Stockholm Trevligheter

Inspirerande, trevligt och gott – På olika sätt

4 september, 2019

Gårdagen bjöd mig på en hel del inspirerande trevligheter av skilda slag. Vad sägs om en presslunch, middag med vänner och en nypåkommen rolig resa i slutet av veckan

Inspirerande miljö för en presslunchpå boutiquehoellet Miss ClaraInspirerande i sig var att presslunchen ägde rum på boutiquehotellet Miss Clara på Sveavägen i Stockholm.

Trevligt, gott och inspirerande

sammanfattar gårdagen med tre ord. Jag var inbjuden till en presslunch i Stockholm av ett företag, Tchibo , som sedan i april i år även lanserat sin webbutik i Sverige.  (Nej, om någon undrar så är detta inget betalt samarbete. Om så skulle vara ska det tydligt stå i början av ett blogginlägg.)

Företaget är tyskt och startade 1949  med att köpmannen Max Herz från Hamburg kom på att han skulle sälja kaffe per postorder. Kaffet sålde man i praktiska kaffeburkar eller i kökshanddukar och företaget blev snart framgångsrikt. Förutom kaffe utökade man snart  sortimenet med andra varor. Och idag finns produkter för hushållet, inredning, sport, mode och en hel del annat i sortimentet. Även detta företag har som så många andra numer hållbarheten i fokus .

Vi fick en presentation av företaget och fick veta mer om hur det tänker kring hållbarhet i sin tillverkning.

Jag måste erkänna att jag inte tidigare kände till företaget men i samband med inbjudan läste jag på. Jag har ingen direkt vana vid e-handel förutom resor av olika slag och hotell som jag köper/beställer den vägen. I övrigt vill jag vill helst handla i butik där jag kan prova, se och känna på kvalitén innan jag handlar.

God vegetarisk lunch. En välsmakande ratatouille/grönsaksröra med stekt pollenta/majspudding

Många inspirerande samtal blev det under lunchen. Roligt att träffa många olika yrkesgrupper. Många olika yrkesgrupper var inbjudna till presslunchen så det blev verkligen inspirerande samtal om både det hållbara och annat.

Också var det kaffet. Och för de som tycker om choklad fanns det läckra tryfflar att tillgå-

Kaffet och lite annat

Kaffet vi drack efter maten är ett ekologiskt kaffe från Etiopien och det passade ju bra eftersom kaffet enligt sägnen kommer därifrån. Men jag tror inte jag skulle känna skillnad på detta kaffe och annat vid ett blindtest. Ska kanske testa det vid tillfälle.

Tyckte att dessa “gummiskor” var roliga.  Om de är praktiska vet jag inte. Och visst gjorde de sig också som vas.

Regnkläder har jag inga och jag skulle verkligen behöva en mer rejäl regnrock- De flesta jag sett i butikerna är ganska trista och murriga men här såg jag en som jag föll för. Turligt nog fanns det några att prova och jag hittade en i min storlek. Det finns också en avtagbar väst som ingår och kanske kan den vara praktisk. Men hur regnrocken står emot väta vet jag ju inte alls.

Regnrocken – mer synlig här på bilden. Gillade också de färgglada paraplyerna. Varför inte lite mer färg i tillvaron.

Dagen gick över i kväll

och vi gjorde, som vi ibland gör på tisdagarna, mötte upp vännerna Susan och Jörgen på Lokes Bar/Restaurang.  Precis lika gott och trevligt som vanligt. Och fullsatt. Även en vanlig tisdag kväll.

Glada och inspirerande samtal piggar upp. Susan, Jörgen och Bosse. Helt klart en glad och inspirerande kväll.  Som det alltid blir när vi ses.

En skön promenad blev det hemåt i kvällen.

Vita Bergen med Sofia kyrka högt där upp uppe  vinkade till oss.

En inspirerande dag har det varit. Så mycket att ta in på olika sätt. Nästan hemma. Här slår  jag  mig ner i den vackra kvällen och  gör en sammanfattning av dagen.  Inspirerande det också. 

Du Kanske Också Gillar

32 Kommentarer

 • Svara Ama 4 september, 2019 | 13:22

  Massor med trevligheter – kul!

  Ha ännu en skojsig dag 🙂

  • Svara Ditte 4 september, 2019 | 14:30

   Ibland kör det nästan ihop sig med dem. Men jag gillar det! En del på G även idag.
   Ha det fint ni också!

 • Svara Geddfish 4 september, 2019 | 15:43

  Det lät som många roligheter! Gummiskor, det har jag, ett par röda. Inte direkt bekväma, men snygga och praktiska.
  Ja, det ska vara färg på tillvaron, tycker jag.
  Nu blir jag jättenyfiken på den roliga resan, som förestår helgen!
  Stor kram och fin Mittwoch.

  • Svara Ditte 4 september, 2019 | 16:47

   Mycket roligt är det som händer just nu. Lika bra att haka på det positiva. Jag har ju problem med mina fötter /tår så det är viktigt att skor jag ska använda är höga över tån. Dessa gummiskor var nog lite för låga. Och visst är det roligt med färg. Gillade verkligen regnkappan här i blått och vitt. Har provat den och är sugen på att beställa den.
   Jag är också spänd på resan och på fredag bär det av. Då kommer också svaret på vart jag är på väg.
   Önskar dig en fin onsdag.
   Stor kram

 • Svara Znogge 4 september, 2019 | 16:51

  Vilken trevlig och bra dag med gott sällskap och god mat. Själv har jag aldrig hört talas om företaget men man kan inte vara insatt i allt.

  En riktigt snygg regnkappa måste jag säga och inte alls så tråkig som de annars brukar vara. Den skulle jag kunna tänka mig men det gäller att den är rejält vattenavvisande.

  Kram och god kväll!

  • Svara Ditte 4 september, 2019 | 17:11

   Det blev en lyckad dag. Verkligen! Och med flera godbitar.
   Företaget hade jag inte heller hört talas om så jag “googlade”. Nu vet jag lite mer. Men å andra sidan köper jag bara resor och bokar hotellrum via nätet så jag har dålig koll. Jag förstod det som att regnrocken är rejält vattenavstötande och tyckte den var snygg. Har funderingar på att beställa den eftersom jag nu provat den och känt på kvalitén. Men om den håller blötan ute vet jag ju inte. Bara att hoppas.
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram!

 • Svara wiolettan 4 september, 2019 | 17:04

  Du har verkligen mycket omkring dig och verkar att trivas med det. Det kan jag förstå och skulle själv vilja göra och se lite mera, men det finns ibland lite begränsningar.
  Härligt med nya saker på gång också.
  Vackra och njutningsfulla bilder som visar en del av det som du fick uppleva.
  Jag tycker om klara färger, det lyser upp lite i tillvaron.
  Mysigt foto, med dig där på toppen av stubben. En stämningsfull och vacker bild.
  Trevlig kväll och varm kram.

  • Svara Ditte 4 september, 2019 | 17:15

   Ibland blir det mer och jag trivs med det. Men jag trivs också med att inte göra så mycket. Kan gå hemma och “lalla” och inte alls göra något. Jo, läser gör jag varje dag och tränar lite spanska. Känner att så länge jag har hyfsad ork så vill jag så mycket.
   Visst blev fotot av mig där på stubben fin. Blev nog inspirerad även där jag satt av den vackra kvällen och allt annat som hänt under dagen. (Här var det maken som var fotograf.)
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram!

   • Svara Ruth i Virginia 4 september, 2019 | 22:52

    Dittte på Stubben blev verkligen Toppen!
    Formationerna vid dina fötter – absolut super!
    Hela fotoserien är alla tiders.

    • Svara Ditte 5 september, 2019 | 08:54

     Tack Ruth!
     Jag tycker maken lyckades få till ett bra foto här i parken; både på stubben och mig och med Folksamhuset i bakgrunden.

 • Svara Anki 4 september, 2019 | 18:14

  Ser ut som en härlig dag! och en trevlig kväll! 🙂
  Regnkläder och lämplig fotbeklädnad är bra att ha när det blir regniga dagar – snygg regnkappa!
  Kram

  • Svara Ditte 4 september, 2019 | 19:18

   Det var det verkligen. PÅ olika sätt. Regnkappan tyckte jag om och funderar på att beställa den. Har provat och känt på kvalitén. Annars har jag ju bara köpt resor och bokat hotell via internet. Men aldrig köpt något.
   Kram!

 • Svara Klara Ovida 4 september, 2019 | 18:19

  Hi hi … Ditte uppsatt på en stubbe – kommer ihåg då vi gick i skogen uppe i Skellefteå när du och Elaine yrade omkring och till slut satte du dig upp på en stubbe där med 🙂
  Härliga dag , ut på nya äventyr och förnyelse på kvällen med vännerna!
  Du rör på dig kära syster!
  Tänkte just undrar om du ska ut på resa igen snart – och det ska du …. undrar ju så om det är …. i så fall hälsa från mig !
  Stor kram!

  • Svara Ditte 4 september, 2019 | 19:16

   Ja, kanske min plats är på en stubbe. Tittade just på bilden från Skellefteå när vi var i skogen. Och en stubbe var med då också. Som vi skrattade. I går kväll blev det inte så många skratt utan jag var samlad och tog in dagen och kvällen. Jodå, jag kan vara mer stillsam också. Vad gäller resan är du med mig men landet börjar inte på N- Tyvärr var det för få som ville resa dit. Men visst hälsar jag från dig. Nu ska jag på semester. “Husmorssemester” och lite längre söderut i Europa. Men inte så långt…
   Stor kram!

 • Svara Emma, Sol som sol? 4 september, 2019 | 19:26

  Köpa kaffe i en kökshandduk, det tyckte jag lät superbra! Fast det är klart, kommer man inte att få väldigt många handdukar till slut? Måste vara perfekt som present.

  Majspudding blev jag nyfiken på, vet att jag har polenta i skåpet. Är det gott? Ser gott ut med grönsaksröran, färgglatt!

  • Svara Ditte 4 september, 2019 | 21:12

   Visst var det en god idé när de lanserade att köpa kaffe per postorder. Och en handduk väger ju inte så mycket. Men visst blev det väl ett antal vid återkommande beställningar. Men miljövänliga var de. Liksom före sin tid. Och detta med miljön verkar företaget fortsatt värna om.
   Polentan var god och med paresan i sig. Men lite mäktig. En liten bit räcker. Det var riktigt gott tillsammans med den krispiga grönsaksröran.Och färg i maten gillas.

 • Svara Titti/Umeå/Huay Yang. 4 september, 2019 | 20:54

  Kul med randig regnkappa.
  Livar upp!
  Har en regnponcho när jag cyklar, om det regnar.
  Mycket praktiskt.
  Tar dessutom liten plats ihopvikt.

  • Svara Ditte 4 september, 2019 | 21:20

   Visst är den randiga regnkappan fin. Funderar starkt på att beställa den. Har sett den och känt på kvalitén – nog så viktigt. En regnponcho har jag också. En orange som är jättebra.Har den med på resor där vädret är ostadigt. Men regnkappan gillade jag. Jag köper ju annars bara resor och beställer hotellrum via internet. Och i övrigt vill jag gärna känna på kvalité och prova.

 • Svara BP 4 september, 2019 | 21:08

  Vilken toppen dag! Å vet du vad, Tchibo känner jag mycket väl. Bodde ju i München i 6 år i slutet av 1970-talet och då var Tchibo endast ett kaffemärke, konkurrent till Eduscho, som Tchibo faktiskt köpte 1997 (såg det nu på Wikipedia när jag googlade). De var de två ledande kaffemärken i Tyskland då, och tänk att Tchibo nu nästan är en konkurrent till Amazon. Otroligt!
  Regnrocken är riktigt cool. Gillar den skarpt. Köpte du den? Om inte kan jag berätta att årets regnrockar (dock utan löstagbart foder) är förvånansvärt färgglada. Allt från lila, rosa till rött och gult. Så det finns hopp.

  • Svara Ditte 4 september, 2019 | 21:29

   Visst var det! Kul att du känner till firman Tchibo. Det gjorde ju inte jag utan fick “googla. Vad roligt att du bott sex år i München. Det hade jag ingen aning om.
   Amazon vet jag är stora och jag har förstått att Tchibo också är det. Visst är regnrocken häftig. Nu har jag provat den och gillade den så en beställning ska läggas i morgon. Annars handlar jag ju inte annat än resor och beställer hotellrum via internet.
   Kul att det finns hopp om mer färgglada regnrockar. Det behövs.Och hopp behövs.

 • Svara Susjos 4 september, 2019 | 23:45

  Va kul med presslunch! Firman var också ny för mej. Lunchen ser magisk god ut, men chokladtryffeln lämnar jag därhän.
  Tänkte fråga om du köpte den snygga regnkappan, men ser nu att en beställning ska göras, kul 🙂
  Spännande saker på gång även för oss, i morgon redan så åker vi iväg!
  Kram och ha det fortsatt gott!

  • Svara Ditte 5 september, 2019 | 09:04

   Jättetrevligt! BP kände väl till firman från Tyskland men jag fick själv “googla” på den. Men de är riktigt stora runt om i både Europa och världen. Regnrocken ska jag beställa idag.(Provade den och gillade den) Jag är köper ju annars bara resor eller bokar hotell via internet. I övrigt vill jag ju känna på kvalitéer och prova och då handlar jag i butik.
   Vad roligt att ni reser i morgon. Jag hänger med. Åker på fredag. Också på en spännande tripp.
   Ha det allra bäst.
   Kram!

 • Svara Karin Eklund 5 september, 2019 | 09:40

  Snygg regnkappa och snygga stövlar!
  En fin presslunch verkligen.
  Så härligt att du kan vara med på sådana och att du visar oss andra vad som är på gång.
  Ska bli spännande att se vart det bär av på fredag!
  Fina bilder som vanligt.
  Lev väl!

  • Svara Ditte 5 september, 2019 | 12:22

   Regnkappan passade och den piggade upp. Vad gäller “gummiskorna” var de väl låga över tårna för att passa mina fötter. Tyvärr- Men de piggade också upp.Det blev en trevlig presslunch och roligt att träffa andra som jobbar inom helt andra områden än det jag gjort. Kul att byta erfarenheter. Vad gäller företaget i sig så har de fokus på vår miljö och det tycker jag är bra.
   Japp, i morgon bär det av under en vecka. Och inom Europa.
   Rapport kommer.
   Ha det gott du också.

 • Svara Eva 5 september, 2019 | 10:13

  Men trevligt o håller med dig ang stövlarna är en kul grej 🙂 kanske inte att gå i ha ha ha trevligt med sammankomst med vänner o god mat hoppas ni har bra väder ..kram

  • Svara Ditte 5 september, 2019 | 10:21

   En lyckad dag blev det. Vad gäller “gummiskorna” så är de för mig mer att titta på men regnrocken ska betällas idag. Jag beställer ju annars bara resor och bokar hotell via nätet men regnrocken har jag provat och känt på kvalitén så den ska jag beställa. kul med lite färg om det regnar. Och att gå ut och äta med vänner är alltid trevligt. Och perfekt att ses här ibland på tisdagskvällarna.
   Halvsoligt idag men jag har en del jobb att göra så så mycket annat är inte planerat. Reser iväg i morgon (inom Europa) och det ska bli jätteroligt. Målet för resan är så vackert.
   Kram!

 • Svara Ami 5 september, 2019 | 11:35

  Verkligen en trevlig och fartfylld dag, det gillar :)¨
  Regnkappan var både snygg och praktisk!
  Stor kram

  • Svara Ditte 5 september, 2019 | 12:19

   Visst blev den! Ohc regnkappan har jag nu beställt. Kunde ju på plats både prova den och känna på kvalitén.
   Stor kram

 • Svara Susan 5 september, 2019 | 23:07

  Hola! Trevligt hade vi – som alltid!
  Kram ❤️

  • Svara Ditte 6 september, 2019 | 05:29

   God morgon! Visst var det både trevligt och gott. Nu på väg…❤️😍

 • Svara Paula 6 september, 2019 | 00:53

  Vilken trevlig dag, och regnrocken var piffig! Själv har jag två, en svart och en mörkgrön, ja du hör ju, hur kul är det…
  Etiopiskt kaffe är säkert lika gott som det eritreanska, eftersom de varit samma land under långa tider. Lärde känna många härliga människor från Eritrea under flyktingvågen och man fick vänta ganska länge när man blev bjuden på kaffe. Vad och hur de gjorde vet jag inte, men gott smakade det, trots att de säkert inte hade tillgång till sitt eget kaffe utan fick nöja sig med det vi hittar i svenska butiker.
  Kram

  • Svara Ditte 6 september, 2019 | 05:34

   Det blev en riktigt lyckad dag. Ja, regnrockar ska vara praktiska och hålla ”tätt”. Har nu beställt denna och hopppas på att den blir ändamålsenlig. Kaffet har vi testat och det var gott. Men i ett blindtest skulle jag nog inte känna skillnad. 😀 Roligt med de du träffat från Eritrea och som bjöd dig på kaffe. Fina minnen. Kram

  Kommentera