Resor i Sverige Trevligheter

Inspirerande, fantasieggande och färgglatt

Urvalet av tavlor inför vännen Toves vernissage i Arvika tog sin tid. Tove hade på egen hand gjort ett urval och utifrån dessa fick ett 50 -tal följa med till Galleri 39. Att hemma se helheten är knepigt men väl på galleriet fick konstnärsvännen Elaine fria händer att  sköta “hängningen” av dem. Och resultatet blev både inspirerande, fantasieggande och färgglatt. Precis som tavlorna.

Många tavlor skulle med till galleriet.

Får allt plats i bilen? Ja, om en person promenerar till galleriet så fungerar det. Jag blev frivillig till detta. 

En inspirerande

dag kom det att bli. Och på olika sätt. Jag följde med fascination Elaines jobb med att placera ut tavlorna. Hon jobbade snabbt och effektivt med Tove som hantlangare. För egen del är jag ansvarig för “marktjänsten” och förtäringen och kommer även att vara det i morgon när det är vernissage.Har erfarenheter av detta från juni 2017 då Tove hade sin första utställning i Skellefteå. Även då ansvarade Elaine för hängningen av tavlorna och jag  kom även då med glada tillrop vad gällde tavlor, urval och hängning. Då var även vår vän Annukka från Umeå med. Och henne saknar vi dag.

Inspirerande och färgglatt.Inspirerande och färgglatt.

Hur gör vi här då? Vilka tavlor ska hänga tillsammans och på vilka väggar? Tove och Elaine funderar. 

Visst ser det här bra ut?

Denna gång har de flesta tavlor inga namn utan det är det fritt fram för egen tolkning. För ibland är det så att namn på en tavla kan begränsa fantasin.

Fler inspirerande tavlor.Fler inspirerande tavlor.

 

Glada tillrop och “marktjänst” är nog i sammanhanget min styrka. Och i sammanhanget försökte jag fundera ut en inspirerande och färgglad middag till de mer hårt arbetande konstnärerna. Menyn blev lax i ugn med citron. Till den serverades, efter önskemål, ett gott glas rött eller vitt vin. En färgglad sallad, kokt delikatesspotatis och två kalla såser kompletterade det hela.

God och färgglad middag.

Inspirerande och roliga samtalsämnen saknades inte. Inspirerande och roliga samtalsämnen saknades inte vare sig under middagen eller resten av kvällen.

 

18 svar på ”Inspirerande, fantasieggande och färgglatt”

 1. Vilken härlig blandning av tavlor!
  Kram från Gönäs och Sarah och mig, bland ankor och höns i den ljuva sommaren. Får se om jag kan kommentera här, kan inte publicera eget. Stor kram 😘

  1. Verkligen! Och nu är allt i ordning inför morgondagens vernissage.
   Önskar dig fina dagar hos Sarah med familj och djur i Värmland.
   Kanske går det så småningom att du kan publicera inlägg via din mobil.
   Stor kram och trevlig helg.

 2. Jag önskar lycka till med vernissagen. Jag gillar tavlorna i blå-gröna nyanser mest! Jag fick frågan häromdagen vilen färg jag tycker bäst om och nu fick jag svaret via tavlorna! 🙂 Kram

  1. Jag har hälsat Tove detta. Och även jag är förtjust i flera av dem med blå-gröna naynser.
   Så bra att du fick fundera lite och fick svaret via tavlorna.
   Kram!

  1. Nu är vi i mål och det blev väldigt bra. Hoppas morgondagens vernissage blir lyckad. Och jag har nu hälsat Tove från dig. Och hon hälsar tillbaka och tackar.
   Jag kan inte heller måla och det har gått bra att titta på tavlor och uppleva konst på andra sätt.

 3. Jag är säker på att ni har det väldigt trevligt tillsammans med alla tavlorna. Och du har fått en väldigt viktig uppgift, se till att ni mår bra med litet god mat och dryck! Jag har kollat på kartan, 31 mil enkel resa, det är ingen omöjlighet på sommarvägar. I så fall blir det äntligen av att jag kollar in Sandgrund.

  Jag halkar lätt in på mina egna tankar som egentligen inte hör hemma i ditt inlägg, men det blir lätt när jag känner mig engagerad.

  1. Vi har haft det jättetrevligt och u är allt klart för morgondagens vernissage. Mat har ja lagat och kommit med uppmuntrande tillrop. Tänk om du kommer hit i veckan. Så roligt! Och då kan du ta Sandgrund i samma veva. Vilken härlig “njutflykt” . Och öppettiderna för Toves utställning hade jag med i ett inlägg den 6/6.
   Och alla tankar är viktiga.
   Ha det gott!

 4. Jag har haft ungefär en likadan syssla som du idag Ditte. Jag har lagat mat och fixat fika, burit tavlor och varit smakråd vid hängningen av de tre kvinnliga konstnärernas konst. Så inspirerande och så roligt vi har haft tillsammans, precis som det ser ut att ni tre hade det idag också.
  Önskar en toppenfin vernissagedag imorgon och att många av de härliga tavlorna får en röd prick i kanten som sålda.
  Hos oss fortsätter hängningen , mycket har gjorts mycket återstår. Men så har vi vernissage först den 22 juni.
  Lycka till och kramar till er båda två!

  1. Tack för positivv energi och uppmuntran. Har läst kommentaren för Tove och hon tackar och är förväntansfull. Hon kommer att blogga så småningom. Kan förstå att du haft det både trevligt och roligt. Visst hoppas vi på en del röda prickar. Och så fint att ni är i gång. Bra att ha gott om tid. Här är det en hyrd lokal/galleri så tiden är ju begränsad. men vi var i princip klara igår och Toves konstnärsvän Elaine skötte det mesta av hängningen och vi fick komma med synpunkter. Många skratt blev det. Ett par smärre ändringar bara idag.
   Önskar er också lycka till och flera roliga och trevliga dagar med detta jobb.
   Kramar från oss tre.

 5. Tove älskar verkligen färg, vilket syns på tavlorna! Många av dom är helt suveräna, men de sa jag ju redan igår. Dessutom har hon helt rätt med att inte döpa tavlor. Namn begränsar ju betraktarens fantasi. Har själv varit med om att en potentiell köpare såg en tavla som hon gillade skarpt. Hon såg någonting i tavlan som konstnären inte alls var med på. Hon hade döpt verket till något helt annat, som dessutom gick rakt emot köparens idé. Det blev med andra ord inget köp.
  Lycka till imorgon!

  1. Tack! Nu pustar vi ut i den sköna Arvika kvällen på Toves fina balkong och ser solen sänka sig i väster. En bra dag på alla de sätt och allt är klart inför morgondagen. Även Värmlands Folkblad, en journalist,har varit på besök, och en artikel kommer i veckan . Visst är det så att namn kan begränsa. Vi har pratat en hel del om det idag. Och det du berättar bekräftar verkligen detta.
   Och visst hoppas vi på många besökare i morgon. (Jag tar även då hand om marktjänsten som jag kan bäst.)
   Tove hälsar och tackar för fin peppning.

 6. Det där ser verkligen ut som en rolig dag! Så duktig hon är att hänga upp så läckra tavlor på bästa tänkbara sätt. Det ser verkligen inspirerande ut!

  1. Jadå! Väldigt mycket inspiration här på olika sätt. Så roligt för en verklig amatör, som jag är, att få vara med. Och hängningen av tavlorna blev så bra. Nu hoppas vi på många besökare i morgon.

 7. Skål bästa vänniskor! Det ser så gemytligt ut att man rentav blir avundsjuk! Och vilken möda du gjort dig för att se till att hålla arbetarna mätta och nöjda! Kanongott ser det ut, inte konstigt att du blir anlitad om igen! Ja det jag ser av “hängningen” hua vilket ord, tycker jag det ser kanonbra ut. Tove gödslar ju med färg så det kan inte vara billigt med tillverkningen av konstverken heller. Jag hade en förmåga att göra tvärtom, ta liiite liiite så färgen skulle räcka länge, haha
  Kramen

  1. Skål Paula! Vi har verkligen haft det så bra och är väldigt nöjda med “hängningen ” av tavlorna. Ja, det heter ju så…Men visst känns ordet barbariskt.
   Att hålla arbetarna mätta är viktigt och jag tror jag lyckats med det och att även få till god mat.
   Mycket färg går det åt och det märks ju på resultatet.
   Kanske får du börja med mer färg när du återupptar din målning.
   Kram och natti

 8. Å, vad härligt ni har det! Och fint när konsten kan förena. Jag blir glad av att se två bloggvänner tillsammans 🙂 Toves tavlor är spännande och jag ser att de gör sig jättebra hängandes i små grupper som på bilderna. Det kommer säkert att bli en mysig vernissageupplevelse för er. Lycka till!

  Jag ska också vara med på vernissage i helgen, det är en utställning för ungdomar på galleriet….och som arrangör hör det ju till att jag är där.

  Kramar Christina

  1. Vi har fina dagar och nu är allt klart inför dagens vernissage. Känns fint och hoppas många hittar till galleriet både idag och under resten av veckan. Tove kommer själv att i inlägg berätta men det dröjer lite för nu är det fokus på utställningen. Och jag hälsar till Tove.
   Passar på att önska er lycka till på er vernissage.
   Kramar från Arvika och oss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *