Stockholm Trevligheter

Inspiration

Utvilad efter en god natts sömn i ett bekvämt rum och drömmandes om resmål, nära och fjärran, väntade en riktigt god och varierard hotellfrukost.  Yogapasset på morgonen stod jag över men både min rumskompis Annelie och flera andra fanns på plats för att starta dagen med lite reseinspirerad yoga som leddes av Johanna med bloggen Vandraren. För egen del ägnade mig åt att skriva ner resetankar som jag fått under fina samtal på lördagkvällen.   Lika bra att genast göra en sammanställlning och där kom Sydafrika att hamna överst på listan och där har det legat et bra tag nu. Men det gäller att komma från tanke till handling. Jag hade fått fina tips av Annelie som besökt delar av Sydafrika som inte är så “turistiska” och bott på en liten privat lodge i Krügerparken och detta måste jag titta närmare på. Mycket mer att läsa om både Sydafrika och andra resor finns på Annelis blogg. Och eftersom vi alla här har resor som stort intresse finns mycket spännande som väntar på att upptäckas.

Bekvämt dubbelrum och ett snyggt och praktiskt badrum kändes lyxigt.

En bråkdel av allt  som fanns att äta till frukost och här vid “fruktdisken” provade jag allt. Precis allt man kan tänka sig ingick i denna hotellfrukost och även en station där man kunde beställa olika omeletter och ägg som tillagades efter önskemål.  

En trevlig och informativ rundvandring på hotellet fick vi av Lisa som är marknadschef och hon betättade också en hel del om hela hotellkonceptet och dess samhällsengagemang.  Jag visste innan att just Clarion och Choise koncernen brinner för  miljöarbetet  och genom “We care” vill de visa vägen hur hotellkedjor  kan vara med och påverka.

Clarion Hotell Arlanda Airport har det sedan flera år tillbaka varit möjligt att checka in och bo här och ha sin hund eller andra husdjur med Flygplatser är ett raketfritt område och denna service, “Happy dogs”,  är väldigt uppskattad. Inför nyåret 2017 var 370 husdjur inbokade och inför nästa nyår finns 350 på väntelista.

 

En rejäl träningslokal finns och utanför den ligger en uppvärmd pool som används hela året. Bra att veta är att om man som resenär har timmar över på Arlanda gr det bra att även för icke hotellgäster köpa ett dagskort till gymmet för 100 kr och utnyttja det i väntans tider. Friskvård är ett annat område som hela tiden prioriteras inom koncernen och det gäller både anställda och gäster.

Gott om genomtänkta “detaljer” finns inom hotellet och jag fångade några.

Dessa läckra lampor, som påminner om gamla “fotolampor”, finns på många ställen inom hotellet. 

Ett konstverk av Ernst Billgren står i lobbyn.

Stilleben utanför matsalen Kitchen & Table.

Dags för oss att bege oss mot konferensavdelningen och här finns i mitten ett stort vardagsrum med varierad utsikt, bekväma sittmöbler, tilltugg av diverse slag och kaffe/te maskiner.

En konferensavdelning som har allt och lite till och det hade även vårt konferensrum.

Och visst måste både utsikt och miljö förevigas innan vi började.

Svenska Resebloggar  som Tove och Johanna startade presenterade tanken och syftet bakom nätverket.  Idag finns 150 bloggare registrerade på Svenska Resebloggar och det finns mer än 2000 följare på Instagram och det är roligt att så många vill dela med sig på olika sätt. Även en sluten Facebookgrupp finns.

Ett bra tips alla reselystna är att man på Svenska Resebloggars hemsidan dels hittar de resebloggare som är med i nätverket och även de som bloggar om resor men bor utomlands. På hemsidan finns också en sökfunktion  via Google att använda och om man går in och letar efter något specifikt i resväg som kommer mycket upp här och då är det skrivet av någon medlem i nätverket. Väldigt praktiskt.

Vad är en reseblogg och hur definieras den?  Hur stor andel av inläggen ska på något sätt vara relaterade till resor? Men å andra sidan är det få som är på resande fot hela året men att dela tips, upplevelser och idéer från sitt närområde är också givande.

Vem läser bloggen och för vem skriver vi? Vad gör en blogg läsvärd?  Dessa och flera frågor tillsammans med konstruktiva samtal ledde till fortsatta frågeställningar och givetvis massor av inspiration.

Vad gör vi? Johanna och Tove berättar.

Klart inspirerad av detta dygn tillsammans med resebloggare fortsätter min resa både tankemässigt, på bloggen och i verkliga livet. För att resa, i vilken form det vara må – inre eller yttre- är berikande och på så många sätt.

Stort Tack till Svenska Resebloggar och alla som var med på denna “workation”/”staycation” och till Lisa, marknadschef, på Clarion Hotell Arlanda Airport.

 

 

 

 

 

 

40 svar på ”Inspiration”

 1. Jag hann inte med att avnjuta den goda frukosten på Clarion vilket är ett stort TYVÄRR!
  Det såg väldigt gott ut:) Bra att man kan betala för en gång Yoga, gym och bad i väntan på flyg. Bra att veta. Tack för att du tipsar andra bra resebloggar. Det är roligt med ett utbyte av andra miljöer. Sydafrika har alltid stått långt upp på min reslista. Jag vill bo i en Lodge och åka på en Safaritur. Tack för ett intressant inlägg!!! kramiz

  1. Kanske får du tillfälle att bo på Clarion Arlanda Airport flera gånger och då är rukosten att rekommendera. Och den serveras redan från klockan 5 på vardagar.
   Mycket inspo blev det och mycket hade jag med mig hem. Nu vill det till att jag går från tanke till handling.
   Många resebloggare finns det och det är jätteroligt att läsa dessa och jag blir väldigt inspirerad.
   Och Sydafrika jobbar jag vidare på.
   Kram!

 2. Tack, nu vet jag vart jag hade sett den där lampan förut som jag såg i en stuga i Hölick i somras. Det var ju just på det där hotellet, vi gick igenom där när vi hade parkerat bilen en gång och skulle in en sväng på Arlanda.
  Hört mycket bra om detta hotell, hundmänniska som jag är 🙂

  1. Så bra att jag kunde bidra med att du nu vet var du sett lampan. Visst är det så att man kan passera här på väg till en parkering.
   Hotellet är väldigt populärt för hund och övriga husdjursägare just till nyår och det är nu utsålt till nästa nyår med över 300 på väntelistan. Jättebra idé!

 3. Nu har jag läst dina båda inlägg om mötesplatsen och det fina hotellet Clarion.
  Du är ju en suverän marknadsförare av resebloggar. Fantastiska berättelser och varierande foton, som förklarar, så jag känner att jag “är med”. Ypperligt tillfälle att få nya bekantskaper och vinklingar på resandet.
  Tack, fina Ditte, jag njuter i fantasin ? kram!

  1. Tack för fina ord!
   Ja, detta att träffa andra som också är intresserade av resor av olika slag ger verkligen mycket inspiration.Och i de flesta resebloggar får man bra tips av olika slag och idéer om resor både inom och utom Sverige.
   Bra att jag lyckats förklara för det är ju viktigt att budskapet går fram. Jag kan se Svenska Resebloggares hemsida som en bra resekatalog och få inspiration.
   Nu har inspirationen jag fått tagit mig från tanke till handling och det är bra.
   Stor kram och trevligt att du var med oss.
   Flera av de som var med här på träffen har jag mött innan och hälften var “nya” möten och alla väldigt givande.

 4. Väldigt intressant kan jag tänka mig. Och som sagt – vad är en reseblogg? Jag bloggar en (hel) del om våra resor, men det är ändå mest trams, så jag kan nog inte klassa mig som en sådan.

  Hmm… Ett dagskort till gymmet? Undrar om jag inte föredrar det VIP-kort vi köpte till loungen på Barcelona flygplats 😉

  Men det där med att ha ett smällfritt nyår för hundar förstår jag att många nappar på.

  Hotellet ser verkligen superfint ut!

  1. Vad gäller kort kan man ju ta båda. Fint med lite omväxling också och särskilt om man ska åka långt. Ni hade ju bara ett skutt i planet till Alicante. Hade kanske gått snabbare med tåget.
   Dessa VIP kort är bra och vi brukar skaffa dem om vi har lång tid att vänta, men det är sällan det händer och ibland ingår de i biljetten dessutom. Bekvämt är det i alla fall.
   Ja, vad en reseblogg är kan man fundera på men svaren är inte alls givna. Men visst har du en reseblogg i mitt sätt att se det. Säkert även i andras.
   Hotellet är suerfint och jag gillar verkligen koncernen och det de står för och Petter Stordalens miljötänk och samhällsengagemang är stort.

 5. Ännu fler härliga bilder från det fina hotellet! Trodde Billgrens konst var gjort av choklad, hihi!
  Så spännande med resebloggar, och jag var in och tittade på en av tjejernas bloggar som du länkade till igår, såå spännande! Nu måste jag dock hasta vidare till jobbet. Kram!

  1. Ja, men nu är det slut med bilder och text om helgen från min sida, men givande har det varit på många sätt.
   Nejdå, Billgrens skulptur tror jag var i någon sorts brons men jag håller med om att den såg “chokladig” ut.
   Bland dessa resebloggare kan man få många tips och mycket kunskap och det är alltid roligt att fundera över olika resor.
   Ja, förutsatt att man tycker om att resa.
   Kul att du tittade in för lite inspo till en av länkarna.
   Önskar dig en lugn natt.
   Kram!

 6. Frukosten är nästan det allra bästa när man bor på hotell! Förstår att ni sov gott i de härliga sängarna!
  Stor kram

  1. Instämmer helt! Men även middagen var väldigt god.
   En givande helg var det och så även matmässigt.
   Stor kram.

  1. Resetankar tycker jag om och det kan vara en inre eller yttre resa, lång eller kort, men den berikar alltid.
   Stor varm kram!

 7. Det var verkligen ett läckert inlägg i dubbel bemärkelse! Har aldrig varit på hotellet, men vet att min Barbershop-sjungande kollega har s. k. “convents” så hålls dom just på Clarion.
  Är väldigt impad över att Clarion erbjuder ett “hundhotell” vid t ex Nyår! Bra där.
  Den där coola lampan har varit med på min blogg för några år sedan, då jag skrev om Northern Light mässan. Dessa lampor är jag totalt förälskad i kan jag säga.
  Konferensavdelningen är helt suverän – så hemtrevlig och vacker. Extra plus för de bekväma fåtöljerna runt bordet.
  Ja, hur definierar man en reseblogg. Ingen aning faktiskt. Kanske kan du berätta på bloggen. Det enda jag vet att jag inte har en;-)

  1. Tackar!Vad gäller definitionen om reseblogg så vet jag inte alls, men vi pratade om detta, och om många andra saker också.
   Klart inspirerande samtal och fina utbyten av tankar, bloggar och resor.
   Clarion och hela “Choicekonsernen” har ett koncept jag gillar och dte har jag gjort länge och det är ett tydligt ställningstagande i miljö och samhällsfrågor och detta är inget AB. Liten personalomsättning och få sjukskrivningar vittnar om en god arbetmiljö dessutom.
   Jag har då och då tidigare bott på olika Clarion hotell och gillat dem och en fördel är ju att man kan välja sin prisnivå inom de olika hotellkategorierna.
   Visst är lamporna häftiga och had ejag plats skulle en eller två gärna få flytta in här hemma.
   Mestaldelen av hotellets gästerm, man räknar med 70% på Clarion Arlanda är konferens och affärsgäster.
   Konferensavdelningen var verkligen bekväm och så fint inredd och stolarna var riktigt bekväma.
   Nu vill det bara till för mig att gå från tanke till handling och det ska väl kunna ordnas. Ett mål är det i varje fall.

 8. Så spännande att läsa om er träff och om resebloggarna. Jag visste inte att det fanns men nu ska jag självklart botanisera runt och se om jag kan få lite tips. Vi är redan sugna på att resa mer men nästa resa blir nog inom landet. Tippar på att den kommer att gå till Göteborg.
  Kram

  1. Det var verkligen roligt att träffas och utbyta tankar om resor och ge varandra inspiration.
   Vad gälle Göteteborg kan du där också gå in på Svenska Resebloggares hemsida och söka efter Göteborg så kommer troligen en del matnyttigt fram. Och vist är det trevligt att resa.
   Kram!

 9. Det måste vara fantastiskt trevligt för dig att träffa andra resebloggare, och jag är alldeles säker på att du bidrog generöst med dina erfarenheter och tankar. Som alltid i din blogg lär man sig mycket och man får njuta av dina underbara bilder! Riktiga höjdarstunder!

  1. Det var en givande helg på Clarion Arlanda tillsammans med andra resebloggare och jag fick med mig massor av inspiration hem.
   Så nu återstår det att sätta fart.
   Väldigt roligt att du uppskattar det jag skriver och hänger med. Tack!

  1. Det är alltid givande och inspirerande att träffa andra som också vurmar för resor av skilda slag.
   Och idéer kan man sällan få för många av.
   För mig har resor varit ett sätta att leva och det redan från det jag var liten. Kulturer,historia, miljöer, mat, upplevelser,
   möten av skilda slag ger så mycket inspiration och glädje. För mig är även en kort resa något som ger energi.
   Kram!
   Kram!

 10. Sydafrika låter som ett mycket intressant och spännande resmål som jag bara har hört gott om. Syster min var där för några år sedan och hon blev inte besviken.

  Vilket givande helg ni hade tillsammans på det trevliga hotellet. Kan tänka mig att det var intressant att diskutera med likasinnade!

  Kram och fortsatt trevlig onsdag!

  1. Sydafrika lockar mycket så det blir till att börja planera för det vill till att vara ute i god tid om man vill ha det “där lilla extra” och det vill vi.
   DEt var en jättetrevlig och givande helg och jag fick massor av inspiration med hem. Får nu ta fram men lilla kreativa ådra och göra något av dte hela.
   Kram från ett soligt men blåsigt Stockholm.

 11. Åh, en sådan bra sammanfattning och så inspirerande i både ord och bild. Genom dina två inlägg känns det nu nästan som om jag också var med, trots allt. 🙂

  En sådan där hotellfrukost är ju en dröm. Jag älskar också att utforska fruktbordet och att beställa specialare vid stationen för ägg/omeletter. Hoppas vi ses nästa gång.

  Kramar!

  1. Visst var du med oss! I alla fall i tankarna och det räcker en bra bit.
   Frukostbordet var verkligen generöst tilltaget och vi tog god tid på oss att äta oss igenom en hel del-
   Ser nu fram emot att käsa vidare om malaysia hos dig. Och det förstår jag var en fantastisk resa på alla de sätt.
   Mat, upplevelser – ja allt.
   Hoppas verkligen att vi snart ses.
   Kram!

 12. Men va trevligt o yoga vill jag gärna börja med , men ännu bara i tanken du fick säkert en massa annat gjort under tiden dem var där 🙂 och visst är det så att man måste gå från tanke till handling om man skall komma någonstans 🙂 fin dag o fina bilder kram

  1. Yoga är nog något du skulle tycka om så prova gärna. DEt var verkligen en inspirerande helg som satte igång en hel del tankar och sedan får man se till att sätta fart med att se till att något händer, om man nu vill det. Och att resa det vill jag ju.
   Kram!

 13. Intressant och givande inlägg. Du berättar så det känns som om jag också satt i ett hörn och var med på en del.
  Frukosten var ju riklig, så´nt uppskattas. En god och rejäl frukost då håller man sig en stund. Aptitligt med så mycket med frukt.
  Yoga, det har jag aldrig gjort, men har läst och hört att det ska vara mycket bra för välbefinnandet.
  Så fint och påkostad det är där på Arlanda. Detta med hundar som kan vara där tillsammans med mattar och hussar är ju en mycket bra grej, eftersom många hundar är så skotträdda och vid nyår smäller det ju ibland så förskräckligt.
  Tack för fina bilder också.
  Varm kram till dig.

  1. Tack! Och vad roligt att du kände att du var med. FRukosten var verkligen mycket rejäl och allt fanns så man fick välja noga för att orka. Men mycket frukt fastnade jag för.
   Miljön var också väldigt lugn och det vill jag gärna ha på morgonen.
   Jag tycker om konceptet på Clarion hotellen för ägaren, Pettet Stordalen med sin fru Gunnhild har också ett stort samhällsengagemang
   och bidrar mycket till utsattas situation.
   Stor kram och många tankar.

  1. Tack! Det var en givande och inspirerande helg och jag fick massor av inspiration.
   Väldigt roligt att träffa dig också.

  1. Vad roligt att du uppskattade mitt inlägg. Det var verkligen givande och inspirerande på alla sätt att tillbringa helgen
   hos er på Clarion Arlanda Airport.
   Och jag kommer gärna tillbaka.

  1. Jag lämnade denna träff med mycket inspiration i väskan och det var en väldigt trevlig helg. Jättetrevligt att träffa dig igen och jag hoppas vi snart ses igen. Tills dess läser jag din blogg och låter mig inspireras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *