Stockholm

I väntans tider

I helgen bar det sig inte bättre än att jag tappade en del av en hörntand. Milt sagt opassande. Men jag hade viss tur i oturen. och lyckades få en tandläkartid i tisdags kväll. Och eftersom det nu var tisdag var det också “tisdagspromenad” som gällde. Denna dag en sväng på Djurgården, i Gamla Djurgårdsstaden och förstärkt med långlunch på restaurang Lilla Hasselbacken, som ligger helt nära. Här blev vi sittandes länge och skymningen hade sänkt sig när vi lämnade Djurgården och strosade in mot City. För mig blev det nu ett par timmar i väntans tider.

Stockholm. Östermalms torg .I väntans tider tittar jag runt här- Så vackert upplyst. I väntans tider. Jag tittar runt en stund på ett vackert upplyst Östermalmstorg.

I väntans tider

Jag har ett par timmar att fördriva innan jag har min tandläkartid och eftersom jag ska till en adress nära Östermalmstorg håller jag mig här i närheten.

Stannade till vid blomförsäljningen på Östermalms torg. Och ville man nu inte köpa blommor så kanske en julbock i granris kunde passa. De förekom i olika storlekar.

Jag bestämde mig för att ta ett varv inne i Östermalmshallen. Något jag gärna gör. Väldigt trevligt att äta här och  mycket gott. Milt sagt ett populärt ställe.  Fin stämning och dessutom mycket gott att inhandla.

Östermalmshallen. Vackert belyst.

Bara att titta runt här är en fröjd. Inte minst bland fisk och skaldjursdiskarna. Denna tidiga kväll var det jag och många “kändisar” här. Hallen är populär. Utbudet likaså.

Stockholm. Östermalmshallen . I väntans tider för att få handla. I väntans tider. Hos “Lisa Elmqvist”, liksom hos alla andra, finns nummerlappar. Och på den apparaten står det också hur många som är före i kön och hur lång tid man beräknas få vänta. 

I väntan på det man beställt. Här var kön kort.

Nybrogatan och en del av Östermalmshallen.

Min tandläkartid var 18.45 men jag var på plats i god tid. Redan klockan 18. Då klagade ryggen efter att jag avverkat 14 000 steg. Så lika bra att kliva in och vänta här och vila mig i form inför tandläkarbesöket.

Östermalm. Bene tandvård. I väntans tider. Fint att slå sig ner här i väntreummet. Mer av väntans tider blev det i väntrummet hos tandläkaren; Bene tandvård.  Men det var skönt att här vila en trött rygg och trötta fötter.

Ett bra besök i fin miljö och med duktig tandläkare och sköterska. För min del var det första besöket här och efter juldagarna ska jag tillbaka.  Kände lite som “first impression last”. Första intrycket består.  (Har tidigare haft en väldans bra norrländsk tandläkare i Spanien)

Hemma igen på kajen

När tandisbesöket var klart kändes det fint att strosa ner till Nybroplan och ta båten hem till Söder.  En resa på dryga 20 minuter och sedan en promenad hem längs kajen på 10 minuter. Och månen höll mig sällskap.

Går längs kajen  på Södersidan och blickar över  till Hammarby sjöstad. Och den blå Lumakranen, en gammal hamnkran,  både sticker upp och ut.  Ett fint minne från forna tider då detta var ett av Stockholms hamnområden.

Nästan hemma. Är så förtjust i denna miljö. Så vackert med speglingarna i kanalen och all belysning. Till och med röken från värmeverket är vacker.

 

26 svar på ”I väntans tider”

 1. Så skönt att det ordnade sig snabbt för det hade inte varit roligt med tandvärk eller en skavande tand under julhelgen. Saluhallar är verkligen trevliga och jag gillar att strosa omkring och titta. Generellt brukar också kvaliteten på produkterna vara hög. Här blev det ett besök på vårt fiskhus för att inköpa lite tillbehör till min Toast Skagen. Mitt alternativ till sillen men det blir bra.

  Kram och god lillejulafton!

  1. En lättnad att jag fick komma så snabbt och ska tillbaka före nyår för vidare behandling. Att spendera tid här i Östermalmshallen och trakterna runt om är bara trevligt. Och hallen har mycket gott att erbjuda. Gillar verkligen miljön och kvalitén på varorna här. Gott med en toast Skagen. Ett mycket gott alternativ till sillen. Blir så för mig också. (Och den s.k. julmaten är inte direkt min favorit.)
   Önskar dig en fin lillejulafton.
   kram

  1. Jag väljer gärna annat. Men jag vet att mina föräldrar på sin tid gärna köpte dem där. (Kan rekommendera Tysta Maries restaurang som ligger en trappa upp. Fin utsikt där över hallen)

 2. Så gott att du snabbt fick tandläkartid. Oftast brukar inte trasiga lagningar göra så ont, men de kan skava något förskräckligt.
  Många steg fick du till. Här är det snö och man lockas inte ut på långpromenad i väglaget. Tur att jag fått ett gymkort, så att jag kan gå lite extra där…. i väntan på barmark. God Jul!

  1. Ont gör inte tanden men jag var osäker på hur det hela såg ut och skulle te sig. Ville inte ha ont över juldagarna. Så glad för besöket här och det kändes bra. Tandis är inte heller min favorit.
   Det blev en heldag i City men en väldigt trevlig sådan. Och Östermalmshallen, torget och omgivningarna är jag väldigt förtjust i. Ganska lugnt här. Många steg blev det och än fler innan jag var hemma. Här är det idag -5 men ingen direkt snö. Lite frost på marken.
   Kanske tar du dig en skidtur. Men inte kul om man får pulsa och sjunker ner i snön.
   Önskar dig också en riktigt God Jul.

  1. Jättebra. Dottern har gått här ett tag så det var bra att få förslag på en tandläkare.
   En trevlig heldag blev det i City och fint att sedan kunna ta båten hem till kajen här på Söder.
   Önskar dig också en riktigt God Jul.
   kram

  1. Visst är den! Jag räknade till 25 olika julbockar och i olika storlekar. Men jag skulle till tandis och hade svårt att få med en hem. Även i modell mindre.
   Här hade den kunnat stå på balkongen. Men, nu blev det inget inköp- Däremot lite i Östermalmshallen. Så roligt att botanisera där.

 3. Så bra att du fick eon snabb tandläkartid. Vi har haft samma otur här. Göran fick ony´t i en tand och idag fick var i en tand och idag fick han dragit ut den. Förhoppningsvis ska julafton vara smärtfri för er båda. Kram

  1. Jättebra! Skönt att veta att jag klarar mig utan större åtgärder till efter julhelgen.
   Oj, trist för Göran och ont förstås. Fint att han fick hjälp och hoppas han inte får mer ont
   Kram och trevlig kväll.

 4. Om man väntar på nåt gott – nej inte riktigt;-) Men du gjorde det bästa av väntetiden. Att strosa runt på Östermalmshallen och på torget just under juletid är alltid spännande. Å jag har inte ens varit i den nya Östermalmshallen – ooooops!
  Gillar namnet på tandläkaren Bene. Bene betyder ju bra och väl. Så namnet överensstämmer med din erfarenhet. Hur hamnade du just på Östermalm? Var det en akuttid kanske. Då får man ju ta det som erbjuds. Kul att du hade tur där!
  Sista bilden är helt underbar, och det är bilderna på Östermalmshallen också.

  1. Visst är det så och att strosa runt här gör jag gärna. Vare sig det är är jul eller inte. Men nu är det ju dessutom så extra fint med all belysning.
   Den ny-gamla Östermalmshallen påminner mycket om den gamla men är ljusare. Och Tysta Marie har även en restaurang en trappa upp. Bra spaning där.
   Visst är namnet “Bene” bra. Italienska vibbar.
   Dotter Helen har gått här i några år och jag hade förutom från henne fått rekommenderat denna tandläkarbesök mottagning. DE erbjuder mycket av det mesta.Så nöjd. Ska tillbaka igen efter juldagarna.
   En heldag blev det på stan och så fint att ta båten hem igen till Söder och strosa hemåt långs kajen. Vackert.

 5. Härligt att du fick en tid så snabbt, opassande är det ju alltid tycker jag när tänderna fallerar.
  Men så kan det bli ibland.
  Tack för denna rundvandring med fina foton.

  God jul på dig nu Ditte.

  1. Så skönt att i alla fall ha fått tanden undersökt före jul. Ont har jag ju tack of lov inte. Nytt besök efter juldagarna. Och det blev ju en riktigt heldag i City. Riktigt trevlig.
   Kul att du hängde med.
   Önskar dig också en riktigt God Jul-

  1. Fint att få tanden undersökt och sen ska jag tillbaka före nyår. Och en trevlig heldag på stan blev det.
   Önskar dig en lugn jobbnatt.
   God Jul!
   Kram

  1. Är tacksam för det och dessutom hos en toppenbra klinik. Ibland ska man ha tur. (Dottern som gått här ett par år tipsade)
   Önskar er också en riktigt God Jul.

  1. Kändes fint att få tanden undersökt och jag ska tillbaka efter jul. Och en bra heldag i city blev det ju.
   Jag har inte ont och det är bra så.I morgon kommer “de mina” på julfrukost och det ska bli trevligt. Jag får tugga på vänster sida sp ska det no ordna sig.
   Önskar dig en riktigt God Jul.
   Kram

 6. Otur med tanden, men skönt att det blev snabbt fixat.
  Många fina bilder från din eftermiddag!
  Ha det nu så bra!
  Kram och GOD JUL!

  1. Tack! Otur var det men tur att jag fick den omsedd så snabbt. Ska tillbaka före nyår och då det ordnat permanent.
   Ha det så bra du kan!
   Många tankar.
   God Jul.
   Kram

 7. Aj, aj, aj… Vilken otur med tanden! Skönt ändå att du fick tid så snabbt så behandlingen kunde påbörjas. Hoppas du inte har ont nu i alla fall.

  Gillar granrisbockarna 🙂

  Ha nu en riktigt fin julafton och GOD JUL till er båda!
  Kram

  1. Verkligen osismed tanden. Men den har fått tillsyn och jag har inte ont. Snart nytt besök.
   Visst är gransisbockarna fina. Men svårt att få hem någon kommunalt. Balkongen hade annars varit en lämplig plats.
   Tack! Önskar er också en fin julafton.
   Kramar från Bosse och mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *