Skyltar Spanien Torrevieja

I rörelse – Skyltsöndag #363

Söndag igen! Och här på bloggen innebär söndagar att det också är dags för “Skyltsöndag,” ett tema som bloggvännen BP  så förtjänstfullt förvaltar. Skyltar av olika slag gäller och med väldigt fri tolkning. Jag har under tre söndagar skyltat från spanska Torrevieja och även idag bjuder jag på lite spanskt med ett par svenska inslag. Skyltarna är gårdagsfärska och från hemresan mellan  Alicante och Stockholm och Arlanda. En Skyltsöndag från en lördag som var i rörelse

Alicante flygplats. Planet är i rörelse in över land. Medelhavet skymtar i bakgrunden “Take off”. På väg upp och planet är i rörelse.  Denna gång blev det ingen sightseeing längs den spanska kusten utan vi flög in mot land innan planet satte kurs norrut. 

I rörelse

Vårt plan skulle gå 12.20 så vi hade bokat en taxi till 9.45. Och 40 minuter senare var vi vid flygplatsen i Alicante. Det är en stor flygplats och väldigt väl organiserad. På Arlanda  blir det ofta långa köer till säkerhetskontrollen så där är det klokt att köpa upp sig på “fast track” (runt 100 kronor) för att slippa långa och tidskrävande köer. Men det finns och behövs inte i Alicante  eftersom det finns ett 30-tal säkerthetskontroller med gott om personal. För vår del tog det fem minuter innan vi passerat. Så det fanns gott om tid, drygt 1 timme,  att slå sig ner för något ät och drickbart innan det var dags att gå ombord.

Taxin är i rörelse och jag tar en bild genom fönstret. här Santa Pola helt nära Alicantes flygplats. I rörelse. På väg i taxi till flygplatsen i Alicante. Här nära orten Santa Pola passerar vi en av de saltsjöar som finns i området.

Alicante flygplats. Lördagen var en stor resdag och många var i rörelse. Lördagen var en stor resedag och många i rörelse  Och precis som på Arlanda passerar man “Taxfree butiken” innan man kommer till avgångshallen .Många resenärer skulle också handla. 

Vad gäller taxfree så är det inte alls skattefritt för de som reser inom EU och kommer från ett EU-land. Men den spanska momsen gör att priserna på det mesta i alkoholväg är hälften mot de på Systembolaget i Sverige. Men har man incheckat bagage kan man än förmånligare handla i de spanska snabbköpen. Vi reser bara med handbagage och har alltså ingen glädje av just det. (Numer kan man heller inte ta ombord kassar från taxfreebutiken utan de räknas in i handbagaget. Så aks man handla ska varorna packas ner. )

Här väntar resenärer på att få gå ombord på planet till Barcelona. Tydliga skyltar finns både vad gäller matställen och olika utgångar för resenärer. 

Spanien. Alicante flygplats. Energidrycken "Red Bull". I rörelse och i flygande fläng. Reklam för “Red bull”. Har aldrig smakat. Men tyckte reklamskylten var anpassad till flygplatsen. I rörelse och i flygande fläng.

Avgång Alicante och ankomst Stockholm/Arlanda

Dags att bege sig till “gaten”.

Alicante flygplats har gott om serveringar och restauranger på stora ytor och sittplatserna är många. 

I princip togs kravet på munskydd bort i Spanien den 20 april. Men många bär det ändå. På bussar, i taxibilar och i en del butiker ska det vara på, liksom på sjukhus, vårdcentraler och liknande.( Men det är lite otydligt med reglerna så bäst att ha med sig ett munskydd)

Alicante flygplats. Gaten till Stockholmsplanet med Borwegian. Inte många i rörelse här när vi kom. För egen del blev vi först i den “gula kön”. Inte många i rörelse när vi kom. Men eter hand så. Planet var i princip fullt.

Ofta numer, om man har ett handbagage som inte får plats under stolen framför, måste man boka plats i hyllan ovanför. Detta har kommit till eftersom många resenärer hade mängder av bagage som man skulle ha med sig ombord. Och på Norwegian går man då i prioritetskön och först ombord just för att få plats för sitt handbagage. Sedan kan en del resenärer som inte bokat bagageplats och inte får plats med det ändå försöka att lägga det i hyllan. Men ofta ber personalen ombord att få se deras bokning och tänk så förvånade en del då blir.Oj då! Hur gör jag nu? Och då kan det bli att betala och checka in det. Givetvis ofta med protester. (Trots att detta står klart angivet när man bokar)

Alicante flygplats. Norweigians flyg till Stockholm. Många passagerare i rörelse innan alla hittat sina platser. På plats i planet. Roligt att se när alla är i rörelse och ska stuva sitt bagage och klä av sig i mittgången så att andra inte kan passera. Men kan ju göra det innan. 

Vi bokar helst platser längst fram eller vid nödutgången så att det finns gott om benutrymme och man kan ställa sig upp.Nu var det vid en nödutgång och vi hade tre rejäla platser som jag och maken delade på.

Hemma

Resan hem bjöd på medvind och 3 h och 40 minuter efter start från Alicante  landade vi på Arlanda.

Flygbuss till Cityterminalen och tunnelbana hem. Så allt som allt tog resan från grinden i Torrevieja till att vi var hemma på Söder drygt 8 timmar. Bekvämt och smidigt. Och inget bagage att släpa på. Jag var förstås nyfiken på hur skotten jag tagit från den spanska passionsblomman klarat sig. Jag packade upp dem och de såg ut att må bra. Och en av knopparna hade också underresans gång slagit ut och var en vacker blomma.

En spansk passionsblomma i en handmålad portugisisk vad.Så fina tillsammans. 

Och flera knoppar finns på detta skott. Undrar om de ska ta sig och slå ut. Återstår att se.

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

36 svar på ”I rörelse – Skyltsöndag #363”

 1. Välkommen tillbaka till Sverige! Hoppas nu att inte vädret skiljer allt för mycket från det ni vant er vid de senaste veckorna. Jag log igenkännande när du skrev om trängseln i gångarna på planet. Jag har också alltid funderat över varför man måste klä av sig precis i gången utanför sin plats. Det måste man ju hinna göra innan man kommer fram dit…annars kan man väl åtminstone ställa sig framför sin plats så andra passagerare kommer förbi. Kram

  1. Tack! Känns gott att vara hemma igen också. Och nu är det vår i Stockholm för min del. Jag har idag sett de vackra japanska körsbärsträden blomma i Kungsträdgården och även sett flera fritidsbåtar i kanalen. Och sol har det varit. lite svalare än Spanien men det gör mig absolut inget.
   Just detta med att blockera hela gången för att ta att sig kläder när man haft god till att göra det innan är märkligt. Dessutom tar man det väldigt lugnt. Intressant är det att titta på . Och likadant varje gång.
   Men tanken på att skynda på eller gå in vid sin plats finns nog inte. Flygvärdinnorna påminde men det hjälpte föga.
   kram

 2. Välkomna hem till Sverige igen. Skönt att resan gick smidigt och bra.
  Snyggt skyltat som vanligt dessutom. Red Bull är inget för mig men jag måste erkänna att reklamen är bra och passar väldigt bra just där.
  Nu hoppas jag att skotten tar sig riktigt bra.
  Önskar en fortsatt fin söndag!

  Kram

  1. Tack! Och tack!
   Känns fint att vara hemma igen och idag sken solen. Passade på att möta våren bland körsbärsblommorna i Kungsträdgården. Och vi var många som gjorde det-
   Red Bull har jag aldrig testat, vet inte varför man skulle dricka den. Men jag tyckte reklamen var bra och passande just här.
   Vad gäller blomskotten hoppas jag, men vet att det kan vara knepigt. Men om några av dem tar sig vore det ju fint.
   Önskar dig också en fin söndag.
   Kram

  1. Vasen är jag så förtjust i och den passar fint till en blomma så här. Och visst blev jag överraskad när jag såg att en knopp slagit ut på vägen hem- Men den blommar bara en dag så idag är den borta. Ja, hur det ska bli med övriga skott från passionsblomman vet jag inte. Men hoppas ett par ska klara sig.
   Arlanda är rörigt nu. Men vi tar alltid “fast track” genom säkerthetskontrollen och det hjälper mycket. Sitter gärna i loungen också och har prioriterad ombordstigning så då blir det, eller känns inte, så rörigt.
   Nej, inga problem i Alicante heller. Men även där brukar vi sitta i loungen. Bekvämt.

 3. Ni fick en något behändigare resa än vi fick när vi åkte till LA… 🙂 Så fin den är, passionsblomman! Hoppas den tar sig och trivs på dom nordligare breddgraderna också 🙂

  Snyggt skyltat och välkommen till Sverige igen!

  1. Tack! Könnns fint att vara hemma igen.
   Jadå!Resan gick smidigt som attan.
   Blev så förvånad att en knopp på ett av skotten jag packat slog ut i påsen på vägen hem till Stockholm. Hoppas nu att några skott ska klara sig. Vore ju jätteroligt att få den förökad hit hem-
   Är så glad för att ni kom iväg och önskar er det bästa.
   Kram

 4. Visst är det härligt när folk ska böka i mittgången 😂så det blir trång kö bakom en jag brukar sätta mig först 😅så skönt med större utrymme vi brukar ta det på långresor men det var ngt knas när vi flög till Vietnam och barnen inte fick sitta vid nödutgången.
  Skönt med smidig resa hem och blomman överlevde oxå ser jag 🌸kram

  1. Jag begriper inte detta att man inte kan ta av sig jackor och annat när man väntar på att gå ombord. Och det verkar mer regel än undantag att man stannar upp i gången för att göra detta.
   Barn får ju inte sitta vid nödutgången. Minns att när vi reste med barnen så bokade vi ofta längst fram eller andra platser med mer komfort om vi skulle längre än inom Europa.
   Numer bokar vi antingen längst fram eller vid nödutgången. Jag vill gärna ställa mig upp då och då och platser då som underlättar är bra. (Har ju numer inga mindre barn som ska med. Mer än kanske barnbarnen)
   Hur det ska gå med skotten från passionsblomman vet jag inte men hoppas några ska klara sig.
   Ha en trevlig kväll.
   Kram

 5. Välkommen hem!
  Då har jag lärt mig något nytt igen…..boka plats för handbagaget! Undrar om det gäller alla flygbolag numera….maken lyfte idag från Landvetter och jag undrar om han bokat för handbagaget….jag har inget hört så det kanske funkade bra med en ryggsäck.
  Snyggt skyltat och skönt med en egen “kö”
  Ha en skön kväll!
  kram

  1. Tack! Blev ett naturligt avslut nu med Spanien med dessa skyltar.
   Vi åker ju alltid reguljärt och då är det så på en del bolag-. Att handbagage som inte får plats under stolen framför måste man boka plats för i “lockern”. Har man ryggsäck funkar det ju oftast bra att ha den på golvet. Maken har det. Men jag har en rullväska också som måste vara i lockern och så har jag en mindre bag vid stolen. Men vid nödutgång, där vi gärna sitter, måste allt upp vid start och landning så egentligen borde man då inte behöva betala för ett bagage “där uppe”-
   Och en egen kö gillas. Ryggen gillar det inte minst så att jag snabbt kan sätta mig ombord.
   Önskar dig också en skön kväll.
   Och har du tips om hur skotten till passionsblomman ska klara sig så berätta gärna.
   kram

 6. Så smidigt att ta sig hem från Torrevieja, skönt att kunna boka en plats för sitt handbagage, det är något nytt?
  Va fint passionsblomman står i den lilla vasen, hoppas att knopparna slår ut också. Än en gång välkommen hem!
  Snyggt skyltat också, Red Bull har jag druckit med vodka, en livsfarlig med god och sötsliskig drink!
  Sköt om dig!
  KRAM

  1. Det är ofta smidigt och numer tar vi gärna taxi vilket spar en del tid och är bekvämt.
   Vi åker ju reguljärt och ska man då ha handbagage som inte får plats vid fötterna, under stolen framför, har många bolag idag så att köper man en billig biljett kan man boka till att ha ett handbagage i luckan.Vi har ju inga väskor och behöver inga ombokningsbara biljetter och betalar heller inte för det. Så då kan den hundralappen för handbagage i lockern komma till- Ibland åker vi SAS + och då ingår både att sitta i lounge, handbagage i lockern, vanligt bagage m.m. i biljett priset, liksom “first track” i säkerhetskontrollen. Vad gäller säkerthetskontrollen köper vi alltid till “fast track” från Stockholm för att slippa långa köer.
   Red Bull har jag aldrig testat men tyckte reklamen här var kul
   Känns bra att vara hemma igen och idag var jag till Kungsan och såg körsbärsträden blomma Ja, då blev det vår hemma för mig.
   Ha det gott.
   Kram

 7. Välkommen tillbaka till Sverige ,-) Smidigt med flyg.
  Så jättekul att passionsblomman har klarat sig, Härligt att få se den på balkongen här hemma ,-) Hoppas de andra knopparna slår ut, och om du planterar den i kruka här så önskar jag Lycka Till ,-))
  Vi har haft varmt o skönt men just nu är det svinkallt! Ha det jättefint nu! KRAM Primrose ,-)

  1. Tack! Ja, det gick smidigt och så brukar det vara.
   Blev så förvånad när en knopp från ett av skotten slagit ut i påsen på vägen hem. Hoppas att några skott klarar sig men det är lite osäkert. De kan vara knepiga att få att ta sig här.
   Idag en solig dag men med vass vind. Men jag såg körsbärsträden i Kungsan. Så vackra.
   Ha det bra!
   kram

 8. Välkommen till Stockholm igen! 🙂 säger jag som inte alls är där och välkomnar er men jag är säker på att ni känner er välkomna hem igen.
  Så bra att man måste boka hyllplats för sitt handbagage. Jag har irriterat mig ett antal gånger på folk som har väskor som tar upp plats från andra medpassagarare. Klokt gjort av Norwegian. Och just det! Varför blockera i gången när man kan sköta om vissa saker innan eller när man åter kan röra sig fritt ombord på planet. Det finns ingen tanke på andra upplever jag ibland. Det portugisiska bolaget TAP, låter inte alla gå ombord samtidigt utan de som ska längst bak får gå först, sedan de i mitten och allra senast de som sitter främst förutom de som har betalat VIP osv. Samma sak när man ska gå iland från flyget. Det fungerar rätt så bra fastän det givetvis finns s-k. överträdare även där.
  Så roligt att passionsblomman slog ut under flygfärden. Nu har ni ett verkligt färskt minne med er hem. Hoppas den rotar sig och ni får njuta av en växande passion också i Stockholm. Borde fungera bra.
  Ha en fin kväll!
  Kram

  1. Tack! Känns fint att vara hemma igen och möta våren här i Stockholm.Det har jag gjort idag i Kungsträdgården där jag så de vackra japanska körsbärsträden i blom- Vackert! Jag gick under en rosa blomhimmel-
   Vi åker reguljärt men har ju bara handbagage och tycker då det är onödigt att ta dyra biljetter med resväskor som ingår i priset. Vi tar grundpriset och lägger till bra platser. (Vill gärna sitta vid nödutgången eller längst fram eftersom ryggen/kroppen då smidigt kan röra sig.)
   Numer betalar vi också för “fast track” genom säkerhetskontrollen på Arlanda så att vi slipper jättelånga köer- Nu har några bolag, bl.a Norwegian gjort så att om man bokar plats för sig och ett handbagage i lockern(hyllan) får man gå på innan de andra och då blir det ingen strid om utrymmet i “lockern”.
   Säkert lite olika hos olika bolag. Som TAP har det var det här på flera bolag under pandemin. Jodå, överträdare finns lite varstans.
   Blev så glad när jag såg att en knopp på passionsblomman slog ut på vägen hem. Undrar hur de andra knopparna gör. Lite osäkert. Hoppas dock att att några skott ska hålla sig pigga- Vore roligt med en passion även här. Tacksam om du har några tips.
   Ha det fint ni också.
   Kram

 9. En sån fantastisk blomma ! Slå ut i mörker!
  Har inte flugit sedan pandemin satte igång. Verkar mer och mer besvärligt om man ska betala extra för än det ena, än det andra. Antar att det är olika på olika bolag.
  Just nu känns det helt ok att hålla sig hemomkring…om man anser att en radie på upp emot 25 mil är hemomkring.
  Ha det fint hemma i Stockholm! Kram

  1. Jag blev både glad och förvånad när jag packade upp skotten och såg att en knopp blivit en blomma på vägen-
   Vi åker ju en del och gjorde det även under pandemin och med flyg varierar reglerna mellan bolagen och vad man betalar för. I en dyr biljett ingår allt men vi har ju inga resväskor så det vill vi inte betala extra för. Men jag betalar gärna för en bekväm plats med gott om plats och för att slippa köa.
   Känns fint att vara hemma och idag mötte jag det som är vår för mig här. De japanska körsbärsträden som blommar i Kungsträdgården- Väldigt vackert.
   Nu blir det en del hemmavistelse med några utsvävningar. Trivs fint med det också.Snart kommer tiden mellan hägg och syren. En tid jag verkligen också gillar.
   Ha det fint du också.
   kram

 10. Här får jag tacka inte bara för skyltarna och länken utan även för info angående handbagage. Det hade jag ingen aning om. Det märks verkligen att jag inte rest på flera år… Bra, så nu vet jag. Vad gäller Duty free så har vi inte använt den “servicen” på år och dag. Vi köper drycker på Carrefour eller Mercadona och packa ned de i väskorna. Men om man reser bara med handbagage är det ju knepigare, beroende på hur mycket man vill “importera” till Sverige.
  Har heller aldrig smakat Red Bull som ju ger en vingar enligt reklamen. Men jag minns att den drinken blandades med bland annat vodka för många år sedan och att minderåriga fick åka till sjukhus för att få sina magar pumpade. Så nej, jag avstår vingarna;-)

  Så vacker din passionsblomma är i den fina vasen. Å idag kunde den nog njuta på balkongen, åtminstone en stund.

  1. Vad gäller handbagage beror det också på vilken biljett man har. Vi har ju aldrig resväska med utan köper resan, bokar bekväma platser, tar “fast track” och bokar plats för handbagage. Köper man dyrare biljetter så inkluderas ofta handbagage i “lockern”. Ibland åker vi SAS+ och då ingår det mesta. även lounge på Arlanda. Jag har bra koll på vad som gäller och betalar för det vi vill ha. Vi har bara handbagage så då funkar det inte med Carre eller Mercadona. Å andra sidan så är skatten i Spanien ganska låg när det kommer till alkohol så det blir ändå halva priset mot i Sverige på Alicantes flygplats. Men man måste packa det i handbagaget. Inga lösa kassar numer.
   Red Bull har jag aldrig testat. Men med dina tankar så avstår jag vidare också.
   Visst är passionsblomman vacker och väldigt roligt att den slog ut där i mörkret på vägen hem. Hoppas nu att några av skotten tar sig när jag planterar dem-
   Jodå, skotten har varit ute på balkongen idag-

 11. Jag googlade:Passionsblomman växer som en lian och det är lätt att ta sticklingar av den. Ta ett par 10 cm långa sticklingar och tryck ner dem djupt i myllan så att bara ett blad blir ovan jord. De övriga bladen (som annars hade hamnat under jord) har du plockat bort.

  1. Stort tack! Nu står de i vatten men ska ändra det i morgon och köpa jord och plantera i krukor.
   Kram

 12. Nog var ni i rörelse alltid, både på marken och i luften. Jag hade inte koll på att man ska boka för handbagaget men så var det också ett tag sedan jag flög. Kan tro att det är skönt att bara ha handbagage med sig och slippa köa för att hämta ut väskorna. Bra att passionsblomman klarat resan. De är verkligen fina.

  1. Jadå! Hem kom vi och det gick smidigt. Numer är det så att detta med folks stora mängder av handbagage blivit ett problem så därför får man på flera bolag med en billigare biljett betala för ett handbagage om man vill ha det uppe i “luckan” ovanför sin plats. I dyrare biljetter ingår det och även resväskor m.m-
   Vi har ju allt i Spanien och har bara handbagage med oss.
   Så roligt att en av knopparna på ett av skotten på passionsblomman slog ut på vägen hem. Hoppas nu att några skott också ska ta sig när de kommer i jorden. Återkommer när jag planterat. Hitintills står de i vatten-

 13. Det verkar onekligen vara en hel vetenskap att flyga nuförtiden! Jag skulle göra bort mig totalt, här kommer kusinen från landet….typ
  Inte ens tax-freen verkar vara sig lik…håhåj bara att hålla sig hemma!
  I Sverige förväntas covid-smittan öka markant närmaste veckorna för att sedan sjunka om någon månad. Många jag känner har blivit sjuka senaste veckan! Tar eländet aldrig slut?
  Välkomna hem, ser fram emot körsbärsblommig blogg!
  Kram

  1. En del har ändrats vad gäller detta med flygningar men det handlar om att om man inte köper de dyraste biljetterna får man lägga till för handbagge, välja sittplats och en del till. Och det finns ju biljetter där allt ingår. Men eftersom vi bara har handbagage vill vi inte betala för incheckade väskor utan lägger då till de tjänster vi vill ha.
   Taxfree är ju ändrat i och med EU. Men fritt från skatt är det ju inte. På Stockhlm Arlanda kan jag inte handla alkohol i taxfreebutiken om jag ska till ett annat EU land. Men det går bra till Norge och andra länder som inte är med i EU. Men när jag åker från Spanien kan jag handla där- Dock inte utan skatt om jag ska till Sverige eller annat EU-land. Men billigare blir det eftersom den spanska spritskatten är låg. Har man bagage man checkar in kan man handla än billigare i snabbköpen och ta det i resväskan. Men man kan inte ta vätska genom säkerhetskontrollen. Ja, lite rörigt är det.
   Ja, detta med covid. Pust! Känner väldigt få som drabbats. Hoppas att de du känner och som smittats inte blir alltför sjuka.
   Var en sväng igår till Kungsan och fick möta det som är vår för mig i Stockholm. Körsbärsträden i blom- Kommer i dagens blogg.
   Kram

 14. Hej Ditte!
  Bekväm resa alltså…ja om nu resor är bekväma 🙂 Ha det bra hemma!
  Här ska åkas till Daya Vieja i dag…sol som tur är…
  Kram P ♥♥

  1. Hej P!
   Ja resan gick smidigt och allt flöt på bra. Perfekt med gott om utrymme vid nödutgången också. Extra roligt att skotten från passionsblomman överlevde i sin påse och att en av knopparna slog ut i mörkret under resan. Fin att titta på hemma. I alla fall de 24 h den var i blom-
   Vad trevligt med en tur till Daya Vieja. Önskar er en fin dag.
   Strålande sol även i Stockholm. Härligt!
   Ha det fint!
   Kram

 15. Jag klarade mig bra, när jag skulle genom kontrollen på Arlanda . Jag var där över 4 timmar innan men inchekning och kontroll tog bara 25 minuter. Däremot var det för lång kö till max hamburgare så jag fick skippa det. Alltid kul med fönsterplats vid vingen. Blir bra bilder.

  1. Skönt! För vissa dagar har köerna genom säkerhetskontrollen varit timslånga. Men du had eju verkligen gott om tid och det är ju lika bra när läget med köer är osäkert.
   Fönsterplats vill jag helst ha och likaså sitter jag gärna längst fram eller vid nödutgången med gott om plats för benen.Ryggen gillar att jjag ställer mig upp då och då.

 16. Redd Bull reagerar man på… men jag undrar om man smakat den… Fiffigt att dela på tre platser. Skönt att sitta bekvämt. I Torrevieja har två vänner till oss köpt lägenhet, det är vist cykelavstånd in till staden. Dom var i sin stuga i påsk så jag har inte intervjuat dom exakt vart det ligger. Mer än att det ligger granne med mannens syster. Dom fick cykel på köpet 🙂 Eller cyklar.

  1. Jag har inte smakat Red Bull. Begriper inte vitsen med energidrycker.
   Det blev en skön hemresa med gott om plats. Och bonus med ett x-tra säte.
   Vi har cyklar men det är ganska backigt så ofta leder jag min hem. Vi har ca 800 m till havet. Nerför. Men sen ska man hem.
   Stan är inte så stor så vi känner säkert till området.
   Vi har haft det bra men skönt att nu vara hemma.

 17. Välkomna hem igen! Jag ligger efter med bloggläsandet efter mina dagar på bortaplan och sen har jag inte riktigt vare sig orkat eller hunnit med blogglivet 🙂
  Så fint att du tog med dig passionsblomman hem.
  Kram

  1. Tack! Och så skönt för dig med en tur bort till vänner. Förstår att du haft det bra.
   De flesta skott från passionsblomman verkar ta sig och jag hoppas att de ska bestå.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *