Spanien Torrevieja

Innehåll – Mer, lagom eller kanske mindre?

Konstaterar på nytt, för vilken gång i ordningen vet jag inte, att dagarna försvinner i rask takt. Och det gör de vare sig jag är hemma i Stockholm, här i Spanien, jobbar eller är på resa någonstans. Som pensionär äger jag också i princip min tid och kan välja vad jag vill fylla den med. Ibland blir tiden riktigt välfylld och andra gånger kan den kanske t.o.m. vara tämligen tom. För min del är det just nu den blandningen av innehåll i tillvaron som passar bra.

Fredagen bjöd på ett varierat innehåll men bl.a en låmgpromenad längs havet i TorreviejaFredagen bjöd på ett varierat innehåll och en långpromenad längs havet var behaglig.

 

Innehåll

i tillvaron. Har jag det?  Är det lagom?  Meningsfullt? (Vad det nu är…) Eller vill jag ha mer?  Kanske mindre?  Ibland funderar jag över det jag fyller min tid med. Vad fyllde jag den med under alla år jag jobbade full tid och hade barn och villa. Precis då, som nu, var  dygnet 24h timmar. Kan inte heller direkt minnas att tiden då var en bristvara.

Jag vet att jag är priviligerad idag som i viss mån kan välja vad jag vill eller inte vill använda min tid till. Inser ju att livet inte är oändligt. Min mamma, som var en klok kvinna, sa ofta  på ålderns höst att det inte var någon idé att skjuta upp saker utan göra det man ville efter bästa förmåga. För dagen kommer när man inte längre kan och orkar. Har nog tagit fasta på det.

Hur som helst  ägnade jag  gårdagen åt en del resejobb (inläsning) och sedan blev det en långpromenad längs havet i det vackra vädret. Och att gå längs havet har jag ännu inte tröttnat på. Ett par “pitstop” på vägen blev det också-

Simultanförmåga. Mannen skrapar en bänk med ena handen, står på ett ben och håller mobilen i den andra.

Meningsfulllt innehåll i tillvarom kan för några vara att slå sig ne rpå en bänk och blicka ut över Medelhavet. Meningsfullt innehåll i tillvaron kan vara att slå sig ner på en bänk och blicka ut över havet. Beror ju på hur man ser det.

Duvorna ser ut att ha det bra på stranden.

Och att fiska från en klippa är det många som gör. Kanske inte direkt för fiskens skull utan mer för känslan att kunna göra det.

Favorit i repris.

Paus med tapas och tillhörande havsutsikt på “Ruta al Sur”. På många restauranger/barer ingår en tapa om man beställer dryck. Här kommer oliver, nötter eller chips med drycken men vill man ha tapas så beställer man från en meny och de kostar 99 cent/st. Alltså drygt 10 kr. Mycket överkomligt.

På "Ruta al Sur" besäller man från en lista vilket innehåll eller pålägg som tapasen ska ha. Alldeles lagom med två tapas var. Här beställer man från en lista vilket  pålägg/innehåll man önskar. Observera  utsikten mot havet genom glaset. 

 

Strandpromenaden i Torrrevieja

har utökats och är efter en längre tids iordningställande klar. Man kan nu gå längs havet mellan ett par av stränderna inne i stan, Playa del Cura och Playa de los Locos.  (Vännen “Ama” har följt byggprojektet)Som ett resultat av detta har också de barer som ligger här fått fler gäster. Och att fler bänkar och lampor kommit upp och att lekplatsen har fräschats till gör också att besökarna blir fler. Så det verkar som om detta var väl investerade pengar från kommunens sida.

Nya strandpromenaden som sammanbinder två av stränderna inne i stan och gör det möjligt att gå mellan dem längs havet.

32 svar på ”Innehåll – Mer, lagom eller kanske mindre?”

 1. Det gäller att fylla sig tid med det man vill göra och skapa en bra balans i tillvaron. Är man pensionär så har man möjligheten att forma tillvaron vilket måste vara en frihet. För många är det nog inte alltid helt lätt dock.

  Vilka tilltalande tapas och lite gott att dricka till. Jag har sagt det tidigare men det tål att upprepas! Prisbilden är verkligen tilltalande hos er.

  Kram och ha en fin lördag!

  1. Visst är det fint om man kan fylla sin tid med det man helst vill göra – eller inte göra. Och som pensionär finns ju tiden till förfogande på ett helt annat sätt än när man jobbade. Men lätt är det inte alltid. Finns mycket som påverkar. Hälsan inte minst.
   Promenaderna längs havet uppskattar jag verkligen. Och perfekt att slå sig ner och underhållas av både goda tapas med dryck samt ett vackert hav.Att det är blå himmel gör inte det hela sämre.
   Karm och trevlig kväll.

 2. Fiskade en period där i mitt liv…fick en enda fisk under de åren men det var väl mest för avkopplingen egentligen ändå.
  Så slapp man ju rensa fisken också förstås om man inte fick nån….uppskattades av lilla mig 😉
  Innehåll i tillvaron skiljer sig ju åt mellan oss människor…tycker jag har en ganska bra tillvaro och en balans mellan de olika sakerna som fyller min tillvaro…jo.

  Ha det bäst nu då.

  1. Jag tror att en del står här bara för att det är en speciell känsla. Inte egentligen för fiskandets skull. Och jag håller helt med dig. Att rensa fisk har inte varit så mycket för rmig heller. Har bara fått några få i mitt liv men då haft hjälp med rensning.
   Just att ha och även hitta en balans i tillvaron, och det oavsett var man är, tror jag är viktigt.Och står oss hälsan bi är det ju en stor förmån.
   Ha det fint du också.

 3. Bilder med många möjligheter. Mannen som står på ett ben och jag alla sakerna på en gång, helt otroooligt för att vara en man 😀 Kanonskott där, Ditte!
  Ja, inte hade jag någon blå himmel idag och ingen sol och ingen torka. Nej, blöta, var det. Fick skjuts till mitt möte men nästa utflykt fick ske per fot och i regn, brrrr.
  Så är det. Trevlig lördag! Stor kram!

  1. Log gott när jag såg mannen här- Var bara tvungen att föreviga det hela.
   Vädret kan en ju inte påverka men vist kan man bli lite missmodig om det grå håller i sig länge.
   Fint att du fick skjuts till ditt möte men kanske hinner det bli uppehåll tills di ska ut nästa gång. Hoppas.
   Önskar dig en fin lördag.
   Stor kram

 4. Man lever bara en gång brukar man ju säga, liksom fånga dagen och njuta medan man kan oavsett vad man ägnar sig åt. Å allt det där gör du verkligen.
  Bilderna är hur fina som helst. Häftigt med “brytningen” av havet/horisonten i vinglaset.
  Skrattade gott åt killen med simultanförmåga. Å jag som trodde att det är bara kvinnor som har den förmågan;-)

  1. Allt är ju relativt och detta med kropp och hälsa spelar ju också in. Alla dagar är ju inte alltid “bra” men det brukar ju komma nya. Jag försöker, i den mån jag kan, att göra det jag trivs med. Och det varierar också över tid.Tur är det.
   Jag blev så paff när jag såg mannen som gjorde flera saker samtidigt att jag var tvungen att föreviga detta. Inte så vanligt att män har den simultanförmågan. Visst blev bilden med havet sett genom vinglaset bra. Så inte att det blev så förrän jag såg bilden på datorn.

 5. Jag tror att du har en perfekt blandning i ditt liv och du är ju så klok, så du vet när du kan ta det lugnt 🙂 Tänk att jobba och sen ta en promenad längs stranden, vilken kvalitetstid! Underbart <3

  1. Jag försöker få ihop tillvaron med lite av varje. Vissa dagar blir det lite mer och andra dagar väldigt lugnt. Men jag har tiden och en hyfsat hälsa och det betyder en hel del. Och havet lockar mig alltid.

 6. God kväll!
  Jag Tycket du fyller din tid alldeles utmärkt. Jag beundrar din energi. Önskar jag hade hälften åtminstone , vilket jag inte har. Latmasken har tagit över.
  Hänger gärna på en promenad längs havet vid tillfälle och även också en spännande busstur till La Zenia.
  Här har varit grått, mörkt och regn hela dagen, men fortfarande 5 gr varmt. Vackert så😊
  Tack för hjälpen i min lgh idag.
  Kram till er båda/A-K

  1. God kväll!
   Ja, här varierar det ju en del men en hel del energi har jag. Klart vi både ska vandra längs havet och ta en busstur till La Zenia. Nu går ju bussara ganska ofta så det är smidigt med buss. Vet ju nu hur den fungerar och likaså busstabellen.
   Sol här idag, en vacker dag men lite kyligt i skuggan.
   Vi tar oss en ny titt hos dig i veckan. Med batterie.
   Saknar dig här.
   Kram från oss båda.

 7. Vilka härliga bilder med sol och blå himmel och hav!
  Tur nog har solen visat sig även i denna del av SPanien som jag befinner mej i.
  Skönt att få ta dagen som den kommer, och bestämma själv över sin tid, underbart, fortsätt så! Buenas noches.

  1. Vi har haft en del blåst men i lä är det så skönt. Mycket hav och himmel är det- Skönt att solen vill framträda även där ni är. Hoppas den begriper att den ska stanna kvar.
   Efter dryga 40 år år då jag jobbat heltid och trivts med det känns det fint att “äga min tid” och försöka fylla den med det som är trevligt. Energi har jag, hyfsad hälsa och nyfikenhet. Det är en bra kombination.
   Kram och trevlig söndag

 8. Livet pågår här och nu! Det gäller att ta vara på det efter bästa förmåga! Leva medan man kan och orkar! Sedan är det kört! Kram goa Ditte

  1. Så tänker jag också! Så vi kör nu.
   Kram och du vet att vi är med er i tankarna där ni är. Och längtar…

 9. God söndagsmorgon Ditte!
  Perfekt när man kan bestämma själv hur man vill ha sitt liv … att få vara frisk och orka göra det man vill. Härliga bilder!
  Ha en fin söndag!
  Kram

  1. God förmiddag!
   Tack!Ja, att orka och vara frisk är ju A&O. Än så länge är vi båda hyfsat pigga och orkar med. Men vi blir ju inte yngre och krämporna kommer. Tror man får förhålla sig till dagsformen för man vet ju aldrig något om morgondagen. Inte på något sätt.
   Önskar dig också en fin söndag

 10. Jag tycker det verkar som om du gör massor och får uppleva mycket. Jag kan känna igen lite av det där att man borde fylla sin tid och passa på. Men man måste passa på att ha det lite tomt och ledigt ibland också (jag är jättedålig på det). Det är svårt att hitta en balans ibland.

  1. Jag har fortfarande energin och nyfikenheten kvar men inser också att jag inte blir yngre. Ibland är det helt tomt också , kanske inte så ofta och länge. Ohc detta med balans är viktigt. Men att vistas vid havet, gärna i Stockholms skärgård eller strosa här i Torrevieja längs Medelhavet, fyller på energi. Är nog dålig på att sitta och rulla tummarna men jag läser gärna och ganska mycket. Sen kämpar jag på 30 min, nästan alla dagar, med spanskan.

 11. Visst ska man passa på att göra det man vill medan man kan och orkar. Det kan ändras snabbt, det märkte jag den hårda vägen ifjol. Men det var då det, nu orkar jag igen och då får man ju passa på 🙂

  Visst blev det bra runt udden! Men jösses vilken tid det tog. Tycker dock att det är lite sterilt, skulle bli ännu bättre om dom satte ut lite blomkrukor eller nåt annat som gav lite färg .

  Ha en fin söndag!

  1. Jag tänkte här också på dig Vi vet kanske idag hur det är men inget om morgondagen. Är så glad att du nu orkar och gör det som känns bra och roligt.
   Visst kan man säga att de som jobbade här vid udden tog god tid på sig. Kändes som om bygget tog en evighet. Visst behöver området mjukas upp och det kanske kommer. Men i låååångsam takt. Saknat också växter och träd.
   Trevlig söndag!

 12. Det var kloka ord från din mamma, för tiden går fort och det kommer en dag när man inte orkar!
  Härligt att promenera längst havet. Och ett stopp på ruta al sur är aldrig fel!
  Stor kram

  1. Mamma var en klok kvinna och alltid väldigt”slagfärdig”. Och hon höll tills hon avled på tanken att det var “nu” det var dags att göra det man orkade och hade lust och möjlighet till.
   Vi har haft lite blandat väder men havet är fint helt oavsett men allra bäst att promenera där när solen skiner. Och “Ruta al Sur” är alltif trevligt.
   Stor kram!

 13. Ja du njuter på bästa sätt o gud va fina bilder o man vill oxå befinna sig där med dom graderna 🙂 …härligt o man behöver drömma sig bort ett tag denna grådag kram å fin söndag <3

  1. Vi har fina dagar och oftast är det ju solen framme. Saknar inte grå november hemma. Inte alls.
   Önskar dig en fin söndag.
   Kram

 14. Sådana tankar tror jag vi är många som har emellanåt. Allra helst vi som har ganska år på nacken. Vi har tid att tänka, en behaglig tillvaro, tycker jag. Tror nog du fyller dina dagar efter vad du önskar och gillar till stor del. Sedan om det kommer några enstaka dagar då man börjar ifrågasätta hur man tar vara på tiden… ja, jag tror det är sunt. I alla fall inbillar jag mig jsälv det 🙂

  Sitta där på bänken som paret gör på en av dina bilder, det ger livskvalitet. Kanske inte om det är den dagliga sysselsättningen, utan en gång ibland. Ja, så tänker jag, en oftast nöjd pensionär.

  1. Så tror jag också- Vi har tiden och än så länge har många av oss också orken.Vi vet vad vi har idag men inget om morgondagen. Och att fundera då och då på vad man gör med sin tid är bara sunt. Ibland kan man ju ändra på saker och ting och se hur det blir. Och ändra tillbaka.
   Jag tycker om variation. Här går jag nästan dagligen längs havet men på lite olika ställen och det är variation i sig. Och att titta på havet har jag ännu inte tröttnat på. Att var nöjd med det man har tycker jag också är är viktigt.
   Önskar dig en fin söndag.

 15. Kloka tankar har du Ditte och visst är det så att man inte ska skjuta upp allt till morgondagen. Den dagen kanske inte kommer och äldre man blir desto mera förstår man av den biten.
  Men det gäller även när man är yngre fastän då kanske man inte förstår det på samma sätt. Då har man ju hela livet framför sig. Livet har man framför men det kan vara olika långt för olika personer.
  Det gäller att göra det bästa av det mesta, att njuta medan man kan.
  Så trevligt ditt inlägg är, med invävda klokskaper.
  Ha det fint!

  1. Tack! Vi vet ju vad vi har idag (kanske???) men inget om morgondagen. Hälsa och annat kan snabbt ändras. Inser ju helt klart att åren framför mig inte är oändliga. Så att göra det bästa man kan utifrån det man har tror jag på- Sedan kan de se olika ut för olika personer.
   Ha det fint du också.

 16. Jag förstår att du/ni inte tröttnar på promenaderna längs havet. Vem skulle kunna göra det? Det finns ju hela tiden en variation i folklivet och vimlet! Det kan jag sakna ibland. Något vimmel har jag då inte sett på många h errans år. Och hur rofyllt det än må vara att strosa i skogen alldeles ensammen, så kan man faktiskt ibland sakna något livfullt att fästa blicken på. Ibland på sommaren när jag åker till stan sätter jag mig o fikar på gågatans kafe och bara njuter av att se människor röra sig , en del flanerande o andra bråttom. För mig är det nästan exotiskt, hihi.
  Jag kan inte annat än tycka att du gör helt rätt som gör det du trivs bäst med när du känner efter i maggropen. Jag har fått begränsa mig senaste åren av flera orsaker, både ekonomi men lika mycket också krämpor som är besvärliga att hantera om man är på resande fot. Så fortsätt du med att njuta, man vet aldrig vad framtiden erbjuder. Kramen

  1. Att här gå längs havet är nog lite att jämföra med de fina upplevelser du har/får i skogen. Jag dras ju som en magnet till havet. Har nog alltid gjort det. Vi slår oss ofta ner nå någon servering och det är fint att sitta där och se havet, hundar med ägare som passerar och människor utan hundar. Alltid händer det något. Jag trivs väldigt bar hemma i Stockholm, det är det som är mitt hem, men trivs också bra med livet här mellan varven. Vad gäller hälsan är den varierande hos mig också men jag har maken med mig och det är en trygghet. Jag vet ju vad jag har idag men inget om morgondagen. Och att trivas där man är och i det man gör (eller inte gör) är viktigt.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *