta elände är över. Och just nu dessutom en allergisk reaktion. Man kan bli lite trött…
   Kram och trevlig fortsatt måndag.

 2. För sin skull är jag glad att du har så mycket att se där från underbara balkongen när ditt tillstånd påverkar dig såpass mycket som du skriver. Där kan ätas där kan njutas 🙂
  Spänning tidigt “kan inte sova för besvären” ger guldkant.
  Dina bilder är nu som förr underbara!
  Och du kära syster, rörelsen vilar sig, se det och gör det, tror bestämt det gagnar dig – tills imorgon eller dan därpå.
  Stor kram från underbart svalare regnigt Karlstad.

  1. Tack, Tove! Jag är också glad att jag kan se ut och dessutom med en god och inspirerande vy. Jag kan tyvärr inte gå någonstans nu. Ja, gå kan jag, men kroppen orkar inte och det är ovant.
   Ja, rörelsen vilar sig helt klart och det kommer nog att vara så ett bra tag.
   Inget regn här ännu. Men det kanske kommer.
   Förstår att du njuter av det och det gör ju de torra markerna också.
   Stor kram

 3. Hej Ditte
  Det är ju mer händelserikt att sitta på er balkong än att gå på stan. Och sen är det ju nära hem. Både underhållning, god mat och dryck.
  Kram

  1. Hej Annika!
   Vissa dagar och tider är det helt klart så. Och ingen trängsel heller här uppe.
   Hoppas du har det bra.
   Kram

 4. Vad bra du har balkongen att sitta på och där händer ju en del som det verkar.
  Fint med god mat och dryck.
  Utanför vår “uteplats” händer inte så mycket.
  Ja måsen kommer dag som kväll och tigger mat från en granne…..!
  Den tigger tyst men kommer någon annan större fågel SKRIKER den högt.
  Vill väl markera sitt revir.
  Tredje året den är här!
  Hoppas du snart orkar promenera igen och mår bättre.
  Verkar bli väldigt varmt här några dagar framöver, få se hur långt jag går då.
  Idag gick det bra, satt även på en bänk ett tag.

  1. Jag är så glad över den fina balkongen med utsikt. Och ofta är det god underhållning desssutom. Uppskattar den extra mycket nu när jag inte kan röra mig som vanligt.
   Här har vi förr haft en del trutar med bostadsrättsföreningen har satt upp pinnar på taken så nu avstår de från besök. De ska fiska och inte tigga mat. Jag hoppas att kunna ta mig ut igen mot slutet av veckan men tills dess blir balkongen varvad med sängen bra.
   Du får ta det försiktigt och kanske vänta med promenaderna till kvällen kommer och det är svalare.
   Och du har ju gjort stora framsteg.
   Önskar dig en bra vecka.

 5. Där fick du många händelserika och fartfyllda bilder! Det är nästan som en film framför er. Otäckt med olyckor men där jobbade räddningen på bra.
  Jag har en app 112 på min mobil och där kommer upp ifall det är en olycka inom det område jag rör mig. Så var det i torsdags. Bilkrock. När jag sen kom med cykeln stod bara en skadad bil där, men två polisbilar och flera poliser. Läste i lokaltidningen att en 70-årig kvinna körkortslös och alkoholpåverkad var skyldig till krocken. Vilda tanter, usch.
  —–
  Tråkigt med dina besvär och dålig sömn. Gott att det nu får läka och du har ju maken, han får pyssla om dig.
  Goda tankar och stor kram!

  1. Inget allvarligt var det men räddningsfordonen var snabbt på plats. Appen har jag också men inget kom upp här och jag har inte läst något i media eller på polisens sida. Å andra sidan verkade allt ha gått bra även denna gång. Värre var det för de som inte kunde framföra vattenskoter i Karlbergskanalen och dog. Kan inte begripa att man måst köra så fort. Man riskerar ju andras liv också.
   Vilken tur hos dig med tanterna att det inte blev värre. Men illa nog var det.
   Med orken är det inte mycket bevänt just nu. Men det blir väl bättre. Södersjukhuset är så bra och jag kan alltid ringa till hudkliniken och få hjälp.
   Tack för omtanken.
   Stor kram

 6. Underbara bilder. Tänk att det är ljust nästan dygnet runt, synd man inte orkar vara vaken dygnets alla ljusa timmar. Jag skulle gärna vilja vara det och sova mer under vintern när det är mörkt.

  Tråkigt med din reaktion på medicinen, hur länge ska du hålla på med den behandlingen, den här omgången? Du verkar dock var vid relativt gott mod – eller är det bara som det verkar så?

  En sådan utsikt skulle nog många vilja ha, bl.a jag skulle inte tacka nej till det. God bedring, eller hur är norrmännen säger??

  1. Tack! Visst är det skönt! Jag har just nu svårt för att sova p.g.a den smärta och de sår jag fått av min “ansiktsbehandling”. Nu får jag tack och lov paus i två veckor från eländet. Men jag har fått en stark allergisk reaktion ovanpå det andra och kroppen är ur slag. Kan inte gå längre än till balkongen. Väldigt ovant.
   Jag försöker vara positiv men det är stundtals svårt. Ansiktet med näsa och pannan är fyllda av sår och ansiktet är svullet. Ser ut som en sårig fotboll.
   Tack, Mia för omtanken. Den gör mig glad. (Kan inte säga att den värmer för ansiktet är kokhett…

 7. Så tråkigt med dina problem under pågående smärtsam behandling … lider med dig.
  Skönt att du har det så bra där på på balkongen med mycket att titta på – en del nästan onödigt spännande – tur det gick bra.
  Hoppas du snart blir bättre och kan gå ut på era vanliga promenader.
  Kram

  1. Ja, den här gången är det riktigt illa. Jag kan just nu inte gå ut nu så balkongen är skön att ha och jag kan se en del som piggar upp därifrån- Denna incident avlöpte väl men ett rejält pådrag var det i den arla morgonstunden.
   Tack, Anki för omtanken. Hoppas jag kanske kan börja gå ut mot slutet av veckan.Lätt att få infektioner i såren också.
   Kram

 8. Vem behöver action på tv när man har en sådan spännande utsikt….nästan lite avundsjuk…men bara nästan 😉
  Tur att det verkar gått bra med allt trots allt….står det inget i media så har det oftast gått bra.

  Ha en fin afton.

  1. Vissa dagar är det väl mycket action här. Men ibland är det ganska lugnt också- Jag delar ju med mig så att du i din fina stad också är med här. Ohc du delar ju med dig.
   Hittade inget i media och inget på polisens hemsida. Så allt verkade ha gått bra. Tyckte det verkade så. Men det var snabb utryckning här och många räddningsfordon som var på plats.
   Önskar dig också en fin kväll.

  1. Allt gick bra och flera räddningsfordon var på plats snabbt. Jag blev bara så förvånad över incidenten. Kunde inte läsa om det i tidningarna eller på polisens hemsida så då brukar det ha gått bra. Skönt så.

 9. Det är faktiskt en tröst att det alltid händer nåt hos dig OCH att det är fint väder nu, när du inte mår bra. Då kan du skingra tankarna åtminstone lite grand. Men nu har du ju två behandlingsfria veckor framför dig, så då kan du förhoppningsvis samla lite krafter igen. Å kondisen hade du ju verkligen tränat upp ordentligt innan, vilket är en himla tur.
  Det är sällan att Polisen rapporterar “happy endings”, till tidningarna eller på deras egen hemsida. Mera dramatik om det inte gått bra, tyvärr.
  Som det er ut i kanalen är jag glad att jag inte står på en SUP eller har en båt oavsett storlek. Jag skulle bli lätt vansinnig om jag skulle försöka hålla rätt på turordning och dessutom styra båten.
  Hoppas att du mår aningen bättre imorgon. Ger dig många styrkekramar.

  1. Visst är det.Oftast god underhållning, spännande ibland och även intressant. Nu kan jag inte ens gå ut och idag slog ansiktet till med en rejäl allergisk reaktion. Hoppas på att kunna gå ut i slutet av veckan.
   Här var räddningsfordonen snabbt på plats och dykarna i vattnet. Lyckligt slut vad jag kunde se och ombord verkade de ha flytvästar. Bra så. För så är det inte alltid. Var ju en rejäl vattenskoterolycka igår i Karlbergskanalen. Ja, olycka kan man kanske inte kalla det,eftersom de körde alldeles för fort och ovarsamt och inte hade kontroll.
   Idag har det varit lugnt i kanalen och det är mest just midsommar det är många som vill ut från “Grodhavet” till skärgården. Köbldningen brukar fungera bra och slussvakten har järnkoll. Det flyter på bra. Men man kan ju komma senare när ruschen är över mot kvällen.
   Tack för omtanken. Ja, imorgon är en ny dag. Men först en natt. Hoppas den blir bättre än natten till idag.

 10. Åh, har du det så besvärligt. Stackare! Hoppas du snarast mår bättre och kan gå ut på promenader igen. Så trevligt att prata med dig igår. Varma styrkekramar!

  1. Ja, idag var det än sämre. Har också fått en allergisk reaktion.
   Stort tack för omtanken och vi hörs snart av igen. Jättetrevligt att pratas vid.
   Kram

 11. Du sitter verkligen på första parkett på din balkong. Just nu under din eländiga behandling förstår jag att den verkligen är extra mycket värd. Och så kan du njuta av din fina nya chokladblomma. Tycker du att den doftar chokad?
  .
  Och jisses vilken röra med alla båtar! Alltid någon som ska röra till det lite extra, som inte “fattar” att det finnns en turordning.

  1. Visst gör jag. Och här längs kajerna och i vattnet händer alltid något. Vad gäller chokladblomman så doftar den choklad om man örr den.
   Tyvärr är det ju många som ger sig ut med båt och inte alls har några som helst kunskaper om sjön eller sjövett. Och de kan ställa till det rejält .
   Slussvakten är bra och nu i midsommar har också polisen och kustbevakningen haft extra beredskap.
   Eftersom jag nu inte kan ge mig ut så uppskattar jag än mer att ha balkongen här.

 12. Underbara bilder , god mat och din nyuppfunna drink ser supergod ut.
  Hoppas att du snart mår bättre! Krya på dig fort!
  Varm kram

  1. Tack! Och tack för omtanken. Ja, en del att titta på är det och nu när jag får hålla mig hemma så är ju det viss omväxling.
   Ont har jag och antar att det lär vara så ett tag till. Men kanske kan jag ta mig ut mot slutet av veckan.
   kram

 13. det måste göra väldigt ont av såren i ditt ansikte, hoppas du får bukt med dom fort! Förstår att det är plågsamt, känner med dig!!
  otäckt om någon ramlat överbord, hoppas verkligen det gick bra!
  Läser att det verkade som det slutade lyckligt! Vilken tur! Otäckt sånt där.
  NEJ men så jobbigt att du får problem med kroppen av behandlingen!
  Såg de jättefina bilderna från midsommarafton, tur att ni kunde fira med vänner, det såg så härligt ut!
  Bra tips på drink ,-) Det ska ju bli varmt och skönt, eller rättare sagt fortsätta, vilken varm midsommar!
  Intressant att se hur folk tar sig fram på sjön,
  Den enklare varianten ser ju mysig ut den också ,-)
  Ha det fint nu, och jag hoppas dina besvär och det onda ger med sig fort!
  Varm Kram Primrose ,-)

  1. Ja, det gör väldigt ont! Och många stora sår finns i ansiktet. Nu ska jag ha paus i två veckor och sedan ny behandling i två veckor till och med nya sår som följd.
   Och hela kroppen är starkt påverkad och även med en del feber.
   Incidenten slutade bra och utryckningsfordonen var snabbt på plats med dykare.
   midsommarafton blev lyckad och då mådde jag bättre än vad jag gör nu.
   Tack för din omtanke.
   Kram

 14. Vilken dramatik där morgonkvisten. Men skönt att allt troligtvis slutade bra.
  Men tycker så synd om dig med smärtan i ansiktet.
  Många tankar och kramar 😍

  1. Lite oväntad spänning i den tidiga morgonen. Men allt gick bra och räddningsbilarna med dykare var snabbt på plats.
   Rejält ont har jag och kan inte just nu går ut. Kroppen är liksom inte med mig. Men jag kan sitta ute på balkongen, i skuggan under markisen. Så fint att jag har en del att titta på.
   Många tankar och kram till dig också.

 15. Vilket fint läge ni har på erat boende, med mycket att titta på. Tänk att även båtarnas kaptener försöker med Störst går först, inte alltid det lyckas.
  Vet inte vad du råkat ut för med ansiktet men hoppas verkligen du får ordning på det och orkar gå ut på dina fina promenader snart.
  Kryapådig Kram

  1. Vi bor bra här. I stan men med vatten helt nära och naturen likaså. Och just nu när jag inte kan gå ut så uppskattar jag variationen i kanalen. Jag behandlar just nu solskador med en speciell kräm som dels påverkar de behandlade så att sår och sårskorpor bildas och dels blir kroppen rent allmänt påverkad med feber, huvudvärk och väldig trötthet.
   Kanske kan jag ge mig ut en sväng mot slutet av veckan.
   Stort tack för omtanken.
   Kram

 16. Jag skulle aldrig kunna koncentrera mig på en bok på din balkong! Det är ju fullt ös hela tiden! Även här i våra små vatten paddlar man sup nu, ser skoj ut om man har balans…
  Vattenskotrar klagas det väldigt på o av någon anledning känns det som om de som kör dem tillhör den gruppen människor som inte ett dugg bryr sig om varken regler eller andra trafikanter för att inte tala om hastighetsbegränsningar. Dessutom får man inte köra med dem överallt. Hoppas som sagt att allt slutade väl för den som hamnat i plurret ofrivilligt. Sköt om dig nu, hoppas det snart är färdigt med behandlingarna så du slipper ha ont!Kryakram från pörtet

  1. Om jag ska koncentrera mig så flyttar jag in mot väggen och då går det fint att läsa eller lyssna på en bok. SUP skulle jag vilja testa men inte direkt här i kanalen. På en sjö verkar bättre och lättare.
   Många förare av vattenskotrar har absolut ingen koll och inget förnuft så inte undra på att det händer mängder av olyckor. Vad gäller hastigheten så har de ingen koll där heller.
   Jag har nu paus i behandlingen men såren är stora och besvärliga.Dröjer nog innan de är läkta och sårskorporna är borta. Ohc då är dte dags för nästa omgång. Puh!
   Det gick bra här vad gäller de som hamnade i vattnet. Men ett rejält pådrag var det.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *