Resor i Sverige

I Uddevalla – Bohuslän dag 1

God morgon! Välkomna till Uddevalla i Bohuslän, där jag nu befinner mig  under några dagar och här kommer att vara på resande fot. Och i sällskap har jag en grupp från Triangelresor, den resebyrå jag då och då jobbar för. Vi kommer att ha vår “bas” i  Uddevalla på fina hotell Bohusgården och härifrån göra dagligen utflykter.

Den arbetsrelaterade resan hit till Bohuslän har jag gjort flera gånger.  Resan är sig en favorit i repris och likaså de olika stopp vi gör på vägen hit. I ett bloggnlägg från juni 2018 ; “Mot Bohuslän”  så sker resan hit i strålande sol. (Så var det också i går.)  Men året därpå 2019 “Resa i repris” var vädermässigt inte lika gynnsam.Skillnaderna var påtaglig. Men å andra sidan så rår en inte på vädret.

I Uddevalla började vi med ett besök på Bohusläns museum. I Uddevalla blev vårt första stopp på det väldigt fina Bohusläns museum. Förutom utställningar som berättar Bohusläns historia finns flera olika gästutställare och olika temautställningar. Ett besök här ger mycket.

I Uddevalla

började vi med ett besök på Bohusläns museum. Här finns mycket att se. En av utställningarna; Mod 21, tar  upp och belyser modiga personer i Bohuslän som varit viktiga. Och här var det många kvinnor som  kämpat för bättre villkor.

Utställningen “Mod 21” är tämligen interaktiv och man får också chans att fundera för egen del.

Här finns olika små band fastknutna och man tar som besökare ett band och om man vill knyter det för den rättighet man tycker är viktigast. Riktigt knepigt att välja.

I Uddevalla, på bryggan och i anslutning till Bohusläns museum, pågick en kurs i tango. vi hann inte vara med.. I Uddevalla, på bryggan och i anslutning till Bohusläns museum, pågick en kurs i tango. Men tyvärr fanns det inte tid för oss att testa.

Från Bohusläns museum tar det några minuter att ta sig med bussen till Hotell  Bohusgården.

Den mer nybyggda delen av hotellet där vi har våra rum. Hotellet är så långt att jag inte fick med receptions delen och den äldre delen av hotellet på bilden.

Så till rummet och utsikten. Alla gäster i vår grupp har rum med utsikt över Byfjorden, en vik av Skagerak.(Stavningen av Skagerak varierar)

I bakgrunden Uddevallabron, en motorvägsvbro över Byfjorden. Bron är en del av Europaväg 6 som i sin tur utgör en del av  motorvägen mellan Oslo och Köpenhamn. Uddevallabron är ca. 1700 m lång. 

En del av mitt rum.

Balkong och havsutsikt ingår. (Alla i gruppen har alla liknande rum)

 

Nu dags för en god hotellfrukost och sedan kommer vi att bege oss till Marstrand. Och det ser ut att bli en riktigt solig dag idag också.

20 svar på ”I Uddevalla – Bohuslän dag 1”

  1. Vi bor så bra! Och så fint med balkongerna mot Byfjorden och mot väster så vi ser solen gå ner.
   Har haft en strålande vacker dag på Marstrand.
   Fint med sol även i norr.

 1. Att du är på västkusten går det inte att ta miste på. Så kännspakt.
  Det ska bli så roligt att följa med på dagsutflykter och allt vad det innebär.
  Önskar en fin resa hela vägen, alla dagar!
  Kram

  1. Väldigt roligt att vara tillbaka här igen. Senast jag var här var 2019. Men det är lika fint som vanligt.
   Dagen idag i Marstrand blev så lyckad och solen var tursamt nog med oss.
   Jätteroligt att du följer med.
   Kram

 2. Tur med vädret för er igår och tur idag, kan det bli bättre när det gäller en utflyktsresa? Nej.
  Att knyta band, det såg jag här på Vänermuseet också, fin idé att tänka till på.
  Uddevalla är vackert, jag har varit där mycket, dock inte numera.
  Lycka till på Marstrand!
  Stor kram!

  1. Jag hade beställt fint väder både till Ölandsresan och den här.Och det fina vädret från Öland har vi med oss hit till Bohuslän. Haft en fantastisk dag idag på Marstrand.
   Bohusläns museum är verkligen fint och roligt nu med en extra satsing utöver de vanliga, med kvinnor i Bohuslän.Undrar på Vänernmuseet var de flesta banden hamnade vad gällde det som var viktigt för kvinnor.
   Här var det lite varierat.
   I Uddevalla bor vi och det gör vi så bra. Alla med balkong och utsikt över Byfjorden. Men i övrigt blir det inte något direkt vi gör här denna gång.
   Önskar dig en fin kväll. I morgon tar vi oss an Lysekil, Smögen och Fjällbacka-
   Stor kram

 3. Den utsikten går verkligen inte av för hackor utan är helt i min smak. Vilken vacker vy att njuta av och en härlig miljö. Hoppas att ni får bra och intressanta dagar!

  Kram och god onsdag!

  1. Vi bor suveränt bra här på Bohusgården inte minst vad gäller utsikten. Men även rummen är verkligen fina och bekväma. Bra mat dessutom och trevlig personal.
   Tack! Haft en strålande dag idag på Marstrand inklusive allt.
   kram och trevlig kväll.

 4. Men va mysigt o vilka fina rum med en utsikt 🙂 hoppas allt är bra med dig o de dina 🙂 ha en fin kväll kram

  1. Välkommen hem!
   Tack, allt är bra och nu är det en del resejobb på gång. Förra veckan var jag på Öland och den här veckan är det Bohuslän som gäller. Vi bor så finter i Uddevalla och gör fina dagsturer.
   En strålande vacker kväll och fint att sitta på hotellets balkong.
   Kram

 5. Vilken fantastisk utsikt du har från ditt rum! WOW! Läste om Bohuslän-resan på Triangelresors hemsida. En riktigt bra mix måste jag säga. Å Marstrand älskar jag! Har iofs varit där bara en gång, men föll pladask. Dessutom är Marstrand och inte minst Fjällbacka ganska så kända orter med tanke på Ann Rosmans respektive Camilla Läckbergs deckare. Å Lars Lerins utställningar kan man ju aldrig få nog av.

  1. Triangelresor är verkligen bra på att lägga upp program på resor. Allt är väl genomtänkt vad gäller program och det är bra variation. Bra boende och god mat är också viktiga ingredienser för en bra resa. Och även en bra resledare. Vi har alla denna utsikt och rummen är också väldigt fräscha. Och balkongen mot Byfjorden är ju toppen .
   Marstrand har jag besökt många gånger även privat. Och extra fint är det här nu innan den stora turistsäsongen börjar till midsommar.
   Ann Rosmans båda böcker har jag läst och hon bor ju på Marstrand. Vet att hon gör väldigt research.
   Camilla Läckbergs deckare räcker ju efter att man läst ett par. De är ju ganska lika men Fjällbacka kan hon ju.
   Perfekt att avsluta på fredag med Frödings Alsterdalen och även Lars Lerin på Sandgrund.
   Vackert väder har vi också haft.
   Dagens besök på Marstrand var verkligen lyckat.

  1. Bohuslän är en favorit även hos mig. Har inte badat men rört mig längs havet idag på Marstrand och inte sett någon manet alls. Inte i Uddevalla heller.
   Ska hålla utkik i morgon på Smögen och Fjällbacka.

 6. Vilken härlig utsikt du har från rummets balkong! Du behöver ju inte göra så mycket utflykter, kan bara sitta där och njuta 🙂 Men just det, du har ju ett uppdrag 🙂

  1. Utsikten och miljön där vi bor är suverän. Men, jag har ju ett uppdrag så det blir borta om dagarna, också det i vackra miljöer. Och kvällarna, efter middagen hinner jag varva ner en stund på balkongen och panera nästa dag.Vacker arbetsplats har jag helt klart.

 7. Hej,
  Jag har inte varit inne här på ett tag, det har varit ett och annat som har stört mitt bloggläsande! Nu läser jag lite här och där, fastnade först för Bohuslän som jag hört så mycket om på olika sätt. Har sett så många bilder så jag tycker att allt är bekant! Vilka härliga rum ni har! Men det är ju inte meningen att ni skall visats i dem 24 timmar i dygnet…

  1. Hej!
   God kväll från Uddevalla. Ja , det är lika för mig. Har inte haft tid med bloggläsande eftersom jag varit på olika resejobb. Förra veckan var det Öland och nu Bohuslän- Men i helgen tittar jag in.
   Nej, vi är väldigt lite tid på rummen men ändå helt fantastiskt med denna vackra utsikt. Fint att här njuta av solnedgången- Och att bo bra betyder mycket för helheten och upplevelsen också.

 8. Förstår att du mer än gärna upprepar denna fina rundresa! Hade gärna visat hur en finsk tango går till, den är ju något mindre eldig än den sydamerikanska…
  Kram

  1. Kul initiativ av Bohusläns museum att ordna kurs i tango. Och just den här kändes inte så argentinsk.Hade varit toppen om du funnits på plats och visat lite finsk tango. Kanske det passar en annan gång. Och miljön på bryggan var riktigt fin
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *